Integrarea in UE si importurile de masini second-hand

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

m.s.
pasionat

Mesajde m.s. » Lun 13-Feb-2006 18:52

Astia de la APIA s-au luat probabil dupa min.Nicolaescu, care cica scumpeste tutunul si alcoolul ca il doare(in cot as zice eu) de sanatatea poporului. :twisted:
Pe mine ma enerveaza cel mai tare felul in care ne iau de prosti. :butthead:

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Mar 14-Feb-2006 16:19

Kinda offtopic:
Eu sunt nefumator, si alcool consum din joi in pasti.
Prin urmare, nu ma deranjeaza cu nimic taxe super nesimtite pe aceste 2 produse, pentru ca pot fi incadrate la categoria produse de lux.
Din partea mea, sa tot bage taxe pe astea doua. :D Mai ales pe tigari. :lol:

m.s.
pasionat

Mesajde m.s. » Mar 14-Feb-2006 16:27

Tie or sa-ti puna taxe pe sucuri ca au E-uri si-or sa-ti dauneze :twisted:

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Mar 14-Feb-2006 17:15

subscriu la ce a spus Arise, dar sa treaca berea ca aliment :P

iussy
pasionat

Mesajde iussy » Mar 14-Feb-2006 17:30

Pai...medical vorbind, daca bei o bere e ca si cum ai manca un sandwich!
Dumnica, la "iarba verse"...ma rog, pe zapada, daca o tine tot asa, se servesc sandwichuri??? :lol: :lol: :lol:

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Mar 14-Feb-2006 17:42

Daca vii cu ele... doar nu te-om refuza 8)

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Mie 22-Feb-2006 17:25

Inca un articol in tema, de data asta pe gustul meu :D si al multora... 8)

http://www.hotnews.ro/articol_43223-Gru ... d-hand.htm

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Mie 22-Feb-2006 20:18

Deocamdata, meciul nu e decis. Intre Dobrin-Autovit si Tariceanu e diferenta maricica. Sa speram ca asa-zisul liberal (ha, ha!) nu va impune taxe la masinile SH. Cred ca, totusi, curentul general e de partea "poporului", adica a lui Dobrin. Huo guvernanti si APIA! :twisted:

pava
simpatizant

Mesajde pava » Vin 03-Mar-2006 21:37

Problema cu importurile de masini SH e complicata . Guvernantii ar trebui sa stimuleze mutarea productie de auto in romania , nu sa protejeze importurile de masini noi ! Stie toata lumea ca in romania nu se mai produce decat coruptie !!!. Am cumparat zillele trecute o coada de matura pe care scria : made in Italy :shock: .Nu zic ca o XANTIA SH din vest cu 2000 Euro(fara euroII) nu e o afacere buna ,dar nu cred ca asta e solutia pentru dezvoltare economica , transformand romania in cosul de gunoi al germaniei ! Daca va uitati atent la tarile din europa de est se constata faptul ca exista o serie de masuri protectioniste si subventii (Ungaria Cehia etc. ), singura exceptie este Polonia care e plina de shuri-le europei de vest! Cum o fi mai bine ? Greu de zis :roll:

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Sâm 04-Mar-2006 08:08

N-as avea nimic impotriva unui program de dezvoltare economica pe termen lung. Dar nu despre asta e vorba in ce spui d-nii de la APIA. La ei e vorba tocmai de retinerea Ro in aria subdezvoltarii, prin politica de importuri din afara de masini noi. Cred ca e chiar mai daunatoare aceasta practica, din punct de vedere al dezvoltarii industriale, decat importurile SH. Acestea nu te impiedica sa faci productie, cercetare proprie etc. In schimb, cele noi, iti taie elanul...Problema are legatura si cu UE, care e un superstat cu mai multe regiuni dezvoltate si altele (ca noi) ce vor fi vesnic subdezvoltate...In ciuda retoricii europeniste, liberschimbismul nu incurajeaza decat marile puteri economice, nu paduchii importatori, ca noi, bulgarii, ungurii si altii.

pava
simpatizant

Mesajde pava » Mie 08-Mar-2006 20:14

Ma intreb ,referitor la subdezvoltarea romaniei, cine o fi de vina ? Oare cumva politicienii sau poporul (pulimea cum cita Cristian Tudor Popescu pe un baron local, nu mai stiu numele ca-s multi !) :roll:. Mos Brucan a fost optimist cand a zis ceva de 20 ani ! Scuze pentru deviatie :?

berzecus2003
pasionat

Mesajde berzecus2003 » Mie 08-Mar-2006 20:45

ideea cu taxele astea e o aberatie ...nu spune nimeni ca trebuie sa aducem"junghiurile"din vest ...dar atat timp cat masinile deja inscrise in romania sunt de multe ori mai poluante n-ar trebui sa existe nici o taxa ...atat timp cat rabele noastre ne inneaca cu fum nu ne puteam lua de cei ce vor sa-si cumpere o masina second hand din vest(mai ales ca daca ar fi bani nimeni nu si-ar lua second hand)...deci aceasta lege este ptr cei care nu au bani nu ptr protectia mediului...

...eu ,daca as fi in pozitia de a da o lege as da-o in favoarea masinilor cu motor cat mai mic(asa se poate reduce poluarea)...si ptr asta chiar nu e nevoie de inca o lege...ar trebui sa fie impozitul pe masina(ai motor de 1000cm3si euro 3 platesti x ,ai motor de 3000 euro 2 platesti de 10 ori x-o asa lege nu oblica pe nimeni...vrei 3000 platesti daca nu, te poti multumi cu 1000 si nici nu simti):)

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Joi 09-Mar-2006 07:12

Pai sa stii ca asa e facuta legea, in primul rand in functie de capacitatea motorului si apoi de tipul de carburant (benzina e ceva mai ieftina). Am vazut (citit) declaratiile tanti Sulfinei pe tema asta. Ei vor sa copieze metodologia din Ungaria, iar acolo taxele incep pe la 6-700 euro si merg pana pe la 5000 de euro, inca odata, depinzand de anul de fabricatie, cap motorului si tipul de carburant. Oricum, la o masina diesel de capacitate medie (spre 1700 cmc) taxele de inmatriculare vor depasi binisor 1000 de euro. Problema e ca tanti Sulfina a spus ca taxele vor fi adaptate la niveul nostru de trai, fraza esentiala, care ne poate duce la scoruri mai mici. Salariile in Ungaria sunt mai mari ca la noi, asa ca...
Chiar si cu o taxa in jur de 1000 euro (speram sa fie mai mica!), o masina de 10 ani din Vest tot te ajunge mult mai ieftin decat e acum la noi pe piata...

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Joi 09-Mar-2006 10:04

Ca tot imi place sa pun linkuri....
Unii ar putea sa creada ca noile taxe s-ar putea aplica si la automobilele mai vechi care sunt deja in tara
Aveti mai jos dezmintirea oficiala:

http://www.mmediu.ro/presa/06.03.06d.pdf

In concluzie: ne vom putea tranzactiona rablele actuale linistiti 8)

Vizitator

Mesajde Vizitator » Joi 09-Mar-2006 10:38

stii ce... problema cu taxele e binevenita dar trebuie colerata cu salariile de la noi...este exagerat sa pui taxa de 1000e pe o masina atata timp cat salariile sunt in jur de 7-8 milioane...in italia ai taxa pe masina aproape jumatate din salariu mediu..si asta ptr cele mai vechi masini...apoi la noi mai sunt o mie si una de taxe adiacente (rovinieta taxa din combustibili ptr drumuri...)ce drak pana la urma la noi sunt mai mari taxele pe an decat oriunde...

Înapoi la “Diverse”