-in legatura cu garantia !!!
-daca ati facut revizia la 17.000 km (si trebuia facuta la 20.000 km ) urmatoarea revizie nu se face la 40.000 km CI la la 37.000 km NU VA DUCETI la 39.500 sau 40.000 km ca ramaneti fara garantie (asta in cazul C4 la care garantia se face din 20.000 in 20.000).
-asta mi s-a intamplat la Kalos (masina in garantie ,3 ani garantie ) ma duc sa schimb sonda lambda si surpriza --> prima revizie era facuta la 11.000 km (revizia care trabuia facuta la 15.000 ) urmatoarea revizie ..am facut-o la 29500 km (in cartea scria la 30.000 km ) ....si am pierdut garantia ptr ca CICA trebuia s-o fac la 11.000 + 15000 = 26.000 km .
ASA ca aveti mare grija
!!!! MARE ATENTIE !!!!!
Moderator: Echipa Tehnica
Nasol moment, DMX. Ce sa zic, astia din service-uri sunt niste pungasi. Se leaga de orice detaliu, oricat de mic, ca sa-ti rada in fata ca ai pierdut garantia. Ajungi sa-ti fie si frica sa mai dai ochii cu ei ca cine stie ce gogorite le mai ies pe gura si te-nfunda cumva. Iti faci o gramada de nervi pentru nenorocita aia de hartie cu garantia.
La Citroen te obliga sa mergi o data pe an la ei, chiar daca n-ai facut kilometrajul pana la urmatoarea revizie. Si din cate am inteles iti schimba si uleiul, ca la o revizie normala, desi tu ai facut poate doar vreo cateva mii de km intr-un an. Stupid, dar mai incaseaza baietii niste bani...
La Citroen te obliga sa mergi o data pe an la ei, chiar daca n-ai facut kilometrajul pana la urmatoarea revizie. Si din cate am inteles iti schimba si uleiul, ca la o revizie normala, desi tu ai facut poate doar vreo cateva mii de km intr-un an. Stupid, dar mai incaseaza baietii niste bani...
-eu initial am fost la ei , am comandat piesa mi s-a spus ca o fac pe garantie asta se intampla acum o luna , intre timp a venit piesa , ma duc s-o monteze si imi spun ca masina nu mai este in garantie ( am pierdut garantia dupa a doua revizie ca nu am respectat cartea de service )
-ne-am certat un pic ,dupa care a ramas s-o schimbe , fara nici un cost din partea mea !!
-problema e ca s-au mai schimbat chestii pe garantie tot la ei si atunci nu a fost nici un fel de problema ( semnalizator drepta care avea apa) atunci nu s-au mai uitat si sa calculeze numarul de km
ORICUM aveti grija si calculati-va numarul de km dintre revizii , nu faceti ca mine , degeaba scrie in cartea de service ca revizia a doua se face la 30.000 sau 40.000 km daca tu prima revizie ai facut`o la in loc de 15.000 km sau 20.000 km ....pe la 11.ooo km

-ne-am certat un pic ,dupa care a ramas s-o schimbe , fara nici un cost din partea mea !!
-problema e ca s-au mai schimbat chestii pe garantie tot la ei si atunci nu a fost nici un fel de problema ( semnalizator drepta care avea apa) atunci nu s-au mai uitat si sa calculeze numarul de km
ORICUM aveti grija si calculati-va numarul de km dintre revizii , nu faceti ca mine , degeaba scrie in cartea de service ca revizia a doua se face la 30.000 sau 40.000 km daca tu prima revizie ai facut`o la in loc de 15.000 km sau 20.000 km ....pe la 11.ooo km
- cristian_v
- pasionat
Clientul nostru, stapanul nostru!
Si daca depasesti cu 100 de km intervalul dorit de magarii din service, ce se intampla? Nu mi-am imaginat cata inteligenta pot pune constructorii in procedurile de jefuire si prostire a cumparatorilor. Mai bine-ti cumperi soacra decat masina noua, cu prima nu trebuie sa fii chiar asa prevenitor!
Cine zice ca daca ai masina noua "n-ai treaba cu ea", nu stie ce spune. Baietii au gandit tot felul de lanturi cu care te tin dependent de ei: ulei de care vor ei, service cand vor ei, piese de care vor ei si cand vor ei, manopera cum vor muschii lor. Unde mai e, fratilor, libertatea de a avea masina noua? Trebuie sa te duci la tribunal, sa ameninti cu judecata ca sa-ti faca un rahat de reparatie la care ai tot dreptul. Halal!
Si apropos de libertate, ca deviez. Zilele trecute una din cele doua telecomenzi ale masinii nu mai vroia sa mearga. Se decalibrase, ca sa zic asa. M-am dus la un magazin cu alarme si s-au prefacut smecherii ca mi-o testeaza. "Nu merge comunicatia cu masina", mi-au soptit boii, crezand ca musc nada. "Si ce e de facut?", am intrebat eu candid, desi stiam ce urmeaza. "Alta alarma", zic ei si mi-arata deja obiectul in vitrina. Era vreo 3 milioane. Eu am K9 pe masina, banuiesc ca Maat-ul lor e si mai prost, dar nu asta era problema. Am multumit si am plecat la alt magazin cu acelasi specific. Acolo, un domn cu caracter de om si nu de negustor porcit, mi-a rezolvat problema in 5 secunde, contra 50.000 de lei vechi.
Ma gandeam ca daca depindeam de rahatii din primul scenariu, plateam 3 milioane mintenas, altfel "pierdeam garantia".
Si-acum sa spun: magarii se afla pe strada Brasov, in zona Billa, chiar langa statia de tramvai 41, iar oamenii cu caracter pe Iuliu Maniu, putin dincolo de statia de metrou Pacii. Pe primii sa-i ocoliti ca pe spanul din poveste!
Si daca depasesti cu 100 de km intervalul dorit de magarii din service, ce se intampla? Nu mi-am imaginat cata inteligenta pot pune constructorii in procedurile de jefuire si prostire a cumparatorilor. Mai bine-ti cumperi soacra decat masina noua, cu prima nu trebuie sa fii chiar asa prevenitor!
Cine zice ca daca ai masina noua "n-ai treaba cu ea", nu stie ce spune. Baietii au gandit tot felul de lanturi cu care te tin dependent de ei: ulei de care vor ei, service cand vor ei, piese de care vor ei si cand vor ei, manopera cum vor muschii lor. Unde mai e, fratilor, libertatea de a avea masina noua? Trebuie sa te duci la tribunal, sa ameninti cu judecata ca sa-ti faca un rahat de reparatie la care ai tot dreptul. Halal!
Si apropos de libertate, ca deviez. Zilele trecute una din cele doua telecomenzi ale masinii nu mai vroia sa mearga. Se decalibrase, ca sa zic asa. M-am dus la un magazin cu alarme si s-au prefacut smecherii ca mi-o testeaza. "Nu merge comunicatia cu masina", mi-au soptit boii, crezand ca musc nada. "Si ce e de facut?", am intrebat eu candid, desi stiam ce urmeaza. "Alta alarma", zic ei si mi-arata deja obiectul in vitrina. Era vreo 3 milioane. Eu am K9 pe masina, banuiesc ca Maat-ul lor e si mai prost, dar nu asta era problema. Am multumit si am plecat la alt magazin cu acelasi specific. Acolo, un domn cu caracter de om si nu de negustor porcit, mi-a rezolvat problema in 5 secunde, contra 50.000 de lei vechi.
Ma gandeam ca daca depindeam de rahatii din primul scenariu, plateam 3 milioane mintenas, altfel "pierdeam garantia".
Si-acum sa spun: magarii se afla pe strada Brasov, in zona Billa, chiar langa statia de tramvai 41, iar oamenii cu caracter pe Iuliu Maniu, putin dincolo de statia de metrou Pacii. Pe primii sa-i ocoliti ca pe spanul din poveste!
cristian_v scrie:vldst scrie:Si din cate am inteles iti schimba si uleiul, ca la o revizie normala, desi tu ai facut poate doar vreo cateva mii de km intr-un an. Stupid, dar mai incaseaza baietii niste bani...
Uleiul se schimba la kilometraj sau o data pe an daca nu ai facut kilometrajul
OK, dar chiar e nevoie sa schimbi uleiul ala pe o data pe an, chiar daca nu ai facut toti km cu el? Ce, uleiul imbatraneste stand pe loc sau care-i problema?
-
- pasionat
- Masina: C 5 Break 2,0 . hidramata, an 2004
- 2: CX 2,0 Break. an 1989
- 3: Xsara 1,4 i , an 2002
lubrefiant
daca ai ocazia ,pentru a deprinde unele notiuni de baza ,cumpara orice carte care trateaza aspecte de TRIBOLOGIE .materia se preda in anul 2/3 la facultatile mecanice,ea analizand fenomenul lubrefierii .
pe vremea mea (sic!) stiam ca uleiul care a stat trebuie schimbat in maxim 2 ani, nu intr-unul. sau asta sintetic o fi mai prost: tine in mers 20.000 km, dar nu rezista 365 de zile stind?
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available