Ce masini ati "prafuit" fratilor? laudati-va!!!

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Vin 30-Iun-2006 09:48

tgyby...never ever sa nu mai compari BMW cu fabia......:D.
@jgr1001....sdi-urile sunt cele mai puturoase motoare.

O sa ma plimb zilele astea cu un citroen ds, de prin 72 cica, care merge ca noua, cel putin asa se lauda proprietarul. Poate il conving sa posteze si pe aici, macar in engleza.....ca in romana nu se puna problema. Sau poate preferati finlandeza? :lol:

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Vin 30-Iun-2006 09:48

paco scrie:Pentru ca e reconfortant sa vezi ca un CX de 20 si ceva de ani arata bine si merge bine. Dar asta nu inseamna ca CX-urile, per total, sunt preferabile masinilor noi.
La cate CX-uri cazute pe burta am vazut eu la viata mea si cate sfaturi de a NU cumpara CX am primit de la mecanici seriosi...nu stiu ce sa zic. Ca sa nu mai spun de povesti incredibile cu XM-uri carora nimeni nu le venea de hac cand incepeau sa se strice. Ce faci cu o asemenea masina, te bucuri ca mai sunt cateva functionale si care arata bine in toata tara sau o vinzi si-ti iei un lucru care te serveste?
Un amic de-al nostru de pe forum, Balanel, si-a vandut BX-ul (care arata obosit si cred ca si era) si si-a luat Chevrolet Aveo. Ce trebuia sa faca, sa restaureze beleaua, adica sa bage in ea jumatate din banii de pe asta noua, numai de dragul celor doua chevroane prafuite de pe capota? Eu l-am felicitat pentru ca a scapat de BX...era chin! 8)

si cu toate astea unora le plac masinile astea si cred ca se simt jigniti cumva cind citesc ce scrie mai sus. nu ma refer la Balanel ca a schimbat masina, ci la modul in care abordezi problema. sincer acum, cred ca cine e in situatia de a trage o concluzie o poate face si singur, pe de alta parte, poate chiar sint entuziasti care ar vrea sa restaureze un CX sau o alta masina veche si "cu probleme", asa cum spui, si se impiedica, nejustificat de multe ori, de ce spui tu. nu cred ca e cel mai benefic lucru pe care il faci comunitatii trimbitind asa zisa lipsa de fiabilitate a Citroenului mai ales atita vreme cit sint atitea experiente care te contrazic. nu ma includ aici pentru ca la mine ar exista argumente de genul ca imi permit, dar stii bine ca sint atitea alte exemple. incearca macar sa respecti pasiunea altora, daca nu o poti impartasi
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

m.s.
pasionat

Mesajde m.s. » Vin 30-Iun-2006 10:12

tgyby scrie:Fratilor...dragi colegi de forum....nimic nu se compara cu un BMW..mai ales nou...

Chiar si Alfa Romeo se poate compara cu BMW... :lol: Dar asa se intampla...pe masura ce "te dai" cu masini din alta clasa(sportiva) si din ce in ce mai puternice... Maine o sa spui ca nimik nu se compara cu Porshanu' s.a.m.d. :wink:

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Vin 30-Iun-2006 11:27

@Nicum da, e posibil sa imi schimb parerea. Mi-a zis ca are pana si faruri directionale, nu cu xenon ce-i drept :P

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Vin 30-Iun-2006 12:37

Matrixu scrie:@jgr1001....sdi-urile sunt cele mai puturoase motoare.

Pai de aia ma intrec cu ele. Ca si eu tot un fel de "SDI" conduc

tgyby
pasionat

Mesajde tgyby » Vin 30-Iun-2006 13:34

m.s. scrie:
tgyby scrie:Fratilor...dragi colegi de forum....nimic nu se compara cu un BMW..mai ales nou...

Chiar si Alfa Romeo se poate compara cu BMW... :lol: Dar asa se intampla...pe masura ce "te dai" cu masini din alta clasa(sportiva) si din ce in ce mai puternice... Maine o sa spui ca nimik nu se compara cu Porshanu' s.a.m.d. :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol:
corect! am avut ocazia sa conduc mai multe masini! dar ca si "zvac" - ma refer in bucuresti , nu in afara - un bmw ca 316 ti compact cu 2 usi e numai bun.
Alfa Romeo :roll: ...hm..sunt si ele masini puternice ...dar ...sa simti 4000-5000-6000 de rpm la bmw ..te baga in scaun efectiv..in 4-5 secunde sa sa ramana totul in spate...ia mai ganditi-va... :D

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Vin 30-Iun-2006 14:24

Inca n-ai condus o japoneza veritabila la care te plictisesti numarand miile de ture fiind atintit in scaun.......... 4000,5000,6000,7000 poate si 8000 :D :shock:
Iti recomand cu caldura Honda Civic de 140CP sa vezi ce inseamna ture inalte si ZVAC :D.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Vin 30-Iun-2006 15:08

@tgyby: si dupa ce o sa conduci o Honda Civic Type R, o sa iti schimbi parerea despre BMW si tot asa. Motorul ala are 8000 de ture si abia de la 5.500 - 6.000 cind intra VVT-ul incepe sa isi dea drumul. Asta e chiar o realizare remarcabila. Honda scoate 200CP din 2000 cm3 aspirati, VW scoate 200CP din 2000cm3 turbo.

Edit by Marian: Subiectele off-topic au fost sterse.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Joi 06-Iul-2006 13:06

@balanel: acum am vazut ca paco a scris ca ti-ai luat chevrolet aveo. Daca e asa, arunca un ochi aici: http://www.euroncap.com/content/safety_ ... .php?id1=2
Cu alte cuvinte masina aia luat 1 (o) stea la testele de siguranta. Incredibil de putin.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Joi 06-Iul-2006 13:15

nicum scrie:@balanel: acum am vazut ca paco a scris ca ti-ai luat chevrolet aveo. Daca e asa, arunca un ochi aici: http://www.euroncap.com/content/safety_ ... .php?id1=2
Cu alte cuvinte masina aia luat 1 (o) stea la testele de siguranta. Incredibil de putin.

Cam cat o xantia din '97 : http://www.euroncap.com/content/safety_ ... .php?id1=3 .
Daca ar fi sa ne luam dupa cum face masina cand o dai de un zid, atunci mi-e frica sa ma gandesc ce ar iesi dintr-o masina din '84...Hai sa nu descurajam omu', Balanel, e foarte bun Aveo-ul, incapator, mai frumos ca Loganul. Daca ai obtinut un pret bun, ai facut o alegere ok.

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Joi 06-Iul-2006 13:21

Nu cred ca e asa relevant cate stele ia o masina la ENCAP. Adica, mai bine sa nu ai parte de accidente.

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Joi 06-Iul-2006 13:26

Xantia din 97 are 1 stea????
Drace, eu cum am circulat cu BX-ul din 85?
Cate stele (verzi!) aveam, alex? 8)

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Joi 06-Iul-2006 13:38

paco scrie:Drace, eu cum am circulat cu BX-ul din 85?
Cate stele (verzi!) aveam, alex? 8)

Nu ma intreba pe mine, tu trebuie sa stii sau ai fi stiut daca o PRAFUIAI . Oricum, cred ca stelele (verzi) sunt in directa proportionalitate cu putregaiul din masina : cu cat mai mult potregai, cu atat mai multe sanse sa-ti intre intre ochi rezervorul de lhm la impact frontal, si in concluzie, sa vezi stele verzi...

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Joi 06-Iul-2006 13:42

xantia are doar 1 stea la siguranta cred ca pe drepte; am vazut aici la dezmembrari cind aduceau una cu platforma. intrase in ea un oltcit si o facuse praf, iar soferul avea ambele miini rupte. de BX nush ce sa zic ca nu prea am vazut lovite rau.

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Joi 06-Iul-2006 13:47

apropo de prafuit, pe vremea cind aveam renaultul 19 cu motor 1.8 16V si 140 de caluti - aspirat, am umilit multe BMW-uri in toate felurile posibile (nu va ginditi la m3 sau 330 xd). masina era din 92 si sa fi vazut senzatie de acceleratie iti dadea pina la 8000 de ture, iar viteza nu mai zic... asa ca pot sa consider ca BMW 316i nu e cine stie ce mare smecherie.

Înapoi la “Diverse”