Ciocan de lipit si multimetru
Moderator: Echipa Tehnica
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
Ciocan de lipit si multimetru
Doresc sa imi cumpar un ciocan de lipit si un multimetru digital. Imi puteti da unele recomandari, eventual si linkuri daca aveti? Am nevoie de ciocan de lipit pentru schimbat condensatori de pe placi de baza / video / altele si multimetru pentru diverse, dar as vrea sa fie cat de cat precis.
"If in doubt, flat out!"
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
Iti recomand o statie de lipit cu temperatura termostatata.
In functie de bugetul pe care-l ai pt asta, exista f multe modele, diferentiate pe calitate si/sau functiuni deosebite.
Te sfatuiesc sa cumperi o statie cu varfuri de calitate. Celelalte functionalitati pe care le-ar putea avea, conteaza mai putin.
Pt multimetru, pot sa-ti spun ca pt ce vrei tu sa-l folosesti, practic poti cumpara orice model.
Asigura-te ca modelul pe care il cumperi are cosele de masura de calitate si are scale pt tensiuni continue si alternative, curenti continui si alternativi, rezistente, termometru.
Avand in vedere la ce urmeaza sa-l folosesti, clasa de precizie, oricat ar fi de proasta, e suficienta.
In functie de bugetul pe care-l ai pt asta, exista f multe modele, diferentiate pe calitate si/sau functiuni deosebite.
Te sfatuiesc sa cumperi o statie cu varfuri de calitate. Celelalte functionalitati pe care le-ar putea avea, conteaza mai putin.
Pt multimetru, pot sa-ti spun ca pt ce vrei tu sa-l folosesti, practic poti cumpara orice model.
Asigura-te ca modelul pe care il cumperi are cosele de masura de calitate si are scale pt tensiuni continue si alternative, curenti continui si alternativi, rezistente, termometru.
Avand in vedere la ce urmeaza sa-l folosesti, clasa de precizie, oricat ar fi de proasta, e suficienta.
- mesersmith
- Moderator - C5
-
- pasionat
Condensatori. Asta o sa schimb. M-am saturat sa ma duc la electronist de fiecare data cand am o placa de baza cu condensatori umflati. Pentru ca e un drum pana in centru: benzina, gasit parcare, parcat, nervi, platit parcare, rugat frumos sa aiba timp atunci sa nu fac si drumul 2, samd.
"If in doubt, flat out!"
-
- pasionat
-
- pasionat
Poate sunt eu sceptic, dar cat de bun poate fi un aparat de 50 lei? http://www.altshop.ro/aparate-de-masura ... 205--18741
Eu ma gandeam sa imi iau un aparat o data pentru totdeauna si cum Fluke este un pic cam scump, asteptam unele recomandari in ideea ca o sa descopar ceva. Multimetru de asta de duzina am si eu acum (la care am atasat borne adevarate care au costat cat 2-3 multimetre ieftine) dar ideea era de ceva un pic mai bun.
Cat despre ciocan, am gasit cate ceva, inclusiv Weller la preturi normale - nu mici, ci normale, dar o statie de lipit de marca are un pret de vreo 1000 lei. O sa iau un ciocan simplu Weller.
Eu ma gandeam sa imi iau un aparat o data pentru totdeauna si cum Fluke este un pic cam scump, asteptam unele recomandari in ideea ca o sa descopar ceva. Multimetru de asta de duzina am si eu acum (la care am atasat borne adevarate care au costat cat 2-3 multimetre ieftine) dar ideea era de ceva un pic mai bun.
Cat despre ciocan, am gasit cate ceva, inclusiv Weller la preturi normale - nu mici, ci normale, dar o statie de lipit de marca are un pret de vreo 1000 lei. O sa iau un ciocan simplu Weller.
"If in doubt, flat out!"
- mesersmith
- Moderator - C5
Nu stiu ce cunostinte de electronica ai tu, dar pt ceea ce ai scris ca vrei sa faci cu sculele astea, acest aparat este cu mult peste necesitatile de care vorbeai.
Pretul este f ok pt ceea ce face el, insa cosele sunt proaste.
Eu am un astfel de aparat la firma, printre multe alte modele si mai ieftine si mai scumpe si pot sa-ti spun ca e folosit la fel ca si aparatele de 2-3 ori mai scumpe.
Hai sa ne imaginam ceva: masori bateria la masina, are 12,5V
Daca aparatul are 3% precizie, indicatia ar putea fi oricare cuprinsa in intervalul 12.125v - 12.875v. Eu cred ca e mai mult decat suficient pt a putea face orice vrei tu la masina.
In plus, ai f putine tensiuni variabile la o masina si deci, daca stii ca undeva trebuie sa ai 5v si tu citesti 5.01v, deja nu mai conteaza.
In ceea ce priveste ciocanul de lipit, daca te joci cu el prin placi de baza, iti recomand musai ceva termostatat si nu un ciocan simplu.
Poti lua Weller sau orice altceva, dar cumpara varfuri de f mare calitate.
Eu am o statie de 2 lei, dar cu varf de doua ori pretul statiei.
Pretul este f ok pt ceea ce face el, insa cosele sunt proaste.
Eu am un astfel de aparat la firma, printre multe alte modele si mai ieftine si mai scumpe si pot sa-ti spun ca e folosit la fel ca si aparatele de 2-3 ori mai scumpe.
Hai sa ne imaginam ceva: masori bateria la masina, are 12,5V
Daca aparatul are 3% precizie, indicatia ar putea fi oricare cuprinsa in intervalul 12.125v - 12.875v. Eu cred ca e mai mult decat suficient pt a putea face orice vrei tu la masina.
In plus, ai f putine tensiuni variabile la o masina si deci, daca stii ca undeva trebuie sa ai 5v si tu citesti 5.01v, deja nu mai conteaza.
In ceea ce priveste ciocanul de lipit, daca te joci cu el prin placi de baza, iti recomand musai ceva termostatat si nu un ciocan simplu.
Poti lua Weller sau orice altceva, dar cumpara varfuri de f mare calitate.
Eu am o statie de 2 lei, dar cu varf de doua ori pretul statiei.
-
- pasionat