In fata la Casa Poporului

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Vin 17-Feb-2006 15:51

Una din micile probleme ale lui C4 pe care am sesizat-o si eu (eu nu am servodirectie la BX) a fost tocmai faptul ca directia e foarte sensibila, necesitind acomodare. Nu stiu daca lucrul asta se poate regla, insa cu siguranta pot fi situatii in care aceasta sensibilitate poate fi daunatoare.
PS: Personal nu cred ca ESP-ul ar fi putut sa faca ceva, poate doar in combinatie cu niste anvelope performante de iarna. Dar in cazul de fata, daca nu a lucrat ABS-ul, si ESP-ul ar fi facut la fel.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Vin 17-Feb-2006 16:18

Cum naiba sa nu aiba ce sa faca ESP, cand el tocmai a zis ca a inceput sa ii fuga fundul masinii. Pai tocmai asta ar fi facut, ar fi tinut masina pe traiectorie. Cand mai ninge o sa te iau o tura cu masina sa vezi ca minuni face ESP-ul ;)
Daca si C4 are directie sensibila care mai este si asistata electric atunci de alea hidraulice ce sa mai zicem(vezi C3). La 80km/h directia era intarita suficient deci nici vorba de sensibilitate. Cat despre faptul ca nu i-a intrat ABS-ul, chiar nu stiu ce sa zic. La mersul cu spatele ABS-ul nu intra clar, si oricum la cele cateva secunde cat a durat totul nu stiu cat de bine a putut arise sa isi dea seama de ceea ce i se intampla.
Si la derapajul pe care il povesteste o franare putea sa il cam termine asa putin.

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Vin 17-Feb-2006 16:19

Isprava asta ĂŽmi ĂŽntăreşte convingerea că e ceva ĂŽn neregulă cu pneurile Michelin Energy E3A, şi anume o pronunţată instabilitate laterală. Am discutat cu oameni care au dus iarna cu maşina (nu Citroen) ĂŽncălţată cu aşa ceva, şi derapajele laterale minore ĂŽn curbe pe piatră cubică umedă sau pe zăpadă au fost la ordinea zilei.

Oricum, şi mie vara ĂŽmi era groază să iau curbele mai strânse, acum iarna cu pneurile "sezoniere" parcă am schimbat maşina! Oricum, mă bate gândul să iau alte pneuri de vară (Continental EcoContact, de exemplu) - ĂŽn ipoteza ĂŽn care o să "scap" ĂŽntr-un mod cât de cât profitabil de cele 4 din balcon :twisted:

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Vin 17-Feb-2006 16:44

nicum scrie:Una din micile probleme ale lui C4 pe care am sesizat-o si eu (eu nu am servodirectie la BX) a fost tocmai faptul ca directia e foarte sensibila, necesitind acomodare. Nu stiu daca lucrul asta se poate regla, insa cu siguranta pot fi situatii in care aceasta sensibilitate poate fi daunatoare.
PS: Personal nu cred ca ESP-ul ar fi putut sa faca ceva, poate doar in combinatie cu niste anvelope performante de iarna. Dar in cazul de fata, daca nu a lucrat ABS-ul, si ESP-ul ar fi facut la fel.

Eu mai fraierut asa, cum s aintre ABS-ul daca spunea ca nu franat????

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Vin 17-Feb-2006 16:59

Aceeasi intrebare mi-am pus-o si eu, dar a zis ca a franat dupa ce s-a invartit putin, si probabil ca atunci nu o fi realizat daca intra sau nu.

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Vin 17-Feb-2006 17:02

Q: Ti-ai pierdut capul?

Da!Dar inainte sa incepi depasirea.... :twisted:
Repet, ABS-ul nu tin minte sa il fi remarcat.

Nu stiu cum ai fi putut remarca ABS-ul... doar daca ai franat, dar in acelasi timp ai putut controla masina atunci a lucrat.

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Vin 17-Feb-2006 17:31

Initial nu am franat pentru ca mi-a fost frica de trailerul din spate. Am preferat sa ma duc asa... ca sania. :D

Dupa vreo 4 schimbari de directie, cand am vazut ca ma duceam direct spre o masina parcata am inceput sa franez. Stiu cum intra ABS-ul pe zapada, imediat il simti si este mai "soft".

Cele 2 piruete complete si inca o rotatie de 180 grade au venit dupa ce am calcat frana.

Spun ca nu cred ca a intrat ABS-ul pentru ca rotile probabil erau deja blocate...

scozmin
pasionat

Mesajde scozmin » Sâm 18-Feb-2006 05:30

Arise scrie:Spun ca nu cred ca a intrat ABS-ul pentru ca rotile probabil erau deja blocate...

Taie-ma omoara-ma dar nu inteleg ce vrei sa spui aici :lol:
Oricum faptul ca n-ai franat e posibil sa-ti fi salvat viata sau macar te-a salvat de la o paguba mare
In situatia asta un pilot i-ar fi dat gaz si ar fi contrabracat si apoi corectat permanent pana la revenirea pe traiectoria normala; dar din pacate nu suntem piloti :(
O situatie asemanatoare am patit si eu acum multi ani cu o dacie veche (fara cauciucuri de iarna evident) la iesirea din pitesti spre gaiesti(soseaua veche) cu ninsoare si zapada umeda pe jos; m-am bagat in depasire ca bou si dupa ce-am depasit o masina a trebuit sa ma repliez in spatele alteia; spatiul fiind mic a trebuit sa franez destul de tare si atunci spatele a inceput sa danseze ; cel din fata s-a departat dar eu am continuat sa dansez pe sosea mult timp fara sa ma rasucesc dar totusi ocupam mai mult de o banda; din sens opus venea un autobuz care m-a vazut in ce situatie eram dar totusi n-a oprit ; nu stiu cum am reusit sa trecem amandoi unul pe langa celalalt ;
Apoi venea un camion si am decis ca nu mai risc sa trec pe langa el dansand si am tras brusc de volan dreapta si am aruncat-o in santu din dreapta intorcandu-ma 180grade; m-am gandit sa aleg raul cel mai mic :lol: ; oricum intre timp viteza scazuse foart mult dar totusi nu se oprea din balans; pagube umane/materiale 0;
Am avut noroc si am tras invatamintele; mai mult ca sigur daca acceleram putin in timp ce eram in balans as fi redresat-o; dar pe atunci eram incepator...; Oricum sunt multumit ca n-am continuat sa franez dupa ce a inceput sa danseze pt ca altfel ma rasuceam sigur de cateva ori pe sosea
Sper ca nu v-am plictisit prea tare :wink:
Si inca ceva: cauciucurile de iarna chiar sunt necesare

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Sâm 18-Feb-2006 08:28

Nu cred ca rotile mele se roteau asa repede incat sa imi intre ABS-ul. Cred ca mai mult alunecam pe ele decat ma roteam.

Înapoi la “Diverse”