Chestionar pt Benzinare

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

Ce benzina folositi?

Carrera 100
8
15%
Carrera 95
5
9%
Rompetrol EFIX
16
30%
Rompetrol 98
2
4%
Petrom 99+
4
7%
Petrom Fara plumb
3
6%
Lukoil
4
7%
Mol 98
2
4%
Mol 95
5
9%
Mol Evo
4
7%
Alt tip de carburant
1
2%

Voturi totale: 54

Alex Motan
pasionat

Chestionar pt Benzinare

Mesajde Alex Motan » Joi 16-Noi-2006 21:38

Dupa cum a-ti observat benzina "minune" omv 100 s-a transformat in Carrera 100.

De curand am facut plinul cu aceasta benzina (inainte alimentam cu Efix si facusem vreo 5 plinuri cu aceasta) si am vazut ca e buna in continuare dar parca nu ca inainte cand reuseam sa ajung la 210 km/h cu usurinta in timp scurt, acum mergand cam greu.
Pretul este nejustificat de mare pt o benzina de o calitate nu tocmai "fulger". De precizat ca absolut toate tipurile de benzina care vin de la Petrom inclusiv cea 99+ nu merg deloc bine pe masina mea avand deseori probleme la performantele motorului si uneori chiar la relanti.

As fi curios ce benzina foloseste fiecare dintre noi si sa vedem cum ajungem la o concluzie finala care ar fi cea mai "buna" sau cea mai putin "rea" dintre toate.
sursa... http://www.petrom.ro/romana/petroliere.htm
P.S. Pentru a evita offtopicurile va rog fiti cat mai obiectivi in relatarea informatiilor precizate!
Ultima oară modificat Joi 16-Noi-2006 22:25 de către Alex Motan, modificat de 3 ori în total.

silvius
pasionat

Mesajde silvius » Joi 16-Noi-2006 22:06

Alex, scuze ca te contrazic, insa nu e facuta la noi si eu unul nu am simtit nici cea mai mica diferenta, inainte foloseam DOAR OMV100 acum folosesc aceeasi Marie cu alta palarie, adica Carerra100
Nu vreau sa fiu carcotas, insa as dori sa te intreb de unde ai informatia ca nu mai e de import?
dupa cum am mai spus, treaba sta asa: OMV a cumparat petromul, iar petrom opereaza toate benzinariile OMV
Prin urmare, singura schimbare e aceea ca in mod normal benzina petrom ar trebui sa se imbunatateasca
alarma, clima, cd, praguri, navigatie, so on... - B-08-BBK[img:824728406b]http://www.tour-romania.info/citroen/avatarmare.jpg[/img:824728406b]

Alex Motan
pasionat

Mesajde Alex Motan » Joi 16-Noi-2006 22:10

Intra pe linkul care l-am postat mai sus si ai sa vezi de unde. In produsele Petrom ROMANIA apare Carrera 100 deci in concluzie se face la noi. Poate diferentele nu se observa la viteze mici dupa cum altfel am si scris dar la viteze mari unde arderea este la fel de mare exista o diferenta fata de cea dinainte.
Ultima oară modificat Joi 16-Noi-2006 22:22 de către Alex Motan, modificat 1 dată în total.

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Joi 16-Noi-2006 22:16

benzina nu este de import,difera doar aditivul si denumirile comerciale.O benzina recomandata de ATS este Lukoil.

silvius
pasionat

Mesajde silvius » Joi 16-Noi-2006 22:19

Pai normal ca apare la ei pe site, din moment ce ei opereaza toate benzinariile OMV. Toata treaba este de contabilitate, taxe, impozite, profit.
am facut anumite teste si la mine trage ok, consumul e acelasi... nu shtiu ce sa mai zic, eu unul o sa o folosesc in continuare.
dak o sa aflu mai multe detalii am sa zic.
alarma, clima, cd, praguri, navigatie, so on... - B-08-BBK[img:824728406b]http://www.tour-romania.info/citroen/avatarmare.jpg[/img:824728406b]

Alex Motan
pasionat

Mesajde Alex Motan » Joi 16-Noi-2006 22:24

Imi voi raspunde singur acuzatiilor ca ar fi produsa in Romania si NU E ASA!!
http://www.gandul.info/articol_16401/om ... tromv.html

:oops: :oops:
Sper ca nu am indus pe nimeni in eroare si subiectul ramane deschis sa vedem cine cu ce alimenteaza.
Discutii pro si contra despre toate tipurile de benzina.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Joi 16-Noi-2006 22:30

cbx scrie:benzina nu este de import,difera doar aditivul si denumirile comerciale.O benzina recomandata de ATS este Lukoil.

De o persoana de la ATS, ca daca mai intrebi inca 10 o sa iti zica altceva ;).

In sept cat am "birjarit" masina am pus de 99 la petrom un plin, si inca unul cu 98 de la MOL...A mers la fel, a consumat cam la fel...
Cu siguranta din iarna voi incerca si eu noul Efix...:)

silvius
pasionat

Mesajde silvius » Joi 16-Noi-2006 22:42

am stat si am sapat asa ca iata situatia in figures and facts:

in primul rand despre OMV si petrom
http://www.petrom.ro/romana/corporatiaomv.htm
http://www.omv.com/smgr/portal/jsp/index.jsp?p_site=AT

despre benzina Carrera 100 gasiti PDF la
http://www.petrom.ro/romana/produsepdfr ... %20100.pdf

atentie, numele este benzina ***OMV*** Carrera 100 (si nu Petrom Carrera 100)
Benzinica din austria sub numele super 100 add o gasiti aici

dupa cum veti vedea (am dat print ca sa compar) sunt mai mult decat identice mai mult nu o sa mai comentez pe seama acestei benzine, pana la urma ii platesc cu aproape 40 de mii pe litru si ei nu imi dau 1 litru gratis pentru reclama :)

edit by khan: daca aveti link-uri lungi pagina devine greu de citit, asa ca folositi metoda asta de a pune link-ul

Alex Motan
pasionat

Mesajde Alex Motan » Joi 16-Noi-2006 22:50

@silvius
Multumim pt info dar intre timp am schimbat subiectul ca sa fie unul care sa reprezinte cat mai bine chestionarul si rezultatele sale.

Nu as vrea ca discutia sa se generalizeze intr-un anumit tip de benzina intrucat as dori sa aflu care este rezultatul si apoi sa creez un nou subiect despre acesta unde se va dezbate strict rezultatul.
Benzina castigatoare va fi dezbatuta pe lung intr-un subiect separat :!:

silvius
pasionat

Mesajde silvius » Joi 16-Noi-2006 23:07

ok, pana sa gasesc datele si sa postez nu m-am mai uitat la titlu, insa e bine de lasat ce am scris ca sa rezolve niste intrebari.

SAMmy
pasionat

Mesajde SAMmy » Vin 17-Noi-2006 09:51

Eu am 3 plinuri la activ... nu radeti... e noua masina... ;)
1 cu OMV Carerra 100 si 2 cu Rompetrol Efix...
Nu as putea sa spun ca am vazut vreo diferenta clara...
Parca merge un pic mai rotund cu OMV Carerra 100, dar am votat Efix,
pentru ca diferenta, daca exista (it may be just in my head... ;) ), e minora...
Voi ce credeti?
Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR

dumiflo
pasionat

Mesajde dumiflo » Vin 17-Noi-2006 10:31

eu cred am folosit cel mai mult...Carrera 100 , Carrera 95 , Rompetrol EFIX , Rompetrol 98, Petrom 99+, Petrom Fara plumb , Lukoil , Mol 98 , Mol 95
... adik le-am incercat pe toate.
Si nimic deosebit.

Si acum ?! ... eu cu cine votez ?
:drinkers:

Alex Motan
pasionat

Mesajde Alex Motan » Vin 17-Noi-2006 11:07

@dumiflo
cred ca alte tipuri de carburanti ca la ce ai acolo nu stiu ce sa zic :D
P.S :arrow: Si eu am cam bagat de toate in ea dar asta de nevoie, in general pun EFIX dar din "gand in gand" o mai rasfat cu omv 100 sa nu zica ca sunt baiat rau :lol:
P.S. 2 :arrow: Incearca sa te rezumi la un singur tip de benzina pt ca nu e bine sa le amesteci, chiar insist si te rog sa folosesti o singura benzina chiar daca toate sunt proaste si la fel...pana la urma si motorul ala se obisnuieste cu un tip de benzina.

@samy
cam despre asta se vrea in acest chestionar sa vedem daca acea diferenta nu e doar in capul nostru si daca ea chiar exista. Logic ar fi sa mearga mai bine si parerea mea este ca merge mai bine dar nu intodeauna ce e cel mai scump e si cel mai bun!
Ultima oară modificat Vin 17-Noi-2006 11:13 de către Alex Motan, modificat 1 dată în total.

SAMmy
pasionat

Mesajde SAMmy » Vin 17-Noi-2006 11:13

Dupa ce am citit cu atentie PDF-urile descriptive ale benzinelor
Rompetrol Efix, Super Euro 98 Fara Plumb, OMV Carrera 100
si Petrom Top 99+, pot conchide urmatoarele:

In cazul motoarelor performante, la utilizare intensa (a se citi viteze mari),
principala diferenta este data de COM (cifra octanica motor) topul ar fi:
1. Carrera 100 ( COM - 88 )
2. Petrom Top 99+ ( COM - 86 )
3. Restul ( COM - 85 )
COM-ul mare face ca activitatea FMS-ului (eng., fuel management system)
sa fie redusa sau inexistenta, ceea ce se traduce prin lipsa timpilor auxiliari
in sistemul de injectie (delay-uri de control), q.e.d.

In cazul consumului, principala diferenta va fi data de procentul de Etanol/Metanol.
In europa majoritatea benzinelor pot fi catalogate drept E10 (continut de
Etanol intre 5% si 10%).
Acest fapt poate influenta negativ consumul printr-o crestere de "pana la" 10%, fata de benzinele etanol-free.
OMV Carrera 100 contine 0.5% Metanol, celelalte tipuri de benzina analizate 3%, q.e.d.
A se nota totusi ca luat separat, procentul de Metanol are o influienta cvasi-nesemnificativa:
Carrera 100 - E5.5
Restul - E8

* Toate concluziile de mai sus presupun acuratetea informatiilor continute
in PDF-urile descriptive ale benzinelor ce au facut obiectul analizei. ;)

P.S.: Am facut niste mici modificari...
Citroën C6 Exclusive

Citroën C4 Coupé VTR

mars2k
pasionat

Mesajde mars2k » Vin 17-Noi-2006 11:59

Comparatie OMV Carrera 100 (Euro 5) vs OMV Carrera 95 (Euro 4) vs Rompetrol Efix 95 (Euro 4) - opinii personale

OMV Carrera 95:
Plusuri: pret; consumul cel mai mic - ex 12 l/100 la 13 km/h (!)
Minusuri: sunet motor f. neplacut, atat la rece cat si la cald (comparativ cu OMV 100); senzatia ca "nu trage" cum eram obisnuit (cu OMV 100)

OMV Carrera 100:
Plusuri: sunetul motorului e cel mai placut dintre toate; "trage" cel mai bine dintre toate benzinele incercate in Romania (si nu ma refer doar la cele 3 din comparatie)
Minusuri: consum mai mare decat OMV 95; e cea mai scumpa

Rompetrol Efix 95:
Plusuri: cea mai ieftina dintre cele 3; sunetul motorului la cald - asemanator cu OMV 100
Minusuri: aparent consuma cel mai mult dintre toate cele trei (ex 12 l/100 la 17 km/h !!), sunetul motorului la rece e la fel de neplacut ca si la OMV 95; "trage" la fel de prost ca si OMV 95

Alegerea mea de suflet este OMV 100, cu toate astea, sezonul de toamna - iarna imi voi chinui masina cu benzine de 95 (nu exclusiv); daca e sa crape ceva - sa crape cat mai e in garantie.

Înapoi la “Diverse”