masina anului 2009 in Romania
Moderator: Echipa Tehnica
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
vasy scrie:calitatea interiorului: xantia din 96 e elicopter
sa vezi cum e la xantia din 97

am mers si eu cu sombrero, asa ca pot spune pareri personale si bune si rele:
- nu troncane nimic
- nu vajaie la viteza
- nu scartaie nimic la interior
- vizibilitate foarte buna noaptea
- motorul (1400) nu vrea sa traga deloc sub 3000, dar nu e ceva nemaivazut, am mers si cu c3 si e cam acelasi lucru
- cutia de viteze e precisa
- pozitia de condus este jalnica, stai ca pe WC
- directia mergea extrem de prost, mai prost ca la dacia berlina, dar eu am mers cu varianta fara servo
- ambreiajul tine prea sus
- nu avea scrumiera

- are frane foarte bune... asta chiar mi-a placut
- suspensia este jalnica... parca eram cu carutul de butelii
per total, daca ai nevoie de o masina cu care sa mergi de colo colo, este mirifica, dar nu trebuie sa ai pretentii deloc la optiuni si confort.
daca stam sa facem comparatie, la un raport calitate pret s-ar putea sa iese peste multe altele pentru ca pretul este cam cel mai mic. totusi, nu inteleg de ce este mai scumpa ca loganul...
- Andrei Anghel
- pasionat
exista fara servo?
oi fi io fixist pe marca asta, da' ia uitati ce c3 iti iei la 7500: http://www.ats.ro/model.php/4 ... servo frate, servo!
si cica dacia vrea sa iasa din *AtenĂžie la limbaj*... echiparea furio l 8600 are si abs si aer
si la c3 as far as i know nu se vad tabla coreseriei si sudurile la portbagaj

WLD scrie:la 16v nici o problema nu e minora.
- abarth_mcm
- pasionat
interesant sandero masina anului. Clar e ceva legat de marketing la mijloc....
as avea si eu o nelamurire..ce fel de masina e sandero?de ce e asa inalta de se vad toate pe sub ea?Nu am inteles asta..e cumva geep si nu stim?
Oare cei au votat sandero au vazut ce fel de axa are pe spate si ce fel de arcuri are pe spate?Fata e ok....dar axa spate e sub orice critica..
Si apropo..ca tot se amintise de Fiat 500...nu stiu cum merge Fiat-ul 500 si nu ma pot pronunta
..dar ca aspect nu ai ce sa reprosezi...are toate liniile perfecte...doar ca e cam scumpa...

as avea si eu o nelamurire..ce fel de masina e sandero?de ce e asa inalta de se vad toate pe sub ea?Nu am inteles asta..e cumva geep si nu stim?
Oare cei au votat sandero au vazut ce fel de axa are pe spate si ce fel de arcuri are pe spate?Fata e ok....dar axa spate e sub orice critica..
Si apropo..ca tot se amintise de Fiat 500...nu stiu cum merge Fiat-ul 500 si nu ma pot pronunta

Citroen BX 19RD Break 1986, rosu, Seria 2, Orga number: 3496.
- abarth_mcm
- pasionat
si de ce se zice ca dacia e ieftina apropo?e in jur de 8000-9000 euro una bunicica. Vi se pare chiar asa ieftin?Mie unul nu. O fi ea noua, dar la bani aia iti aduceai avion de masina s-h.Si o masina s-h sub 100.000km, eu zic ca tine mai mult ca un logan nou. Daca e sa o luam sa comparam cu alte masini noi de acelasi pret gen Chevrolet..da..as prefera Dacia..
sandero arata penibil de urat.Puneti-l langa un Fiat 500 si vedeti ce hidosenie e sandero. La fel si inauntru...500-le o ozn pe langa dacia.
Parca loganul face-lift arata un pic mai bine...spatele cel putin arata mai bine. Dintre sandero si noul logan, as prefera noul logan...desi nicunul nu isi merita banii.
sandero arata penibil de urat.Puneti-l langa un Fiat 500 si vedeti ce hidosenie e sandero. La fel si inauntru...500-le o ozn pe langa dacia.
Parca loganul face-lift arata un pic mai bine...spatele cel putin arata mai bine. Dintre sandero si noul logan, as prefera noul logan...desi nicunul nu isi merita banii.
- abarth_mcm
- pasionat
Fiat-ul 500 a fost declarata cea mai populara masina din italia din toate timpurile. Pt italieni e un adevarat simbol. Era inevitabil ca noul 500 sa nu aiba succes. Si VW mai demult a facut noul Beetle...dar nu le-a iesit absolut deloc, neavand succes..vechiul beetle aratand mai bine ca noul beetle. Ca reinvieri auto, doar mini poate sa concureze cu fiat 500.
Oare de ce citroen nu face ceva cu 2CV?
Oare de ce citroen nu face ceva cu 2CV?
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
nu mai faceti comparatii intre masini noi si cele second pentru ca sunt irelevante. comparati second cu second la ani apropiati, si noi cu noi. iar daca e sa luam drept criteriu pretul, hai sa vedem ce masina putem lua la 8000... poate aia indiana tata sau cum ii zice, matiz si... altele nu mai stiu. tot timpul faceti comparatii intre mertan second si dacie... uite de aia nu va fi bunad acia niciodata. nici mie nu imi place masina, dar, daca luam in considerare utilitatea, calitatea si pretul, s-ar putea sa fie pe drepte masina anului.
- Andrei Anghel
- pasionat
repet, da, e misto designu la fiat 500, dar e nesimtit de scump, cred ca are raport pret / calitate de bugatti veyron, si are cel mai oribil (calitativ) interior posibil. C3, nu numai ca e mai mare si se termina cu pretul unde fiat500 incepe, da' e mai buna la orice capitol.
tocmai mi-am dat seama ce fac
distrug economia romaneasca! indrum oamenii spre as lua un citroen d-a lu' taricica si de a NU lua o dacie ;D
tocmai mi-am dat seama ce fac

WLD scrie:la 16v nici o problema nu e minora.
Trebuie sa ne gandim si la amanunte. La logan face lift au pus capac la carligul ala inestetic din spate, la sandero nu. Sunt o gramada de chestii la dacia care ar fi putut fi facute mai bine cu aceiasi bani, dar nu o fac din desconsiderare pentru noi romanii si pentru ca trebuie sa isi vanda si renourile *nu poa sa fie la fel de bun sandero ca clio sau megan* de asta spun eu ca nu merita sa fie masina anului. Au avut bani si logistica iar guvernul romana le-a facut o gramada favoruri, dar ei isi urmares interesele lor.