AMENDA

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

sorin69
pasionat
Masina: Citroen C-Eysee Exclusive 1.6 VTI 115 CP Euro 6
2: Fost posesor Citroen C3 Cool Air, an 2006

AMENDA

Mesajde sorin69 » Joi 30-Sep-2010 08:24

Am si eu o intrebare: echipajele de politie rutiera pot incasa amenzile ?
YOU"LL NEVER WALK ALONE

ViperDodo
pasionat

Mesajde ViperDodo » Joi 30-Sep-2010 09:36

teoretic da... trebuie sa-ti elibereze o chitanta
Citroen BX 17. TD '89

Ady
pasionat

Mesajde Ady » Joi 30-Sep-2010 10:43

NU! s-a modificat procedura,amenzile se platesc la finante.

sorin69
pasionat

Mesajde sorin69 » Joi 30-Sep-2010 10:56

Pe un alt forum am primit acest raspuns :
Art. 28. - (1) Contravenientul poate achita, pe loc sau in termen de cel mult 48 de ore de la data incheierii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia, jumatate din minimul amenzii prevazute in actul normativ, agentul constatator facand mentiune despre aceasta posibilitate in procesul-verbal. In actul normativ de stabilire a contraventiilor aceasta posibilitate trebuie mentionata in mod expres. Termenele statornicite pe ore incep sa curga de la miezul noptii zilei urmatoare, iar termenul care se sfarseste intr-o zi de sarbatoare legala sau cand serviciul este suspendat se va prelungi pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare.
YOU"LL NEVER WALK ALONE

Ady
pasionat

Mesajde Ady » Joi 30-Sep-2010 15:03

N-as crede!Am cunostinte in politie dar nu am auzit pe niciunul sa completeze chitante si sa ia bani,poate ma insel...dar mi-e greu sa cred,stiu ca mai demult asa era,dar acum de cand cu tam-tam-ul asta cu anticoruptie si spaga,politistii nu mai au de-a face cu banii,ai primit amenda,te duci si ti-o platesti.

sorin69
pasionat

Mesajde sorin69 » Joi 30-Sep-2010 15:50

Ady scrie:N-as crede!Am cunostinte in politie dar nu am auzit pe niciunul sa completeze chitante si sa ia bani,poate ma insel...dar mi-e greu sa cred,stiu ca mai demult asa era,dar acum de cand cu tam-tam-ul asta cu anticoruptie si spaga,politistii nu mai au de-a face cu banii,ai primit amenda,te duci si ti-o platesti.

Daca ai putea sa-i intrebi si sa-mi dai un raspuns sunt bun de cinste.
YOU"LL NEVER WALK ALONE

sorin69
pasionat

Mesajde sorin69 » Joi 30-Sep-2010 17:18

Amenzile privind circulaĂžia pe drumurile publice se fac venit integral la bugetele locale Âşi se achitĂŁ la Casa de Economii Âşi Consemnatiuni – CEC- S.A., la casieriile autoritĂŁĂžilor administraĂžiei publice locale ori a altor instituĂžii publice abilitate sĂŁ administreze veniturile publice locale, indiferent de localitatea pe a cĂŁrei razĂŁ funcĂžioneazĂŁ acestea, de cetĂŁĂženia, domiciliul, sau de reÂşedinĂža contravenientului ori de locul sĂŁvârÂşirii contravenĂžiei, precum Âşi la ghiÂşeul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a României.

Cei care au domiciliul În municipiul Bucureºti ºi au fost sancÞionaÞi contravenÞional pentru o faptã sãvârºitã În aceastã localitate pot achita amenda on-line, accesând site-ul www.ghiseul.ro. De asemenea, contravenienÞii mai pot achita ºi pe loc, la agentul constatator, jumãtate din minimul amenzii prevãzute de lege, pentru amenzile În cuantum de pânã la 20 puncte-amendã

Contravenientul, cu excepÞia persoanei juridice, poate achita În termen de cel mult 2 zile lucrãtoare de la data Încheierii procesului-verbal ori, dupã caz, de la data comunicãrii acestuia, jumãtate din minimul amenzii prevãzute În actul normativ, agentul constatator fãcând menÞiune despre aceastã posibilitate În procesul-verbal.

Pentru amenzile contravenÞionale În cuantum de pânã la 20 de puncte amenda, contravenientul poate achita pe loc jumãtate din minimul amenzii prevãzute de lege. Dacã procesul verbal de constatare ºi sancÞionare a contravenÞiei a fost primit prin postã, se poate achita jumãtate din minimul amenzii În acelaºi termen de 2 zile lucrãtoare de la data ridicãrii corespondenÞei.
Dupa trecerea celor 2 zile lucrĂŁtoare de la comunicare, contravenientul plĂŁteÂşte integral valoarea amenzii stabilite prin procesul verbal de catre agentul constatator

Aceste paragrafe au fost luate de pe pagina de web a brigazii politiei rutiere.
YOU"LL NEVER WALK ALONE

Ady
pasionat

Mesajde Ady » Joi 30-Sep-2010 19:48

O sa ma informez personal de la un agent de la rutiera care este in tema cu de astea,nu vreau sa vorbesc prostii.Cum stiu ceva te anunt.Chiar m-ai facut curios si pe mine.

xxla20
pasionat

se pot achita si la agent

Mesajde xxla20 » Dum 31-Oct-2010 23:13

Salutare dragi colegi! Va spun din sursa sigura ca, DA, se poate achita pe loc contravaloarea amenzii, chiar de catre agentul constatator care e obligat prin lege sa va aduca la cunostinta acest aspect si totodata e obligat sa aiba chitantierul asupra lui, daca aveti norocul sa nu aiba asupra lui chitantierul, mentionati acest aspect la rubrica "alte mentiuni" a procesului verbal, lucru care va va fi de mare folos in cazul unei eventuale plangeri la contraventie. In sustinerea celor afirmate, va recomand sa aruncati o privire peste anexa 1D si 1A, a regulamentului de aplicare a OUG 195/02. "Contravenientul achitĂŁ pe loc, cu chitanĂža nr.______________ sau poate achita ĂŽn cel mult 2 zile lucrĂŁtoare de la data primirii procesului-verbal de constatare a contravenĂžiei, jumĂŁtate din minimul amenzii prevĂŁzute de lege, adicĂŁ suma de _______________________ lei.
Contravenientul |__| refuzĂŁ / |__| nu poate / sĂŁ semneze procesul-verbal.
Martor asistent.___________________________________________________"

Cu respect, Razvan!

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Lun 01-Noi-2010 19:38

Si eu stiu ca se poate. Dar nu am reusit niciodata. Prima data cand am avut ocazia mi-a motivat ca nu are chitantierul la el iar la post nu mai este nimeni (erea vro 7 seara si eream undeva pe raza orasului Insuratei). A doua oara eream duminica prin Bucuresti si mi-au spus ca duminica nu au voie sa faca incasari. deci tot la cec am platit, si mi-e groaza cand stiu ca peste un an o sa imi vina de la sectia financiara ca nu am platit-o, si va trebui sa stau pe la cozi cu actele doveditoare.
Dar asta este, traim in Romania si ne ocupa tot timpul :).
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...
Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...

xxla20
pasionat

ALTE MENTIUNI

Mesajde xxla20 » Lun 01-Noi-2010 21:45

Trebuia sa mentionezi la rubrica "alte mentiuni" faptul ca n-au avut baietii buni chitantierul la ei si sa vezi cum il gaseau ;) e una ca nu au ei chef sa mai completeze chitante si sa incaseze bani si-n urmatoarea zi sa mearga cu ei sa ii depuna in conturi si alta ca legea nu prevede acest lucru. Din pacate putini avem curajul sa-i confruntam, desi merita de cele mai multe ori pentru ca nu sunt altceva decat niste jecmanitori, unde s-a vazut in Europa sa te urmareasca o masina pt a te inregistra cu viteza peste limita sau nu? Peste tot unde poate fi gasit aparatul radar esti avertizat prin indicatoare, la noi....nevoie de-asa ceva, doar cateva localitati au asa ceva.

Înapoi la “Diverse”