Da, stiu ca toti s-au saturat de subiecte de genul, dar se pare ca unii au castigat in instanta:
http://muietariceanu.wordpress.com/2010 ... -castigat/
Este cineva avocat aici? stie cineva cu ce se mananca situatia? Care sunt sansele de castig? Nu de alta, dar am inteles ca vor sa o mai mareasca si atunci nu se mai poate. Eu intentionez sa imi iau alta masina cel terziu in 2011 si nu ma impac cu gandul ca trebuie sa dau 1000-2000 euro statului degeaba. Cat ar costa un proces de genul?
Merci
Taxa de inmatriculare
Moderator: Echipa Tehnica
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
Taxa de inmatriculare
"If in doubt, flat out!"
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
stiu si eu multe procese castigate, eram pe cale sa ma bag intr-o treaba de genul, dar... m-am impotmolit in certificate fiscale si de aia nu am mai facut nimic. s-ar putea sa revin, si daca cumva fac vreo actiune, fiti siguri sa o sa o fac publica pe forum.
pe de alta parte, am auzit ca au tampit detot cu taxa, dar nu stiu nimic concret.... poate ma lamureste si pe mine cineva.
pe de alta parte, am auzit ca au tampit detot cu taxa, dar nu stiu nimic concret.... poate ma lamureste si pe mine cineva.
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat marti ca taxa de prima inmatriculare pentru masinile vechi ar putea creste in 2011, transmite Agerpres. Borbely a spus ca, in schimb, taxa pentru autovehiculele noi, echipate cu Euro 5, ar putea fi mai mica decat in prezent.
"Nu avem nevoie de masini second-hand in Romania care sa fie aduse si dupa aceea sa mai si dam bani ca sa le casam. Cu alte cuvinte, probabil ca vom avea o taxa mai mare pentru masinile vechi si care polueaza mai mult si vom analiza taxa in ceea ce priveste masinile noi, care sunt performante, care sunt Euro 5", a declarat ministrul Mediului.
Borbely a declarat ca noua grila de taxare va fi prezentata cel mai probabil in luna octombrie: "Noi suntem in discutie in ceea ce priveste taxa de poluare si vom modifica aceasta taxa, vom fi probabil in masura sa va dam informatii suplimentare in luna octombrie. Ce inseamna aceasta modificare? In primul rand, stiti foarte bine ca, de anul viitor, masinile care ies trebuie sa fie Euro 5, deci va fi o obligativitate a celor care produc masini noi. (...) vom veni in fata Guvernului si vom decide din timp, ca sa nu fie de pe o zi pe alta si oamenii sa nu stie la ce sa se astepte dupa 1 ianuarie 2011".
Declaratia lui Borbely a venit in aceeasi zi in care Ministerul Mediului a anuntat ca peste 164.000 de masini mai vechi de zece ani au fost casate, pana in data de 3 septembrie, prin programul Rabla, iar numarul de autoturisme noi achizitionate a fost de 38.800. Pana la data mentionata, Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national a atins 87% din obiectivele stabilite.
Sursa: http://economie.hotnews.ro/stiri-auto-7 ... e-2011.htm
Acum taxa la euro5 e zero, deci astia sint vai de capul lor si noi suferim toate aberatiile lor.
Later edit: stiu si eu cazuri de procese cistigate. Nu stiu nici un caz de proces pierdut.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
taxa...prostie pe fata
Fratilor, statul prin reprezentantii sai sau reprezentantii statului prin stat constitutie-legi-birocrati, ne fura pe fata si noi ramanem orbi, e din ce in ce mai exagerat acest fenomen prin care suntem jegmaniti de bani impotriva firii! E total irational sa mai circule pe strazile Romaniei tot felul de Tv-uri si rabe vechi care de multe ori iti taie rasuflarea la propriu(daca stai in spatele lor), iar noi sa nu putem sa aducem in tara autoturisme si utilitare care ar polua de zece ori mai putin! Sunt mari siretlicuri la mijloc, eu chiar am folosit renumitul motor de cautare si am dat de cateva cazuri castigate de "inmatriculare fara plata taxei", subliniez, fara plata taxei(a nu se confunda cu recuperarea taxei auto). Eu zic c-ar fi bine sa ne unim cativa fortele si sa elaboram o "pledoarie" motivata, care sa aiba peste 90% sanse de castig si pe care sa o putem folosi cu totii la nevoie! O intrebare: avem juristi printre noi? Daca da, ii rog sa contribuie si ei cu ce pot! A-propos, din cate stiu eu, pentru acest gen de actiuni (in instanta) nu se percepe timbru. Rog pe cineva care cunoaste procedura sa ne explice daca poate!
- sandor mihai
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
- 2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
- 3: Citroen XM 2.1 TDI 1993
eu am platit-o ca nu aveam timp si chef acum de umblatura,dar dupa ce am aflat ca in jud. salaj de exemplu 99,9 % din procese sunt cistigate am dedus ca taxa e ilegala potrivit constitutiei,nu? ca doar dupa aia se iau avocatii.iar daca e ilegala atunci de ce am mai platit-o?daca o sa am timp si nu e foarte complicat probabil ca voi incerca si eu sa-mi iau banii inapoi.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.
APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!
- sandor mihai
- pasionat
ce am uitat sa zic,in salaj sunt sau au fost mii de procese pe rol. pe linga ca e ilegala,sa zicem , mai frustrant e ca unii o platesc si altii nu.peste asta chiar nu pot trece.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
taxa pe aer
Vedeti, de aceea ar fi bun un jurist care sa faca putina activitate aici pe forum, mai exact pe topicul asta, sa ne spuna macar motivarea in drept pentru ca asta e cea mai importanta, intre timp o sa incerc sa gasesc si eu o cauza de inmatriculare fara plata taxei. Asa cum spunea colegul Mihai mai sus, unii o platesc, iar altii nu si este foarte adevarat. Se merge pe inmatricularea fara plata taxei. Din cate am aflat pana acum, se face o cerere si se adreseaza celor de la inmatriculari, in cerere se solicita inmatricularea fara plata taxei a autoturismului/utilitarei etc X, evident se va primi un raspuns nefavorabil la acea cerere, efectiv o respingere. Acea cerere se anexeaza intr-un dosar impreuna cu o plangere care se inainteaza in instanta, iar instanta dispune(intr-un caz fericit) inamtricularea fara plata taxei. Insa, juristul de la inmatriculari va face recurs(pt ca il obliga procedura), bineinteles ca se va castiga si la recurs daca s-a castigat si dupa instanta de fond, asta pentru ca la recurs nu se mai pot administra probe ci se verifica doar legalitatea procedurii anterioare si alte aspecte de acest gen. Asadar, avem nevoie de motivarea in drept si desigur, daca este posibil si de un model de plangere care sa contina toate punctele care trebuie atinse si trimiterile care trebuie facute. Pana la urma urmei nimic nu e chiar atat de greu cu putina vointa. Ce-i drept, aceasta procedura dureaza aproximativ 6 luni, mai repede n-am auzit sa se solutioneze un astfel de caz. Cu respect!
- dj01fad
- demolition man
astazi de dimineata m-am interesat si eu la o prietena avocata care a facut asa ceva. din pacate, ultimele 2 procese le-a pierdut, si cica stie ca si in tara, au inceput sa se piarda. de asemenea sunt cateva judete in care nu s-a castigat nici un proces. intr-adevar, numarul de procese castigate a crescut, dar asta din cauza ca numarul proceselor a crescut exponential, dar si numarul de procese pierdute a crescut. da, cunosc si eu persoane care au castigat, dar nu au vazut banii pe taxa inapoi pana acum. unul din ei ne este coleg de forum, dar daca vrea el sa povesteasca sa o faca, eu nu il dau de gol. de fapt.. nu stiu pe nimeni care sa fi recuperat banii pe taxa, si stiu de existenta unei singure persoane ce a inmatriculat masina fara sa plateasca taxa; mai este si varianta procesului fara plata taxei, dar risti sa stai un an sau si mai bine cu masina in fata casei fara sa o poti folosi, plus ca nu se stie cu se va termina procesul. daca vreti, sunt atasate pe 4tuning pe undeva niste modele puse de altii care au trecut prin asta. de la bulgaria de asemenea va puteti lua adio, deoarece si la ei se anunta niste chestii devastatoare, si cica o sa fie mai rau ca la noi in tara. iar taxa de la noi... nu o sa cada. chiar daca o sa mai castiige cate unii procesul, nu ii deranjaza, iar daca numarul lor e prea mare, le vine lor iarasi o idee, ca intotdeauna. asa ca recomand sa faceti fiecare ce puteti si cum puteti, cat mai repede. oricum, o schimbare in bine pentru noi nu vad curand.
eu stiu ca in justitie exista termenul de precedent. odata creat un precedent pentru un caz identic, practic o solutie data ar trebui sa acopere toate cazurile identice, asa ca ma intreb de ce nu se foloseste inclusiv si strategia asta pentru a cistiga un proces. e complet anormal ca in unele cazuri judecatorii sa tina cont de niste legi si altii sa le ignore sau sa nu tina seama de solutii date anterior
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
- dj01fad
- demolition man
uite ca asa vor ei... ai ce sa le faci? te certi tu cu el in sala de judecata? legea pensiilor s-a votat cu fro 180 de voturin din aproximativ 90 de persoane prezente. s-a intamplat ceva?
mai exista un oras, judet, ce drac o fi, pe undeva pe langa pitesti unde nu s-a castigat niciodata nici o contestatie la o amenda de circulatie. te mai mira ceva? depinde de cine dai in sala de judecata. daca ala nu vrea sa iti dea castig de cauza, nu o sa iti dea. nu ai decat sa faci apel, recurs dupa aia. intr-adevar, intr-un final cred ca o sa castigi. dar... cu bani cheltuiti, cu timp pierdut, si asa mai departe. poate sa dureze peste un an. merita? si... da... se recupereaza cheltuielile de judecata, dar ala e alt proces, care dureaza si el la randul lui.
parerea mea e ca cine vrea sa isi ia o masina de afara, sa isi caute una cu norma euro cat mai mare, cu taxa cat mai mica si sa nu mizeze pe castigarea unui proces. numai timpul ala pierdut nu ti-l mai da nimeni inapoi.
mai exista un oras, judet, ce drac o fi, pe undeva pe langa pitesti unde nu s-a castigat niciodata nici o contestatie la o amenda de circulatie. te mai mira ceva? depinde de cine dai in sala de judecata. daca ala nu vrea sa iti dea castig de cauza, nu o sa iti dea. nu ai decat sa faci apel, recurs dupa aia. intr-adevar, intr-un final cred ca o sa castigi. dar... cu bani cheltuiti, cu timp pierdut, si asa mai departe. poate sa dureze peste un an. merita? si... da... se recupereaza cheltuielile de judecata, dar ala e alt proces, care dureaza si el la randul lui.
parerea mea e ca cine vrea sa isi ia o masina de afara, sa isi caute una cu norma euro cat mai mare, cu taxa cat mai mica si sa nu mizeze pe castigarea unui proces. numai timpul ala pierdut nu ti-l mai da nimeni inapoi.
- sandor mihai
- pasionat