Pagina 1 din 1

cum se face afinata?

Scris: Vin 02-Iul-2010 22:54
de leo
fratilor nu radeti de mine dar asta e...vreau sa stiu cum se face chestia aia de se face din mure,nu din afine cum am scris in titlu...poate-i zice ”murata”,dar nu stiu sigur,de-aia am facut referire la afinata...
deci,stie cineva?cred ca se face ca afinata doar ca in loc de afine se pun mure,nu? :? ceva idei...?
merci

Scris: Sâm 03-Iul-2010 09:07
de hippo
:partyman: Salut Leo!

Pana fac rost de reteta care te intereseaza, iti pun reteta pt afinata. Oricum, modul de preparare este acelasi.


Ingrediente

Doua kg de zahar

Patru kg de afine

Doi litri de votca
Mod de preparare

1. Alegeti afinele de codite si apoi spalati-le bine iar dupa ce acestea au fost scurse de apa,se aseaza in damigeana in straturi impreuna cu zaharul.
2. Este de preferat ca ultimul strat din damigeana sa fie de zahar.
3. Legati damigeana cu tifon si lasati-o la soare pentru aproximativ o luna de zile.
4. Cand afinele s-au macerat si s-a format un sirop consistent ,adaugati votca,inchideti damigeana cu un dop de pluta si lasati-o inca o luna la macerat.
5. Strecurati apoi afinata prin tifon si puneti-o in sticle la loc racoros.
6. Daca doriti ,puteti prepara zmeurata,cornata si capsunata in acelasi mod ,rezultatul fiind la fel de aromat.

Scris: Sâm 03-Iul-2010 19:41
de khan
Hic! aduci la intilnire? Hic! pardon... da m-am dezechilibrat... :drinkers:

Scris: Joi 22-Iul-2010 20:15
de leo
merci pt raspuns...in loc de votca pot sa pun alcol rafinat?ca imi e mai la indemana si vodca aia cate prostii are prin ea si de cate feluri e...

khan....ooofff...poate la intalnirea de anu' viitor,daca-mi iese si rezista pana atunci...problema e ca daca se va tine(intalnirea) in alta luna decat aprilie cand vin acasa sa fac ITP-ul o s-o ratez iar....si e naspa ca nu am participat la niciuna pana acum....

Scris: Vin 23-Iul-2010 08:03
de cit_a
Normal se pune alcool rafinat cu metiunea sa fie din cereala si sa nu cumperi din ala cu termen de garantie ca strici marfa si intalnirea , dilutia o faci la urma dupa ce se macereaza afinele in alcool si se omogenizeaza bine .