Neplaceri In Traficul Pitoresc
Moderator: Echipa Tehnica
Nu sunt sigur daca in codul nostru rutier e stipulata chestia asta, dar stiu din auzite ca in tarile civilizate exista asa-numitele reguli de curtoazie. Adica poti sa cedezi de bunavoie si nesilit de nimeni dreptul tau la prioritate si sa-l lasi sa treaca pe cel care in mod normal n-ar avea prioritate in situatia respectiva.
Din pacate, la cati nesimtiti exista pe drumurile mioritice (vezi imbecilii care depasesc coloanele la semafoare), parca ti-e lehamite sa mai faci si pe politicosul cu altii. Stiu ca nu-i o scuza, dar cand esti un pachet de nervi din cauza altor nenorociti, nu mai ai chef sa fii amabil cu alti oameni care poate-s mai pasnici. Cel putin asa vad eu lucrurile.
Din pacate, la cati nesimtiti exista pe drumurile mioritice (vezi imbecilii care depasesc coloanele la semafoare), parca ti-e lehamite sa mai faci si pe politicosul cu altii. Stiu ca nu-i o scuza, dar cand esti un pachet de nervi din cauza altor nenorociti, nu mai ai chef sa fii amabil cu alti oameni care poate-s mai pasnici. Cel putin asa vad eu lucrurile.
Kerekash_KRK scrie:In primul rand nu am mentionat nimik de injurat.
Si ca raspuns la intrebarea ta... Da, mi-am pus aceasta problema, si mi-am primit claxoane, si am fost si eu injurat, nu sunt perfect si nici nu pretind acest lucru. doar ca de multe ori am fost injurat si claxonat ca in bucuresti mergeam cu 55km cand aveam liber in fata si anumiti oameni erau "nerabdatori". Iti cer parerea ta personala in privinta a ce ar fi trebuit eu sa fac: 1. sa apas acceleratia si eventual sa imi iau vreun radar ca sa nu il stanjenesc pe cel din spatele meu sau 2. sa il ignor si sa circul normal si daca vrea sa ma depaseasca nu are decat.
Si ca sa iti faci o idee mai buna am deschis acest subiect pentru "specimenele" din bucuresti care depasesc semaforul la un stop, se pun primi dar ii incurca pe ceilalti, aceia care nu reusesc sa inteleaga pentru ce anume au fost puse liniutele alea de-a lungul soselei, pentru cazul cand pe magheru (4 benzi) se circula in coloana doar pe una deoarece celelalte 3 erau ocupate de DOAR de o doamna la volanul unui matiz care nici in ziua de azi nu cred ca si-a dat seama ce vroia sa faca, de acele persoane care trec pe rosu blocheaza intersectia, de aia care stationeaza fara sa aprinda si ei avariile si exemplele continua...
Ai ceva impotriva doamnelor la volan? Se pare ca sint in minoritate aici , prin urmare reactionez

Lasand gluma la o parte nu trebuie sa generalizezi problema. Nu toate sint o pacoste la volan. Si la femei si la barbati tot experienta este cea care-si pune bine amprenta. Banuiesc ca sinteti de acord cu mine.
Circul f des prin Bucuresti si nu numai. Cele mai mari probleme intalnite in trafic pe parcursul a 18 ani au fost profesionistii ( tiruri, camioane, autobuze,etc ). Mici "neplaceri" sint la tot pasul. Cu siguranta am "incurcat" si eu pe cineva in trafic. Cu totii sintem supusi greselilor. Pana una alta , ce zice legea ? "Conducere preventiva" !
-
- simpatizant
@Iaremia
Citeste mesajul scris de mine si dupaia mai dati odata cu parerea... in mesajul meu scria "o(1) doamna" si nu toate, nu am generalizat. Experienta isi spune punctul de vedere dar de cele mai multe ori impresia de experienta t aduc in situatii neplacute. Am spus ca si eu gresesc si ca toti suntem oameni. Asa ca t rog citeste mai atenta inainte sa ma acuzi ca fac discriminari sau ca sunt un mic misogin
Citeste mesajul scris de mine si dupaia mai dati odata cu parerea... in mesajul meu scria "o(1) doamna" si nu toate, nu am generalizat. Experienta isi spune punctul de vedere dar de cele mai multe ori impresia de experienta t aduc in situatii neplacute. Am spus ca si eu gresesc si ca toti suntem oameni. Asa ca t rog citeste mai atenta inainte sa ma acuzi ca fac discriminari sau ca sunt un mic misogin

Kerekash_KRK scrie:Esti tu asa de sigur ca SUNT OBLIGAT sa te las sa t bagi? Merg drum prioritar si tu ai cedeaza, sau vre sa faci la stanga pe o strada si din sens opus vin alte masini si multe si eu sunt unul din acei conducatori, SUNT OBLIGAT sa te las? Iti recomand sa mai citesti odata codul rutier si sa imi spui si mie daca fac asta din abligatie sau pentru ca vreau. Si chiar daca ar fi asa cand vezi ca stai ca prostu si nu t lasa nimeni sa t bagi dar intr-um moment dat se opreste unu si iti face semn sa t bagi atunci in mintea ta ce e? "bine ca m-a lasat si prostu asta sa ma bag" sau faci ceva in semn d apreciere sau pur si simplu ai fi preferat sa iti pierzi restul zilei in intersectia aia nenorocita?
Am o intrebare pt tine : dat fiind ca tu o consideri asa o obligatie din partea celorlalti sa fi lasat, tu de cate ori lasi? am observat asta pe strada, aia care nu multumesc sunt cam aceeasi care la randul lor nu lasa pentru ca atunci cand e vorba de ei li se cuvine dar cand e vorba de altu ala sa stea acolo ca sta bine.
Si btw : daca vrei sa o luam cat se poate de logic: daca eu nu te las pe tine si tu simti ca e dreptul tau, si ne incapatanam amandoi si facem accident... ia zi pe cine considera politia vinovat?
Mi se pare mie sau simt un pic de agresivitate in tonul tau?
Pana nu mergi cu mine in masina, nu ai de unde sti cum conduc, asa ca lasa supozitiile, da?
Si, ca sa-ti raspund concret: DA, las multa lume sa intre in fata mea, si nu astept din partea lor osanale de multumire, pentru ca asa mi se pare corect. Mai mergi si tu prin alte plaiuri sa vezi cum e si pe urma mai discutam. Din ce ai scris tu, rezulta ca faci lucrul asta strict ca sa ti se multumeasca...daca nu-ti multumeste, a doua oara nu-l mai lasi, nu? Ce faci? Le notezi numarul si-i urmaresti?
-
- simpatizant

pe drum national mergi in coloana cu o oarecare viteza 90-100kph (normal, pt ca e in afara oraselor) si te trezesti cu belemeci care vin din spate disperati sa depaseasca 3 masini deoadata si forteaza nota in fata ta. (sau a celui din fata) pt ca tu iti mentii o distanta de siguranta. mi se pare total aberant pt ca asa te forteaza sa franezi sa ai grija ca el nu are tangenta decat cu depasiri tembele.
la parcari o idee excelenta are Kerekash_KRK. ma stresez sa nu incurc lumea si ma trezesc dand ture sa gasesc o parcare. asta cu biletul cred ca este decenta pt obrazul oricui.
in parcarea de acasa cand vin de la servici ma izbesc de magazinarii care isi lasa dubele si masinile personale de-@mpu|ea. am vorbit dar n-am cu cine. asa ca m-am decis decat sa mor io de inima cu taranii o pasez mai departe. imi gasesc un locsor de oprit si gata. revin mai tarziu cand catadicsesc sa plece si nesimtitii si o bag in zona unde o tin eu. suntem cativa vecini sictiriti. exista parcare construita pt magazine si ei tot vin buluc peste tate locurile de parcare blocheaza accesul doar ca sa isi descarce marfa prin fata (au si iesire in spate, dar e lenea mare)
si cica doar PJ au voie sa inchrieze spatii de parcare, in rest "first come first serve"
e o balarie ar trebui sa vina economisti adevarati la primarii. la problema parcarilor se pot implementa tehnici din metodologia depozitarii. e relativ accesibil realizarea unor proiecte de amplasament. in zone comerciale cu blocuri mereu va fi deranjul provocat de cei care vin 5 minute si blocheza accesul mai departe
la parcari o idee excelenta are Kerekash_KRK. ma stresez sa nu incurc lumea si ma trezesc dand ture sa gasesc o parcare. asta cu biletul cred ca este decenta pt obrazul oricui.
in parcarea de acasa cand vin de la servici ma izbesc de magazinarii care isi lasa dubele si masinile personale de-@mpu|ea. am vorbit dar n-am cu cine. asa ca m-am decis decat sa mor io de inima cu taranii o pasez mai departe. imi gasesc un locsor de oprit si gata. revin mai tarziu cand catadicsesc sa plece si nesimtitii si o bag in zona unde o tin eu. suntem cativa vecini sictiriti. exista parcare construita pt magazine si ei tot vin buluc peste tate locurile de parcare blocheaza accesul doar ca sa isi descarce marfa prin fata (au si iesire in spate, dar e lenea mare)
si cica doar PJ au voie sa inchrieze spatii de parcare, in rest "first come first serve"

[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]
OPUS Workshop
:: LED designs ::
OPUS Workshop
:: LED designs ::
-
- simpatizant
@Iaremia : toata faza cu acuzatul a fost pe ton de gluma, dar da cand este vorba de o doamna mentionez de acea doamna, asta nu inseamna ca toate doamnele sunt incluse. Si da la Romana semaforul cum vii dinspre Lahovari spre Dorobanti o (1) doamna la volanul unui VW New Beattle a stat pana ii s-au uscat unghile si era o coloana mare.
Si, ca sa fiu inteles, cititi Regulamentul:
http://instructorauto.bynet.ro/regulament-cod-rutier-5-3-6.php
Mai precis:
Art. 161. - Conducatorul de vehicul care constata ca vehiculele care circula ĂŽnaintea lui semnalizeaza intentia de a schimba banda de circulatie sau directia de deplasare este OBLIGAT sa asigure conditiile pentru realizarea acestor manevre ĂŽn deplina siguranta.
Acum e limpede?
Mai precis:
Art. 161. - Conducatorul de vehicul care constata ca vehiculele care circula ĂŽnaintea lui semnalizeaza intentia de a schimba banda de circulatie sau directia de deplasare este OBLIGAT sa asigure conditiile pentru realizarea acestor manevre ĂŽn deplina siguranta.
Acum e limpede?

Kerekash_KRK scrie:@Iaremia : toata faza cu acuzatul a fost pe ton de gluma, dar da cand este vorba de o doamna mentionez de acea doamna, asta nu inseamna ca toate doamnele sunt incluse. Si da la Romana semaforul cum vii dinspre Lahovari spre Dorobanti o (1) doamna la volanul unui VW New Beattle a stat pana ii s-au uscat unghile si era o coloana mare.
Bine, m-am linistit

-
- simpatizant
Eu din experienta mea de condus in Bucuresti zic cu mana pe inima ca multe dar multe femei sunt dezastru...la modul ca au talentul ala incredibil de a incurca lucrurile in trafic..la fel cum exista barbati care incurca traficul in felul lor....
Cea mai tare faza cu o femeie la volan a fost cand s-a oprit la semafor(la dimitrov in sensul de mers spre obor), eu eram in spatele ei, pe prima banda, si doar o vad ca iese din masina...M-am gandit ca inspecteaza ceva pe ici pe colo dar de unde...inchide masina si trece strada...
Am ramas pur si simplu tablou...nu imi venea sa cred..am zis ca sunt la camera ascunsa. Se face verde si da-i claxoane de la tot cardul de masini care era in spatele meu...Era in spatele meu un taximetrist care ma implora sa ii mutam masina cu mainile..
Si sunt multe multe de povestit dar asta a fost cea mai tare.
Cea mai tare faza cu o femeie la volan a fost cand s-a oprit la semafor(la dimitrov in sensul de mers spre obor), eu eram in spatele ei, pe prima banda, si doar o vad ca iese din masina...M-am gandit ca inspecteaza ceva pe ici pe colo dar de unde...inchide masina si trece strada...
Am ramas pur si simplu tablou...nu imi venea sa cred..am zis ca sunt la camera ascunsa. Se face verde si da-i claxoane de la tot cardul de masini care era in spatele meu...Era in spatele meu un taximetrist care ma implora sa ii mutam masina cu mainile..

Si sunt multe multe de povestit dar asta a fost cea mai tare.