Jos taxele Sulfinei!

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

george
pasionat

Re: Jos taxele Sulfinei!

Mesajde george » Joi 15-Feb-2007 14:05

Dan Popa scrie:George, partial ai dreptate, dar asta este in proportie de 15%. O lege trebuie sa cuprinda pe absolut toata lumea, nu numai o parte. Daca nu mai dai voie sa se inscrie o masina cu Euro 1, 2 sau 3 cum vrei sa-ti inoiesti parcul ? Sa cumpere toata lumea o masina superscumpa- Logan, nu ? Sau o masina noua de la o reprezentanta. si dupa aia sa platesc cat vor ei pe o reparatie si mai rau, cand vor ei. Nu multumesc ! Eu vreau ( vorbesc strict din punctul meu de vedere ) o masina care sa-mi placa, sa fie ieftina, si la intretinere si mai ales sa nu am nevoie de service !!! Si pentru ca sunt f. multi care gandesc similar s-a creeat un curent care nu agreeaza toate gogosile. Si asta cu taxa este numai inceputul, sa vezi ce mai urmeaza. Numai ca atunci va fi prea tarziu.

Eu nu am spus sa nu se dea voie. Ci doar sa existe o diferentiere prin taxa intre noneuro, euro 1 si 2 pe de o parte si euro 3 si 4 pe de alta parte. Masinile nepoluante (cele electrice de exemplu) ar trebui scutite de taxe iar proprietarii lor nu ar trebui sa plateasca impozite.

george
pasionat

Mesajde george » Joi 15-Feb-2007 14:23

eugenro2001 scrie:Singura mea obiectie este la faptul ca nu trebuia sa "vorbesti de funie in casa spazuratului" :wink: Adica nu iti exprimi adversitatea fata de masinile vechi pe un forum unde majoritatea membrilor au astfel de masini.

Nu am nici o adversitate pentru masini vechi. Ci doar pentru acele masini vechi care nu sint in stare tehnica cit de cit corespunzatoare. Daca voi credeti ca anularea taxei va face ca doar adevaratii pasionati vor aduce masini vechi pe care le vor ingriji ca pe mici bijuterii, va inselati. Acestia vor fi citeva sute, iar in tara vor intra citeva sute de mii, poate milioane de masini uzate, necorespunzatoare tehnic si poluante. Si da, poate ma intereseaza ce aer inhalez.

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Joi 15-Feb-2007 14:38

Si uite asa ajungem de fapt la problema cea adevarata - corectitudinea controlului starii tehnice.

Sa ma lase sa aduc orice masina vreau, bineinteles cu niste taxe dar rezonabile, dar controlul tehnic sa fie asa cum trebuie, adica strict.
Sa nu inchida ochii ala de la ITP dar nici sa imi caute nod in papura pt ca nu ii plac ochii mei.

SI atunci vei vedea cum oamenii vor renunta la masina in momentul cand nu isi vor mai permite sa plateasca reparatiile si piesele de schimb.
Dar nu voi crede niciodata ca o masina de 10 ani adusa de afara e la fel de proasta ca o Dacie. cu aceeasi vechime.
De ce? Deoarece acolo ITP-ul este strict si nu trece nimeni nimic cu vederea asa ca cei care vor sa mentina in circulatie o masina veche trebuie sa o mentina intr-o stare tehnica decenta.

george
pasionat

Mesajde george » Joi 15-Feb-2007 14:49

eugenro2001 scrie:Si uite asa ajungem de fapt la problema cea adevarata - corectitudinea controlului starii tehnice.

Sa ma lase sa aduc orice masina vreau, bineinteles cu niste taxe dar rezonabile, dar controlul tehnic sa fie asa cum trebuie, adica strict.
Sa nu inchida ochii ala de la ITP dar nici sa imi caute nod in papura pt ca nu ii plac ochii mei.

SI atunci vei vedea cum oamenii vor renunta la masina in momentul cand nu isi vor mai permite sa plateasca reparatiile si piesele de schimb.
Dar nu voi crede niciodata ca o masina de 10 ani adusa de afara e la fel de proasta ca o Dacie. cu aceeasi vechime.
De ce? Deoarece acolo ITP-ul este strict si nu trece nimeni nimic cu vederea asa ca cei care vor sa mentina in circulatie o masina veche trebuie sa o mentina intr-o stare tehnica decenta.

Ai perfecta dreptate. ITP-ul corect e solutia corecta, directa si de bun simt in ce priveste starea tehnica. Iar cei prinsi ca fac ITP-ul aiurea trebuie sanctionati drastic. De multe ori ma uit la cum arata si merge cite o masina pe strada si ma gindesc cum de a putut trece ITP-ul. Aceeasi masina o vad si sutele de politisti pe drum. Oare de ce nu iau masuri?

nitro_od
pasionat

Mesajde nitro_od » Joi 15-Feb-2007 16:57

:wink:
Ultima oară modificat Joi 15-Feb-2007 21:32 de către nitro_od, modificat 1 dată în total.
..... frantuzoaica pretentioasa !!!

m.s.
pasionat

Mesajde m.s. » Joi 15-Feb-2007 19:59

Nu este prima data cand observ chestia asta pe forum.
Nu inteleg de ce nu respectati opinia fiecaruia. Asta nu inseamna ca trebuie sa fiti de acord cu ea!
Si eu sint IMPOTRIVA TAXEI DE INMATRICULARE dar consider ca DREPTUL LA OPINIE TREBUIE RESPECTAT!

razzwan
pasionat

Mesajde razzwan » Joi 15-Feb-2007 22:29

oameni buni traim in romania si asta ne ocupa tot timpul :cry: :roll: la noi in romania nui cineva la putere sa nu caute sa ne fure :?

Dan Popa
pasionat

Jos taxele Sulfinei!

Mesajde Dan Popa » Sâm 17-Feb-2007 10:45

Pe totalauto.ro se asteapta opiniile romanilor pentru o scrisoare deschisa catre guvernanti privind taxa.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Lun 19-Feb-2007 14:36

Asa cum era de asteptat, guvernantii o tin pe-a lor si anume nu mai pot de grija aerului pe care il respiram: http://www.themoneychannel.ro/stiri/Eco ... culare.htm

Retineti formularile: "Nu vrem sã desfiinÞãm taxa. Nu vrem. Este o decizie politicã a guvernului român." Cu alte cuvinte: nu vrem ca asa "vrea" muschii nostrii. Normal ca prefera sa incaseze sanctiuni, ca doar nu le platesc ei din banii lor. Nu au curaj sa introduca taxa la toate inmatricularile pt ca atunci va urma inca o revolutie.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Lun 19-Feb-2007 14:38

E cumplit cata nesimtire au in ei.
Nu-i nimic, nici un guvern nu e vesnic, am rabdat atata, mai rabdam putin si scapam de hotii astia cu aere de ecologisti.

dimabogdan
pasionat

Mesajde dimabogdan » Mie 21-Feb-2007 14:14

DA lucru interesant.Baga taxe sa nu devina Romania cimitirul de masini al Europei.Nu-i nimic, dar o vor lua pe coaja destul de repede iar cei care au avut nefericirea sa trebuiasca sa plateasca aceasta taxa tembela isi vor recupera banii ,insa din pacate numai dupa actiuni in justitie.
Dar problema cea mai mare este ca iei masini noi( in speta cazul meu) de la musiu Tariceanu si... surpize stupize.Masina se strica dupa 1900 km si se-ncepe carpeala ei sa mai tina ceva timp.Am prieteni care cu doar 13.500-15000 de euro si-au luat niste PASSAT-uri la mana a doua de mureai langa ele care nu s-au stricat nici pana acum la 160.000 facuti cu ele ( in afara de cat mai aveau ele vreo suta doua)
Am scris astazi chiar despre asta la Cabinetul Primului-Ministru, la biroul Sulfinei la Camera Deputatilor si la Parlament.Cazul meu este concret, eu am luat un gunoi de la Citroen( un C4) si s-a si stricat.Acum ma pregatesc pentru un masiv e-mailing la majoritatea ziarelor din Romania si a revistelor de specialitate.Pe aceiasi tema!

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Mie 21-Feb-2007 17:24

Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Dan Popa
pasionat

Jos taxele Sulfinei!

Mesajde Dan Popa » Mie 21-Feb-2007 17:29

Am auzit la radio o analiza a masinilor noi care se vand in Romania, analiza din care s-a tras concluzia ca aprox. 80 % din masinile la care se face reclama peste tot sunt euro 3 ( incepand cu Dacia ). Doar cateva sunt euro 4. Taxa la inmatriculare din belsug.
Ai dreptate Paco, mai asteptam nitel..... si vine glaciatiunea. Oricum, scapam de astia vin tot ai nostri dar taxa ramane.

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Mie 21-Feb-2007 17:48

Eu nu inteleg cum la S....-ul meu nu au trebuit platite taxe de inmatriculare. Fabricatie 2007, intrat in tara feb. 2007......promit ca ma interesez...o singura concluzie trag pana cand aflu : SE POATE EVITA!

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Mie 21-Feb-2007 22:23

Taxa de inmatriculare la S-ul tau a platit-o dealerul. Si dacia aveau/au o campanie in care iti platesc ei taxa, doar doar mai salveaza din vinzari. Acum sincer nu stiu ce se intimpla in cazul in care masina e luata in leasing.
La fel porsche plateste taxele la jetta, care in mod normal ar trebui sa aiba taxe vamale pt ca e facuta in Mexic.

Înapoi la “Diverse”