Sunt de vina?

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Sunt de vina?

Mesajde mbc » Vin 14-Sep-2007 19:41

Cum se prezinta fapta: vin pe langa tramvai (prima banda, cea de langa trotuar) si un taximetrist este oprit pe dreapta (unde este parcare, intre trotuar si prima banda), dar nu era oprit regulamentar, ci iesit un pic pe partea carosabila. sa presupunem ca taximetristul statea (nu sunt sigur ca si-a miscat masina, incercand sa intre pe banda). Eu neriscand sa ma ating tramvaiul, am ales sa ii iau oglinda. intrebare: cine a fost de vina? el sau eu? Nu aveam viteza excesiva, dar nu am putut opri la timp + ca in spate mai venea o masina si ar fi intrat in mine daca opream brusc. El imi cere 1 mil de lei pe oglinda (doar sticla e sparta), ceea ce oricum nu ii dau. Cu toate acestea, din punctul meu de vedere este neacordare de prioritate, ceea ce inseamna suspendarea permisului lui. Ce sa fac? (mi-i foarte urgent)
"If in doubt, flat out!"

nutzu313
pasionat

Mesajde nutzu313 » Sâm 15-Sep-2007 10:20

ati chemat vreun militian acolo, sau macar i-ati cerut parerea vreounuia? daca taxiul s-a miscat e neacordare de prioritate sau mai sigur intra la neasigurare la schimbarea directiei. daca masina era defecta trebuia scoasa in afara partii carosabile sau daca nu se putea, trebuia semnalizata cu triunghi si toate celelalte. triunghiul pozitionat la distanta corespunzatoare te ajuta sa franezi din timp. din punctul meu de vedere el e vinovat. cat despre milionu pt oglinda... ai vazut vreun taximetrist cinstit?

cdires
pasionat

Mesajde cdires » Sâm 15-Sep-2007 12:18

nu i-ai dat si vreo cateva suturi in posterior?

nici din punctul meu de vedere n-ai nici o vina. Trebuia totusi chemat un politai sa vada si sa faca proces verbal.
Nu-i da nici un ban. Vezi-ti de treaba, sa vedem ce face...
Relu

AngelTero
pasionat

Mesajde AngelTero » Sâm 15-Sep-2007 12:44

daca el incerca sa plece de pe loc atunci il poti baga rau de tot ai avut martori in masina ? daca da du te si toarnal cat despre oglinda ce masina avea pe taxi el? la mine la citroen c3 m a costat 800mii doar geamu deci.. la ce masini au ei pe taxi cu 100mii se duc si i o taie un geamgiu asta sigur nu da el banii pe una originala eventual ia si una patrata si o prinde cu scoci

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Sâm 15-Sep-2007 12:53

luni ne intalnim la politie. era logan (masina e a firmei de taxi, nu a lui persoanala). El avea o clienta in masina. eu eram singur. clienta, normal se pune de partea lui si a si zis ca "era parcat regulamentar". De unde poate sti tanti chestia asta, nu stiu, mai ales ca statea pe locul de catre trotuar in spate si se vedea pe ea ca habar nu are de reguli de circulatie/stationare/parcare etc. Acum incepe sa imi para rau ca am oprit sa vb cu el. Imi puteam continua drumul, imi vedeam de ale mele si aveam o pierdere de vreo 20 ron (cat costa geamul pentru oglinda mea de bx). era optim, dar am vrut sa fiu cu bun simt si faze de genul asta si am oprit.. si tipul asta taran rau. Ultima data a inceput si cu amenintari la adresa mea (cand i-am zis ca nu ii platesc nimica si mergem la politie). Is curios ce zice nenea militzianul. cred ca daca trebuie asigurarea lui sa imi faca oglinda, le cer oglinda completa (e electrica).
Merci de sfaturi
"If in doubt, flat out!"

nutzu313
pasionat

Mesajde nutzu313 » Sâm 15-Sep-2007 13:14

e logic "," ca nu pute fi parcat regulamentar atat timp cat o alta masina nu avea loc sa treaca, mergand paralel cu tramvaiul. cat despre clienta respectiva, am indoieli ca va veni ea militzie sa dea vreo declaratie. totusi, din cate stiu eu nu trebuie mers in aceeasi zi pt constatare? trebuie eliberate dovezile alea de reparatie. partea proasta cu taximetristii astia e ca sunt destul de uniti si te trezesti vreodata intr-o situatie nasoala cu ei... sau iti mai gasesti masina facuta ca pt camuflaj. nu stiu ce sfat sa-ti dau. clar e ca ai fost nevinovat (nu stiu cat te ajuta asta) dar nu e bine sa te pui rau cu neanderthalienii astia de taximetristi. mai bine fa-ti si CASCO (in caz ca nu ai) daca vrei sa mergi mai departe.

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Sâm 15-Sep-2007 14:08

nu mai fiti speriati de bombe ca iti gasesti masina facuta de "camuflaj" si alte porcarii. de aceea au atata tupeu toti borfasii, tiganii (da, stiu, sunt rasist :lol: ).du-te la politie, o sa vezi acolo cine e de vina, iar daca te-a amenintat, eu personal as fi depus plangere penala pe numele lui pt amenintare la prima sectie de politie. cu siguranta nu s-ar fi mers mai departe in instanta, dar macar ii aratai ca nu esti vreun fraier care crede ca traim in jungla. :evil: daca totusi te mai ameninta sau te hotarasti sa depui aceasta plangere, nu uita sa ceri OBLIGATORIU numar de inregistrare de la sectia de politie, ca sa fii sigur ca plangerea ta nu ajunge la cosul de gunoi. o sa primesti probabil un raspuns idiot de la parchet dupa vreo 6 luni, ca fapta nu e destul de grava pt. a fi incadrata ca infractiune, dar taximetristul ala o sa se mai gandeasca altadata inainte sa deschida gura.

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Sâm 15-Sep-2007 14:15

si apropo, DU-TE la constatare la politie cat mai repede, ca daca e jegos iti poate face urmatoarea faza: se duce singur, scrie procesul verbal, baietii in albastru il intreaba daca are numarul tau de telefon, el zice ca nu, aia nu au cum sa dea de tine, si ai toate sansele, conform codului rutier sa iti fie suspendat permisul pe o luna, pt ca nu te-ai prezentat la constatare in termen de 24 ore. eu zic sa te duci, faci pe baiatul bun, ii spui si lui sa vina, la politie explici ca e taximetrist si nu poate sa vina, le lasi si numarul lui de tel ca sa nu zica nimeni ca esti pus pe facut rau, si in felul asta dormi linistit. nu uita ca pana luni sunt 72 de ore, deci un pic cam mult.

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Sâm 15-Sep-2007 14:26

Da, dar cum in cluj costatari accidente usoare NU este deschis sambata si duminica, nu am de ales. eu am fost astazi pana acolo si... INCHIS. In legatura cu plangerea respectiva, am nevoie de numele lui pt asta, nu? Vedem luni. si... DA, e jegos tipul.
"If in doubt, flat out!"

nutzu313
pasionat

Mesajde nutzu313 » Sâm 15-Sep-2007 14:46

nu ma intelegeti gresit! nici eu nu sunt de acord ca ar trebui sa avem o oarecare teama de unii neica nimeni! am expus doar o posibilitate care se dovedeste din ce in ce mai bine integrata in cotidian. eu de obicei iau in calcul aproape toate posibilitatile. sa nu uitam totusi ca nu traim intr-o tara ce se poate lauda cu un grad prea inalt de civilizatie si in care majoritatea legilor dupa ce ca sunt facute de porci nici macar asa nu sunt respectate. sa nu ne indepartam prea mult de topic: sa ai totusi o acoperire, du-te la primul tilicar cu epoleti din mijlocul strazii (sau la panda din logan) si zi-i toata povestea. eu zic sa cauti unul mai in varsta cu ceva experienta, ca din proprie experienta iti zic: astia mici, abia iesiti din scoala sunt mai prosti (nu exagerez) decat militzienii originali. sau daca pana la urma nu se rezolva cum trebuie, mergi vreo 100km prin oras si sigur vei gasi cel putin unu de asta care se crede singur pe strada; in felul asta ti-ai putea schimba si aripa, usa, farul,oglinda etc cu unele nou-noute pe asigurarea respectivului. am incercat si eu cu bunul simt sa rezolv unele treburi, da unde nu s-a putut, nesimtirea a dat rezultate excelente (poate ca unii ma vor critica dur, dar nu vreau sa mor de foame si cu sufletul curat; iti sugerez sa faci la fel)

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Sâm 15-Sep-2007 14:55

DEEEECI, sa nu exageram.
Pagube mie:
-sticla oglinda dreapta sparta

Paguba el:
-sicla oglinda stanga sparta
"If in doubt, flat out!"

nutzu313
pasionat

Mesajde nutzu313 » Sâm 15-Sep-2007 15:00

am retinut pagubele, dar in esenta e vorba de altceva. e vorba de orgoliul uman care poate duce unde nu te astepti. nu stii ce poate gandi un dobitoc si cum poate reactiona dintr-o cauza efectiv banala.
crede-ma ca stiu ce vorbesc, din cauza job-ului am vazut muti d astia (sper sa nu fie boala contagioasa si daca e, sa ma infectez cat mai lent :evil: )

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Sâm 15-Sep-2007 15:47

treaba sta cam in felul urmaritor:

teoretic el ar fi vinovat, pentru ca nu are cum sa fie oprit regulamentar daca nu mai ramana loc sa treaca alte masini; daca te scot pe tine vinovat, o sa trebuiasca sa ii dai asigurarea, care nu ii va pune oglinda, pentru ca paguba e prea mica :wink: ; in acest caz, va trebui sa se inteleaga cu tine sa ii platesti oglinda, dar la un pret real daca e doar sticla. in cazul in care e taran si nu vrea sa va intelegeti, trebuie sa te dea in judecata si nu cred ca o sa faca asta pentru catiba banisori :d
situatia este valabila si in situatia inversa adica va trebui sa te intelegi cu el sa plateasca geamul, ceea ce cred ca nu se va intampla. in orice caz, gandeste-te bine daca vrei sa mergi la politie, pentru ca daca esti vinovat vei plati o amenda de cam 40 ron (nu sunt sigur dar asta este minim), plus oglinda, si nu cred sa iti faca probleme. in cazul in care e el vinovat, tot asa se intampla, numai ca poate poti dovedi ca a plecat de pe loc, si ii ia permisul, dar nu cred.
sincer, parerea mea este sa vezi cat costa o sticla de logan, si daca e rezonabil sa i-o cumperi si gata. am patit o faza asemanatoare cand am luat permisul, eu fiind cel parcat, si am luat amenda pentru parcare neregulamentara, iar celalalt a fost gasit vinovat pentru ca "nu a apreciat coret la efectuarea manevrei" -nu mai retin exact ce a scris acolo-, si a trebuit sa plateasca el reparatiile. deci sfatul meu e sa te gandesti bine daca vrei sa mergi la politie pentru o nimica toata.

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Sâm 15-Sep-2007 16:03

am verificat in mai multe surse: oglinda de logan: 70 ron. numai sticla, fara restul
"If in doubt, flat out!"

nutzu313
pasionat

Mesajde nutzu313 » Sâm 15-Sep-2007 16:07

la militzie va poate baga la "culpa comuna" si fiecare va acoperiti pagubele din buzunarul propriu. un sfat: nu circula mult fara oglinda ca se gaseste vreun "om al legii" sa te acuze ca ai lovit vreun pieton sau ceva de genul asta.

Înapoi la “Diverse”