In Germania s-au vandut si CX-uri cu catalizator.
Aici
http://home.earthlink.net/~jhleung/Citroen/
vedeti si o transformare de acest tip. Asta este in US.
Masinile vechi si guvernanti noi
Moderator: Echipa Tehnica
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Exceptional!! Un CX seria I de ma unge pe suflet...
Uitati-va si la galeria foto, unde veti vedea cum poate o masina cu suspensie hidraulica sa mearga in 3 roti!
Uitati-va si la galeria foto, unde veti vedea cum poate o masina cu suspensie hidraulica sa mearga in 3 roti!
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
- MARIAN
- Admin CITROclub
- Masina: Xantia 1.9TD VSX
- 2: C5 2.0 HDI 110CP
Taxe
Cu parere de rau dar tot nu am vazut un catalizator (toba catalitica activa )pe un motor cu carburatie:(
Acele catalizatoare(tobe catalitice pasive) care s-au montat pe motoarele cu carburatie sunt ca niste filtre cu carbon;un motor cu un asemenea catalizator nu se va incadra in normele euro 3.Sunt de acord cu voi ca o masina cu un asemenea catalizator scoate mai putin fum decat una simpla dar tot nu ma incadrez in norme.Sa inteleg ca pot cumpara un catalizator eur3. pun benzina eur3 si o sa am un motor eur3?
Daca aveti mai multe informatii despre aceste catalizatoare as fi bucuros sa le vad si eu.
Acele catalizatoare(tobe catalitice pasive) care s-au montat pe motoarele cu carburatie sunt ca niste filtre cu carbon;un motor cu un asemenea catalizator nu se va incadra in normele euro 3.Sunt de acord cu voi ca o masina cu un asemenea catalizator scoate mai putin fum decat una simpla dar tot nu ma incadrez in norme.Sa inteleg ca pot cumpara un catalizator eur3. pun benzina eur3 si o sa am un motor eur3?
Daca aveti mai multe informatii despre aceste catalizatoare as fi bucuros sa le vad si eu.
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Eu nu inteleg ce legatura are carburatia cu toba catalitica. Marian, nu ai vazut motor pe carburatie cu toba catalitica activa, poate pentru ca in momentul in care s-au introdus tobele catalitice active, carburatia era de mult istorie prin vest. Sa nu uitam ca la ei o masina trece destul de rar de 5 ani. La ei guvernul in loc sa puna taxe pe masini (ce legatura are poluarea cu taxa de drum; mai corect mi se pare ca taxa sa fie inclusa in pretul carburantului: circuli mai mult, platesti mai mult), sprijina cetatenii sa polueze mai putin mediul. La noi e invers, ca multe altele...
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
-
- RETRAS LA PENSIE
Are idee cineva pe unde poti sa vopsesti masina sa arata asa ? (pe la noi ma refer) si cam cat costa...
Tipul respectiv scria la un moment dat pe Yahoo CX-L ca este bucuros ca a gasit atelierul respectiv care a vopsit masina pt "doar" 3000$!
Pe la noi costa ~1000Euro numai manopera + materialele care pot costa cam ~4.500.000/l deci inca 400Euro. Asta este pretul la Top Lac reprezentanta Glasurit.
Se poate si mai ieftin dar la calitatea aceea atat costa.
eugenro2001 scrie:Are idee cineva pe unde poti sa vopsesti masina sa arata asa ? (pe la noi ma refer) si cam cat costa...
Tipul respectiv scria la un moment dat pe Yahoo CX-L ca este bucuros ca a gasit atelierul respectiv care a vopsit masina pt "doar" 3000$!
Pe la noi costa ~1000Euro numai manopera + materialele care pot costa cam ~4.500.000/l deci inca 400Euro. Asta este pretul la Top Lac reprezentanta Glasurit.
Se poate si mai ieftin dar la calitatea aceea atat costa.
thx
- MARIAN
- Admin CITROclub
- Masina: Xantia 1.9TD VSX
- 2: C5 2.0 HDI 110CP
nicum scrie:Eu nu inteleg ce legatura are carburatia cu toba catalitica.
Cam asta ar fi legatura:
eugenro2001 scrie:Credeti ca trebuie sa ne pregatim sufleteste pt instalarea de catalizatoare in cazul in care vor hatara ca toate masinile in circulatie trebuie sa indeplineasca norme de poluare mai stricte?
Iar eu am spus ca n-o sa obtina mare lucru pt. ca aceste catalizatoare care s-au montat pe masinile cu carburatie si diesel clasic nu au avut un randament deosebit.
Nu am vazut catalizatoare active(sau comandate electronic pt. ca in mod natural un catalizator este activ) montate pe masinile cu carburatie pt. ca nu s-au montat niciodata doarece acestea culeg informatii de la sonda lambda + 2 sensori de oxigen care comanda calc. de inj. etc.
http://www.gencat.es:8000/mediamb/eng/aire/a_auto.htm
-
- RETRAS LA PENSIE