Cauciucuri iarna/vara
Moderator: Echipa Tehnica
Cauciucuri iarna/vara
Daca am cauciucuri de iarna pe fata si merg cu ele vara, incalc vreo regula de aur a mecanicii? Acum am observat fulgul de zapada de pe cauciucurile din fata (Continental). Spatele e OK si e Michelin.
Si eu sunt in aceeasi situatie cu 14-le. In afara de scartait de roti acolo unde nu ar fi trebuit sa scartaie ( aderenta slaba) si zgomot usor mai pronuntat, nu cred sa se supere cineva ca folosesti gume de iarna. Si ce daca le uzezi mai repede? Oricum sunt "mostenite", nu? Pe aceeasi menatlitate am mers si eu. Asta daca ete o consolare pt tine 

Cumnata-miu merge cu 4 anvelope de iarna (mare LENES) pe Passat
si nu se plange decat de zgomotul de la anvelope (si crede-ma, viteza lui de "croaziera" e ~130..150/ora).Da are si masina de masina
Oricum, gumele arata vai de mama lor, numa de iarna nu mai sunt.Gandeste-te si altfel: cauciucurile de iarna nu au alta compozitie si nu sunt gandite pentru ambient rece?sa nu ai probleme cu racirea lor si sa crape mai usor ca astea de vara din cauza caldurii.Deci tot ar fi bine sa le schimbi.Si daca tot ai Michelin-uri pe spate
na cheltuiala!

Cosmin
high energy music expression
high energy music expression
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Eu stiu ca gumele de iarna sint mai moi, probabil de-aia e si aderenta mai slaba. Asa cum a spus si alexd, gumele se vor uza mai repede, iar zgomotul de rulare va fi mai mare la viteze mari. Daca nu vrei sa iei altele, cel mai bine le inversezi cu alea din spate.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
As lua altele, dar:
Cele din spate sunt destul de bune si sunt Michelin, deci mai tin multisor.
N-as vrea sa iau doar doua (adica, numai pe fata), as dezechiibra ansamblul. Si nici n-as lua patru acum, cand am nevoie numai de doua.
Cred ca solutia optima e inversarea, intr-adevar. Iar cand se mai toaca fata, schimbul total.
Cele din spate sunt destul de bune si sunt Michelin, deci mai tin multisor.
N-as vrea sa iau doar doua (adica, numai pe fata), as dezechiibra ansamblul. Si nici n-as lua patru acum, cand am nevoie numai de doua.
Cred ca solutia optima e inversarea, intr-adevar. Iar cand se mai toaca fata, schimbul total.