Incalzirea globala - o realitate sumbra

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Incalzirea globala - o realitate sumbra

Mesajde eugenro2001 » Mie 24-Ian-2007 11:28

Adrian Musat
pasionat

Mesajde Adrian Musat » Mie 24-Ian-2007 13:52

Suna f. sinistru, dar asa este. Ma gandesc deja cum o sa-mi reproseze fetita mea in viitor ca am participat si eu la poluare. Ce o sa-i pot spune?

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mie 24-Ian-2007 14:31

Atit timp cit SUA nu vor ratifica tratul de la Kyoto, nu va asteptati la mare lucru. Ei sint principalul poluator. Totusi, poluarea pe care o fac masinile este infima in raport cu cea pe care o genereaza marile activitati industriale.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Mie 24-Ian-2007 14:40

nicum scrie: Totusi, poluarea pe care o fac masinile este infima in raport cu cea pe care o genereaza marile activitati industriale.

Nu-i chiar infima...am vazut un studiu concret, insa nu mai retin cifrele exacte. Intradevar, nu sunt automobilele principalul poluator. Insa nu poluarea este problema principala, ci incalzirea globala generata de emisiile de CO2

Eu zic ca incerc sa imi fac datoria. Acasa la Fagaras avem doar becuri cu consum redus, nu las luminile aprinse aiurea, merg cu bicicleta de cate ori am ocazia, la serviciu merg cu metroul iar Cx-ul il folosesc aproape exclusiv pt deplasarile lungi

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mie 24-Ian-2007 15:07

adevarul este ca OMUL a reusit sa distruga prin industria din ultimii 50-100 de ani, o planeta care traieste de cateva milione de ani sau ceva de genul. spun omul, pentru ca nu este numai vina guvernelor aici, ci pur si simplu a aomului care este indiferent fata de mediul inconjurator (nu toti, dar majoritatea). bolile s-au diversificat, au aparut o gramada in ultima vreme, destul de grave, media de varsta a scazut, mortalitatea a crescut si rata natalitatii a scazut. nu ma refer la unele popoare care cresc in populatie vertiginos - india si altele. este trist ceea ce se intampla, dar problema nu este doar incalzirea globala. aceasta este doar o problema din sistemul mare de probleme - sau sa-i spunem consecinta. enorme suprafete de spatii verzi au fost inlocuite de betoane, au avut loc deversari de substante radioactive, catastrofe ecologice si alte porcarii (o asemenea catastrofa parca s-a intamplat acum cateva sile :( ). deci in concluzie, am ajuns in situatia asta prin nepasarea consumatorului si lacomia si dorinta de imbogatire a industriasilor si unor afaceristi. toate materialele de constructii sunt acum mai mult chimice, nesanatoasa pentru organism si asa mai departe. legat de incalzirea globala, ma intreb oare unde o sa ajungem in urmatorii 10 ani :roll: . sunt si autoturismele o mare cauza a emisiei de CO2, dar, daca stau sa ma gandesc, de foarte multi ani au fost inventate motoare cu carburanti alternativi; de ce nu au fost scoase la iveala? aici au intervenit guvernele si marii colosi industriali, pentru ca se risca prabusirea industriei petroliere. centralele atomice, bombardamentele - am si eu o mare pica pe razboaie, combinatele chimice si multe altele, toate contribuie la aceasta consecinta devastatoare. nu vom reusi sa scapam de ele, sau cel putin nu in maniera in care traim acum. daca lumea nu va reusi sa inteleaga ca au puterea sa faca si sa schimbe ceva, toate aceste dezastre vor continua pana nu va mai ramane nimic. acum 100 de ani existau adezive naturale, materiale ne-chimice, mancare sanatoasa, si multe altele. unde au disparut toate acestea? repet, omul ca individ trebuie sa inteleaga ca am intrat in vrie si trebuie sa incercam cu totii sa schimbam ceva; atata timp cat omul de rand tace si face, colosii nu au nici un interes sa se opreasca.
sunt multe de spus, multe de comentat, dar trebuie si sa incercam sa facem ceva. fiecare, prin modun in care traim, putem sa contribuim la salvarea noastra. exact cum spune si finalul filmuletului: putem macar sa spunem ca am inercat.

low
pasionat

Mesajde low » Mie 24-Ian-2007 23:40

oricum masina nu merge si sunt nevoit sa merg pe jos...ca e sanatate curata, becuri economice am ptr ca....sunt mai economice :lol:...presupun ca ar fi bun filmul ca reclama ptr logan ca cica tot e facut el din materiale reciclate...sau reciclabile? ceva de genul

gonty
simpatizant

Mesajde gonty » Joi 25-Ian-2007 07:38

Ei si acum, mai in gluma mai in serios, de ce sa nu fim de acord cu Taxa Sulfinei. In fond este pentru binele nostru :lol:
In ceea ce priveste topic-ul deschis, este atat de interesant pentru noi incat in 12 ore de existenta a atras doar 5 postari.
Ar trebui sa facem in asa fel incat sa aratam ca ne pasa. Si, in primul rand, trebuie sa ne educam si sa educam si pe ceilalti. Pe langa cele amintite mai sus de colegi, mai atrag atentia si asupra "plamanului planetei" - padurile si algele - pe care insistam sa-l distrugem!
Nu vreau sa ma laud cu ceea ce incerc eu sa fac, dar este o idee poate si pentru ceilalti:
- de fiecare data cand tai in curte un copac (ca-i batran) in locul lui plantez 2-3 pomisori.
- in locul unui gard de "beton si sticla", in spatele curtii am gard viu
- incerc sa folosesc cat mai putina hartie (si totusi nu-i vorba de cea igienica :lol: ), citind ziare numai pe net, lucrand cat se poate de mult numai pe calculator (in meseria mea se consuma foarte multa hartie).

Si daca tot am pomenit-o, eu sunt de acord cu taxa Sulfinei, cu o singura conditie: acei bani sa fie apoi utilizati pentru depoluarea gratuita a autoturismelor vechi!

razzwan
pasionat

Mesajde razzwan » Joi 25-Ian-2007 08:42

daca stai bine sa te gandesti daca nar fi taxa sulfinei multe din masini vechi vor disparea .... mai incearca sa mai citetesti Taxa Sulfinei si deacolo poti sa desprinzi mai multe idee :wink:

low
pasionat

Mesajde low » Joi 25-Ian-2007 11:15

@gonty hai sa iti explic si eu ceva in legatura cu taxa doamnei sulfina.
de ce sa iau o dacie din anii 80 cu banii cu care a-si putea sa imi iau ceva din afara cu euro 1 sau chiar euro2? ceva fara tone de rugina sau chituit din 2 in 2 cm si care sa fi trecut inspectiile "pe meritate" nu ptr ca a dat posesorul 50 de ron si o sticla de pufoiaca lu nea caisa care face inspectia. de asemenea ai putut citi in posturile de la taxa ca vanzarile la sLOGAN au scazut la jumatate...deci unde este protejat interesul producatorului intern asa cum afirma guvernantii?

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Joi 25-Ian-2007 12:05

Daca vreti sa discutati despre taxa Sulfinei, exista topic special pt asta. Aici e vorba doar de incalzirea globala.

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Dum 04-Feb-2007 00:05

gonty scrie:Si daca tot am pomenit-o, eu sunt de acord cu taxa Sulfinei, cu o singura conditie: acei bani sa fie apoi utilizati pentru depoluarea gratuita a autoturismelor vechi!

tot OFF, dar e cea mai tare idee de pana acum! in alte tari daca iti pui catalizator nu mai esti poluant.

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Joi 15-Mar-2007 08:53

Aduc subiectul la lumina, cu un articol interesant:

"Adevarata cauza a schimbarilor de clima, activarii vulcanilor, intensificarii activitatii seismice etc., o reprezinta apropierea de sistemul nostru solar a planetei Eris, denumita intermediar 2003-UB-313 si cunoscuta in Antichitate sub mai multe denumiri: Nibiru, Marduk, Nemesis, Hericolubus, Planeta Zeilor, planeta Imparatiei, planeta Crucii, planeta Rosie etc.

A primit denumirea oficiala de Eris in urma hotararii Uniunii Astronomice Internationale de la Praga, din august 2006.

Un scurt istoric al primelor contacte (recente) cu ea:
- a fost observata la data de 21 octombrie 2003, cu un telescop Oschin de 1,22 m, de pe Muntele Palomar (California);
- a fost descoperit de Michael E. Brown, Chad Frujililo, David L. Rabinovitz, de la California Institute of Technology, la 5 ianuarie 2005, dupa fotografiile luate la data de mai sus.
- observatiile ulterioare publicate in octombrie 2005, au aratat ca poseda un satelit denumit Dysnomia (Gabriel).
Apropierea periodica (3.600 de ani) a planetei Eris/Nibiru de Pamant genereaza si numeroase modificari ale climei, una fiind incalzirea globala cu consecinta ei fireasca - topirea ghetarilor. Pe scurt, ilustrarea acestui proces in timpul ultimelor doua treceri ale planetei Zeilor printre Marte si Jupiter, locul maxim al apropierii de Pamant:

1) Acum 7.200 de ani, in timpul cataclismului cunoscut sub termenul de “potopul” lui Noe:
“Schimbari bruste de temperatura... furtuni violente... avalanse de ape provenite din Antarctica... au iesit din inchisoarea lor de gheata... dr. John T. Hollin de la Universitatea Maine considera ca, periodic, din calota glaciara a Antarcticii se desprind bucati uriase, care creeaza o maree uriasa” (Zecharia Sitchin, A Douasprezecea Planeta, Ed. Aldopress, Bucuresti).

2) Acum 3.600 de ani, in timpul Exodului evreilor din Egipt: “La mijlocul mileniului al doilea I. Ch., Pamantul a suferit... mari cataclisme. Un corp ceresc, recent patruns in sistemul solar - o noua cometa -, s-a apropiat foarte mult de Pamant... disparitia ulterioara a stratului glaciar” (Immanuel Velikovsky, Ciocnirea lumilor, Ed. Lucman, Bucuresti).

3) Situatia prezenta (29/30 decembrie 2006): Agentiile de presa din intreaga lume au relatat faptul ca o platforma de gheata de aproximativ 66 km patrati (cam 15 km lungime si 5 km latime) s-a detasat de insula Ellesmere (in apropierea Groenlandei), in Oceanul Atlantic, datorita incalzirii globale, iar calota glaciara continua sa se rupa.
Modficarile de clima, geologice etc., se vor accentua deoarece planeta Eris/Nibiru nu a trecut nici macar pe langa Pluto, apropierea maxima de Pamant fiind asteptata in perioada 2010-2012.

In prezent, fenomene identice (incalzire globala, activare vulcan etc.) au loc si la nivelul altor planete din sistemul nostru solar, cauza fiind aceeasi: Eris/Nibiru. Cateva exemple:
1) Luna Triton a lui Neptun se incalzeste (BBC Science & Technology News, 25 iulie 1999).
2) Pluto traieste o incalzire formidabila (Massachusetts Institute of Technology News, 9 octombrie 2002).
3) Eruptie vulcanica pe Io, satelitul lu Jupiter (Icarus Astronomy, noiembrie 2002).
4) Incalzirea lui Marte (ABC News, 7 decembrie 2002).
5) Incalzirea lui Saturn (28 ianuarie 2007, www.interstars.net): Cercetatorii de la UCLA (University of California, Los Angeles) - departamentul de fizica si astronomie si cei de la Universitatea din Boston au remarcat ca temperatura atmosferei superioare a lui Saturn este mai mare decat prevazusera.
Astfel, profesorul Alan Aylward de la UCLA considera necesara reexaminarea ipotezelor de baza referitoare la atmosfera planetara si determinarea cauzei incalzirii observate.

Tot el a semnalat un proces asemanator si la nivelul planetei Marte, concluzionand: “Studiind ce se petrece in alte atmosfere, vom afla indicii despre viitorul Terrei”. Pe Internet (Google) la Nibiru exista 586.000 de trimiteri, la UB 313 exista 1.130.000 de trimiteri, la Eris exista 3.970.000 de trimiteri. Un scurt film (4-5 minute) despre cele de mai sus poate fi vazut la: Leweb2zero.tv nibiru. "

Sursa: Cronica Romana, 15 Martie 2007

Un link despre planeta Eris:

http://en.wikipedia.org/wiki/Eris_(dwarf_planet)

Si o poza cu toate planetele si situarea lor in raport cu Soarele. Apare si Eris, binenteles.
In realitate distantele intre planete sunt mult mai mari, dar ordinea si marimea lor in comparatie cu Soarele, este cea corecta

Imagine

mars2k
pasionat

Mesajde mars2k » Joi 15-Mar-2007 11:50

jgr1001 scrie:Apropierea periodica (3.600 de ani) a planetei Eris/Nibiru de Pamant genereaza si numeroase modificari ale climei, una fiind incalzirea globala cu consecinta ei fireasca - topirea ghetarilor. Pe scurt, ilustrarea acestui proces in timpul ultimelor doua treceri ale planetei Zeilor printre Marte si Jupiter, locul maxim al apropierii de Pamant:

jgr1001 scrie:Si o poza cu toate planetele si situarea lor in raport cu Soarele. Apare si Eris, binenteles.
In realitate distantele intre planete sunt mult mai mari, dar ordinea si marimea lor in comparatie cu Soarele, este cea corecta

Imagine

Din poza rezulta ca Ceres ar orbita intre Marte si Jupiter si nu Eres.

Sau Eres are o orbita care ar putea intersecta traiectoriile celorlalte planete?
In cazul asta, eu solicit relocare in alt sistem solar ;)

LE: scuze, Eris, nu Eres.
LLE: Sau Xena, pt prieteni ;)

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Joi 15-Mar-2007 13:31

Se pare ca Eris asta, orbiteaza in asa hal incat la 3600 de ani vine cam aproape :D . Ar trebui sa stea acolo departe...
Si Pluto are o traiectorie care uneori trece printre Neptun si Uranus (daca nu ma insel..)

mars2k
pasionat

Mesajde mars2k » Joi 15-Mar-2007 16:48

Am gasit simulatorul asta de la NASA:
http://neo.jpl.nasa.gov/orbits/2003ub313.html

Scroll-urile orizontal/vertical pot fi folosite pt rotire.
Are si scroll de zoom.

Intr-adevar, in 2D, orbita lui Pluto se intersecteaza cu cea a lui Neptun, iar orbita Xenei (adica Eris) cu orbitele lui Pluto si Neptun.

Dar in 3D e OK, nu au cum sa se atinga, doar sa treaca relativ aproape una de alta.
Cred ca-i safe (din punctul asta de vedere) sa mai stau pe aici o perioada...

Oricum, Eris/Xena e aproape la apogeu (= distanta maxima de Pamant), si nu va ajunge aproape prea curand.
In 2200, anul maxim pt simulator, tot nu ajunge la perigeu.

Mi-e greu sa cred sa fie asta cauza incalzirii globale.

Pe de alta parte, "incalzirea globala" de pe Marte e confirmata si de NASA.
http://mars.jpl.nasa.gov/gallery/polari ... r_100.html

Dar mai degraba as paria pe o schimbare in activitatea solara, desi nu suna prea bine nici asta. :twisted:

Înapoi la “Diverse”