Top companii de asigurari obligatorii si facultative

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

urzica
pasionat
Masina: CITROEN C5 II HDI 1997 cc 2007

Top companii de asigurari obligatorii si facultative

Mesajde urzica » Mie 20-Apr-2011 13:58

Toti posesorii de autoturisme trebuie sa detina o asigurare obligatorie, si in functie de asta m-am gandit sa facem un top al celor mai bune =D> sau celor mai "rele" ](*,) companii de asigurari din Romania. Unii dintre noi poate ca s-au lovit de nepasarea, impertinenta sau neprofesionalismul agentilor constatatori sau chiar a companiilor pe care le reprezinta in relatia cu asiguratii. Haidem sa vedem care au fost necazurile si sa ne asiguram masinile la companiile care merita nu numai la cele mai ieftine. Este adevarat ca de asigurarea obligatorie in caz de accident nu beneficiaza asiguratul dar totusi...Eu nu am avut incidente pana acum slava domnului si sunt asigurat la Astra, asa ca nu am ce sa spun deocamdata :)

ViperDodo
pasionat

Mesajde ViperDodo » Mie 20-Apr-2011 14:05

Din punctul meu de vedere, cei mai tari sunt cei de la Alliantz! si vorbesc in cunostinta de cauza!

Cei mai nenorociti ar fi cei de la Carpatica! dar astea sunt doar zvonuri si discutii auzite!
Citroen BX 17. TD '89

Ady
pasionat

Mesajde Ady » Mie 20-Apr-2011 14:17

Asigurat la Astra de ani buni fara incidente,deci fara comentarii.
Din auzite si din patania unui amic,pot sa spun ca Euroins e cam varza.

silentdj
pasionat

Mesajde silentdj » Mie 20-Apr-2011 19:16

la asigurari habar n-am cine, insa la casco cei mai tari sunt cei de la generalii asigurari. Ai o problema nu te "freaca" ce si cum, ti-au dat banu si rezolva ei dupa. Am avut casco de la ei si de la astra. Diferenta ca de la cer la pamant...

urzica
pasionat
Masina: CITROEN C5 II HDI 1997 cc 2007

Mesajde urzica » Joi 05-Mai-2011 12:59

se pare ca nu prea avem succes cu realizarea unui top companii de asigurare, probabil ca nu avem nevoie de polite, si sper din tot sufletul sa nu avem :D
La mai mare si mult noroc.
Cred ca se poate inchide topicul...

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Joi 05-Mai-2011 13:42

Astra sunt ok. Carpatica ori fi ei cei mai prosti, dar de la ei am asigurarea obligatorie cea mai ieftina.
Atentie cand faceti asigurari obligatorii...unele nu acopera toate tarile mentinate pe foaia verde. Veti observa dupa numarul de cruciulite. Ceea ce nu este un lucru neaparat rau, doar ca trebuie verificate tarile in care considerati ca veti merge in anul respectiv.
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...
Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...

Gozmin
pasionat
Masina: Citroen C3 facelift 2006 1,1i, 61 CP 225 kkm
2: Hyundai Elantra 2015 1,6i 132 CP 59 kkm

Mesajde Gozmin » Joi 05-Mai-2011 13:42

1. Groupama
2. Allianz
3. Restul nu mai conteazĂŁ
Exact ca Âşi ĂŽn reclamĂŁ: "Mercedes or nothing"
Ce e foarte important pentru mine este RCA-ul. Nu mi-a plãcut niciodatã sã-mi bat joc de pãgubiÞi (În caz de accident). Eu Însã am fost oropsit cu poliÞe de la carpatica ºi Euroins de mi-a venit rãu ºi am fãcut pe CASCO pânã la urmã. Nu ºtim sau nu vrem sã ne respectãm.
Eu nu repar nimic. Informatii si detalii pe PM.

Kurt Cobain a aratat fanilor ca faima nu inseamna doar stralucirea scenei, adoratia multimilor si gramezile de bani.

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Joi 05-Mai-2011 14:29

Gozmin, cand un asigurator de 2 bani iti cere 200 ron pe 6 luni iar super premium asiguratorul iti cere 600 ron pe alea 6 luni, asta doar pentru ca am 23 (imediat 24) ani desi eu in viata mea nu am lovit masina altcuiva si sa folosesc rca-ul meu, desi conduc de la 18 ani, mie mi se pare exagerat. Taica-mio care are 50 de ani isi poate face la oricine rca ca oricum diferentele sunt mici, dar dintr-un salariu de 700 ron cat aveam cand mi-am luat prima masina sa platesc 100 ron pe luna pentru rca deja las-o balta... Nu imi bat joc de mine, totusi. La o adica mai bine dau direct omului pagubit de mine banu' si gata.
"If in doubt, flat out!"

Gozmin
pasionat
Masina: Citroen C3 facelift 2006 1,1i, 61 CP 225 kkm
2: Hyundai Elantra 2015 1,6i 132 CP 59 kkm

Mesajde Gozmin » Vin 06-Mai-2011 06:47

Ce nu voi ĂŽnĂželege niciodatĂŁ este de ce RCA este diferit inclusiv la aceiaÂşi maÂşinĂŁ dar cu motorizare diferitĂŁ. AdicĂŁ conteazĂŁ tipul de motor, de parcĂŁ cu motorul loveÂşti altĂŁ maÂşinĂŁ ?! Caroseria este aceiaÂşi deci pagubele vor fi la fel la un impact indiferent ce motor are maÂşina.
La un C3 ca al meu am plãtit 320 lei la Allianz pe un an iar prietenul meu care are motor 1,4i a plãtit 455 lei tot la Allianz. De ce e diferenÞã ? Ce importanÞã are motorul când loveºti pe cineva (un Trabant sau un Porsche) ?
Eu am militat ĂŽntotdeauna pentru ca asigurarea RCA sĂŁ fie fĂŁcutĂŁ de proprietar pentru maÂşina lui. Te-a lovit cineva, te duci cu RCA-ul fĂŁcut de tine unde vor muÂşchii tĂŁi Âşi-Ăži repari maÂşina, Âşi atunci sĂŁ vezi cum dispar Carpatica, Euroins Âşi alte panarame. De ce sĂŁ depind de nepĂŁsarea vinovaĂžilor de accident care-Ăži fac asigurĂŁri doar de dragul economiei, respectĂŁrii legii dar nu Âşi a participanĂžilor ĂŽn trafic ? DacĂŁ nu sunt bani asta e, sĂŁ nu crezi cĂŁ eu aÂş avea o grĂŁmadĂŁ, nu, eu am rate lunare Âşi la RCA Âşi la CASCO. SĂŁ nu ne batem joc de viaĂža Âşi maÂşinile celorlalĂži participanĂži ĂŽn trafic.
Ce mã mai deranjeazã este faptul cã dupã accident primesc poliÞa RCA de la vinovat, mã duc În servis ºi firma asiguratoare "se ocupã" ea de asigurarea pieselor de schimb care binenÞeles sunt aftermarket. Culmea la fel este ºi la unele (majoritatea) asigurãrilor CASCO. Eu am pãÞit de 3 ori. Pãi mãi frate eu Îmi asigur un Citroen, plãtesc raportat la preÞul de fabricã, adicã ORIGINAL ºi primesc În schimb ECHIVALENT. Stai puÞin, aste e nesimÞire nesimÞitã ºi bãtaie de joc. Am fãcut scandal chiar ºi la Allianz unde am CASCO pentru o chestie de genu ºi mi-au pus originale dupã aceea. NesimÞirea e ºi mai mare pentru cã ÎÞi laºi maºina la servis pentru schimbat piesele ºi dupã câteva zile te sunã sã-Þi spunã cã-i gata maºina ºi apoi nici mãcar nu-Þi spune cu ce le-a schimbat, cu origine cu aftermarket ºi oricum nici nu s-au uitat la ele aºa cã dau din umeri, plus de asta mai nou nu mai trebuie sã semnezi nimic când scoÞi maºina, cã eºti de acord cu reparaÞia, cu devizul, etc, ºi te trezeºti la reÎnnoirea poliÞei cã trebuie sã plãteºti În plus cu x% adicã câteva sute de lei. Trãim Într-o lume extrem de dificilã ºi oportunistã dar ºi dezorganizatã ºi lipsitã de respect.
Eu nu repar nimic. Informatii si detalii pe PM.

Kurt Cobain a aratat fanilor ca faima nu inseamna doar stralucirea scenei, adoratia multimilor si gramezile de bani.

Înapoi la “Diverse”