Acte necesare aducere masina din Franta - Maine o cumpar

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

kristi
pasionat

Acte necesare aducere masina din Franta - Maine o cumpar

Mesajde kristi » Joi 29-Iun-2006 12:33

Ma aflu in Franta (langa Rennes) si am gasit un C5 Hdi 2.2l care imi convine.
Problema este ca dealeru Citroen care o vinde nu prea are habar ce acte imi trebuie ca sa export masina.

Maine dimineata ma duc sa cumpar masina.

Intrucat nu am gasit nicaieri ce acte trebuie sa fac in Franta(am gasit doar pentru Germania si din ce am inteles exista deosebiri intre actele din Franta si Germania), ii rog pe cei care si-au adus masini din Franta sa ma ajute si sa-mi spuna cu ce acte trebuie sa plec de aici, si de unde ma duc sa le iau pentru a nu avea probleme la intrarea in Romania.

Fac precizarea ca pretul de vinzare contine TVA deductibil.
Multumesc.

kristi
pasionat

Mesajde kristi » Dum 02-Iul-2006 01:24

Vad ca nimeni nu vrea sa ma ajute cu nimic. Din aceasta cauza (dealerul nu-mi garanteaza returnarea tva-ului) voi pleca maine in Germania. Am gasit ceva in Belgia, si ma voi opri pe drum. Sper ca in Belgia actele se fac la fel de repede ca si in Germania.

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Dum 02-Iul-2006 04:35

Nu e rea vointa...Oamenii nu stiu, trebuia sa te interesezi la plecare. Oricum, bafta, nu esti chiar singur! :)

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Lun 03-Iul-2006 23:24

imi pare rau ca nu te pot ajuta, nu am trecut niciodata prin experienta asta :oops:
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

White Wizard
pasionat

Mesajde White Wizard » Mar 04-Iul-2006 09:09

@kristi , daca reusesti sa afli ce acte iti trebuie ca sa aduci masina din Franta, te rog sa ne spui si noua , ca pe mine ma tai gandul sa-mi cumpar Citroen de acolo...

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mar 04-Iul-2006 09:35

un vts ceva :lol: ?
Cosmin
high energy music expression

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mar 04-Iul-2006 10:15

Eu am impresia ca e vb de un C2 nervos :twisted:

White Wizard
pasionat

Mesajde White Wizard » Mar 04-Iul-2006 15:52

Matrixu scrie:Eu am impresia ca e vb de un C2 nervos :twisted:

...corect :!: ...sau , poate un C4 , cu acel motor smecher :wink: facut in colaborare cu BMW-ul , daca cei din RO nu o sa-l aduca :!: ...bine , ei nici macar nu stiu de asa ceva , ca PSA au o colaborare cu BMW si ca au facut acest motor, dar in fine , este ats :!:

vasy
pasionat

Mesajde vasy » Mie 05-Iul-2006 17:52

actele necesare exportului se depun la primaria unde se afla masina in gestiune, acolo se merge cu actele masinii, contractul de vanzare-cumparare, acestia radiaza masina si iti dau numere de export valabile maxim o luna, operatiunea dureaza cam 3 zile.
De costat costa in jur de 167 E in Franta
Chiar daca ai nr de export astia pot sa strambe din nas ca nu iti dau TVA-ul inapoi ca asa sunt ei si nu te cunosc, dar poti trimite un cunoscut inapoi cu dovada intrarii masinii in tara si platirea tva-ului aici si atunci sunt obligati sa ti-l dea.
Orcum ai nimerit dealeri slabi, dealerii seriosi iti cer o taxa de gaj, la mine a fost 200E si, daca erau adevarati aveau macar un roman acolo care sa mute masinile si care sa te ajute, cel putin la dealerii din Paris unde am fost eu toti aveau minim un roman 8)

kristi
pasionat

Mesajde kristi » Mar 18-Iul-2006 21:34

In final am plecat in Belgia si mi-am luat masina de acolo, tot raul spre bine, cea din Franta era cu 3700 de euro mai scumpa, si dotarile cam aceleasi.
Masina am luat-o de pe o zi pe alta. Prima oara dealerul mi-a spus ca dureaza 3 zile dar cand am ajuns si i-am spus ca o vreau mai repede mia- spus ca poate sa-mi dea numere nemtesti pana a doua zi la pranz.
Am fost de acord si la ora 11:30 eram gata de drum. A mai ramas sa ma duc la ei la vama (20 km departare), sa-mi stampileze certificatul eur 1 si declaratia de export (mi=a mai luat o ora) si gata.

Singura problema a fost ca numerle nemtesti erau galbene, valabile 5 zile si nu sunt valabile pe teritoriul romaniei (asta am aflat-o la Nadlac) si am mai dat 100 euro sa bag masina in tara pe platforma. Daca aveam numere nemtesti rosii nu era nici o problema.

Am facut deja 5000 km cu masina si sunt extrem de multumit. Sincer nu ma asteptam la o masina second hand sa mearga asa de bine. Nu am nimic sa-i reprosez directia e foarte precisa nu am nici un fel de vibratii in volan chiar si la 190 la ora, frana este foarte puternica, reprizele sunt bune, nu am greieri, motorul nu se aude, de fapt e liniste aproape totala cand merg (doar senzorii de parcare nu functioneaza).

Nu mi-a placut felul cum se aude cd playerul, am sa incep prin a schimba boxele stock cu unele mai bune si voi cumpara un amplificator (inca nu m-am hotarat ce tip de boxe sa iau). Intrucat am gps, comenzi vocale cd changer si comenzi pe volan nu vreau sa dau jos cd playerul masinii (eventual daca gasesc o alternativa as instala in alt loc un mp3 player)

Asta e tot, in septembrie voi pleca din nou, de data asta in excursie si daca se iveste ocazia am sa-i aduc si tatalui meu o masina mai ieftina.

Înapoi la “Diverse”