Spalatorii Auto - pareri si constatari personale!!!

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

XENON
pasionat

Spalatorii Auto - pareri si constatari personale!!!

Mesajde XENON » Mie 19-Dec-2007 03:07

salutare tuturor. propun sa deschidem acest topic (pe care personal l-as face sticky) despre spalatoriile auto, din Bucuresti si nu numai.
eu de exemplu, am fost astazi pe la 2 dimineata la OMV Baneasa. program non-stop, spalatorie tip tunel (perii), programe de spalare de la 12 ron la 18 ron. l-am ales pe cel mai scump, care are si ceruire. personal recomand pe cel de 15 ron, adica spalare completa, inclusiv spalare sasiu (pe dedesubt), care nu prea se mai face pe nicaieri si cred ca e un lucru bun. a iesit foarte bine, a mers repede si nu prea am observat celebrele zgarieturi de la perii de care se fereste toata lumea.

CEL MAI IMPORTANT: fiind o spalatorie automata, nu esti tratat in functie de masina pe care o conduci (si de presupusa spaga pe care o vei lasa :evil: ) cum se intampla in alte parti.

in schimb, nu acelasi lucru as putea spune despre curatarea interioara. sunt acolo doi JEGOSI, care inaintea mea au bibilit un touareg minute in sir, la mine au facut o spoiala de kkt, imi lasasera urme de noroi pe la praguri, nu spalasera parbrizul, mi-au pus la loc covorasele (de mocheta) baltind de apa, in fine, a trebuit sa le dau eu indicatii in fiecare loc lasat necuratat. la final am inteles de ce au dat rasol in halul asta. in spatele meu era un "cetatean roman de etnie rroma", adica un tzigan, :lol: cu un X5 4.8is care a venit si le-a zis pe nume, deci ii cunostea, ca i se usuca apa pe masina si daca o curata bine "va dau 1 milion spaga", daca nu "sa-mi bag p....a in gura mea daca va dau ceva".
in concluzie, facea 12 ron interiorul, le-am dat 15, mi-au multumit, dar in clipa urmatoare le-am cerut bonul si restul de 3 ron, spunandu-le ca nu mi se pare normal sa le dau eu indicatii pe unde si cum sa curete.
Ultima oară modificat Mie 23-Ian-2008 16:13 de către XENON, modificat 1 dată în total.

AndreiR
simpatizant

Mesajde AndreiR » Mie 23-Ian-2008 15:47

Stai linistit, eu am fost la MOL la perii si baiatul care era acolo mi-a spus k face o exceptie ca imi spala masina de data asta pt k ii prea murdara :shock: Deci in Arad la spalatoria de la MOL trebuie sa mergeti cu masina curata :))
Eu sincer m-am saturat de fitzele unor baieti de la spalatorie si ma gandesc sa imi cumpar un aparat din ala cu presiune si sa imi spal singur masina. Cred ca atunci o sa fiu cel mai multumit si implinit.

vasy
pasionat

Mesajde vasy » Mie 23-Ian-2008 18:27

Imi pare rau pentru voi sincer, in Oradea este o spalatorie pe strada Horea particulara la garajul casei patronilor, mica cu 2 boxe, interesant e faptul ca in 95% din timp unul dintre patroni adica sau sotul sau sotia sta langa ortacii care lucreaza. Niciodata nu mi s-a intamplat sa am ce obiecta la masina fie ca a fost spalare exterioara sau cu interior cu tot.
Ca preturi 12 lei exterior si 8 lei interior.
Programe de ceruire si spalari de motor sunt dar nu am apelat niciodata la ele si nu stiu preturile.

dan1972
pasionat

Mesajde dan1972 » Vin 25-Ian-2008 19:53

Si in Braila, lucrurile stau la fel ca in Bucuresti.In plus aici vin "interlopii" si se baga peste rand, de te umpli de draci.Si asa se sta la coada o groaza de timp, sa mai vezi si un tartan, ca vine si se baga peste rand, ca are BMW X5 si e nesimtit si nu stie sa stea la rand...deja e prea mult.
Ultima data, cand am vazut o astfel de faza, am plecat, scrasnind din dinti si umplandu-ma de nervi, la alta spalatorie.Asta dupa ce am stat la coada, prima data 20-30 min..
Ce sa mai spun de calitatea spalarii....Ca masina mea, de cand o duc la spalatorie, are interiorul mai mizerabil ca nici o data. "Baietzasii de spalatorie", nu au chef nici o data sa-si faca treaba.Pana nu voi pune eu mana sa o aspir si sa o curat cum trebuie, nu va fi Ok..

borstefan
pasionat

Mesajde borstefan » Lun 11-Feb-2008 18:11

Acelasi lucru mi s-a intamplat in Onesti la o spalatorie - Mihoc, cred. Eram a doua masina la rand si asteptam cu socrul meu care este localnic. Vine un idiot cu o leganza si intra in fata fara macar sa intrebe daca este ok - poate se grabea sau fusese acolo inaintea mea etc. Aflu ca de fapt este fiul patronului... Am plecat fara sa spal masina!

mihaysmen
pasionat

Mesajde mihaysmen » Lun 11-Feb-2008 19:06

eu stau in zona Titan in Bucuresti si spal masina saptamanal la AKA WASH este una albastra,4 boxe, cu bar, exact in fata magazinului AUCHAN.Vedeti ca vizavi de auchan este cea a lui Mircea Sandu care este varza si are preturi mari.La asta de care va zic pretul este 17 ron int+ext si baietii se misca in functie de atentie.sfatul e s`o dati la inceput dc sunteti darnici sau sa nu dati deloc daca nu mai reveniti .Si fara spaga eu sunt multumit in functie de alte spalatorii.Totusi este aglomeratie si aici mai ales in weekend dar ptr ca o spal des la ei am un nr si sun sa fac programare.Aveau inainte si abonamente cu 4 spalari complete si a 5 gratis.Succes

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Lun 11-Feb-2008 19:09

Eu in valcea spal masina la OMV la Troianu. E o spalare rapida cu presiune(apa+detergent special) + curatarea manuala a geamurilor cu o racleta la final. E numai 4 Lei(normal ca dai 5 la baiatu de la aparat). Iese mai bine decat as spala-o singur, dar totusi nu se ia tot de pe masina. Cel mai bine iese la nea' Puiu langa maternitate, dar acolo e alt pret :)
In Bucuresti mersul cu metroul/pe jos este obligatoriu :)

borstefan
pasionat

Mesajde borstefan » Lun 11-Feb-2008 19:36

Lasand deoparte intamplarea nefericita din Onesti, eu imi spal masina pe Luica, in Berceni. Super spalatoria, au si un bar elegantel unde poti sa bei cafea etc. Masina iese bine de la spalat, sunt multumit si ii felicit!

seridan
pasionat

Mesajde seridan » Lun 11-Feb-2008 20:08

O spalatorie foarte buna este situata in parcajul de la UNIREA.
Exterior 150, iar interior 140.

mihaysmen
pasionat

Mesajde mihaysmen » Lun 11-Feb-2008 21:47

multi o lauda pe cea de la unirii dar mi se pare cam piperat

borstefan
pasionat

Mesajde borstefan » Lun 11-Feb-2008 22:13

Nu e neaparat scump. La Iasi am dat pe un exterior - e drept ca era tunel - 20 de lei (200 000 lei vechi), dar nu a trebuit sa dau spaga. Masina a iesit super curata si uscata din tunel. La Iasi insa, merg de cateva ori pe an...

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mar 12-Feb-2008 01:01

periile de la spalatoriile tunel zgarie vopseaua. nu te mai duce, mai ales ca ai o masina extrem de slab calitativ vopsita. uita-te in lumina dupa ce o speli si vei vedea zgarieturile aparute. :wink:

borstefan
pasionat

Mesajde borstefan » Mar 12-Feb-2008 08:16

Am inteles... Multumesc! :wink: nu eram cu citronul... Il scot maine la un drum pana la Constanta si, evident retur.

madlex456
pasionat

Mesajde madlex456 » Mar 12-Feb-2008 10:08

o spalatorie de care intr-adevar am fost incantat sa-mi vad buburuza acoperit in totalitate de spuma alba, parca era zapada, si spalata cu jet de apa si clatita abundent cu apa de la care nu raman pete albicioase de la calcar, este Spalatoria ROGER, de pe Str. Biharia intri pe Zelentin sau Trifesti, nu mai stiu exact care din ele...(zona Baneasa)
Interior impecabil...aspirat, sters bord, fete usi, geamuri curate de zici ca nici nu ai parbriz.
Preturile nu le mai stiu....acum vreo 6 luni cand am fost pe colo...erau asa:
Interior--> 12.5 ron
Exterior-->12.5 ron
Servicii de calitate, desi baietii nu poarta o uniforma sau ecusoane, sunt ca la celelalte spalatorii de cartier, dar isi fac treaba ca lumea. Plus ca este un bar cu de toate acolo.
1.0i, 12V, 68cp, DIS (Direct Ignition System) VVT-i (Variable Valve Timing-intelligent) DOHC (Double overhead camshaft)

borstefan
pasionat

Mesajde borstefan » Mar 12-Feb-2008 12:23

Stiu spalatoria, este super ok. Din pacate nu am mereu drum pe acolo...

Înapoi la “Diverse”