aparat de masura

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

leo
pasionat

aparat de masura

Mesajde leo » Mar 10-Noi-2009 14:04

am achizitionat mai demult un aparat de masura.pot sa zic ca nu stiu sa-l folosesc,se pare ca la orele de fizica nu am fost prea atent...e cineva amabil sa-mi explice,macar asa,in mare?de ex daca vreau sa masor cati volti sunt intr-o priza unde tre' sa mut ”chestia”?
Imagine

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Mar 10-Noi-2009 14:29

Eu am luat-o prin sondaj. :) dar daca nu se gaseste nimeni sa iti explice, il mai iau eu odata pe al meu la testat si revin cu solutiile.
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...
Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Mar 10-Noi-2009 14:46

prima data trebuie determinat ce fel de semnal ai de masurat. adaca ai semnal continuu si vrei sa masori voltajul (sau amplitudinea trebuie sa il dai de V= - V cu doua liniute) daca ai semnal alternativ (sinusoidal) trebuie sa il treci pe V~
..

folosind exemplul dat de tine trebuie sa pui aparatul pe V~, la sectiunea pana in 600 V. Priza de care pomenesti are un semnal sinusoidal cu o amplitudine (declarata) de 220 - 250 Volti, frecventa 60Hz (in RO) .. De exemplu in SUA vei avea 110 volti amplitudine la o frecventa de oscilatie de 50 Hz.

Insa, daca nu esti sigur pe ce faci fie incerci, insa sa nu iti para rau de aparat daca nu are protectii, sau lasi sa fie folosit aparatul de cineva avizat sau cu experienta suficienta in domeniu.

Ca recomandare, incerca sa cauti ceva pe internet.
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Mar 10-Noi-2009 18:00

asa cum ti-a spus si dan, pt tensiuni pui pe v= sau v~ in functie de ce tensiune masori...
vreau sa adaug ca frecventa tensiunii la retea in romania este de 50Hz si nu 60...:P

ca sa masori continuitatea, pui pe ohmi, pe valoarea cea mai mica...
din pacate, aparatul tau este expresia celui mai necajit model, astfel incat nu prea ai ce face cu el, desi e suficient de bun incat sa inveti, iar daca-l vei arde, chiar nu e nicio paguba, pretul lui e undeva in jurul valorii de 10-20 roni...

pt masurarea de curenti, te sfatuiesc sa nu incerci pana nu stapanesti in detaliu cum se face, insa in cuvinte putine, dai pe A=, ca alternativ nu ai, si pui aparatul inseriat cu consumatorul, si trebuie sa mai muti si cosa de la v, ohmi, mA, la 10A, pt valori mai mari de 200mA...insa abtine-te.... :razz: :razz:
daca ai ceva punctual de masurat, intai intreaba aici...
Ultima oară modificat Mar 10-Noi-2009 18:46 de către mesersmith, modificat 1 dată în total.

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Mar 10-Noi-2009 18:44

ioi, io ... am inceput sa incurc :):) :oops: :oops: 50 la noi si 60 la ailalti.
Dan

Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!

Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

leo
pasionat

Mesajde leo » Mar 10-Noi-2009 19:47

:lol: n-are nimica,oricum la cat sunt io de meserias cu astea nu mi-am dat seama de greseala.merci pt sfaturi,pareri.da,e adevarat ca modelu' e necajt da' si la ce-mi trebuie mie nici nu am nevoie de ceva mai performant.dar vreu sa va spun ca jumate din termeni' care i-ati folosit habar nu am ce inseamna(daca m-ar sti profu' de fizica...),la cat sunt io de destept tre' explicat ca la gradinita.ceva,ceva am inteles io da...cre'ca e mai bine sa ma rezum la masuratori simple de tot pana una-alta.merci pt raspunsuri.

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Mar 10-Noi-2009 19:50

asa cum am spus, cand ai ceva de masurat, intreaba-ma....

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Mie 11-Noi-2009 01:29

:) Pe scurt Dan vroia sa spuna ca pentru prizele noastre de curent,au curent alternativ (sinusoidal) si pui comutatorul pui pe pozitia V~ si fixezi la 600. Pentru baterii ai curent continuu si pui pe V=...la valoare functie de baterie..dar in totdeauna valoarea sa fie putin mai mare. Spre exemplu daca bmasori batrie de masina care are 12v fixezi pe valoarea de 20V. o baterie de telecomanda auto de 3mV fixezi pe valoarea de 10mV.
Mai poti sa verifici daca este un fir intrerupt. :) Cineva mai avizat ca mine iti va spune oricum.
Incercarile astea la noroc nu sunt periculoase decat poate la priza. Eu :) prin incercari aproape ca am sudat o borna a aparatului de o priza si tot nu l-am ars :).
Ai grija si cum bagi mufele alea ca au trei lacasuri si ele sunt doar doua ;)
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Mie 11-Noi-2009 09:45

bateria de la telecomanda are 3V si nu 3 mV.... :razz: :razz:

DanCostin
de-abia inscris

Aparat de masura

Mesajde DanCostin » Dum 04-Apr-2010 21:20

salut Leo, iti pot da si eu niste informatii depre masuratori, exact cum au zis si ceilalti colegi de pe site, trebuie sa ti cont de minim doua precizari, depinde ce masori, in curent alternativ sau in curent continuu, si iar, daca masori tensiune sau amperaj, cu specificatia ca la amperaj, poti masura numai in curent continuu. Daca nu esti sigur pe valoarea tensiunii care o ai in locul de masurat, mai bine incepi de la o valoare superioara pana te apropii usor pana la treapta plajei de masura, poti masura tensiuni in locuinta la prize, poti masura daca un intrerupator inchide sau deschide contactele corect, asta pe gama de "ohmi", poti masura continuitatatea unui cablu, conductor, traseu, etc, poti masura chiar si o rezistenta de izolatie, pt. a vedea daca ai scurturi sau izolatii imbatranite, poti masura la auto, filamente de becuri, tensiuni, pt. orice fel de informatii suplimentare iti stau la dispozitie

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Dum 04-Apr-2010 23:06

rezistenta de izolatie cu necajenia aia?
chiar ma intreb cum...
rezistentele de izolatie se masoara cu diferente mari de potential aplicate intre doua elemente ce se presupune ca sunt izolate intre ele....

PEDROS69
pasionat
Masina: C5 2.0 HDi 100kw FAP 2007
2: Peugeot 307 1.6 benzina 110 cp
3: Fiat Doblo Panorama 1.3 jtd 75 cp 2007

Mesajde PEDROS69 » Lun 05-Apr-2010 06:36

are dreptate mesersmith ca sa masori rezistenta de izolatie iti trebuie un megometru care in sine este un generator de curent continuu actionat manual si este destul de mare cutia acestuia.
MESERIAS

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Lun 05-Apr-2010 08:58

exista si megohmetre digitale, full electronice, care contin un ridicator de tensiune de cc...
cele cu generator propriu actionat manual nu cred ca se mai produc...

leo
pasionat

Mesajde leo » Mar 12-Oct-2010 20:56

e vorba despre un cablu de vreo 30m intrerupt pe undeva.e vreo sansa sa aflu cam pe unde e intrerupt?cu amaratu' asta de aparat in posesia caruia ma aflu?

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Mie 13-Oct-2010 10:30

Pai restrangi aria de cautare. Il dezizolezi la jumate (eventual doar niste crestaturi in izolatie sa nu sitrugi prea mult) si verifici spre capete. Odata injumatatita aria de cautare procedezi la fel in continuare pentru jumatatea ramasa cu probleme si tot asa pana restrangi la minim aria de cautare. Apoi in final locurile dezizolate le acoperi cu banda izolatoare.
O sa restrangi la 15m apoi 7,5m apoi 3,75 1,87, 0,93m si 0,46m. Daca pe ultimul tronson nu vezi nimic dubios la ochi, il elimini pur si simplu.

Înapoi la “Diverse”