alexd scrie:europa nu impiedica nici un stat membru sa isi proteeze cetatenii si afacerile acestora. din totdeauna, Olanda a avut preturi mari la masini.
Adica la ei e in regula taxa pt prima inmatriculare si la noi nu?
De ce?
alexd scrie:Taxa de drum in olanda poate sa nu fie platita, se poate plati pt 1 zi deplasare, 2...3...5...20...cat ai nevoie. O sa ma interesez cat costa exact aceasta taxa de drum. Am fost in olanda cu masina si singura taxa de drum a fost o vigneta de 10 euro valabila 1 luna penru o autostrada ce duce la amsterdam.
Ma refeream la taxa platita de rezidentii olandezi, nu la vignete.
Adica asta: http://www.belastingdienst.nl/reken/mrb/index.htm
Pe care o platesti integral obligatoriu, daca esti rezident olandez si ai masina.
jgr1001 scrie:mars2k scrie:Singura varianta ocolitoare ar fi sa ai o masina mai veche de 25 ani - dar am inteles ca vor sa scoata prevederea asta din cauza ca tot mai multi profita de ea.
Am fost de vreo doua ori in Olanda si am vazut destule masini clasice in stare foarte buna. Mi-au confirmat si olandezii pt care lucrez ca sunt scutite de taxe, dar nu au zis nimic ca ar vrea sa scoata prevederea
Ma indoiesc ca ar fi multi in Olanda care pot sa profite de asa ceva, prin simplul fapt ca acolo, numarul masinilor peste 25 de ani este infim comparativ cu nr masinilor sub 10 ani.
@jgr1001, eu nu am spus ca sunt multi, ci ca "sunt tot mai multi". ;)
Probabil procentul a crescut in ultimii 5 ani - exemplu ipotetic - de la 0.1% la 1% si deja legiuitorii isi pun intrebari daca-i cinstit ca aia 1% sa nu plateasca taxe.

Oricum, n-am un link oficial pt asta, am auzit-o doar intr-o discutie, nu mai insist...