Eu voi lasa vorbele si voi trece la fapte... ;) ... iti voi prezenta cateva solutii care satisfac principiul
raportului pret/calitate, si in acelasi timp reprezinta solutii ideale pentru ceea ce vrei tu de la o camera video...
Cca. 1000 RON:
-
Panasonic NV-GS80EP MiniDV
(+ Ieftina + Stabilizator de imagine O.I.S. eficient - Mai mare decat concurenta - Nu are memorie externa)
-
Canon MD130 MiniDV
(+ Compacta + Memorie externa SD/MMC - Stabilizator de imagine electronic)
-
Sony DCR-HC45 MiniDV
(+ Sticla Carl Zeiss + Stabilizator de imagine eficient Super Steady Shot - Nu are memorie externa)
Cca. 1200 RON:
-
Canon DM-MVX450 MiniDV (
***** preferata mea!)
(+ Senzor 1/5" 1.33 MegaPixeli CCD + Stabilizator de imagine eficient Canon IS + Telecomanda - Un pic mai grea, cca. 40 de grame...)
-
Sony DCR-HC47 MiniDV
(+ Senzor 1.07 MegaPixeli HAD CCD + Sticla Carl Zeiss + Stabilizator de imagine eficient Super Steady Shot - Memorie externa proprietara Sony)
-
Sony DCR-DVD106 DVD (inregistreaza pe DVD)
(+ Sticla Carl Zeiss + Stabilizator de imagine eficient Super Steady Shot - Memorie externa proprietara Sony)
Peste pragul asta gasesti chestii interesante, dar sub pragul asta nu te-as sfatui sa cobori... e vorba totusi
de o investitie pe termen mediu sau chiar lung... daca, in schimb vrei sa iti schimbi camera la anu'... ;)
PS: Nu pot sa ma abtin de la a comenta o afirmatie dintr-un post anterior... fratele meu... cuantumul zoom-ului
optic si calitatea imaginiii/filmarii sunt doua notiuni disparate intre care nu exista nici o relatie...
Poti sa ai foarte bine o camera cu zoom optic de doar 10x care sa bata la cur in termeni de calitate a imaginii
o camera cu 40x zoom optic... mai mult... in realitate, chiar asa se intampla, explicatia fiind una simpla si de bun simt...
- mai mult zoom optic = un obiectiv cu mai multa sticla...
- mai multa sticla = mai putina lumina + cumularea imperfectiunilor fiecarei lentile...
- mai putina lumina = accentuarea imperfectiunilor senzorului... etc...