Muscle cars/Pony cars/Mopars
Moderator: Echipa Tehnica
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
arata destul de bine, suna infernal, dar cu toate acestea masinile americane sunt inferioare dpdv tehnic celor europene sau japoneze. Sa nu uitam ca masinile americane sunt intruchiparea ineficientei. O fi avand Big Block, fie cu 400 de cai adevarati cum le ziceti voi, dar masinile se misca ca un sedan de doamne'ajuta, nu mai bine. Eu zic ca o masina trebuie sa faca mai mult decat sa sune bine si sa arate agresiv. O masina de asta nu o poti folosi zi de zi sub nici o forma pentru simplul fapt ca .. nu e masina. Prefer in orice secunda un Impreza STi de 300 cp scosi de un motor cu intercooler, turbocharger samd. Aceasta masina poate fi folosita fara problema zi de zi, daca iti permiti costurile.
- Andrei Anghel
- pasionat
quote uri de jeremy clarkson, acelasi om care lauda orice scoate compania indiana jaguar sau compania americana aston martin :P
ai dreptate la tot ce ai spus, europenii din 7.2 litri (440cui) scot 700 de cai. dar sa nu uitam ca tocmai randamentul scazut, si implicit uzura mai mica a pieselor componente, fac motoarele americane FOARTE fiabile. eu vreau sa vad un impreza d-ala de 300 de cai cu macar 150.000 de kilometri. cam greu cand scoti atata putere dintr-un motor "tragand" de el mai mult decat poate blocu'.
nu poti folosi niciuna din masinile in cauza in fiecare zi, insa nu asta e ideea. ideea (imo) e sa emane forta, sa aiba cuplu de camion (si ... AU cuplu de camion) sa fie cat se poate de agresive si sa aiba cat mai multa personalitate. vad luarea ineficientei (in cazul unei utilizari zilnice) in calcul ca fiind inutila. este masina de duminica, pentru ca n-avem noi drumurile lor drepte si late, si nici preturile lor la pompa.
Ah, si in linie dreapta sunt fulminant de rapide... trebuie sa fie o senzatie extraordinara sa bagi picioru in podea si sa fuga fundu pe diagonala si sa te llupti cu volanu ala subtire de lemn si cu suspensiile cu foi de pe spate ca sa o stapanesti. parerea mea bineinteles
PS: presupun ca totusi Jezza se refera la gunoaie americane gen ford crown victoria sau lincoln town car, care chiar sunt mari fara motiv (pentru ca inauntru sunt mici) si care din 5.7 litri scot 170 de cai
ai dreptate la tot ce ai spus, europenii din 7.2 litri (440cui) scot 700 de cai. dar sa nu uitam ca tocmai randamentul scazut, si implicit uzura mai mica a pieselor componente, fac motoarele americane FOARTE fiabile. eu vreau sa vad un impreza d-ala de 300 de cai cu macar 150.000 de kilometri. cam greu cand scoti atata putere dintr-un motor "tragand" de el mai mult decat poate blocu'.
nu poti folosi niciuna din masinile in cauza in fiecare zi, insa nu asta e ideea. ideea (imo) e sa emane forta, sa aiba cuplu de camion (si ... AU cuplu de camion) sa fie cat se poate de agresive si sa aiba cat mai multa personalitate. vad luarea ineficientei (in cazul unei utilizari zilnice) in calcul ca fiind inutila. este masina de duminica, pentru ca n-avem noi drumurile lor drepte si late, si nici preturile lor la pompa.
Ah, si in linie dreapta sunt fulminant de rapide... trebuie sa fie o senzatie extraordinara sa bagi picioru in podea si sa fuga fundu pe diagonala si sa te llupti cu volanu ala subtire de lemn si cu suspensiile cu foi de pe spate ca sa o stapanesti. parerea mea bineinteles
PS: presupun ca totusi Jezza se refera la gunoaie americane gen ford crown victoria sau lincoln town car, care chiar sunt mari fara motiv (pentru ca inauntru sunt mici) si care din 5.7 litri scot 170 de cai
WLD scrie:la 16v nici o problema nu e minora.
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
Primul quote era al lui Richard Hammond si se referea la suspensia spate. Masinile americane, inclusiv noul mustang nu au suspensie spate independenta (wtf?? si bx-u are, daca nu gresesc)
Un impreza STi va merge fara probleme 150 000, dar nu in mod forja non-stop. 305 cp din motor de 2,5 benzina nu e chiar asa extrem. In plus, de la subaru am auzit numai de bine. La partea de fiabilitate am mari indoieli la motoarele de pe Veyron de exemplu. Sau Mercedes SLR McLaren
Un impreza STi va merge fara probleme 150 000, dar nu in mod forja non-stop. 305 cp din motor de 2,5 benzina nu e chiar asa extrem. In plus, de la subaru am auzit numai de bine. La partea de fiabilitate am mari indoieli la motoarele de pe Veyron de exemplu. Sau Mercedes SLR McLaren
-
- pasionat
mbc scrie:Primul quote era al lui Richard Hammond si se referea la suspensia spate. Masinile americane, inclusiv noul mustang nu au suspensie spate independenta (wtf?? si bx-u are, daca nu gresesc)
dar dc americanii nu au nimic de obiectat in privinta asta ?! fiecare natie cum a fost invatata..europenii cu raliuri americanii cu nascar
si app d comentariul lui hammond cred ca am vazut emisiunea si daca nu ma insel a prezentat si o versiune roush cu suspensie independenda..deci daca vreio un mustang gt500 skimbi puntea si se rezolva
- Andrei Anghel
- pasionat
- Andrei Anghel
- pasionat
total de'acord postul de dinainte!
apropo, mustangu lui hammond este un GT390 albastru, dar nu stiu daca il mai are. http://www.youtube.com/watch?v=MneTKjKHG0Q
si iata si chargeru: http://www.youtube.com/watch?v=E4peYsy7z7g
apropo, mustangu lui hammond este un GT390 albastru, dar nu stiu daca il mai are. http://www.youtube.com/watch?v=MneTKjKHG0Q
si iata si chargeru: http://www.youtube.com/watch?v=E4peYsy7z7g
WLD scrie:la 16v nici o problema nu e minora.
- Andrei Anghel
- pasionat
- Andrei Anghel
- pasionat