Accidentul lui Tariceanu...si motocilistii in general
Moderator: Echipa Tehnica
Accidentul lui Tariceanu...si motocilistii in general
Ati vazut ca si-a rupt piciorul? Si cum? Pe motocicleta, dupa ce le-a acordat motociclistilor un privilegiu fata de noi, cei cu masinute vechi. In loc sa ne lase si pe noi sa aducem rable bune de afara, i-a scutit numai pe ei de taxe. Replica Atotputernicului nu s-a lasat asteptata: si-a bulit cotoiul pe motoreta! Taricene, trezeste-te pana nu e prea tarziu! Ma tem ca data viitoare te va calca un CX pe buric...
Sa sti ca motocicletele nu mai sunt scutite de taxe. S-a schimbat formularea din lege:
"IntrĂŁ sub incidenĂža taxei speciale, autoturismele Âşi
autovehiculele - inclusiv comerciale - cu masã totalã maximã autorizatã de pânã
la 3,5 tone, inclusiv."
Initial se facea referire la "autoturisme si autoturisme de teren"
Eu din "autovehicule" trag concluzia ca si motocicletele intra in aceiasi oala. Si eu visam motocicleta buna si ieftina da'.....
"IntrĂŁ sub incidenĂža taxei speciale, autoturismele Âşi
autovehiculele - inclusiv comerciale - cu masã totalã maximã autorizatã de pânã
la 3,5 tone, inclusiv."
Initial se facea referire la "autoturisme si autoturisme de teren"
Eu din "autovehicule" trag concluzia ca si motocicletele intra in aceiasi oala. Si eu visam motocicleta buna si ieftina da'.....
dar ce parere ai domnu' paco, de "privilegiul" pe care il au motociclistii de a plati asigurarea obligatorie tot anul, desi motociclismul este o activitate sezoniera (cel putin in tara noastra) ?
din cauza de vreme, bineinteles....
mi se pare ca te cam bucuri ca un om a patit ceva....
iar asta cred ca nu este o atitudine demna de imaginea pe care ti-o promovezi aici....
iti sugerez sa citesti rubrica de accidente de pe forumul motociclistilor si dupa aia mai discutam....e destul de nasol sa afli ca oameni pe care ii cunosteai personal sau cu care doar corespondai pe forum au patit ceva sau chiar si-au pierdut viata (din vina lor sau a altora, nu conteaza)
ei, dar poate ca sunt subiectiv, intrucat sunt motociclist (zic eu), destul de proaspat, dar totusi....
stima !
PS
si, DA !, am fost in grupul celor 5-6 motociclisti care i-au dus flori la spitalul Elias in noaptea aia, la ora 23.30, ca sa nu intrebati.
si culmea, niciunul nu face parte din niciun partid, iar florile le-am platit din buzunarul propriu
din cauza de vreme, bineinteles....
mi se pare ca te cam bucuri ca un om a patit ceva....
iar asta cred ca nu este o atitudine demna de imaginea pe care ti-o promovezi aici....
iti sugerez sa citesti rubrica de accidente de pe forumul motociclistilor si dupa aia mai discutam....e destul de nasol sa afli ca oameni pe care ii cunosteai personal sau cu care doar corespondai pe forum au patit ceva sau chiar si-au pierdut viata (din vina lor sau a altora, nu conteaza)
ei, dar poate ca sunt subiectiv, intrucat sunt motociclist (zic eu), destul de proaspat, dar totusi....
stima !
PS
si, DA !, am fost in grupul celor 5-6 motociclisti care i-au dus flori la spitalul Elias in noaptea aia, la ora 23.30, ca sa nu intrebati.
si culmea, niciunul nu face parte din niciun partid, iar florile le-am platit din buzunarul propriu

Eu stiu ca sunt prost, dar cand privesc in jurul meu, prind curaj.
draku-le, nu-mi promovez nici o imagine, stai linistit.
Si sa stii ca daca i se intampla ceva chiar nasol lui Tabliceanu, nu ma bucuram (nici acum nu ma bucur, doar semnalez posibile explicatii cauzale!). Oricum, mi se pare exagerat sa duci flori unui barbat care a cazut cu motoreta, asta asa, dincolo de orice filosofie umanista. Putea sa mearga mai incet, nu?
De ce nu i-ati reparat Ford-ul celui care a fost lovit de T. si care era total nevinovat?
Si sa stii ca daca i se intampla ceva chiar nasol lui Tabliceanu, nu ma bucuram (nici acum nu ma bucur, doar semnalez posibile explicatii cauzale!). Oricum, mi se pare exagerat sa duci flori unui barbat care a cazut cu motoreta, asta asa, dincolo de orice filosofie umanista. Putea sa mearga mai incet, nu?
De ce nu i-ati reparat Ford-ul celui care a fost lovit de T. si care era total nevinovat?
Situatie personala: opresc sa cedez trecerea, vizibilitate proasta din cauze de masini parcate pe banda 1 in ambele sensuri, vad ca nu vine nimic si fac virajul la stanga si ma incadrez linistit pe drumul cu prioritate. Practic instantaneu trece pe langa mine din sens opus un motociclist cu >120km/h . Daca faceam manevra cu 0.5 secunde mai tarziu acum eram in penal, pentru ca nu am cedat prioritatea.... cui?! Dumnezeu sa il vada pe individ la astfel de viteze!
Ultima oară modificat Mar 01-Aug-2006 13:41 de către DanCld, modificat 1 dată în total.
Nu l-ai vazut tu, dar tot Tartacuceanu era
Asa merg ei, cei cu motoare, de fapt, nu merg, zboara, ca deh, e smecheri. Apoi se plang ca le mor colegii, ati vazut ce rokeri imbatraniti si cu plete albe, absolut soiosi, erau la intalnirea cu primul ministru. Mie nu mi-e mila de oasele lor rupte, atata vreme cat le place adrenalina la vremea la care ar trebui sa-si plimbe nepotii in parc. Ia sa ma mai scuteasca dansii cu figurile lor...
Draku, toata stima, dar, daca la 55 de ani vei merge cu 200 pe motocicleta, nu garantez ca am sa-ti aduc flori pentru femurul rupt!

Asa merg ei, cei cu motoare, de fapt, nu merg, zboara, ca deh, e smecheri. Apoi se plang ca le mor colegii, ati vazut ce rokeri imbatraniti si cu plete albe, absolut soiosi, erau la intalnirea cu primul ministru. Mie nu mi-e mila de oasele lor rupte, atata vreme cat le place adrenalina la vremea la care ar trebui sa-si plimbe nepotii in parc. Ia sa ma mai scuteasca dansii cu figurile lor...
Draku, toata stima, dar, daca la 55 de ani vei merge cu 200 pe motocicleta, nu garantez ca am sa-ti aduc flori pentru femurul rupt!

pai de ce sa-i fi reparat noi fordul aluia, cand de asta se ocupa asigurarile de care ziceam mai sus ?
sa nu-mi spui ca nu ai gresit niciodata la volan si nu ai provocat nicio dauna, mai mare sau mai mica
partea aia cu "putea sa mearga mai incet" se poate aplica in 99,99% din accidente, nu crezi ? neadaptarea vitezei la conditiile de trafic....
stii ce chinuie cel mai mult dupa un accident cu motocicleta, asa, mai "usurel"? gandul ca "daca era mai grav?"
daca in urma accidentului ai trecut dincolo, raman altii sa se intrebe....
cat despre flori, asta a fost decizia de moment...
portocalele, bananele sau o sticla de vin sigur nu ajungeau la el (dupa cum nu am ajuns nici noi, va inchipuiti. asa, ca paranteza in paranteza: daca te uitai in noaptea aia la cate care de reportaj erau in poarta spitalului si cati militieni si spp-pisti erau de jur imprejur, puteai sa crezi ca s-a pus de o revolutie, ceva.... )
oricum, am fost asigurati ca florile ajung la el....
PS
poate intentia topicului a fost alta, dar eu asa am inteles....
PS1
bre, eu am recunoscut: unii si-o fac cu mana lor
mie imi place sa cred ca nu fac parte dintre aia
sa nu-mi spui ca nu ai gresit niciodata la volan si nu ai provocat nicio dauna, mai mare sau mai mica
partea aia cu "putea sa mearga mai incet" se poate aplica in 99,99% din accidente, nu crezi ? neadaptarea vitezei la conditiile de trafic....
stii ce chinuie cel mai mult dupa un accident cu motocicleta, asa, mai "usurel"? gandul ca "daca era mai grav?"
daca in urma accidentului ai trecut dincolo, raman altii sa se intrebe....
cat despre flori, asta a fost decizia de moment...
portocalele, bananele sau o sticla de vin sigur nu ajungeau la el (dupa cum nu am ajuns nici noi, va inchipuiti. asa, ca paranteza in paranteza: daca te uitai in noaptea aia la cate care de reportaj erau in poarta spitalului si cati militieni si spp-pisti erau de jur imprejur, puteai sa crezi ca s-a pus de o revolutie, ceva.... )

oricum, am fost asigurati ca florile ajung la el....
PS
poate intentia topicului a fost alta, dar eu asa am inteles....
PS1
bre, eu am recunoscut: unii si-o fac cu mana lor
mie imi place sa cred ca nu fac parte dintre aia
Domnule, n-am nimic cu nimeni, dar mi se pare ca motoristii astia incalca rau regulile propriei lor sigurante. Una e sa faci accident la 100 la ora (si sa fi putut sa-l eviti la 70 - dar cati mai merg azi cu 70?) si alta e sa faci accident la 150, cand trebuia sa mergi cu 90-100.
Daca tot e asa periculos sa mergi pe doua roti, de ce sunt din ce in ce mai multi care o fac - si o fac in conditii de viteza cu totul nebuneasca? Nu e asta o dovada ca baietii o cauta cu lumanarea? Eu asa cred...
Nu le doresc eu raul, ci ei si-l fac singuri, si mai pot periclita si pe altii. Desigur, daca esti sofer de TIR, ti se rupe de jocurile lor de viteza, dar daca ai Tico si te agata un HD ca al lui Starpiceanu, o incalti si tu. Sau daca ai un Trabant...si mergi calm!
Asa ca nu-i mai scuza, ca nu e cazul.
Daca tot e asa periculos sa mergi pe doua roti, de ce sunt din ce in ce mai multi care o fac - si o fac in conditii de viteza cu totul nebuneasca? Nu e asta o dovada ca baietii o cauta cu lumanarea? Eu asa cred...
Nu le doresc eu raul, ci ei si-l fac singuri, si mai pot periclita si pe altii. Desigur, daca esti sofer de TIR, ti se rupe de jocurile lor de viteza, dar daca ai Tico si te agata un HD ca al lui Starpiceanu, o incalti si tu. Sau daca ai un Trabant...si mergi calm!
Asa ca nu-i mai scuza, ca nu e cazul.
DanCld scrie:Situatie personala: opresc sa cedez trecerea, vizibilitate proasta din cauze de masini parcate pe banda 1 in ambele sensuri, vad ca nu vine nimic si fac virajul la stanga si ma incadrez linistit pe drumul cu prioritate. Practic instantaneu trece pe langa mine din sens opus un motociclist cu >120km/h . Daca faceam manevra cu 0.5 secunde mai tarziu acum eram in penal, pentru ca nu am cedat prioritatea.... cui?! Dumnezeu sa il vada pe individ la astfel de viteze!
intamplare traita personal (cea mai recenta, ca altfel sunt multe....):
zilele trecute, pe inserat, in intersectia de la dristor (pe sensul dinspre baba novac spre dristor) se inroseste semaforul. eu pe banda de langa bordura, cu farul aprins regulamentar. in stanga mea, dar mai in fata cu o lungime de masina, un break alb cu 3 persoane la bord. incetinim la semafor, si cand intru in dreptul daciei, ala trage dreapta de volan peste mine.... ma rog, frana claxon, omul se repliaza pe stanga.
si il intreb: nu te uiti in oglinda, nu semnalizezi? si el, ranjind: am crezut ca e o masina cu un singur far !

ce mai puteam zice?
sau ala care intre sibiu si fagaras iese in depasire cu renault megan peste mine (adica eu depaseam, si mersesem destul timp in spatele lui ca sa ma vada) de era sa ajung in sant ?
sau cei care ies in depasire din sens opus la distante incredibile de mici, pe principiul ca, eh, e doar o motocicleta, se da la o parte.....
intr-adevar, e mai safe sa privesti ca la tv din spatele parbrizului si sa nu te gandesti la ceilalti...(ma rog, asta este atitudinea generala in tara asta)
Ultima oară modificat Mar 01-Aug-2006 13:55 de către Draku, modificat 1 dată în total.
Eu personal cred ca mersul pe motocicleta (nu includ aici scuterele sau "bicicletele" cu motor) implica si un pic de nebunie, fiindca oricat de bine ai conduce tot poti sa o patesti. De ce?
(1) mergi doar pe 2 roti - daca prinzi niste pietrish sau o pata de ulei, ai derapat imediat;
(2) discurile de frana sunt supradimensionate pe ideea de a frana repede de la vitezele alea astronomice; ce te faci daca trebuie sa franezi la o trecere de pietoni pentru a evita un accident? chiar si cele mai performante masini au o distanta de franare mai mare decat o astfel de motocicleta si pur si simplu nu au cum sa nu faca prastie motocicleta si pe ghinionistul care o conduce!
(1) mergi doar pe 2 roti - daca prinzi niste pietrish sau o pata de ulei, ai derapat imediat;
(2) discurile de frana sunt supradimensionate pe ideea de a frana repede de la vitezele alea astronomice; ce te faci daca trebuie sa franezi la o trecere de pietoni pentru a evita un accident? chiar si cele mai performante masini au o distanta de franare mai mare decat o astfel de motocicleta si pur si simplu nu au cum sa nu faca prastie motocicleta si pe ghinionistul care o conduce!
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
@paco: sa stii ca prietenul nostru al tuturor, domnul Tariceanu si mai ales baiatul ala de la finante, nu i-a scutit pe motociclisti de taxe. Un vecin si-a adus o motocicleta de 500cm3 din Germania si a platit niste zeci de milioane vama, o sa-l intreb exact cit si o sa-ti spun. Ca pe Tariceanu l-au blestemat multi e adevarat, dar pina la urma, nu e Romanica o tara pe invers?
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
nicum scrie:@paco: sa stii ca prietenul nostru al tuturor, domnul Tariceanu si mai ales baiatul ala de la finante, nu i-a scutit pe motociclisti de taxe. Un vecin si-a adus o motocicleta de 500cm3 din Germania si a platit niste zeci de milioane vama, o sa-l intreb exact cit si o sa-ti spun. Ca pe Tariceanu l-au blestemat multi e adevarat, dar pina la urma, nu e Romanica o tara pe invers?
nu-l mai intreba, ca iti spun eu: de la 600 de euro, s-a ajuns la peste 1300, dupa introducerea noilor taxe....
oricum, n-as vrea ca topicul asta sa devina un camp de lupta, pe care s-ar lupta 2 mentalitati: a motociclistilor si a conducatorilor de automobile (sau "conservari" in jargonul moto

eu "lupt" pt ca si conducatorii auto sa constientizeze mai bine faptul ca pe sosea nu sunt numai masini, iar o manevra facuta aiurea, din greseala/necunoastere/indolenta/prostie poate avea consecinte din mai tragice si pt unii si pt altii
totodata recunosc ca sunt multi motociclisti care se joaca cu viata lor, si poate si a altora
dar "uscaturi" exista in ambele tagme
numai bine si asfalt uscat

PS
hm... mi-a venit in minte o intrebare: oare soferii de camioane grele or gandi la fel despre automobilistii care conduc ca la raliul mortii pe sosea? "... eh, nu-mi pasa si nu mi-e mila de ei..."
PS1
si ca sa mai destind atmosfera (sper eu) uitati ce am reusit sa fac cu motocicleta in vara asta, lucru pe care mi l-am dorit de mult
http://www.motociclism.ro/forum/index.p ... 54404&st=0