Fratilor, nu ma lapidati!
As vrea sa-mi schimb bijuteria de BX si nu stiu ce sa iau. Ma gandeam la o Xantie diesel, dar sunt descurajant de putine (nu gasesc, plus ca, ulterior, nu vor fi deloc piese SH). Intre timp, mi-am bagat nasul in zona Renault 25 si am vazut ca e foarte laudata pe forumurile straine. Voi ce stiti despre masina asta? Daca ar fi sa iau, as lua una cu motorul TD de 2068 cmc. Mi se pare ciudat, dar posesorii de R25 spun ca a fost cea mai tare masina frantuzeasca, iar majoritatea sunt mai nemultumiti de cele noi (Laguna etc.) decat de R25...Chiar si pe un forum international (cu pareri din Spania, Bosnia, Anglia), majoritatea erau incantati de masina asta. O fi chiar asa de buna?
In fond, m-ar interesa ce ar fi mai bine sa caut, o Xantie sau un R25 (stiu ca ultimul e mai depasit, dar e si o idee mai ieftin, problema mea principala nefiind modernitatea masinii, cat fiabilitatea!)?
Multumesc de ajutor!
P.S. Promit sa raman fidel forumului, orice model as lua...
xantia sau R25???
Moderator: Echipa Tehnica
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
In primul rind Xantia si R25 fac parte din clase diferite, R25 fiind la vremea lui virf de gama. Nu m-am dat cu un R25 diesel, deci nu pot sa-ti spun cum se comporta, ce mi-a placut, ce nu mi-a placut, etc.
Insa daca prinzi o Xantia cu motor HDi, atunci asta e clar o generatie mai in fata. Apoi pentru 68 de cm3, intri la o clasa de impozitare mai mare si clar vei plati un impozit mult mai mare fata de un motor sub 2000 cm3. Calculele le faci singurel, dar numai impozitul va fi de ordinul milioanelor.
Evident conteaza mult si starea masinii, indiferent de model.
Insa daca prinzi o Xantia cu motor HDi, atunci asta e clar o generatie mai in fata. Apoi pentru 68 de cm3, intri la o clasa de impozitare mai mare si clar vei plati un impozit mult mai mare fata de un motor sub 2000 cm3. Calculele le faci singurel, dar numai impozitul va fi de ordinul milioanelor.
Evident conteaza mult si starea masinii, indiferent de model.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
Ok, dar Xantia hdi se invarte in jurul a 7000 euro. Nici prin vise nu am asa suma de bani (ca, daca as avea, as lua un 406 HDI!
).
Chestia cu impozitul nu ma sperie atat de tare, cat mi-e teama sa nu fie masina proasta, costurile vor fi inzecite...
Daca mai are cineva pareri, din experienta proprie sau din auzite, astept cu bucurie.
Oricum, merci nicu!

Chestia cu impozitul nu ma sperie atat de tare, cat mi-e teama sa nu fie masina proasta, costurile vor fi inzecite...
Daca mai are cineva pareri, din experienta proprie sau din auzite, astept cu bucurie.
Oricum, merci nicu!
Nu pot sa reproduc exact, ideea era ca sunt f pretentioase la intretinere si ca, daca nu ai mecanici f buni, mai bine te lasi pagubas...
Iar cum la noi se repara de mesteri improvizati, ai toate sansele sa capeti o masina-belea.
Plus anumite vicii din constructie, de care amintea candva WLD. Xm-ul a fost o masina aruncata prea repede pe piata, spunea el, de aceea, n-a fost f reusita.
Dar nu pot da amanunte, nu ma pricep...
In fine, astept in continuare idei la titlul meu...
Iar cum la noi se repara de mesteri improvizati, ai toate sansele sa capeti o masina-belea.
Plus anumite vicii din constructie, de care amintea candva WLD. Xm-ul a fost o masina aruncata prea repede pe piata, spunea el, de aceea, n-a fost f reusita.
Dar nu pot da amanunte, nu ma pricep...
In fine, astept in continuare idei la titlul meu...
Nu cred ca poti gasi 406 hdi la 7000 E(paote unul alergat, lovit, etc)-inca se vand bine pegeoturile 406; in sfarsit, eu consider ca xantia este peste 406 la confort si feeling; aspectul nu se discuta, dar mie imi place mult mai mult xantia.
Xantia hdi, are pretul mai mic in Romania, in schimb daca te uiti pe mobile.de sau pe un alt site asemanator gasesti xantii la acelasi pret cu 406 si laguna II.
Ce ai aflat de fiabiliatatea Lagunei?Eu am citit niste review-uri si proprietarii erau foarte nemultumiti..., chiar sunt curios, asa o fi?

Xantia hdi, are pretul mai mic in Romania, in schimb daca te uiti pe mobile.de sau pe un alt site asemanator gasesti xantii la acelasi pret cu 406 si laguna II.
Ce ai aflat de fiabiliatatea Lagunei?Eu am citit niste review-uri si proprietarii erau foarte nemultumiti..., chiar sunt curios, asa o fi?

am mers cu un R25 Bacara V6 . . . incredibil . . parca esti in nava lui Jean-LUC Picard . . .absolut nimic nu se regla manual, totul electric . . .plus de asta masina aia vorbea cu tine; din pacate in nemteste.
Masina era un tanc . . .de neoprit . . avea o aderenta fantastica, era imposibil sa o faci sa rupa aderenta.
Consuma 13% in oras si afara 10-12 la 150-160 la ora.
Am ramas profund impresionat de masinutza aia . . . un fel de CX de la renault.
Masina era un tanc . . .de neoprit . . avea o aderenta fantastica, era imposibil sa o faci sa rupa aderenta.
Consuma 13% in oras si afara 10-12 la 150-160 la ora.
Am ramas profund impresionat de masinutza aia . . . un fel de CX de la renault.
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Nu cred ca lua 13 in oras. Cam atit ia motorul de 2.1 pe benzina. Am vorbit cu un proprietar. Si sper ca CX-ul n-a ajuns atit de rau incit sa fie comparat cu R25
Acum sa ne intoarcem la subiect: XM diesel eu n-am vazut decit 3 in RO (cu exceptia celor ale membrilor clubului). Motoarele cu pricina au 3 supape pe cilindru si probabil alte "gadget"-uri specifice Citroen (afara de hidraulica, bineinteles). Asadar cred ca sint motoare mai greu de reparat, pentru ca mecanicul roman nu zice ca nu stie, zice ca sint proaste.
XM-ul a avut probleme electrice si doar seria I. Seria II au fost masini foarte reusite. As vrea si eu una.
paco, cred ca ar fi bine daca ne-ai spune bugetul...

Acum sa ne intoarcem la subiect: XM diesel eu n-am vazut decit 3 in RO (cu exceptia celor ale membrilor clubului). Motoarele cu pricina au 3 supape pe cilindru si probabil alte "gadget"-uri specifice Citroen (afara de hidraulica, bineinteles). Asadar cred ca sint motoare mai greu de reparat, pentru ca mecanicul roman nu zice ca nu stie, zice ca sint proaste.
XM-ul a avut probleme electrice si doar seria I. Seria II au fost masini foarte reusite. As vrea si eu una.
paco, cred ca ar fi bine daca ne-ai spune bugetul...
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
si eu am auzit cuvinte de lauda la adresa lui R25, dar n-am apucat sa merg cu nici una. pare o masina solida si bine utilata, poate umpic cam incarcata cu gadgeturi pentru vremea ei (computerul vorbitor...). depinde acum de stare si pret. daca gasesti ceva da un semn si poate ne dam si noi cu parerea, o mai ridicam pe o rampa, mai stringem un surub...
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
- MARIAN
- Admin CITROclub
- Masina: Xantia 1.9TD VSX
- 2: C5 2.0 HDI 110CP
Si eu am mers cu un bacara.la capitolul eleganta si dotari sta destul de bine daca nu foarte bine;era full electric cu piele,inclusiv computer de bord.Motorul v6 de 2500cm are niste reprize uimitoare numa ca este destul de gurmand daca il fortezi;de altfel si motorul de cx turbo de 2.5 este un gurmand si au cam aceleasi reprize.
Nu stiu cum sta la capitolul fiabilitate.
Nu stiu cum sta la capitolul fiabilitate.