Cum sa pacalim radarele de pe DN1

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

@lucian
simpatizant

Cum sa pacalim radarele de pe DN1

Mesajde @lucian » Lun 26-Dec-2005 13:00

Potrivit unei informatii publicate de www.e-transport.ro, radarele de pe DN1 sunt ineficiente in fata unui sistem de 60 $. Folia protectoare pentru placutele de inmatriculare are rolul de a proteja numerele de camerele foto radar de pe autostrazi in incercarea lor de a fotografia numerele masinilor care ‘merita’ o surpriza de tip amenda in posta.

Folia protectoare pentru placutele de inmatriculare are rolul de a proteja numerele de camerele foto radar de pe autostrazi in incercarea lor de a fotografia numerele masinilor care ‘merita’ o surpriza de tip amenda in posta. Ea poate fi instalata foarte usor peste placutele de inmatriculare, in mai putin de 5 minute.
Folia protectoare face posibila vederea numerelor din fata sau din spatele masini, insa, in cazul camerelor-radar care sunt pozitionate intr-un unghi de aproximativ 30 de grade, acestea nu vor inregistra decat o imagine alba/incetosata a numerelor si literelor de pe placuta.
Folia pare a fi o solutie deloc scumpa insa absoluta a ‘capcanelor’ radar de pe sosele.

PhotoStopper
In cazul in care foliile protectoare anti-radar sunt plasate in afara legii, solutia optima o reprezinta PhotoStopper. PhotoStopper este un spray invizibil care poate fi aplicat pe placutele de inmatriculare ale masinii. O singura aplicare este permanenta si face ca placutele sa devina foarte reflectorizante.

Din acest motiv flash-ul camerelor de filmat se reflecta, astfel ca poza nu va fi deloc clara iar placutele de inmatriculare incetosate.
PhotoStopper functioneaza numai in cazul camerelor cu flash/blitz, ceea ce determina o eficienta de aproximativ 70%. Pretul unui spray este de 20$ si poate fi folosit pe aproximativ sase placute.

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Lun 26-Dec-2005 17:51

Am vazut un reportaj la proTV ...in care "domnii" politisti spuneau ca sunt ineficiente ...aceste 2 metode ...eu cred ca sunt ff eficiente ..eu stiam de ele de la un amic din state ..acolo se folosesc demult astfel de metode ...
Daca ar fi sa respecti toate limitele de 60 km/h in localitati ..la cate sunt pana la predeal ..faci pe putin 4 ore ...e o imbecilitate ....numai la noi se poate asa ceva ....2 benzi dus 2 bezi de intors ..si pui limita de 60 km/h ... macar 80 km/h ....(limita maxima in localitate) puteau sa puna si ei ....
Am inteles (de la cineva ) ca ar mai fi o medota ..si anume sa mergi fix pe mijloc ...intre cele 2 benzi ... astfel incat sa mergi pe linia care desparte cele 2 bezi ...ar produce o deruta a camerei ...(nu stiu sa va explic exact ..si nu stiu cat de eficienta este ).

White Wizard
pasionat

Mesajde White Wizard » Lun 26-Dec-2005 21:35

Ford_V6
pasionat

Mesajde Ford_V6 » Lun 26-Dec-2005 21:58

spray am folosit la curse cand veneau baietii sa ne fotografieze numerele . . .nu se vede absolut nimic pe camera :twisted: :twisted: :twisted: problema este ca nu stiu cum se comporta ziua . . .noaptea reactiona de la blitz dar ziua . . . o sa vad daca mai are cineva vre-un tub ramas sa facem probe :wink:

Le aducea un amic de-al meu din state . . .erau vreo 20 de parai tubu.

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Mar 27-Dec-2005 09:00

cred ca dupa ce ma intorc ...din praga imi cumpar si un spay ..dinasta ..chiar nu are ce sa`ti faca politia cu asa ceva ...
Cine are mai multe detalii ....persoane care au de vanzare asa ceva ....sa ma contacteze si pe mine !!!
Ford_V6 --> e valabil si ziua ...am inteles ....dar verifica si tu dak ai posibilitatea asta ..si spune`ne si noua !!! merge si ziua ??

P.S O intrebare spray`ul se ia usor .... ?? adik daca ma prinde o ploie .... ca la spalatorie se ia clar ....

danpopa
pasionat

Mesajde danpopa » Mar 27-Dec-2005 10:31

1. pe http://www.hotnews.ro/articol_39523-Ame ... de-lei.htm scrie:

Numerele murdare te scapa de amenda

Din o suta de soferi fotografiati pentru depasirea vitezei regulamentare pe DN1, zece scapa neamendati.
„O parte au numerele murdare si nu putem sa distingem literele, iar in alte cazuri soferii scapa din cauza razelor solare care bat pe focalizarea camerelor de supraveghere", precizeaza inspectorul Nica.
Astfel, in tabelul de „contravenienti" politistii sunt nevoiti sa consemneze „nu se observa numarul".
In plus, a aparut si in Romania o metoda brevetata in Occident de „pacalire" a camerelor, care costa 60 de dolari. Astfel, cei care vor sa insele vigilenta oamenilor legii pot cumpara de pe internet o folie protectoare transparenta care se aplica peste placutele de inmatriculare. Acesta are rolul de a proteja numerele de camerele foto radar.

Folia se instaleaza in mai putin de 5 minute si face posibila vederea numerelor din fata sau din spatele masinii, insa camerele-radar care sunt pozitionate intr-un unghi de aproximativ 30 de grade nu inregistreaza decat o imagine neclara a numerelor si literelor de pe placuta.

2. cu toate acestea, eu cred ca exista posibilitatea ca cei de la dispecerat sa ceara prin statie ajutorul echipajelor de pe teren. cred ca ati mai auzit de politisti zelosi care au dat amenzi pentru "numere murdare". nu mai stiu exact care mai este legislatia in aceasta privinta, dar o amenda pentru "numere murdare" nu cred ca este binevenita. oricum, e mai buna decat o amenda de radar ...

3. nici mie nu imi pica bine radarele, dar ma consolez cu limitatorul de viteza si cu pilotul automat...

4. pentru noul an, va doresc toate cele bune, fara vizite neprevazute la service si fara amenzi !
Xsara 1.6 / C4 1.4

White Wizard
pasionat

Mesajde White Wizard » Mie 28-Dec-2005 12:52

Ia uitati ce am mai gasit pe net! Un lucru perfect legal pt. pacalirea radarelor de pe D.N.1:

http://www.hotnews.ro/articol_39547-Teh ... e-DN-1.htm

:twisted: :twisted:

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 03-Ian-2006 11:15

Vreau si eu un spray pt pictat numere :lol:
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mar 03-Ian-2006 11:46

ufffff, cred ca o sa ocolesc drumul ala pentru ca am impresia ca orice efort in a ascunde numerele poate genera o groaza de probleme. mai bine fara decit cu frica in sin
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

Ford_V6
pasionat

Mesajde Ford_V6 » Joi 19-Ian-2006 09:01

Are cineva idee dupa cat timp vin amenzile acasa de la camerele de pe DN1 ??? Eu de pe 1 tot merg pe acolo si o las la 70-80 unde stiu ca sunt camere si in rest 120 130 . . . pana acum nimic :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Arial
pasionat

Mesajde Arial » Joi 19-Ian-2006 09:55

S-ar putea sa primesti amenzile cand va trebui sa platesti impozitele catre stat....nu stiu sigur, banuiesc

tartorul
pasionat

Mesajde tartorul » Joi 19-Ian-2006 10:42

Amenzile vin cu intarziere destul de mare pt ca procesele verbale se fac manual, cu pixul. :twisted:
Fun Citroen

danpopa
pasionat

Mesajde danpopa » Joi 19-Ian-2006 10:47

daca vreti sa ocoliti DN1 Bucuresti - Ploiesti, va recomand alt drum>

- Bucuresti Noi - Buftea - ... si tot inainte ... - pana la centura Ploiesti Vest.

in unele sate drumul este plin de gropi, cateva poduri cu piatra cubica pe care se merge pe o singura banda (prioritate d-aia cu indicator patrat albastru si indicator rotund alb cu rosu - :)), dar in rest, sosea f. buna.

atentie la groapa cea mare din asfalt care este fix langa indicatorul Bucuresti - Sectorul 1 !

e drept, drumul este pentru camioane, dar in weekend, este ff liber.

daca va duceti pe acolo si nu nu va place traseul, sa nu ma injurati.

ultima data m-am mai intalnit cu 2 C4, cu unul chiar cand traversam un pod, si el imi dadea prioritate la capatul celalalt. ne-am salutat respectuos ... :)
Xsara 1.6 / C4 1.4

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Joi 19-Ian-2006 10:47

...prin ziare au spus ca vin cam in 2 saptamini
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Joi 19-Ian-2006 11:23

Eu v-as intreba altceva. Am observat ca in unele localitati limita e 50, in altele e 60. Daca merg in primele cu 60 si in celelalte cu 65-70, ma ia radarul?
Din experienta, pot sa spun ca la 60 nu te opreste nimeni, chiar daca semnul arata limita 50. Politaii inteleg ca nu poti merge la fix, ca avionul, mai au si ei o toleranta. Ideea e cat de mare e aceasta in cazul sistemului de pe DN1, care nu mai e...uman.
Si, inca ceva. Mai bine mergi cu 60 la ora decat sa dai 5-6 amenzi odata!

Înapoi la “Diverse”