Remediere zgarieturi

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

DanCld
pasionat

Remediere zgarieturi

Mesajde DanCld » Joi 06-Apr-2006 15:09

După un an de condus maşina din semnătură a acumulat câteva zgârieturi superficiale, ĂŽn urma unor evenimente precum:

* deschis uşa ĂŽn parcarea subterană de la mall (pereţi de beton)
* deschiderea uşilor de către persoane de sex feminin posesoare de inele :lol:
* pietricele sărite de pe asfalt, etc.

Nu includ zgârieturile "adevărate" de care am avut parte ĂŽn primele 2 luni de condus, pe care le-am remediat prin revopsire pe Casco - deşi cred că puteam să le remediez şi pe acestea "ĂŽn parcare" cu un produs de tip polish.

Bun, cu ce am ĂŽncercat să le remediez: "Formula One Scratch Out", cumpărat la un preţ modic din Cora.

Concluzii:

(a) zgârieturile superficiale (de la pietricele sărite de exemplu) se duc imediat, la prima aplicare;

(b) zgârieturile mai adânci, de tipul celor provocate de chei, inele etc - nu dispar instantaneu, trebuie să te "chinui", să aplici substanţa de mai multe ori şi să freci cu cârpa - eu nu am reuşit să fac să dispară definitiv o astfel de zgârietură, dar nici n-am insistat foarte mult;

(c) porţiuni mici de vopsea sărită - pe colţul uşii - nu mi-a venit să cred, dar s-au acoperit, de asemenea au dispărut şi dungile de culoare albă; ĂŽn zonele de contact direct cu betonul au rămas nişte porţiuni cu un aspect mai "aspru", probabil de la deformarea superficială a metalului; aştept oricum idei legate de "protecţii" de cauciuc pentru colţurile uşilor.

Destul de ĂŽncurajator până acum, zic :roll:

x3msrk
simpatizant

Mesajde x3msrk » Joi 06-Apr-2006 20:24

Pentru usi, eu la coupe, am usi enorme, si le-am pus o margine din cauciuc transparent care arata bine si se prinde pe marginea usii pe 15-20cm si iti protejeaza usa in parcari si in alte situatii, am cumparat-o din Carrefour sunt cate 2 la set costa in jur de 100.000, seamana cu o bara de silicon transparent de dimensiunile mai sus mentionate.
Am mai vazut in Selgros la raionul de masini 4 degete :twisted: care se pun pe marginea usii si au cam acelasi rol numai ca arata ceva mai sadic, ca si cum cineva si-ar fi lasat degetele intre usi :twisted:

sandu2006v
pasionat

Mesajde sandu2006v » Vin 07-Apr-2006 09:43

Stie careva cum as putea acoperi si eu zgarieturile si punctele fara vopsea (a sarit de la pietre) de pe masina ? E vopsea de f buna clitate, si nu ma indur s-o tin asa.. :arrow: :P

iussy
pasionat

Mesajde iussy » Vin 07-Apr-2006 09:46

Mi-ai luat vb din gura!
Si eu vroiam sa pun intrebarea asta!

sandu2006v
pasionat

Mesajde sandu2006v » Vin 07-Apr-2006 09:48

Poi poate avem noroc si raspunde careva .... :d

iussy
pasionat

Mesajde iussy » Vin 07-Apr-2006 11:32

Poate ne da cineva o solutie "casnica", adica ceva mai ieftina....
Ca polish si alte tratamente la spalatorii si firme, te omoara...Peste 1 milion....

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Vin 07-Apr-2006 11:51

iussy scrie:Ca polish si alte tratamente la spalatorii si firme, te omoara...Peste 1 milion....

O reparaţie "ca la carte", cu ĂŽndreptat, chituit, revopsit costă muult mai mult - 5-6 milioane o aripă sau o bară, dacă e vorba de vopsea metalizată. La vopsea nemetalizată ar putea merge şi cu un spray de tipul celor folosite de "băeţi" la grafitti, cu rezultate de te iei de cap, da' măcar scapi momentan de pericolul oxidării (ruginii), mai ales la maşinile de generaţie veche.

Dar oricum, se pare că nu există totuşi soluţii "ieftine şi bune" cu aplicabilitate universală, fiindcă până la urmă cât dai, atâta face!

danmanea
pasionat

Mesajde danmanea » Mie 24-Ian-2007 10:25

Am mai vazut prin oras polish Sonax. Este pe o gama de culori si are si creion corector. A folosit cineva asa ceva? Cum se comporta pe vopseaua metalizata?
http://www.sonax.de/sonax-e/katalog_product.php?show_cat=7&show_product=296400
E 40 RON flaconul. Mai exista si Turtle Wax.
Dan, cit te-a tinut efectul de la Formula 1?

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Mie 24-Ian-2007 10:42

La "Formula 1" inca mai tine efectul, in sensul ca nu au aparut degradari in timp. E o solutie OK pentru mascarea unor zgarieturi foarte fine sau imbunatatirea aspectului unora mai rele - insa cum ziceam si in alt topic acum cu cheia plimbata pe portiera n-am reusit decat sa ii reduc vizibilitatea si sa o fac sa para a fi fost produsa cu un cui 8) La mana se simte "aspru" pe toata suprafata zgariata, cam 5mm latime si lunga cat toata portiera iar Formula 1 nu a imbunatatit decat partea vizuala. Oricum Allianz plateste si e doar o portiera de revopsit. Pana data viitoare.....

silvius
pasionat

Mesajde silvius » Mie 24-Ian-2007 11:27

hmm, se folosesc doua produse
primul: http://www.mafra.ro/?id=78
al doilea http://www.mafra.ro/?id=79

eu unul zic ca e o solutie buna, dar spre primavara cand trece nebunia de zapada anuntata :)
alarma, clima, cd, praguri, navigatie, so on... - B-08-BBK[img:824728406b]http://www.tour-romania.info/citroen/avatarmare.jpg[/img:824728406b]

danmanea
pasionat

Mesajde danmanea » Mie 24-Ian-2007 11:35

La faptul ca nu indeparteaza "asprimea" suprafatei ma gindeam si eu. Stiu ca se indeparteaza doar cu ceva cit de cit abraziv. Dar astea fiind lichide ma indoiesc ca o fac. Oricum, daca a folosit cineva ceva de genul rog sa scrie parerea.
Silvius, par OK dar cam scumpe. La banutii aia cred ca o poti face pe la un meserias cu masinuta... Nici nu te doare mina dupa si cred ca se curata si suprafata mai bine.

silvius
pasionat

Mesajde silvius » Mie 24-Ian-2007 11:51

solutia iti ajunge pentru doua C4..... ori un polish complet e pe la 100 de euro

ps. pai ramane cum spui tu, depinde daca asprimea e data de polish sau de zgarietura. Daca e data de poslish, inseamna ca trebuie sa se dea cu substanta aceea care acopera cu o pelicula gen lac (a doua solutie)
alarma, clima, cd, praguri, navigatie, so on... - B-08-BBK[img:824728406b]http://www.tour-romania.info/citroen/avatarmare.jpg[/img:824728406b]

danmanea
pasionat

Mesajde danmanea » Mie 21-Feb-2007 09:08

tocmai ce am gasit in dimineata asta zgirieturi pe portiera stinga, pe sub oglinda. se vede ca a s-a frecat cu ceva pe linga ea... saci sau crengi... :x ... :(..
este cineva pe aici cu aceeasi culoare (Rosu Lucifer) care a folosi polish color din comert? ce e ok? cit de bune sunt cele cu ruj si cit se potrivesc la culori? daca as face 50 grame vopsea dupa cod, cum sa o aplic sa iasa cit mai bine?

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mie 21-Feb-2007 11:33

la o vopsitorie specializata :wink:
Cosmin
high energy music expression

grozadan
de-abia inscris

sonax

Mesajde grozadan » Mie 13-Iun-2007 23:30

aveti aici gama completa de la sonax www.magazinpiese.ro puteti comanda si cumpara on-line:)
pt zgarieturi in vopsea va recomand cu incredere doctor paint(scoate si zgarieturile ele mai adanci) sau creioane corectoare sau polisurile pe culoare ce vin cu creion corector inclus.

Înapoi la “Diverse”