Casco citroen - unde ?

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

dionescux
pasionat

Casco citroen - unde ?

Mesajde dionescux » Lun 10-Iul-2006 09:49

Salut

Urmeaza sa-mi primesc masina, un C1 si ma intrebam unde sa-mi fac casco.

Problema este ca, in caz de accident, societatea de asigurari face decontarea directa doar cu anumite serviceuri, si banuiesc ca daca faci reparatia la un alt service ce nu este recunoscut de citroen nu mai ai garantie.

Asa ca, stie cineva daca exista o societate de casco ce are decontare directa cu vreun service Citroen ?

Multumesc

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Lun 10-Iul-2006 12:08

Salut,

Eu sunt in situatia de a cumpara in curand un C3 (studiez inca problema finantarii). M-am interesat la ATS Titulescu in legatura cu CASCO-ul si, din cate am inteles, ATS-ul are decontare directa cu BCR Asigurari si Generalli.

Bafta.

E.T.
simpatizant

Mesajde E.T. » Mie 12-Iul-2006 07:38

Decontare directa,indirecta... combinatia ATS-BCR ASIG e letala pentru nervii oricui. Pierdere de timp, alergatura cu factura si acceptul de plata de catre client nu de catre ei, de parca ei m-ar plati pe mine si nu invers. In plus mai exista si fax pe lumea asta , dar ei nu, il pun pe client sa ia taxi (ca deh, masina nu ti-o dau desi e reparata) si sa umble cu hartiile.

Asadar rezultatul: masina tinuta cu zilele in service cu reparatia facuta demult pentru ca asa stiu si unii si altii sa rezolve lucrurile. Jenant!

Deci trebuie gandit bine...

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mie 12-Iul-2006 09:29

Doua cuvinte pentru voi: ALLIANZ si WLD 8)
Ia vedeti aici: http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?t=1366
Pe la Allianz nu am auzit "lasa dom'le, se indreapta si se vopseste"; tot ce a fost de inlocuit s-a inlocuit.Din pacate trebuie sa asteptati acceptul de plata pentru reparatie (dar acesta dureaza mai mult de o zi la reparatiile serioase).
Numai bine.
Cosmin
high energy music expression

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mie 12-Iul-2006 11:18

Mai oameni buni, lamuriti-ma si pe mine. De ce nu-i buna combinatia ATS cu BCR Asigurari? Ca in vreo 2 saptamani eu trebuie sa-mi fac polita Casco si nu stiu la ce societate sa ma duc.

Problema e ca eu vreau sa cumpar o masina noua. Daca Doamne fereste am vreun eveniment neplacut cu ea, trebuie sa ma duc sa rezolv problema in service-ul ATS, pentru ca masina e in garantie!!! Iar ATS-ul mi-a spus clar ca ei nu au decontare directa decat cu BCR Asigurari si Generali. Daca eu m-apuc si-mi fac CASCO la Allianz, in conditiile in care Allianz nu e agreat de ATS, cum trebuie sa procedez in cazul unui accident? Sa platesc din buzunarul meu factura de reparatii si dup-aia sa alerg de nebun la Allianz sa-mi recuperez banii?

dionescux
pasionat

Mesajde dionescux » Mie 12-Iul-2006 12:14

Bun ...poate era mai bine sa mai arunc un ochi pe topic inante sa fac casco :)

Tocmai l-am facut ...la BCR asigurari au decontare directa cu ATS

Am intrebat la Tiriac, si mi-au spus ca daca serviceul Citroen nu se afla pe lista lor (si nu este) platesc eu si ei imi deconteaza ulterior :(

Asa ca, sper sa fie ok combinatia ATS - BCR ....

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mie 12-Iul-2006 12:29

Bravo, sa fie intr-un ceas bun!

Si eu am vorbit cu un broker de asigurari si mi-a recomandat sa fac asigurarea la BCR sau la Generali, singurele care au decontare directa cu ATS. Generali ofera in plus gratuit tractarea masinii in caz ca masina nu se mai poate deplasa prin mijloace proprii si asistenta rutiera mai buna pentru deplasarile in Europa, dar pretul politei e sensibil mai mare (5,5% fata de 4,8%, la BCR). Omul mi-a spus ca atat BCR-ul, cat si Generali sunt OK si n-a avut niciodata probleme sau nemultumiti in relatia BCR <-> ATS.

Daca insa masina n-ar mai fi in garantie, probabil ca Allianz ar fi o solutie de luat in calcul, asta daca Champion e pe lista de service-uri agreate de Allianz (mi se pare ca e). Nu e insa cazul meu si al lui dionescux, care ne cumparam masini noi, cu garantie.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mie 12-Iul-2006 13:21

ATS si Allianz..nu platesti tu nimic, nu dai nici un ban din buzunar. Dupa ce se face devizul de plata te duci cu el la asigurator pentru aprobare, dupa care te intorci cu el aprobat si iti iei masina.
E un drum in plus, dar nu e de dat bani din buzunar. Probleme pot aparea si daca are decontare directa si daca nu are. Daca ATS(de ex.) sunt nesimtiti si incarca factura atunci Allianz o sa le dea MUMU in oricare din cazuri.

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mie 12-Iul-2006 13:31

Problema e ca in afara de drumul in plus pe care trebuie sa-l faci la asigurator, daca nu ai decontare directa, nu ai certitudinea ca Allianz-ul va aproba toata suma de pe factura ATS-ului. Si poti sa te trezesti ca o sa platesti tu diferenta. In plus, partea cu aprobarea devizului poate sa dureze si cateva zile (in cel mai rau caz), timp in care stai cu masina reparata in service. Daca asiguratorul are decontare directa cu ATS-ul, cred ca nici ATS-lui nu prea-i arde de incarcat factura si nici asiguratorul n-o sa ia asa rau la puricat factura ATS-ului (exista totusi o conventie intre asigurator si ATS).

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mie 12-Iul-2006 14:44

Exista pe dracu' si la decontare directa asiguratorul poate sa iti zica pas si sa dea doar cat vrea el restul sa suporti tu din buzunar...Chiar stiu un caz de genul la un Renaul Clio. Decontare directa mama ce mai fericire, si nesimtitii au incarcat factura cu vreo 4 mil, asiguratorul a refuzat sa plateasca tot, si masina nu putea fi ridicata din service.

ovidiuz
just curious

Mesajde ovidiuz » Mie 12-Iul-2006 16:33

Brokerii cu care am vorbit eu mi-au recomandat Omniasig.
Cica au acord incheiat cu Champion si cu service-ul ATS Pipera...

dionescux
pasionat

Mesajde dionescux » Mie 12-Iul-2006 17:20

Am si eu o intrebare ... de ats stiam ca este service agreat citroen, dar de champion nu am auzit ... ce este cu ei ?

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mie 12-Iul-2006 17:23

Ai grija cu Omniasig-ul. Am citit pe forumurile romanesti lucruri destul de neplacute despre ei. Ma rog, poate si-au mai revizuit atitudinea in ultima vreme. N-am auzit ca ATS-ul sa aiba vreo intelegere directa cu Omniasig. Eu zic sa intrebi direct la ei (ATS si Omniasig).

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mie 12-Iul-2006 17:27

dionescux scrie:Am si eu o intrebare ... de ats stiam ca este service agreat citroen, dar de champion nu am auzit ... ce este cu ei ?

Champion este un service autorizat Citroen in Bucuresti:

http://www.champion.ro/

Din pacate, nu sunt autorizati sa efectueze reparatii pentru masinile in garantie.

Lista tuturor reparatorilor agreati pentru lucrari in garantie o gasesti aici:

http://www.citroen.ro/dealerList.php

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mie 12-Iul-2006 18:00

vldst scrie:Bravo, sa fie intr-un ceas bun!

Generali ofera in plus gratuit tractarea masinii in caz ca masina nu se mai poate deplasa prin mijloace proprii si asistenta rutiera mai buna pentru deplasarile in Europa, dar pretul politei e sensibil mai mare (5,5% fata de 4,8%, la BCR). Omul mi-a spus ca atat BCR-ul, cat si Generali sunt OK si n-a avut niciodata probleme sau nemultumiti in relatia BCR <-> ATS.

la allianz cand am lovit masina si am spart radiatorul, broker-ul allianz mi-a zis sa iau factura de la masina de tractare, ca sa intre la decont in dosarul de reparatie, asa ca transportul este gratis si la allianz.eu nu cred ca se mai umfla devizele (asta daca te duci si tu pe la service pe timpul reparatiei, sa vada ca te interesezi) ca sa ai probleme la decontare, se face o constatare, un dosar de reparatie si aia-s banii.Am avut doua reparatii peste 500 de euro si una peste 6000 de euro la Allianz si crde-ma, nu am scos niciodata vreun ban din buzunar; in schimb la 6000 de euro am asteptat doua zile acceptul de plata de la ei si apoi m-am dus peste ei, am ridicat putin tonul, am zis ca renunt la polita si a treia zi aveam acceptul de plata.
Asteptati sa se intoarca adytzu sa va zica niste lucruri nasoale despre generali, cat despre BCR Asigurari, cred ca sunt unii dintre cei mai noi de pe piata, asa ca nu cred sa fie asa de buni.Nu as renunta la Allianz pentru nici o alta firma, chit ca-s in garantie sau nu.
ps. cand am lovit rau masina (era duminica dupa-masa) mi-am sunat broker-ul, mi-a zis s-o tractez pana la ATS in curte (magarii nu m-au lasat s-o bag in curte si a innoptat in parcarea de peste sinele de cale ferata) iar luni dimineata la 10 am avut intalnire cu agentul constatator caruia i-am dat acte,declaratii etc si chei masina, si care mi-a spus ca tot el imi va preda cheile masinii la sfarsitul reparatiei, fara ca pe mine sa ma intereseze in vreun fel reparatia).nu am facut asa pentru ca nu e bine sa-i lasi de capul lor si pentru ca ma si grabeam, de asta am mai facut pe curierul intre ei cu diverse acte si m-am ocupat eu de acceptul de plata.
Cosmin

high energy music expression

Înapoi la “Diverse”