Razboiul din Liban....

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

Draku
pasionat

Razboiul din Liban....

Mesajde Draku » Mie 02-Aug-2006 13:35

ce parere aveti despre el ?
sunt curios....

PS
pt documentare vedeti http://www.netlebanon.com/LebAttacks2006/
Eu stiu ca sunt prost, dar cand privesc in jurul meu, prind curaj.

Adrian Musat
pasionat

Mesajde Adrian Musat » Mie 02-Aug-2006 14:03

Imaginile sunt foarte sugestive. Ceea ce ma deranjeaza pe mine cel mai tare este ca atunci cand mor civili din alte parti (vezi Sarbii, arabii, afganii etc) sunt Victime Colaterale iar cand e vorba de ai lor (americani, englezi, evrei etc.) e Terorism. Unde mai e dreptate pe lumea asta. Daca ei detin puterea economica inseamna ca pot face ce vor?
Aveam colegi care dupa evenimentele din 11 septembrie au zis ca nu sunt in toate ale mele ca zic ca le-a fecut bine. Prea stateau ei linistiti acolo la ei si se considerau intangibili si omorau pe tot globul (de, erau victime colaterale). E o vorba din batrani: daca semeni foc, foc vei culege.
Nu stau eu bine la capitolul istorie, nu stiu istoria formarii statului Evreu, dar nimeni nu le da dreptul sa omoare oameni nevinovati si mai ales copii.
Asta e, asta suntem!

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Mie 02-Aug-2006 14:18

Razboi religios sau masacru cu aprobarea USA .Este de neiertat ca niste suflete nevinote sa semneze pe bombele care printre victimile libaneze sunt si copii .Terorismul nu este defapt o lupta dusa impotriva celorlalte natiuni doar pt varsarea de sange! Terorismul este o masura disperata luata de popoarele arabe impotriva tiraniei occidentale si tiraniei USA , care defapt nu doreste pacea ci doar vrea sa puna mana pe pretioasele zacaminte de petrol!!!USA goleste arsenalele de bombele cu termen de garantie decembrie 2006.
Doreste cumva poporul evreu sa-si razbune pierderile si prigoana suferita,razbunanduse pe alte popoare?
Ma opresc aici cu comentariu ca devin rau.

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mie 02-Aug-2006 14:48

USA face totul din interes si putin ii intereseaza pe ei pacea; stiti voi treaba cu toate animalele sunt egale dar unele sunt mai egale decit altele... din punctul lor de vedere pace inseamna ca ei sa isi faca de cap, iar cei nedreptatiti sa stea linistiti si sa nu comenteze... cred ca se stie de catre multi ca de fapt evreii conduc lumea si ii au si pe americani la picioare. de aceea acum cind ei bombardeaza cum au chef, unde au chef si produc o gramanda de 'victime colaterale', USA sta linistita si nu obiecteaza.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mie 02-Aug-2006 14:56

Eh, lucrurile astea se intimpla pentru ca SUA sprijina in mod constant Israelul. De altfel lobby-ul evreiesc e foarte puternic pe la Washington DC.
Ca fapt divers incercati http://fromisraeltolebanon.info/
Acum citeva zile mergea. Acum nu mai merge. Cautati pe google "what cnn never shows you" si o sa ajungeti in niste link-uri moarte. Asta pentru cei care aveau impresia ca traim intr-o lume libera, fara cenzura, etc. :x
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Draku
pasionat

Mesajde Draku » Mie 02-Aug-2006 15:26

Eu stiu ca sunt prost, dar cand privesc in jurul meu, prind curaj.

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Mie 02-Aug-2006 15:50

Uitati aici un documentar de vreo ora si ceva: http://video.google.de/videoplay?docid= ... mised+land
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Joi 03-Aug-2006 08:54

Si daca aveti nervii tari uitat-va si aici: http://www.uruknet.info/?p=m24885&hd=0&size=1&l=e
Atentie: imaginile sint socante :!: :!: :!:

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Joi 03-Aug-2006 09:34

Razboiul asta nu e nici primul si nici ultimul din zona respectiva. Popoarele alea (evreii si "arabii") pur si simplu nu vor si nu pot sa traiasca impreuna - chiar daca au vrut la un moment dat deja au acumulat prea multa ura iar diferenta de standard de viata si de civilizatie a ajuns sa fie enorma.

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Joi 03-Aug-2006 16:07

Vad ca mai toti dati cu pietre in statul evreu, cati ati fost in Israel sa vedeti de exemplu cum este exploatat pamantul si apoi sa mergeti si in Palestina, sa vedeti arabul cum sta si se uita la desert si nu vrea sa-l munceasca ca asa i l-a lasat Allah?
Palestina este intr-adevar o tara saraca, nu au petrol, nu au fondurile "jidanilor" dar asta nu-i o scuza sa ramana la o mentalitate de Ev Mediu.Banii din petrol s-au scurs in Palestina ca sa finanteze terorismul, nu sa creeze o infrastructura sau sa civilizeze un neam de apucati care isi imbraca copiii in dinamita. Cand iti faci dreptate aruncand in aer autobuze si deturnand avioane, sa nu te astepti sa vina ceilalti sa te bombardeze cu flori si bomboane.
Cred ca usor usor ne vom indrepta spre WW3 si ca nu va mai exista vreo cale de reconciliere intre musulmani si crestini/iudaici.

Pacat este ca in Liban este o mare comunitate crestina (suniti, ca in Irak) care deja sunt in minoritate in fata siitilor, si care au si ei de suferit de pe urma razboiului desi nu prea au treaba cu terorismul (sunt catolici, si-si respecta cultul).Un sunit face 2-3 copii si se gandeste cum sa castige bani sa-i trimita in scoli si sa-i educe, un siit face 7-10 copii si-i trimite pe toti in strada, la furat sau cersit, sa ajunga carne de tun pentru Hezbollah.
Cum zicea Dan, diferentele intre ei sunt ca de la cer la pamant.
Cosmin
high energy music expression

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Joi 03-Aug-2006 19:14

Bombele antiterorit nu s-au inventat,cele mai multe victime sunt oameni nevinovati indiferent de apartenenta religioasa.[/quote]

seridan
pasionat

Mesajde seridan » Joi 03-Aug-2006 20:10

7 Bx-uri Înfireazã cu mânie proletarã tipicã anilor 80, imperialismul american ºi acÞiunile israieliene din Liban, dar nu menÞioneazã nimic despre dreptul Israielului de a exista ca stat ºi popor. De asemenea din ceea ce s-a postat pentru acest subiect se sesizeazã ºi o uºoara tentã de rasism.
De ce culpabilizaĂži numai pe israelieni pentru acĂžiunea din Liban Âşi nu spuneĂži nimic despre acĂžiunile Âşi provocĂŁrile Hezbolah, care face jocul Siriei Âşi Iranului pe spinarea poporului libanez.
CredeÞi cã Hezbolah nu a luat În calcul acÞiunile punitive ale Israelului. De ce nu s-au gândit inainte de a acÞiona, cã vor muri copii ºi oameni nevinovaÞi. Nu i-au interesat aceste victime colaterale? De ce sã culpabilizãm numai Israelul ºi SUA ºi nu SIRIA, IRANUL ºi Hezbolahul? Eu cred cã nu s-au gândit la o ripostã aºa de durã ºi s-au bazat pe niºte rachete fâsâite care au fãcut mai mult zgomot decât pagube. Hezbolah a lansat peste 30 de rachete pentru a reuºi sã omoare un izraelian.
Pentru acÞiunile unor descreeraÞi ºi fanatici religioºi nu meritã sã moarã atâÞi oameni ºi În special copii.
Nu vedeÞi cã majoritatea Þãrilor arabe nu sunt alãturi de hezbolah ºi atunci de ce culpabilizaÞi numai o parte a acestui conflict?
Cred cã dupã acest incident poporul libanez va trebui sã se trezeascã ºi sã impunã hotãrârile ONU, ca sã devenã un stat care va fi capabil sã-ºi decidã singur soarta ºi nu prin intermediul fanaticilor religioºi de la Bagdad ºi Teheran.

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Joi 03-Aug-2006 20:33

Adevarul este undeva pe la mijloc, in "Fasia Gaza".Se pot spune multe lucruri pro si contra acestui razboi dar sunt foarte putini care ii inteleg pe arabi. De ce-si lasa copiii in bataia bombelor, de ce-si trimit nevestele sa se sinucida pt. o "cauza nobila", de ce mor ei? Care este cauza pt. care lupta? Nu cred si sper ca Siria,Iran,Arabia Sudita sa nu intre in acest conflict.

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Joi 03-Aug-2006 22:21

Din pacate cat timp in Liban sunt milioane de refugiati palestinieni, acest stat va avea soarta pecetluita.Este un adevarat blestem pentru "Riviera Orientului" acest exod, mai ales ca Libanul a fost mai mereu un stat democratic si progresist (in scurtele vremuri de pace), cu tot raul care decurge din vecinatatea cu Siria si de ce nu cu Israelul (Mossadul a facut si el destul rau).
Francezii nu au reusit sa-i pacifice pe acesti nenorociti de arabi, Libanul era singura tara mai civilizata din zona, cu trecut de colonie.
Eu cred ca jumatate din arsenalul nuclear israelian ar rezolva definitiv problema, asta inainte ca arabii sa poata (si sa aibe cu ce) riposta.Solutia MacArthur!
Cosmin

high energy music expression

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Vin 04-Aug-2006 00:44

MARIAN scrie:Adevarul este undeva pe la mijloc, in "Fasia Gaza".Se pot spune multe lucruri pro si contra acestui razboi dar sunt foarte putini care ii inteleg pe arabi. De ce-si lasa copiii in bataia bombelor, de ce-si trimit nevestele sa se sinucida pt. o "cauza nobila", de ce mor ei? Care este cauza pt. care lupta? Nu cred si sper ca Siria,Iran,Arabia Sudita sa nu intre in acest conflict.

subscriu;
eu sunt un om care sunt din fire pasnic si total contra razboiului; sa zicem ca fiecare isi are partea sa de vina; nu cred ca putem sa descoperim care are cu adevarat dreptate, pt ca acest conflict este foarte vechi si sunt foarte multe lucruri si amanunte pe care noi nu le stim si poate nici nu le vom sti vreodata; pina la urma sunt si jocuri de culise, aranjamente si alte prosti. oful meu este ca asa cum sunt prezentate lucrurile, cel putin la televizor si in ziare, americanii si evreii sunt baietii buni, si peste tot pe unde apare un conflict ei au dreptate. multe atacuri teroriste dupa parerea mea mai sunt si regizate, asta asa ca sa gaseasca unii nod in papura.
pina la urma eu personal stiu prea putine despre acest razboi, si poate nici nu ar trebui sa imi dau cu parerea. singurul lucru de care sunt sigur, este ca ar putea totusi sa se inteleaga, si sa mai lase fiecare fanatismul asta religios sau cum o fi la o parte. trebuie sa existe o cale de mijloc, singura problema e sa nu o gaseasca prea tirziu.

Înapoi la “Diverse”