Impresii BMW 525TDS

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Dum 23-Noi-2008 22:31

alex... daca nu are greieri e naspa ca nu ai ce surubari la ea :lol:
paco... poate ne pui si o poza doua cu agregatul...

Andrei Anghel
pasionat

Mesajde Andrei Anghel » Lun 24-Noi-2008 00:48

eu zic sa privesti si alternativa: mercedes W124.

Eu sincer, chit ca m-as hotari la mercedes, sau as ramane la BMW, mi-as lua asa ceva NUMAI de afara. romanii nu prea stiu sa aprecieze masini din astea si le rup, ca doar au "benveu" sau "mertzan", ce plm!

si inca o chestie... daca ti-o iei ca masina principala, ar merita dizalu' sa zicem ... dar daca o iei ca masina "de drum" ar trebui sa iei totusi si benzina in vedere, ca bmwul adevarat e totusi ala pe benzina, si bineinteles cu 6 in linie. Da, da, stiu ca dizalu e un motor mai eficient, dar totusi ... :P
WLD scrie:la 16v nici o problema nu e minora.

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Lun 24-Noi-2008 01:29

andrei, cauta un tds sa te dai cu el, si ai sa intelegi mai multe atunci. la cei 145 de cai, si la ce greutate are totusi seria 5, ai sa ramai uimit ca un motor dizel urca in ture aproape ca 16v- ul tau... bine, nu asa de sus, dar urca repede. mercedesurile 124 cu diesel sunt puturoase rau detot... motoarele alea in afara de anduranta nu stiu nimic... te depaseste si o dacie :lol:
am vrut multa vreme sa imi iau 525 tds sau 725 tds chiar, dar am ramas totusi la citroen pt ca am tot gasit chilipiruri, si am preferat sa fac altceva cu banii... bine, nici xm nu e de aruncat, dar sincer, l-as da pe un 525 :oops:

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Lun 24-Noi-2008 06:50

Nu am poze cu agregatul, ca nu l-am luat!
Sunt in cautari, dar, sincer, ma cam tem de fostii proprietari! Pana acum nu am gasit pe nimeni de incredere...In plus, 25-ul meu e (inca) impecabil si ma tem si sa dau vrabia din mana.
Ma gandeam si la un Xsara Picasso (e cam la acelasi pret cu BMW-ul), dar are 90 de cai amarati si...e tot frantuzeasca! Parca as schimba locatia. Asta e si motivul pentru care am cerut sfat la voi si cred ca sunt destul de incurajat in directia BMW.
Multumesc!

P.S. Mertzanul nu-mi place la design!

razzwan
pasionat

Mesajde razzwan » Lun 24-Noi-2008 07:40

merita toti bani "bemve`u" si binenteles unu de afara :D
de ce sa nu incerci daca ai ocazia ? 8)

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Lun 24-Noi-2008 08:46

Stiu ce vrei, sa fie diesel sa consume rezonabil si sa merga cat se poate de mult intre doua reparatii.

De aia am zis de E-class. E preferatul taximetristilor prin Germania (asta din ce am vazut pe acolo). Ma rog il recomand si pt ca ...am lucrat la Mercedes :oops:

Revenind la BMW - un fost coleg de serviciu, a luat un 318 is coupe din 93 cu 185 000 km, care mi-a placut. Masina era bine facuta, inchegata, cu siguranta se misca si bine...dar mi-a spus ca a cautat destul demult pana sa gasesca una neforjata. Cam asta e riscul cu BMW-ul....

Amandoua sunt (au fost la vremea lor) masini de fitze.
Diferenta vine din faptul ca la BMW-ul parcat in fata la Bamboo "prietenii" te indeamna cu "cat baga ?" sau "nu faci si tu o liniuta ?"....iar cu Mercedesul e suficient sa mergi incet cu muzica data tare...sa fie asa bling-bling.
Sigur, asta nu e cazul tau, dar e foarte probabil sa fi fost cazul viitoarei tale masini

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Lun 24-Noi-2008 09:00

Ai dreptate, BMW-ul e (mult) mai forjat. Dar eu nu ma grabesc. Caut si/si.
Cu Mercedes n-am mers niciodata, adica n-am condus...

Andrei Anghel
pasionat

Mesajde Andrei Anghel » Lun 24-Noi-2008 10:31

@dj01fad: n-a zis nimeni ca 2500 turbodiesel nu e un motor excelent de la BMW ... 143 de cai sunt foarte multi, si sunt convins ca nu e lenes. dar e MAI lenes decat un 2500 benzina (170 de cai). Recunosc ca n-am mers cu 525 tds (cel mai apropiat am mers cu (in dreapta) un A6 quattro 2.5 tdi, de prin 00 - 01, 150+ cai (nush exact cati) si da... fugea surprinzator).

Dizalu' de 124 da, e lenes rau rau, dar la anduranta nu vad ce l-ar face... plus ca multe nu sunt si turbo... iar alea turbo mai si trag. plus ca exista intotdeauna si benzina ... da' daca a zis omu' ca nu-i place designu' ...

Adusese un vecin la un moment dat din germania un 525tds din 1995, break, cu facelift, impecabil, cu jante OZ-something, piele, climatronic etc etc... cerea 3900 pe ea (ma oftic ca n-am apucat sa merg cu ea, a dat-o relativ repede) dar se gasesc in aceeasi stare in germania la 2000, hai 2500. iar cele pe benzina is mult mai ieftine

Oh come on ... Xsara Picasso? reusesc si citroen sa faca o masina urata si p-aia o vrei? :P e masina chec... nu-ti dai seama uitandu-te dintr-o parte care-i fata si care-i spatele

Si un ultim alineat... ai MARE MARE grija ce si de unde cumperi. take your time, vezi mai multe (zic asta ptr ca nu cred ca se dau momentan foarte repede masinile alea) si fii foarte suspicios! succes!
WLD scrie:la 16v nici o problema nu e minora.

Înapoi la “Diverse”