citroen drivers - what are they like

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

delia22
just curious

citroen drivers - what are they like

Mesajde delia22 » Lun 13-Feb-2006 13:24

hey! am o curiozitate mai ciudata. n-am masina. vreau un citroen (intre c1 si c4 sau poate c3 pluriel...nu m-am hotarat inca)...cred. toata lumea imi spune ca asta mi s-ar potrivi cel mai bine. dar nu prea stiu ce sa spun. as vrea sa stiu exista oare un tip de om care sa conduca un citroen? voua vi se pare ca trebuie sa fi intr-un anume fel ca sa te simti bine intr-o anume masina? how are citroen drivers? ce fac, pe unde merg - sa vad si eu...ma incadrez in tipare :) tnx

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Lun 13-Feb-2006 13:49

Salut.
Eu am un C4 dar tare mult mi-as dori un C1.
C4 este o masina OK, daca treci cu vederea greierasii, consumul, cele 2 usi atunci cand apar in ecuatie mai mult de 2 persoane. :D
Problema este ca masina este cam prea mare, si dificil de parcat si manevrat in aglomeratii.

Daca mergi mult in oras, probabil ca C1 este cea mai potrivita masina. Daca mergi in afara orasului un C4 este binevenit.

Eu initial eram chitit pe o masina mai mica, vioaie, de calitate si care sa imi satisfaca anumite optionale. Ma orientasem catre un VW Polo Atractive 4 usi, 85CP FSI la care mai imi pusesem ESP si alte cateva chestii.
Si am ajuns sa cumpar un C4 pentru look. Da, am renuntat la multe (ma refer la ce oferea cealalta masina) doar pentru ca C4 imi placea cum arata.

C4 nu merge in aglomeratie, iar C1 nu merge sa mergi in concediu cu cortul. :D

Un C3 ar fi probabil intre ele, solutia de compromis, dar mie nu imi place nici cal nici magar asa... :)
Oricum, sunt persoane care prefera tocmai aceasta solutie de compromis. Adica C3-ul.

Duminica este intalnirea clubului, poti sa vii pana acolo, si o sa poti vedea ce spun posesori si de C3 si de C4. :D

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Lun 13-Feb-2006 13:55

Trimite-ne o poza si noi iti spunem daca "te asortezi" cu un Citroen si care anume! :lol:

Glumeam, bineinteles, dar o sa sara "sacalii" pe mine imediat! :twisted:

Incearca sa ajungi duminica, 19.02.2006 la intalnirea noastra si vei avea ocazia sa vezi si sa testezi aproape toata gama Citroen. Nu cred ca te va refuza cineva daca vei vrea sa studiezi mai de-aprope un anumit model.

m.s.
pasionat

Mesajde m.s. » Lun 13-Feb-2006 14:04

Poate o sa-i placa xsara ta! :shock:

delia22
just curious

Mesajde delia22 » Lun 13-Feb-2006 14:14

:) as pune poza dar nu stiu cum sa fac :P
multumesc pt invitatie..din pacate duminica e ziua fratelui meu si nu cred ca pot ajunge...asa ca haideti sa vorbim mai mult aici. chiar as vrea sa cunosc mai bine conducatorii acestui tip de masina. (am eu aceasta pasiune de a vedea compatibilitatea om-masina:)

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Lun 13-Feb-2006 14:32

Se vede clar cand vine o fata pe forum. In primul rand dupa topicul pe care l-a deschis (tare intersant mi se pare, cum alege o fata masina), si in al doilea rand dupa reactiile masculilor (vezi adytzu :P - no offense :twisted: )

Eu recomand C2-ul sau C3 pluriel, desi daca mai conduce si sotul merge si C3 XTR

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Lun 13-Feb-2006 14:39

Eu personal cred că foarte puţini oameni ĂŽşi permit să ĂŽşi ia o maşină pe ideea că o văd pe stradă, rămân sideraţi şi imediat se duc la dealer să discute detaliile. Noi de exemplu am făcut un ĂŽntreg "studiu de piaţă" acum un an, pe ideea că:

(1) trebuie să ne ĂŽncadrăm ĂŽntr-un buget iniţial de achiziţie (+/- 10%)

(2) nu trebuie să avem cheltuieli ulterioare cu ea mai mult decât "putem duce" (vorbesc de Casco ĂŽn primul rând, şi apoi de costurile legate de combustibil şi revizii)

(3) trebuie să ne putem face treaba cu ea, atât ĂŽn oraş (ĂŽn aglomeraţie, la cumpărături, la afaceri, la... ) cât şi ĂŽn afară (ĂŽn special pe drumurile naţionale, nu ne interesează off-road)

Iar dacă s-a ĂŽntâmplat să ne luăm şi o maşină "deosebită", cu atât mai bine!

MoonStorm
pasionat

Mesajde MoonStorm » Lun 13-Feb-2006 15:01

Hehehehe, sa fim seriosi. Tot studiul meu de piata s-a incheiat in momentul in care a aparut C4. Fuguta la dealer, la banca si ros unghiile vreo cateva luni. I-am innebunit pe oamenii astia, saracii :lol:

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Lun 13-Feb-2006 15:05

Cred ca un bun inceput ar fi sa ne spui pentru ce vrei sa folosesti masina: preponderent oras, preponderent afara, cari bagaje, etc. Cam care ar fi bugetul?
Poate reusesti totusi duminica la ora 11 sa vii la intilnire. Ar trebui sa te edifici. Personal mi-a placut mult C2 ca masina de oras, mai ales ca am avut ocazia sa ma plimb cu un sensodrive.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

delia22
just curious

Mesajde delia22 » Lun 13-Feb-2006 15:18

eh. mai mult prin oras cred. de ce? vrei sa spui ca exista citroenuri care merg in oras si altele nu?

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Lun 13-Feb-2006 16:00

delia22 scrie:eh. mai mult prin oras cred. de ce? vrei sa spui ca exista citroenuri care merg in oras si altele nu?

Bine pusa problema!
Tie care iti place cel mai mult dintre modelele pe care le-ai mentionat???

Sa fiu putin rautacios - toate au oglinda la parasolar :P :twisted: :roll:

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Lun 13-Feb-2006 16:19

C3 -ul este clar pentru domnisoare/doamne mai mult decat pentru barbati.
Insa daca marimea conteaza ia-ti C4 sau de ce nu C5 :D !
Parerea mea e alta, du-te si plimbate cu fiecare dintre ele de la C1 pana la C5, si vezi care te coafeaza cel mai mult, cu care te impaci cel mai bine etc. Parerea mea e ca nu trebuie sa fii intr-un anume fel daca vrei un Citroen. Mie pur si simplu mi-a placut masina din primul moment si am uitat de restul alternativelor, la banii care ii aveam

White Wizard
pasionat

Re: citroen drivers - what are they like

Mesajde White Wizard » Lun 13-Feb-2006 16:51

Inainte de toate... masinile CITROEN au o anumita personalitate ,pe care nu o so mai gasesti la nici o alta masina. Plecand de la C1 si pana la "nava amiral" C6 ...si chiar C8 , au cate o chestie aparte fiecare. Chiar si la modelele mai vechi gasesti o personalitate futurista...

delia22 scrie:how are citroen drivers?

Tind sa cred ca sunt ...

Masina in care te vei simti cel mai bine , acea este masina care te prinde pe tine. Dupa parerea mea, C3 Pluriel este o masina creata exact pt. o fata tanara, ca tine ... :wink:

tartorul
pasionat

Mesajde tartorul » Lun 13-Feb-2006 17:24

Pe forum nu exista doi posesori de Citroen identici :). Toti sunt unici. Fiecare a avut motivele lui cand a ales o masina Citroen. Profilul psihologic ar putea sa aiba cate o sectiune pt fiecare membru.

Daca mai vrei ca pe langa bluzite si pantalonasi sa ai inca un accesoriu numit masina, poti sa iti iei direct un Mercedes SLK (e decapotabil, dar cu hardtop, adica are "acoperis" de tabla, este o masina care arata bine si o sa mai fie la moda multa vreme + pret de revanzare mare). Daca bugetul nu iti permite poti sa iei un Peugeot 307CC (la fel, decapotabil cu hardtop).

Inainte sa optezi pt un Pluriel (care dpdv estetic si al conceptului este interesant) discuta cu cativa proprietari de Pluriel (stiu ei de ce). Daca vrei o masina trendy la bani putini poti sa iti iei un C4 Coupe. Daca vrei o masina de oras (micuta si vioaie) poti sa iei un C1.

Rectificare: SLK in loc de CLK care e decapotabila fara hardtop.
Fun Citroen

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Lun 13-Feb-2006 17:42

Bine pus accentul pe Pluriel, chestia cu plouatul inauntru e a naibii de deranjanta pentru o masina de 15 000 EUR!

Înapoi la “Diverse”