Jos taxele Sulfinei!

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Mar 23-Ian-2007 21:17

Maine ma apuc de scris textul si va trimit varianta, sa mai adaugati/scoateti ce vreti voi.
Pana la urma, important e sa fie semnat de niste oameni si sa fie in numele asociatiei.
Va fi interesant ca numele Citroen va aparea contra directiei Tariceanu.
De unde se vede ca tara reala difera mult de tara legala, cum ar zice batranul Eminescu...

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 23-Ian-2007 21:36

De acord. Paco poate sa faca un draft de text, scurt si la obiect si mai ales argumentat. Argumentele trebuie sa vizeze atit "apartenenta" la Europa a taxei, cit si pe cei care sint in spatele ei si care isi vad afacerile amenintate.
Va mai propun sa facem o intilnire duminica, dedicata acestei probleme.
Acest protest, e bine sa fie difuzat in mass-media, impactul va fi mult mai mic, daca il dam pe alte forumuri impactul va fi minor. Aici poate ne ajuta khan.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Mar 23-Ian-2007 21:42

Verticalitatea textului este data tocmai de abtinera de la comentarii colaterale, cum ar fi grupurile de interese, afaceri amenintate. Acestea nu sunt treaba noastra si nu trebuie sa facem acuzatii nedovedite daca vrem sa fim luati in seama. Noi nu urmarim decat eliminarea taxei, nu si desfiintarea afacerilor celor ce au mosit-o.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 23-Ian-2007 22:50

Da si nu... idee e ca trebuie sa aratam limpede ca e vorba nu de protectia mediului natural, ci de protectia mediului de afaceri. Cu exceptia programului Rabla, nu au facut nimic: in Germania poti sa-ti montezi catalizator pe masina si ai gata, daca vrei sa iti pui GPL pe masina, statul te subventioneaza, etc.
Aici statul iti ia bani si atit.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

razzwan
pasionat

Mesajde razzwan » Mar 23-Ian-2007 22:55

mai uitat pe siteul a mai multor cluburi de diferite marci si peste tot se vorbeste de eliminarea acestei taxe :twisted:

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Mar 23-Ian-2007 23:05

Daca-mi dati voie, eu am sa pedalez pe realitatile interne. Adica intr-o tara cu nivel de trai cvasiinuman, cum poti taxa cu criminalitate un fapt care tine de esenta ideii europene, anume aducerea unei masini dintr-o tara in alta?
Ce uniune mai e in Europa, daca eu NU POT, datorita acestei taxe, sa am o masina mai buna decat am acum?

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mar 23-Ian-2007 23:08

Va agitati degeaba...probabil ca va fi scoasa, dar doar atunci cand se va ajunge la judecata si marele stat roman va pierde...
Daca se va schimba cu siguranta nu voi veti fi aceia.....Bafta multa ca va vad entuziasti...

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Mar 23-Ian-2007 23:12

Crezi ca nu conteaza DELOC ca oamenii sunt impotriva acestei taxe aberante?
Eu nu cred.
Oricat ar fi Taricenii de tari, tot li se inmoaie genunchii cand afla ca nu-i mai voteaza nici dracu daca nu scot aberatia asta.
Toate lumea e contra, nu e evident?
Ei inoata contra curentului, dar se vor ineca curand, au calculat gresit miscarea.
De fapt, romanul asteapta de la Europa un singur lucru: masini (in diferite forme, de la automobile, pana la frigidere).
Restul sunt povesti.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mar 23-Ian-2007 23:15

Sunt sute,mii de lucruri pentru care romanii nu sunt de acord...Cu ce sa fie taxa asta mai speciala?? In ochii lor, guvernantilor si toata haita, este egal cu 0.

Tot timpul ei au innotat contra curentului...si ce s-a rezolvat? Pleaca unii, vin altii si tot asa..

mars2k
pasionat

Mesajde mars2k » Mar 23-Ian-2007 23:23

WLD scrie:ok, haideti s-o facem si pe asta :)
1. protestam impotriva taxei, nu a cuantumului acesteia.

Catalin, daca protestam impotriva taxei de prima inmatriculare in sine, am pierdut din start, asa ceva exista in 16 din 27 tari din UE.

Daca exercitam presiune pe tema protectionismului mascat, poate s-ar putea obtine modificarea parametrilor.

Dar s-o elimine de tot.. nu cred..

razzwan
pasionat

Mesajde razzwan » Mar 23-Ian-2007 23:26

a anuntat mai inainte la PROTv si a zis ca nu o se scoata taxa ci poate o va micsora da asta peste 2 , 3 luni si a mai zis in caz de se va scoate taxa asta va baga alta taxa carei va tine locul asteia :twisted: (bai ce oameni mai sunt si astia trebuie impuscati ) :twisted:

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mar 23-Ian-2007 23:39

pai da. am vazut si eu. ziceau ceva de o taxa de poluare in functie de norma euro, pe care o sa o plateasca si cei care au masinile deja imnatriculate :shock: . nu sunt sigur daca am inteles eu bine, dar daca e asa, e si mai rau :x . ce tara de ....

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Mie 24-Ian-2007 08:27

deci se redacteaza vreun text? sau nu
chiar daca sunt mai izolat ca oras, sustin ideea...si, dupa cum au zis corect unii colegi ai clubului, cuntumul taxei trebuie atacat. acesta tinde spre infinit. este complet aiurea sa platesti o taxa de inmatriculare poate chiar tripla cat valoarea masinii cumparate.
presimt ca ceea ce a auzit dj01fad sa se adevereasca...daca nu vor putea influenta aducerea in circulatie a masinilor mai vechi, atunci vor lovi in circulatia efectiva a acestora. oricum 90% din masinile noi sunt euro4, asa ca vor putea lovi in cele euro 3 fara grija...
dar am o mica intebare legata de acest calculator al primei inmatriculari

el prezinta valori de depoluare conforme noneuro-euro4....euro ce se face cu el? nu se inmatriculeaza? sau e gratis?
http://www.honda.com.ro/civic4d/fisatehnica/
[...] Norme de poluare EU2005 (EURO V) [...]
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop
:: LED designs ::

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Mie 24-Ian-2007 09:17

Am scris o forma a protestului, interveniti si voi cum credeti de cuviinta:

Protest

Noi, membrii Clubului Citroen România, organizaÞie neafiliatã politic, protestãm În mod categoric Împotriva taxei de primã Înmatriculare introdusã de Guvernul României dupã 1 ianurie 2007 ºi cerem, În consecinÞã, desfiinÞarea acesteia.
Argumentele invocate pentru introducerea acestei taxe sunt demagogice Âşi nu Ăžin seama de interesul majoritĂŁĂžii populaĂžiei de a achiziĂžiona la preĂžuri decente maÂşini second hand din Europa. AceastĂŁ taxĂŁ protejeazĂŁ unilateral interesele APIA, ale cĂŁrei ieÂşiri publice ĂŽn favoarea taxei sunt binecunoscute.
Taxa nu poate fi susÞinutã nici de consideraÞiile proecologiste, devreme ce parcul auto actual din România este extrem de Îmbãtrânit ºi majoritar sub nivelul tehnic ºi de poluare al maºinilor second hand europene. Considerãm cã eliminarea taxei ar duce la ÎmbunãtãÞirea semnificativã a parcului auto românesc În segmentul extrem de larg al posesorilor de maºini care nu κi permit achiziÞionarea unui autoturism nou.
Taxa este total nepopularã, dovadã fiind numeroasele comentarii negative la adresa ei de pe toate forumurile auto din Þarã. MenÞionãm cã desfiinÞarea taxei (care contravine flagrant art. 90 al Tratatului de Aderare, aºa cum au menÞionat oficialii Comisiei Europene, printre care ºi comisarul român Leonard Orban) este una dintre direcÞiile de acÞiune viitoare ale Comisiei Europene. Prin urmare, România riscã sã devinã, din acest punct de vedere, o Þarã anacronicã ºi antieuropeanã, În care protecÞionismul brutal nu poate reprezenta o opÞiune viabilã.

Data SemneazĂŁ

m.s.
pasionat

Mesajde m.s. » Mie 24-Ian-2007 09:24

Si eu cum pot sa semnez?
Nu am putea strange si alte semnaturi de la prieteni,cunoscuti?
Cred ca s-ar aduna atatea semnaturi de-am scoate si de-un partid :lol:

Înapoi la “Diverse”