Asigurare CASCO

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

MoonStorm
pasionat

Asigurare CASCO

Mesajde MoonStorm » Mie 16-Mar-2005 23:13

Salutare,

As vrea sa cred ca am devenit unul "de-al casei" :wink: , desi n-am trecut inca testele de initiere :D. Tocmai am platit avansul pentru un C4 Coupe 1.6 VTR...

Sunt pus in fata unei mari dileme: societatea de asigurare. Banca ma obliga sa inchei un contract de asigurare full casco fara fransiza dar lasandu-mi oarecum mana libera in alegerea asiguratorului. Mi-au dat o lista de societati de asigurare (BCR, Omniasig, Asiban, Asirom, Allianz-Tiriac).

ATS e in relatii bune cu Allianz-Tiriac, din cate mi-au spus ei. Inainte sa trec pe la fiecare societate de asigurari in parte (am timp pana in IUNIE :x cand vine masina), ma gandeam ca puteti sa-mi dati cateva sugestii. Daca ati fost patiti, cu cine, sau din contra, daca sunteti incantati de vreuna.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Joi 17-Mar-2005 09:29

Forget about Asirom.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Joi 17-Mar-2005 11:21

In primul rand, sa stapanesti sanatos noua achizitie (cand o veni) si bine ai venit pe forum! (ah ce ma enerveaza ca nu avem mai multe iconuri!!!!!)

Referitor la subiect: ATS are contract de comodat numai cu Alianz (oare de ce????). Deci, daca nu vrei sa dai bani din buzunar in cazul unui incident (doamne fereste!!!!) si apoi sa astepti sa ti-i recuperezi de la asigurator, nu prea ai alta solutie.

Eu, de exemplu, am asigurare la BTA (Banca Transilvania Asigurari) care sunt super OK. Platesc la timp, nu se tocmesc la constatari (ca aia e , ca aia nu e) si au si preturi convenabile la politele de asigurare. Dar, din cate vad, nu e pe lista data de tine. Din ce ai tu acolo, ti-as recomanda Omniasig, dar, asa cum ti-am spus, ATS nu are comodat cu ei, deci ar fi bine sa-i intrebi, in cazul unei probleme in cat timp iti platesc paguba (apropo, la BTA mi-au platit de fiecare data in max. 10 zile).

Vezi sa nu faci polita cu franciza. Cel mai bine, ia-ti 2 zile de concediu si plimba-te pe la toate si culege informatii. Oricum, asa cum azis si nicum, uita de ASIROM.
Dintre celelalte, Alianz-ul are polita cea mai scumpa.

MoonStorm
pasionat

Mesajde MoonStorm » Joi 17-Mar-2005 13:42

Da, asa voi face. Fransiza sunt obligati sa mi-o dea 0, fiind conditionati de banca. Stiu ca Allianz sunt scumpi, dar par si foarte seriosi. Oricum, urmeaza sa ma plimb si sa ma hotarasc. Timp am gramada.

Mersi mult.

MoonStorm
pasionat

Mesajde MoonStorm » Mie 23-Mar-2005 16:36

Am inceput sa le iau pe rand. Am fost la Asiban, fiind in drum. Ca o paranteza, numai lucruri rele am auzit de ei. Oferta pare ok, avand in vedere ca acopera actele de vandalism, mai putin acidul si textele obscene scrijelite pe masina (probabil in ideea ca cineva se razbuna pe tine personal, din cine stie ce motive).

Am totusi cateva nelamuriri. Citez:

1.
Cuantumul despagubirii este egal cu costul reparatiilor partilor componente sau pieselor avariate [...] precum si TVA inclus, in cazul reparatiilor efectuate in Romania, din care se scade valoarea eventualelor deseuri.
Deseuri? sa le ce? sa mi le pun sub perna???

2.
La avarierea unui ansamblu sau subansamblu se ia in considerare inlocuirea numai a partilor componente sau a pieselor care au fost avariate, chiar daca cu prilejul reparatiei s-a inlocuit intregul ansamblu sau subansamblu al autovehiculului respectiv (exemplu: in cazul avariei cutiei de viteze prin distrugerea unor roti dintate se ia in considerare numai inlocuirea acestora, nu insa si a celorlalte piese ale cutiei de viteze care nu au fost avariate, chiar daca eventual au fost inlocuite)
Nimeni nu-ti inlocuieste doar "rotita dintata". Practic cea mai mare parte din bani tot eu o scot din buzunar????

3.
In cauzul unei daune majore, cand aceasta se trateaza ca dauna totala, asiguratorul nu e obligat sa preia autovehiculul asigurat avariat, in acest caz cuantumul despagubirii va fi redus cu valoarea pieselor ce se mai pot intrebuinta sau valorifica si care vor ramane in posesia asiguratului, a eventualelor fransize si a tuturor ratelor ramase de achitat.
Ca sa am piese de schimb la o alta masina?!?!?!?!? Mi se pare cea mai mare tampenie.

Si acum a little bit of fun:
Asigurarea de avarii nu acopera:
[....]daune produse din influenta directa a exploziei atomice, a materialelor sau produselor radioactive, sau din masuri luate cu scopul de a elimina efectul nociv al radiatiilor, care fac obiectul asigurarilor practicate de pool-ul nuclear.

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Mie 23-Mar-2005 16:56

Wow!!!!

Astea-s din conditiile de la ASIBAN? Oare cine-si face asigurare la ei? :lol:

MoonStorm
pasionat

Mesajde MoonStorm » Mie 23-Mar-2005 17:07

loool..... sa inteleg din reactia ta ca nu sunt normale conditiile. Oricum eu chiar imi spuneam "la ce naiba mai imi fac asigurare?". :lol: :lol:

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Mie 23-Mar-2005 17:28

Bineinteles ca nu. Cand ne intalnim, am sa-ti aduc contractul de la BT sa vezi ce am inclus eu acolo. O varianta prescurtata poti vedea la ei pe site http://www.sar.ro

Mie mi-au decontat si un cauciuc prin faptul ca l-am taiat intr-o bordura incercand sa evit un taxi. Daca vii cu dovada de la politie, iti deconteaza cam tot (inclusiv zgarieturi pe capota).

daniel-cristian
just curious

Asigurari

Mesajde daniel-cristian » Joi 07-Apr-2005 20:14

Sa stii ca cei de la Asiban sunt foarte seriosi la daune. Eu nu stiu persoane care sa fi avut probleme cu ei, in schimb stiu o multime care au probleme cu celelalte, mai putin BCR. Extrasele din conditii sunt cam la fel cu ale celorlalte societati de asigurari ( toti au cam aceleasi conditii, sau chiar mai rau de ceea ce ai postat tu ). Si BCR-ul este ok. Daca doresti, am prieteni acolo si pot sa te trimit sa discuti cu ei. Felicitari pentru masina si sa o conduci cu placere.
Dan

MoonStorm
pasionat

Mesajde MoonStorm » Joi 07-Apr-2005 22:33

Ai dreptate. Am luat si conditiile de asigurare de la BCR si sunt intr-adevar... aproximativ la fel. Sunt insa cei mai scumpi (6%). Voi mai trece si pe la Allianz sa-mi fac o parere generala. Oricum probabil ca in finala vor ramane, pentru mine, BCR si Allianz. :) Sunt prea multi nemultumiti la Asiban. Nu zic ca nu sunt seriosi, insa mi-a trezit semne de intrebare.

daniel-cristian
just curious

Mesajde daniel-cristian » Vin 08-Apr-2005 10:26

Acel 6% se poate discuta. Probabil, daca esti de acord sa platesti integral prima de asigurare, cotatia finala va fi de 4,5 - 4,8 %. Atentie totusi cu Allianz-ul la daune. Sunt pe acolo destui care se cred cei mai destepti.
Succes, Dan.

MoonStorm
pasionat

Mesajde MoonStorm » Vin 22-Apr-2005 09:57

Mmmmda, pana la urma am facut-o la Allianz. Am inclinat inspre ei din cauza relatiei pe care o are dealer-ul cu ei si a unei mai bune imagini. In plus fata de BCR au tractare gratuita a masinii in cazul in care nu o mai poti urni din loc si asigurare extinsa gratuita pentru furt/avarii in strainatate.

Probabil ca si cei de la BCR sunt seriosi, insa n-am auzit aproape nimic despre ei, nici bun, nici rau. Sa vedem ce urmeaza...

daniel-cristian
just curious

Numai bine

Mesajde daniel-cristian » Sâm 30-Apr-2005 14:29

Felicitari si sa o folosesti fara probleme!
Informativ - te aburesc: majoritatea societatilor ofera acoperire si ptr SHENGHEN DACA iti faci Cartea Verde la dansii. Oricum, daca ai probleme - Doamne fereste - ma poti apela la :
- 0726 014241, 0720 686545, 0721 900144.
Putem rezolva toate problemele, indiferent ca este vorba de consultanta, remorcare, daune sau neintelegeri cu societatea. Nu te costa NIMIC - sper ca vei fi (daca nu esti vezi C6) - maniac CITROEN. Toate cele bune, Dan. 8)

MoonStorm
pasionat

Re: Numai bine

Mesajde MoonStorm » Sâm 30-Apr-2005 17:18

daniel-cristian scrie:Oricum, daca ai probleme - Doamne fereste - ma poti apela la :
- 0726 014241, 0720 686545, 0721 900144.
Putem rezolva toate problemele, indiferent ca este vorba de consultanta, remorcare, daune sau neintelegeri cu societatea. Nu te costa NIMIC... [/i]

Explica. Ce vrei sa spui cu asta?

danmanea
pasionat

Mesajde danmanea » Lun 06-Noi-2006 16:39

ma aflu in fata unei mari dileme: masina are asigurare casco la Unita - impusa oarecum de HVB Insurance. este cea mai mica prima (4,5% parca). insa, acum 2 luni am avut parbrizul inflorit putin de la o piatra. mi l-au acceptat. schimbat OK la ager (la ATS trebuia sa astept 3 sapt ca sunt full) si sa platesc din buzunar. insa, ma suna acum cei de la ager sa-mi zica ca tre sa mai platesc o diferenta de ~26ron ca au platit aia mai putin. sun la Unita: este reintragire de polita.. bla bla... pai ce ma intereseaza pe mine.. platesc casco / luna si gata.. asa ca as vrea sa schimb asiguratorul. am inteles de la HVB Insurance ca am de ales intre: Asiban, Generali, Alliantz Tiriac. La Alliantz am si asigurarea de casa. si din cite am vazut din topic lucreaza si cu ATS. ce ma sfatuiti??

Înapoi la “Diverse”