1. sunt un pic atehnic la capitolul asta si nu aveam chef sa stau cu surubelnita in mana toata ziua (am avut o Skoda 120L inainte si stiu ce inseamna masina veche);
2. masina a fost luata in leasing si am tras destul de mult ca sa o achit (mai ales ca am fost si somer 4 luni in perioada cand plateam rate);
3. nu am nici un chef sa-i ajut pe "saracii" mei vecini care, chipurile, nu au bani, dar stau toata vara pe banca in fata blocului, beau bere si mananca seminte si se mai si plang ca ce grea e viata;
4. cand am hotarat ca vreau sa-mi cumpar masina asta aveam 3 joburi (unul permanent si 2 de colaborare) ceea ce insemna ca plecam dimineata la 7:30 si veneam seara la 22:00;
5. faptul ca am ajuns unde am ajuns (si eu si sotia mea) se datoreaza unor sacrificii destul de mari atat financiare cat si pe plan familial;
6. eu am un venit destul de bun in momentul actual, dar am un singur copil, pentru ca nu-mi permit sa-l fac si pe al 2-lea (nu as putea sa-l cresc si sa-i asigur conditiile familiale optime), pe cand, "amaratii" de care vorbesti tu au o droaie de cate 5-6.
7. in loc sa ne faci noua morala, de ce nu te duci la nea Jiji care-si cumpara masina de 500.000 euro (noua sau Sh, nu conteaza), dar, in schimb, Clubul Steaua cu care se lauda atat, nu si-a platit de 15 ani asigurarile de sanatate la stat (de aia nu sunt bani in spitale).
Si ar mai fi multe de spus, dar ma opresc aici ca iese foc. Nu am nimic cu tine, personal, sunt sigur ca mai sunt multi care gandesc ca tine, dar ar trebui sa mai analizati un pic situatia inainte de a starni "furtuni" din astea.
Apropo de propunerea ta de a-mi lua C4, sincer, prefer sa raman la Xsara.
Daca mi-o voi schimba, probabil voi trece la clasa medie (C5 sau Toyota Avensis sau, de ce nu, visul meu Volvo). Dar asta dupa ce-mi fac vila la marginea Bucurestiului.