Modificari importante si diferente de performante!

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

rufusgti
pasionat

Mesajde rufusgti » Mie 19-Apr-2006 09:07

E cel mai bine cum spui tu WLD . In general nu ma refer doar la performante cand am spus sa lasam masinile sa "vorbeasca".La aspect ,imbunatatiri, etc :)
Iubesc confortul si puterea...... C5 III Hydractive 3+ vs Volvo S70 T5.... 300Cp

sorin.
pasionat

Mesajde sorin. » Mie 19-Apr-2006 09:30

Lasand la o parte teoria, eu m-am jucat destul de mult cu ,,robinetul de gaz,, si nu am observat nici o crestere a puterii (nici macar placebo :) ) odata cu imbogatirea amestecului peste amestecul cu consum minim.

WLD
Admin CITROclub
Masina: BX 16v '88 si 89
2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
3: Xsara 2.0hdi stage 1+

Mesajde WLD » Mie 19-Apr-2006 10:22

Instalatia GPL de pe Gt este din 85, fiind montata in Olanda, la achizitionarea masinii noi. Se pare ca pana in 95 cand am achizitionat eu masina, aceasta a mers in marea majoritate a timpului pe gaz. In 97 am demontat-o de pe masina, pentru ca nu se gasea GPL la noi si am remontat-o in 2002. Asadar are 21 de ani, din care 7 nu a functionat si nu am schimbat nimic la ea. Nu ma asteptam !
Spre deosebire de instalatiile ce se gasesc la noi, aceasta este ceva mai complexa si mult mai bine lucrata. "Plamanul" are 2 camere de detenta si 3 reglaje separate: amestec relanti, amestec in sarcina, si clasicul robinet de debit. Amestecatorul este facut special pentru carburatorul de pe masina, asigurand functionarea ambelelor camere. Aceste caracteristici fac ca performantele sa scada foarte putin la mersul pe gaz fata de benzina.

Ce am observat referitor la reglaje:
umbland la amestec nu cresc performantele
in schimb, daca umbli la robinetul de debit obtii un raspuns mai rapid la pedala si acceleratii mai bune - cu pretul unui consum marit.

Consumul in conditii de Bucuresti (spre exemplu ieri am facut 7km in 45 min) este de 15%. Tot atat ia si 16v-le dar benzina :(

WLD
Admin CITROclub
Masina: BX 16v '88 si 89
2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
3: Xsara 2.0hdi stage 1+

Mesajde WLD » Mie 19-Apr-2006 10:25

@rufusgti: ma gandeam sa comentez, dar am uitat. mi-a placut traducerea informatiilor de pe site-ul pumaracing :twisted:

Niste poze cu 205-ul ai ?

rufusgti
pasionat

Mesajde rufusgti » Mie 19-Apr-2006 11:19

Poze gasesti aici:
http://photos.yahoo.com/rufusgti

Sunt facute pe data de 05.06.2005 dupa cursele de pe aeroport unde am luat locul 1 la grupa C (110-150 CP). Am filmulete de acolo.
Initial a fost 1.6 dupa cum se vede din poze (jantele originale) . Dupa aceea am cumparat un motor complet echipat(1.9 BXGTI) de la Teo din Onesti la care i-am schimbat chiuloasa marindu-i raportul de compresie la 10:1 (ala de BX avea 9.3:1) ,i-am pus filtru sport Raid HP si intrare directa de pe capota. Pastrind cutia de 1.6 ,reprizele sunt mai bune ca un 205GTI 1.9 original. Modificarile exterioare si interioare le-am facut tot eu (inclusiv scaunele din spate).
Din pacate nu i-am facut poze cu turbo iar acum am demontat tot de pe ea deoarece o vand pentru ca vreau sa fac BX-ul super si in plus sotia mea mergea agresiv cu ea si sincer imi era frica cand pleca singura.
Iubesc confortul si puterea...... C5 III Hydractive 3+ vs Volvo S70 T5.... 300Cp

Înapoi la “Diverse”