Neplaceri In Traficul Pitoresc
Moderator: Echipa Tehnica
-
- simpatizant
Neplaceri In Traficul Pitoresc
Propun acest subiect ca o alternativa la "loveste si tipa". Cu alte cuvinte sa ne descarcam nervii creati in trafic si sa povestim (intr-un mod decent) cine si cum ne-a taiat calea, ca am pierdut de 3 ori culoarea verde la un semafor ca era una care tocmai isi facuse unghiile la stop si nu vroia sa puna mana pe volan sa nu i se strice (chiar mi s-a intamplat) si asa mai departe. O refulare (repet DECENTA) prin care sa ii punem la zid pe aceia care au carnet, dar ei inca se considera pietoni (micuti si inofensivi) doar ca au o proteza cu 4 roti sub fund.
Ultima oară modificat Vin 22-Sep-2006 13:35 de către Kerekash_KRK, modificat 1 dată în total.
-
- simpatizant
In primul rand nu am mentionat nimik de injurat.
Si ca raspuns la intrebarea ta... Da, mi-am pus aceasta problema, si mi-am primit claxoane, si am fost si eu injurat, nu sunt perfect si nici nu pretind acest lucru. doar ca de multe ori am fost injurat si claxonat ca in bucuresti mergeam cu 55km cand aveam liber in fata si anumiti oameni erau "nerabdatori". Iti cer parerea ta personala in privinta a ce ar fi trebuit eu sa fac: 1. sa apas acceleratia si eventual sa imi iau vreun radar ca sa nu il stanjenesc pe cel din spatele meu sau 2. sa il ignor si sa circul normal si daca vrea sa ma depaseasca nu are decat.
Si ca sa iti faci o idee mai buna am deschis acest subiect pentru "specimenele" din bucuresti care depasesc semaforul la un stop, se pun primi dar ii incurca pe ceilalti, aceia care nu reusesc sa inteleaga pentru ce anume au fost puse liniutele alea de-a lungul soselei, pentru cazul cand pe magheru (4 benzi) se circula in coloana doar pe una deoarece celelalte 3 erau ocupate de DOAR de o doamna la volanul unui matiz care nici in ziua de azi nu cred ca si-a dat seama ce vroia sa faca, de acele persoane care trec pe rosu blocheaza intersectia, de aia care stationeaza fara sa aprinda si ei avariile si exemplele continua...
Si ca raspuns la intrebarea ta... Da, mi-am pus aceasta problema, si mi-am primit claxoane, si am fost si eu injurat, nu sunt perfect si nici nu pretind acest lucru. doar ca de multe ori am fost injurat si claxonat ca in bucuresti mergeam cu 55km cand aveam liber in fata si anumiti oameni erau "nerabdatori". Iti cer parerea ta personala in privinta a ce ar fi trebuit eu sa fac: 1. sa apas acceleratia si eventual sa imi iau vreun radar ca sa nu il stanjenesc pe cel din spatele meu sau 2. sa il ignor si sa circul normal si daca vrea sa ma depaseasca nu are decat.
Si ca sa iti faci o idee mai buna am deschis acest subiect pentru "specimenele" din bucuresti care depasesc semaforul la un stop, se pun primi dar ii incurca pe ceilalti, aceia care nu reusesc sa inteleaga pentru ce anume au fost puse liniutele alea de-a lungul soselei, pentru cazul cand pe magheru (4 benzi) se circula in coloana doar pe una deoarece celelalte 3 erau ocupate de DOAR de o doamna la volanul unui matiz care nici in ziua de azi nu cred ca si-a dat seama ce vroia sa faca, de acele persoane care trec pe rosu blocheaza intersectia, de aia care stationeaza fara sa aprinda si ei avariile si exemplele continua...
KOREKT... eu mi-am luat injuraturi ca mergeam regulamentar pe singura banda mai libera cu 60km/h... limitator in functiune, pe GPS aceeasi viteza. Nu e ok sa claxonezi si sa faci flashuri in oras un viteza maxima e 60. Pe DN si autostrada am bunul simt sa ma dau la o parte cand din spate vine cate unul cu 200 la ora, nu exagerez.
La fel patesc cu cate un deshtept la semafor care vede semnul de incepator si claxoneaza exact ccand se face verde. Si asta chiar daca in 90% din cazuri sunt primul care pleaca pentru ca cicica mea are demaraj ok si asa plec eu.
Este laudabila aria asta de discutii. Problema este insa ca ne intalnim zilnic de unii care ne iau fatza, nu acorda prioritate, se inghesuie in noi si alte chestii. Pana in Romania nu va fi ca in alte tari sa se bage amenzi ZDRAVENE pentru astfel de nesimtiri nu cred ca se va civiliza romanul.
La fel patesc cu cate un deshtept la semafor care vede semnul de incepator si claxoneaza exact ccand se face verde. Si asta chiar daca in 90% din cazuri sunt primul care pleaca pentru ca cicica mea are demaraj ok si asa plec eu.
Este laudabila aria asta de discutii. Problema este insa ca ne intalnim zilnic de unii care ne iau fatza, nu acorda prioritate, se inghesuie in noi si alte chestii. Pana in Romania nu va fi ca in alte tari sa se bage amenzi ZDRAVENE pentru astfel de nesimtiri nu cred ca se va civiliza romanul.
alarma, clima, cd, praguri, navigatie, so on... - B-08-BBK[img:824728406b]http://www.tour-romania.info/citroen/avatarmare.jpg[/img:824728406b]
cred ca totusi s-ar putea generaliza discutia la neplaceri in trafic. nu suntem toti din buc, si deh, neplaceri avem toti.
bine, asta, daca este ok cu initiatorul subiectului & matrix
cat timp mergi regulamentar nu prea are de ce sa te doare de cel din spate. e adevarat ca poate o fi cu o problema reala, sau nu mai are frane (pana acum nu am auzit sau intalnit asemenea cazuri, decat fentosi)
si asa se leaga putin si accidentul de pe autostrada pit-buc cu 9 morti. cica la daciot ii dadea blitzuri unu nerabdator si f vitezoman. el s-a panicat si i-a taiat calea la tir. asta e cel mai bun exemplu sa iti vezi de drumul tau, si faci loc cand e posibil.
nu mai departe de azi dimineata (pe o ploaie infernala) era sa fiu bagat din tufisuri de un tir-ist. nu s-a uitat, nu a semnalizat, doar a intrat peste mine, am avut noroc pot sa zic. ~10cm m-au despartit de avea un accident urat.
cand depasiti un tir recomand sa dati claxon si blitzuri, sa stie aia de acolo ca mai trecem si noi astia mici pe lanag ei...
bine, asta, daca este ok cu initiatorul subiectului & matrix
cat timp mergi regulamentar nu prea are de ce sa te doare de cel din spate. e adevarat ca poate o fi cu o problema reala, sau nu mai are frane (pana acum nu am auzit sau intalnit asemenea cazuri, decat fentosi)
si asa se leaga putin si accidentul de pe autostrada pit-buc cu 9 morti. cica la daciot ii dadea blitzuri unu nerabdator si f vitezoman. el s-a panicat si i-a taiat calea la tir. asta e cel mai bun exemplu sa iti vezi de drumul tau, si faci loc cand e posibil.
nu mai departe de azi dimineata (pe o ploaie infernala) era sa fiu bagat din tufisuri de un tir-ist. nu s-a uitat, nu a semnalizat, doar a intrat peste mine, am avut noroc pot sa zic. ~10cm m-au despartit de avea un accident urat.
cand depasiti un tir recomand sa dati claxon si blitzuri, sa stie aia de acolo ca mai trecem si noi astia mici pe lanag ei...
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]
OPUS Workshop
:: LED designs ::
OPUS Workshop
:: LED designs ::
Offtopic....eu sunt doar la C4...vorbiti cu serifii aia mari,pt restul problemelor.
.Insa pentru modificarea unui titlu nu e neaparat nevoie de acordul moderatorilor/supermoderatorilor adminilor etc,in cel mai rau caz de ajutorul lor cand titlul nu se mai poate modifica de cel care a postat.
Claxoane dam si ne luam toti.....Eu cand gresesc dau o avarie, ridic o mana in oglinda, etc etc.
Imi vine sa ii omor pe aia care tot ei gresesc si tot ei incep cu gesturi, injuraturi si tot tacamul..
Acu vreo 2 sapt, dupa ce vreo 4 luni nu mai condusesem in Bucuresti, eram prin oras cu treaba,faceam dreapta si urma o trecere de pietoni unde normal trebuia sa dau prioritate(ceea ce am si facut),insa se gaseste sa treaca una cu copilul de mana, insa la vreo 10 m de trecere, eu claxonez sa isi miste curul ala, si ea ce credeti ca face...scuipa pe masina.....nu stiu cum de m-am abtinut sa nu opresc dar mai bine ca am lasat de la mine de data asta...
Un sofer de Bucuresti, daca ar conduce aici in Helsinki cred ca ar innebuni cand ar vedea calmul care exista aici, precum si lipsa totala a claxoanelor...Am condus de vreo cateva ori si aici, si ajunsesem sa ma plictisesc, dar ma si bucuram totodata ca nu fac 1 km in 15 min...
Taximetristii, poate e greu de crezut dar sunt cei mai disciplinati in trafic(tot aici bineinteles), alaturi de soferii de autobuz, care nu au timp cand sa se streseze deoarece lucreaza in schimburi de cate 4 ore
...

Claxoane dam si ne luam toti.....Eu cand gresesc dau o avarie, ridic o mana in oglinda, etc etc.
Imi vine sa ii omor pe aia care tot ei gresesc si tot ei incep cu gesturi, injuraturi si tot tacamul..
Acu vreo 2 sapt, dupa ce vreo 4 luni nu mai condusesem in Bucuresti, eram prin oras cu treaba,faceam dreapta si urma o trecere de pietoni unde normal trebuia sa dau prioritate(ceea ce am si facut),insa se gaseste sa treaca una cu copilul de mana, insa la vreo 10 m de trecere, eu claxonez sa isi miste curul ala, si ea ce credeti ca face...scuipa pe masina.....nu stiu cum de m-am abtinut sa nu opresc dar mai bine ca am lasat de la mine de data asta...
Un sofer de Bucuresti, daca ar conduce aici in Helsinki cred ca ar innebuni cand ar vedea calmul care exista aici, precum si lipsa totala a claxoanelor...Am condus de vreo cateva ori si aici, si ajunsesem sa ma plictisesc, dar ma si bucuram totodata ca nu fac 1 km in 15 min...
Taximetristii, poate e greu de crezut dar sunt cei mai disciplinati in trafic(tot aici bineinteles), alaturi de soferii de autobuz, care nu au timp cand sa se streseze deoarece lucreaza in schimburi de cate 4 ore

- DanT
- Moderator
- Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
- 2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
- 3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa
la fel am patit eu ceva mai devreme .... stateam cu avarie pe marginea drumului pe cheiul dambovitei undeva pe langa unirii ...
vine o dacie in spate de la finansbank si se baga un spatele meu ... tot cu avarie ...
astept linistit sa treaca toata coloana de masini sa deschid portiera sa ma urc in masina ... dupa ce trec astia deschid usa si imediat apoi il gasete pe ala sa demareze in tromba si sa gesticuleze la mine aiurea ... plec dupa el in viteza ca a fost minim spus nesimtit ... il prind pana in primul semafor .. ii bat obrazul si incepe deodata acelasi nesimtit sa si gesticuleze ... putin tare a lipsit sa ma dau jos la el ... hmmm ... tot nu pot intelege ce era in capul lui ...
vine o dacie in spate de la finansbank si se baga un spatele meu ... tot cu avarie ...
astept linistit sa treaca toata coloana de masini sa deschid portiera sa ma urc in masina ... dupa ce trec astia deschid usa si imediat apoi il gasete pe ala sa demareze in tromba si sa gesticuleze la mine aiurea ... plec dupa el in viteza ca a fost minim spus nesimtit ... il prind pana in primul semafor .. ii bat obrazul si incepe deodata acelasi nesimtit sa si gesticuleze ... putin tare a lipsit sa ma dau jos la el ... hmmm ... tot nu pot intelege ce era in capul lui ...
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
-
- simpatizant
Imi cer scuze pentru Bucuresti in titlu, aveti dreptate si am fost cam pripit
si daca se poate schimba sunt total de acord! cum a mentionat si matrixul, toti suntem oameni, toti gresim, dar totodata e frumos ca atunci cand o facem sa ne si asumam aceasta responsabilitate si sa punem avarii sau sa ridicam o mana nu tot noi sa fim cei nedreptatiti. La fel problema cu avarii si ridicatu maini e o adevarata pacoste, ma intreb la unele masini cat de greu se apasa acel buton, sau cat poate sa fie de grea mana astfel incat sa nu poata sa o ridice si asta nu neaparat cand au gresit. Am obiceiul, in trafic, sa las lumea sa se bage, ca stiu ca daca nu fac eu acest lucru e posibil sa nu execute manevra inca vreo 5 minute ca nu ii lasa nimeni... dar un multumesc din partea lor ar fi ok. cred ca 5% din cazuri au aceasta tendinta, iar majoritatea au impresia ca daca si-au cumparat cine stie ce masina acest lucru le acorda si drepturi si respect fata de ceilalti. Si de mentionat ca de cand conduc in orasu asta la cate femei am lasat sa se bage Doar 2 au multumit... oare mai merita sa las? dar totodata ma gandesc ca poate acea persoana care tocmai incearca saracu are f mult bun simt si nu a gresit cu nimik si nu am de ce sa ma razbun pe el pentru greseala celorlalti

pe mine nu ma deranjeaza atat nesimtirea din timpul mersului cat nesimtirea in...stationare. Blocheaza crocodilii orice prind, nu exista minima civilizatie si consideratie fata de ceilalti.
Lipsa locurilor de parcare nu este o motivatie sa blochezi o cale de acces, sau alte masini, mai mult , cei ce fac asta isi si parasesc cazanele. Mai exista categoria celor care nu au nimic in comun cu tehnicile de parcare ( stapanirea tehnicii de parcare este 50% din conducerea automobilului), adica cei care parcheaza pe 2-3 locuri odata ca nu stiu sa faca manevre, care lasa masina la 2 metri de bordura de trebuie sa-i ocolesti in trafic....etc.
astia sunt cei de condamnat.
Lipsa locurilor de parcare nu este o motivatie sa blochezi o cale de acces, sau alte masini, mai mult , cei ce fac asta isi si parasesc cazanele. Mai exista categoria celor care nu au nimic in comun cu tehnicile de parcare ( stapanirea tehnicii de parcare este 50% din conducerea automobilului), adica cei care parcheaza pe 2-3 locuri odata ca nu stiu sa faca manevre, care lasa masina la 2 metri de bordura de trebuie sa-i ocolesti in trafic....etc.
astia sunt cei de condamnat.
-
- simpatizant
da si asta e un punct f bun de vedere, si culmea masinile care ocupa 2-3 locuri de parcare sunt tocmai alea cele mai mici. Pa Iancului cel putin seara nu gasesti loc de parcare si daca t uiti atent o sa vezi un 205 si un Tico care fiecare ocupa 2-3 locuri.
In ceea ce priveste blocarea altor masini, ma consider vinovat si recunosc ca mai fac si eu imprudente de genul acesta dar doar atunci cand stiu ca nu dureaza mai mult de 5-10 min ce am de facut in acel loc si chiar nu exista locuri de parcare, DAR tot timpul imi las in parbriz o foaie cu "Imi cer scuze daca v-am blocat, ajung imediat. + nume + nr tel" ca in cazul in care cineva doreste sa iasa e de ajuns un apel si mut masina. O singura data am fost sunat, am ajuns in 30 sec si a fost f amabil, nu a fost deranjat deloc si a spus ca i sa parut o idee buna si un gest f frumos sa imi las numaru.
In ceea ce priveste blocarea altor masini, ma consider vinovat si recunosc ca mai fac si eu imprudente de genul acesta dar doar atunci cand stiu ca nu dureaza mai mult de 5-10 min ce am de facut in acel loc si chiar nu exista locuri de parcare, DAR tot timpul imi las in parbriz o foaie cu "Imi cer scuze daca v-am blocat, ajung imediat. + nume + nr tel" ca in cazul in care cineva doreste sa iasa e de ajuns un apel si mut masina. O singura data am fost sunat, am ajuns in 30 sec si a fost f amabil, nu a fost deranjat deloc si a spus ca i sa parut o idee buna si un gest f frumos sa imi las numaru.
- DanT
- Moderator
iata o idee de aplaudat ... ;-)
cred ca am sa adopt si eu aceasta metoda ... doar atunci cand ce am de facut dureaza putin ... chiar si asa de multe ori prefer sa cocot masina pe cine stie ce bordura mai unalta sau sa o "lipesc de vre-un gard ca sa nu incomodez ...
mi se pare agasant sa fii blocat ...
cat despre "gigantii parcarilor" ticii si alte mici buburuze conduse in marea majoritate covarsitoare a cazurilor de femei sunt .... uhhhh ... nu pot folosi cuvintele alea ... ;

cred ca am sa adopt si eu aceasta metoda ... doar atunci cand ce am de facut dureaza putin ... chiar si asa de multe ori prefer sa cocot masina pe cine stie ce bordura mai unalta sau sa o "lipesc de vre-un gard ca sa nu incomodez ...
mi se pare agasant sa fii blocat ...
cat despre "gigantii parcarilor" ticii si alte mici buburuze conduse in marea majoritate covarsitoare a cazurilor de femei sunt .... uhhhh ... nu pot folosi cuvintele alea ... ;

Dan
Kerekash_KRK scrie: La fel problema cu avarii si ridicatu maini e o adevarata pacoste, ma intreb la unele masini cat de greu se apasa acel buton, sau cat poate sa fie de grea mana astfel incat sa nu poata sa o ridice si asta nu neaparat cand au gresit. Am obiceiul, in trafic, sa las lumea sa se bage, ca stiu ca daca nu fac eu acest lucru e posibil sa nu execute manevra inca vreo 5 minute ca nu ii lasa nimeni... dar un multumesc din partea lor ar fi ok. cred ca 5% din cazuri au aceasta tendinta, iar majoritatea au impresia ca daca si-au cumparat cine stie ce masina acest lucru le acorda si drepturi si respect fata de ceilalti. Si de mentionat ca de cand conduc in orasu asta la cate femei am lasat sa se bage Doar 2 au multumit... oare mai merita sa las? dar totodata ma gandesc ca poate acea persoana care tocmai incearca saracu are f mult bun simt si nu a gresit cu nimik si nu am de ce sa ma razbun pe el pentru greseala celorlalti
Foarte bine ca lasi lumea sa se bage, asa e si normal si stipulat in codul rutier. Daca respectivul care vrea sa schimbe directia de mers e cu o masina, cel putin, in fata ta si da semnal de schimbare de directie, ESTI OBLIGAT sa-l lasi. Din pacate, la noi e perfect pe dos. Marea majoritate, accelereaza si strang randurile, special ca nu cumva sa mai intre o masina in fata lui. La fel si cu cei care intra de pe strazile laterale. Ei au obligatia sa se asigure, sa semnalizeze corespunzator, iar ceilalti, trebuie sa-i lase sa intre conform "principiului fermuarului": unul din sensul principal, unul din lateral...si tot asa.
In concordanta cu ce am spus mai sus, nu vad de ce ar trebui sa multumesc celor care, in mod normal, au obligatia sa ma lase sa schimb directia sau sa intru din lateral?!?!
Bineinteles, ii excludem din aceste calcule pe cei care fac slalom de pe o banda pe alta, dar pe aia ii vezi in oglinzi.
-
- simpatizant
Esti tu asa de sigur ca SUNT OBLIGAT sa te las sa t bagi? Merg drum prioritar si tu ai cedeaza, sau vre sa faci la stanga pe o strada si din sens opus vin alte masini si multe si eu sunt unul din acei conducatori, SUNT OBLIGAT sa te las? Iti recomand sa mai citesti odata codul rutier si sa imi spui si mie daca fac asta din abligatie sau pentru ca vreau. Si chiar daca ar fi asa cand vezi ca stai ca prostu si nu t lasa nimeni sa t bagi dar intr-um moment dat se opreste unu si iti face semn sa t bagi atunci in mintea ta ce e? "bine ca m-a lasat si prostu asta sa ma bag" sau faci ceva in semn d apreciere sau pur si simplu ai fi preferat sa iti pierzi restul zilei in intersectia aia nenorocita?
Am o intrebare pt tine : dat fiind ca tu o consideri asa o obligatie din partea celorlalti sa fi lasat, tu de cate ori lasi? am observat asta pe strada, aia care nu multumesc sunt cam aceeasi care la randul lor nu lasa pentru ca atunci cand e vorba de ei li se cuvine dar cand e vorba de altu ala sa stea acolo ca sta bine.
Si btw : daca vrei sa o luam cat se poate de logic: daca eu nu te las pe tine si tu simti ca e dreptul tau, si ne incapatanam amandoi si facem accident... ia zi pe cine considera politia vinovat?
Am o intrebare pt tine : dat fiind ca tu o consideri asa o obligatie din partea celorlalti sa fi lasat, tu de cate ori lasi? am observat asta pe strada, aia care nu multumesc sunt cam aceeasi care la randul lor nu lasa pentru ca atunci cand e vorba de ei li se cuvine dar cand e vorba de altu ala sa stea acolo ca sta bine.
Si btw : daca vrei sa o luam cat se poate de logic: daca eu nu te las pe tine si tu simti ca e dreptul tau, si ne incapatanam amandoi si facem accident... ia zi pe cine considera politia vinovat?
- DanT
- Moderator
ar fi ok sa multumim pentru ca in cantitatea de "smecheri" de pe strazile bucurestene sunt de aplaudat cei care cunosc si aplica regulile din codul rutier ... din ce in ce mai putini din pacate
si oricum nu te doare degetul sau mana sa apesi butonul de avarie pt 2 clipociri sau sa ridici mana in oglinda ...
ca e scis in regulament ... insa la noi se aplica principiul "daca nu e politist nu are cine sa ma vada" asa ca ...
si eu las si sunt lasat sa intru ... si e ok sa multumesti ... ca suntem oameni si e destul de important sa vezi ca gestul tau de a "permite" ( si aici sarim de litera regulamentului) unei masina sa intre / reintre in trafic este apreciat ...
si oricum nu te doare degetul sau mana sa apesi butonul de avarie pt 2 clipociri sau sa ridici mana in oglinda ...
ca e scis in regulament ... insa la noi se aplica principiul "daca nu e politist nu are cine sa ma vada" asa ca ...
si eu las si sunt lasat sa intru ... si e ok sa multumesti ... ca suntem oameni si e destul de important sa vezi ca gestul tau de a "permite" ( si aici sarim de litera regulamentului) unei masina sa intre / reintre in trafic este apreciat ...
Dan