Cum e cu garantia la cauciucuri in Romania
Moderator: Echipa Tehnica
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Daca de la cinema Cultural pina la Mol Magurele (linga Selgros) e vreo linie de tramvai, atunci am trecut peste linia de tramvai
Anyway, observ ca topicul asta e prilej de platit polite si nu de ajutor ca intre membrii unui forum.
Vreau sa aflu daca anvelopa putea fi taiata/intepata intr-un fel anume sau din contra daca e vreun defect de fabricatie.

Anyway, observ ca topicul asta e prilej de platit polite si nu de ajutor ca intre membrii unui forum.
Vreau sa aflu daca anvelopa putea fi taiata/intepata intr-un fel anume sau din contra daca e vreun defect de fabricatie.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
nu am spus ca e suspect fiindca e curat, ci pt ca e un fel de galma acolo. ai inteles exact pe dos.
nu am vrut sa spun ca ti-ai intepat tu singur cauciucul din interior, ci din contra, ca are un aspect ciudat si poate a fost un defect, adica o zona mai subtire de la turnare.
DECI, AI INTELES GRESIT "MESAJUL MEU". TE-AI ATACAT DEGEABA!
POATE NICI EU NU M-AM EXPRIMAT SUFICIENT DE CLAR. SCUZE!
totusi revenind pe subiect, cred ca teoria cu intepatul e mai plauzibila, asa cum am zis, cred ca daca era un defect, pocnea mai tare.

DECI, AI INTELES GRESIT "MESAJUL MEU". TE-AI ATACAT DEGEABA!

totusi revenind pe subiect, cred ca teoria cu intepatul e mai plauzibila, asa cum am zis, cred ca daca era un defect, pocnea mai tare.
-
- RETRAS LA PENSIE
Chiar daca e defect de fabricatie vanzatorul anvelopei nu va recunoaste niciodata asta. Cu parere de rau trebuie sa iti spun sa te impaci cu ideea ca ai pierdut niste bani.
Chestia asta cu garantia la anvelope mi se pare cam la fel cu returnarea banilor intr-un anumit termen daca produsul nu va satisface. Gogosi!
Chestia asta cu garantia la anvelope mi se pare cam la fel cu returnarea banilor intr-un anumit termen daca produsul nu va satisface. Gogosi!
- nicum
- Moderator
XENON scrie:nu am spus ca e suspect fiindca e curat, ci pt ca e un fel de galma acolo. ai inteles exact pe dos.nu am vrut sa spun ca ti-ai intepat tu singur cauciucul din interior, ci din contra, ca are un aspect ciudat si poate a fost un defect, adica o zona mai subtire de la turnare.
DECI, AI INTELES GRESIT "MESAJUL MEU". TE-AI ATACAT DEGEABA!POATE NICI EU NU M-AM EXPRIMAT SUFICIENT DE CLAR. SCUZE!
Nici o problema... pe interiorul anvelopei, chiar nu e nimic...
@Eugen: deja am constatat asta...
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
- nicum
- Moderator
"Buba" s-a produs la viteza foarte mica, deci e cam greu sa se produca gilme, deformari, etc. De asemenea ia in calcul ca am mers citiva metri foarte incet pe janta ca sa nu blochez statia de GPL.
- WLD
- Admin CITROclub
- Masina: BX 16v '88 si 89
- 2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
- 3: Xsara 2.0hdi stage 1+
nicum scrie: Anyway, observ ca topicul asta e prilej de platit polite si nu de ajutor ca intre membrii unui forum.
Mai Nicu, tu ce vrei de fapt? Sa-ti spunem ca ai dreptate, sau sa ne exprimam opiniile? Forumul e facut pentru a afla parerile celorlalti, bune sau proaste, nu pentru a da dreptate gratuit cuiva!
- nicum
- Moderator
Nu vreau sa mi se dea dreptate in mod gratuit, totusi unele comentarii ale lui alexd si bezz nu erau altceva decit plata unor polite din trecut.
Nu am sustinut nicaieri ca am dreptate, eu doar am cerut niste lamuriri cum se poate produce o "taietura" in anumite conditii. Atita tot.
Nu am sustinut nicaieri ca am dreptate, eu doar am cerut niste lamuriri cum se poate produce o "taietura" in anumite conditii. Atita tot.
oricum a-i da-o, tot vina ta o sa fie. nu vor recunoaste in veci ca a fost defect de fabricatie. Vor spune ca "i-ai facut tu ceva..."
Cred ca Singura posibilitate sa-ti fie schimbat cauciucul respectiv,este in alta tara, pentru a te fideliza, sau daca esti EXTREM de insistent (o vor face ca sa scape de tine...)
Cred ca Singura posibilitate sa-ti fie schimbat cauciucul respectiv,este in alta tara, pentru a te fideliza, sau daca esti EXTREM de insistent (o vor face ca sa scape de tine...)
Relu
nicum scrie:Nu vreau sa mi se dea dreptate in mod gratuit, totusi unele comentarii ale lui alexd si bezz nu erau altceva decit plata unor polite din trecut.
pt ca nu avem emoticonul cu "ala" de se tavaleste de ras, il folosesc pe urmatorul:

Nicule, sincer, cred ca suferi de mania persecutiei, pt ca nu consider ca am vreo polita de platit, sau mai stiu eu ce rafuieli iti imaginezi tu. Pt ca am fraternizat compatimitor cu tine sustinand ca este nasol sa ti se refuza garantia, este un "atac" la persoana? c'mon, wake up!
Iar daca vrei o lamurire, sina de tramvai sau o bordura poate fi o explicatie foarte buna. Taietura nu trebuie sa fie foarte profunda. Exista posibilitatea sa nu cedeze imediat dupa taiere, ci dupa un numar de cateva sute-mii de revolutii ale rotii, cand materialul anvelopei este supus la deformari, si aidoma unei sarme pe care o rupi indoind-o rapid de cateva ori, asa si cu pneul tau buclucas. Watch "Air Crash Investigations", au multe scenarii apoteotice acolo...
Ultima oară modificat Joi 04-Oct-2007 20:12 de către alexd, modificat 1 dată în total.
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
eu am avut 2 cauciucuri debica noi (le-am primit) si am patit urmatoarea faza: dupa numai o saptamana pe unul l-am gasit intr-o zi taiat exact cam la 0.5 mm - 1 cm de janta... o taietura asemanatoare cu a ta, si cam de 1 cm lungime. nu rasufla, asa ca m-am interesat de unde le cumparase cel care mi le-a dat, am fost la pravalie sa constate aia, si mi-au zis ca probabil a prins o piatra intre buza jantei si aceasta a infipt-o in amvelopa. si ghici: este vina mea pentru ca am mers neatent pe drum periculos
da-i munca de lamurire acolo, dar nimic. nu a fost chip sa ii clintesc. nu au schimbat nimic, nu au platit nimic. asta e, paguba. de la ei din magazin, am sunat pe un amic de lucreaza la garda financiara si le-am facut cadou un control. cand au asta, au zis ca hai domne', ne iei cu chestii dinastea, a zis ceva de genul "hai bai lasa-ma ca nu tine figura". am plecat injurand, si m-am intors peste cateva ceasuri cu amicul
. cand a vazut ala s-a innegrit la fata, a vut sa ma traga deoparte sa imi spuna nush ce, dar i-am zis si eu ca nu tine figura. a primit o amenda, nu mai stiu exact cat, dar stiu ca mi-a zis la sfarsit ca ii pare rau ca nu ne-am inteles.
deci sfatul meu este urmatorul. daca esti 100% sigur ca nu ai taiat-o tu, atunci tine-te scai de ei, ameninta-i, piseaza-i, mergi la OPC, fa-ti de cap cu ei. s-ar putea pana la urma sa cedeze, si sa realizeze ca mai bine iti da un amarat de cauciuc decat sa ia ditamai amenda. eventual lasale-o la verificat, sa o taie , apoi faci scandal ca de ce au taiat-o fara sa intrebe... nu cred ca ar tine figura, dar poti incerca. pe de alta parte, decat sa iti faci nervi gramada si sa umblii ca nebunul, poti accepta paguba si gata... eu de exemplu nu cumpar cauciucuri noi sub nici o forma.

deci sfatul meu este urmatorul. daca esti 100% sigur ca nu ai taiat-o tu, atunci tine-te scai de ei, ameninta-i, piseaza-i, mergi la OPC, fa-ti de cap cu ei. s-ar putea pana la urma sa cedeze, si sa realizeze ca mai bine iti da un amarat de cauciuc decat sa ia ditamai amenda. eventual lasale-o la verificat, sa o taie , apoi faci scandal ca de ce au taiat-o fara sa intrebe... nu cred ca ar tine figura, dar poti incerca. pe de alta parte, decat sa iti faci nervi gramada si sa umblii ca nebunul, poti accepta paguba si gata... eu de exemplu nu cumpar cauciucuri noi sub nici o forma.
- nicum
- Moderator
Nic, nu sint sigur ca e un defect de fabricatie, ca altfel nu mai postam aici. Dar dupa cum s-au petrecut faptele, eu asa as inclina sa cred. De-aia am pus aici pozele, ca sa isi dea si altii cu parerea. Acum imi pare rau. Pina acum doar citiva au reusit sa isi pastreze echilibrul si neutralitatea.
Nu ma incinta asa tare chestia cu OPC-ul pentru ca probabil se va lasa cu o expertiza si deci cu distrugerea anvelopei. Am vorbit cu mai multe persoane care m-au asigurat ca se poate recupera perfect si ca nu voi avea probleme.
@alexd: eu ma refeream la "nasol sa ti se refuze "garantia" if you know what I mean". Oricine a urmarit threadul cu sferele intelege despre ce vorba. Nu trebuie sa fii nici rocket-scientist si nici nu iti trebuie multa scoala.
@bezz: pot accepta orice parere, atit timp cit este documentata. Comentarii de genul "omuleti mici si verzi care au intrat pe ventil in anvelopa si ti-au sabotat-o", insotite de hohote de ris chiar nu isi au rostul
Nu ma incinta asa tare chestia cu OPC-ul pentru ca probabil se va lasa cu o expertiza si deci cu distrugerea anvelopei. Am vorbit cu mai multe persoane care m-au asigurat ca se poate recupera perfect si ca nu voi avea probleme.
@alexd: eu ma refeream la "nasol sa ti se refuze "garantia" if you know what I mean". Oricine a urmarit threadul cu sferele intelege despre ce vorba. Nu trebuie sa fii nici rocket-scientist si nici nu iti trebuie multa scoala.
@bezz: pot accepta orice parere, atit timp cit este documentata. Comentarii de genul "omuleti mici si verzi care au intrat pe ventil in anvelopa si ti-au sabotat-o", insotite de hohote de ris chiar nu isi au rostul
de vreme ce nu poti accepta faptul ca anvelopa a fost intepata/taiata pe genialele drumuri din bucuresti, alta ipoteza nu mi-a ramas decat o gluma nevinovata, defect de fabricatie sa apara dupa asa de multi km e putin plauzibil si imposibil de demonstrat.
daca era un por ok, era prost cauciucul, dar tu ai ditamai gaura, pe care sustii ca n-ai facut-o tu; deci ori martienii ori eu din rautate si ranchiuna ti-am sabotat masina; sau poate alex if u know what I mean.
ce sensibil poti fii pe thread-urile si la problemele tale ...
daca era un por ok, era prost cauciucul, dar tu ai ditamai gaura, pe care sustii ca n-ai facut-o tu; deci ori martienii ori eu din rautate si ranchiuna ti-am sabotat masina; sau poate alex if u know what I mean.
ce sensibil poti fii pe thread-urile si la problemele tale ...
Cosmin
high energy music expression
high energy music expression