feriti-va de adras!

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

khan
Sef de Atelier

feriti-va de adras!

Mesajde khan » Vin 06-Mai-2005 18:19

am mers cu un coleg de serviciu care detine o dacia nova gti de vreo 3 ani si 60.000 km la adras in militari sa faca revizia si sa remedieze eventualele bube gasite si am avut neplacuta surpriza sa constat ca mecanici din service-urile de acest gen sint aceiasi ca acum 15 ani, de la care nu poti pleca decit dupa ce iti indeasa pe git o sumedenie de piese care de altfel nu iti trebuie. pe scurt, s-a constatat (printre altele) un dezechilibru la frinare intre stinga si dreapta fata (stinga tinea mai bine). sugestia initiala a celui de la verificari (verificarile se fac in acelasi local cu service-ul) a fost sa se schimbe ETRIERUL. plecam si revenim dupa citeva zile cu dorinta de a face intii o aerisire a frinelor si o constatare a starii pieselor componente inainte de a da banii pe un etrier nou. raspunsul vine ( de la acelasi mecanic de la verificari) ca trebuie neaparat schimbat DISCUL, care e ovalizat si ca de la asta e dezechilibrul de fapt (pe foaia de constatare nu scria cauza ci doar defectul constatat) si ca el si-a dat seama de la inceput de asta, "ca i-a aratat masina". ii spun ca daca discul ar fi ovalizat s-ar simti in volan asta, pe cind masina nu trepideaza la frinari indiferent de viteza. ma asigura ca stie ce vorbeste si ne trimite la mecanic. vorbim cu mecanicul si ii spunem ca inainte de a schimba ceva vrem sa facem o aerisire a frinelor si daca nu iese aer deloc abia atunci sa ne intrebam ce piesa e defecta si sa o inlocuim. ne refuza categoric: nu e de aerisit, aici trebuie schimbat ETRIERUL. ii spun ca e mai simplu sa facem asta inainte de a cheltui banii degeaba pe un etrier si omul se enerveaza. da jos roata si spune: hai sa ne uitam la placute, sigur e de aici. le scoate si pina sa vad ceva le arunca si spune: pai ia uite dom'ne, sint uzate, cum sa mearga, trebuie neaparat schimbate. ce stii dumneata, care repari masini in spatele blocului! ii spun ca ma jigneste apoi ma uit cu atentie si vad ca placutele mai au 5 mm de carne, deci nu sint neaparat de schimbat si ca sint destul de egal uzate, intre ele si stg-dr. vreau sa ii spun, dar prietenul imi face semn sa plecam ca ne enervam fara rost. plecam asadar si ramine ca el sa se intoarca si sa gaseasca masina reparata si cu revizia luata. ajunge dupa-amiaza inapoi la adras si constata ca masina e reparata dar ca omul de la revizii nu a mai avut timp sa faca revizia (care fusese programata!!!) si il invita pe amicul meu a 2-a zi dim sa rezolve. se duce singur, reface revizia si constata ca dezechilibrul intre roti e mai mare decit la inceput si nu ii da revizia, dupa care il cheama pe mecanic si il intreaba daca a schimbat ... ETRIERUL, asa cum i-a spus. trageti concluziile

de precizat ca in tot acest timp au refuzat sa faca aerisirea (au spus ca au facut-o, dar etrierele erau neumblate, aerisitoarele erau murdare si fara urme de cheie) si ca reparatia masinii in totalitate a inclus schimbarea parbrizului (care a costat cit al meu de BX), o bieleta de directie, o lampa de ceata (era becul ars si au schimbat-o cu totul), un tampon de la esapament si placutele de frina. totul a costat ~5.000.000 si dupa toate astea cred ca ar fi vrut sa mai schimbe ceva, au considerat probabil ca nu e o suma indeajuns de mare pentru a da revizia fara spaga
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

Draku
pasionat

Mesajde Draku » Vin 06-Mai-2005 20:23

nu-mi mai aduce aminte de mecanicii astia si de service-urile astea..... am avut si eu un meci cu automecanica in 2003, cu opc, garda financiara, etc.... n-am rezolvat aproape nimic, pt ca mi s-a facut lehamite pana la urma. mi-au tinut masina (o nova, nu asta de acum) 2 luni in service pt reparatii destul de usoare in fata si in spate (am fost "prin" intre 2 la un semafor...) si, desi stiam ca nu prea am sorti de izbanda, am preferat sa-i sicanez cat am putut mai mult...si pe ei, si pe aia de la omniasig (niste magari, n-au vrut sa-mi deconteze pretul intreg la vopseaua metalizata, care era de 3600000 lei/l, doar 1260000 lei/l...)
inchipuiti-va, masina aia n-a fost miscata din locul in care am dus-o eu 2 saptamani. sa nu te iei de ei?
daca vreti, va fac un roman foileton cu intamplarile de atunci, ca sa stiti la ce sa va asteptati, daca aveti probleme (doamne fereste!)
Eu stiu ca sunt prost, dar cand privesc in jurul meu, prind curaj.

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mie 25-Mai-2005 22:13

n-am apucat sa va spun continuarea: omul a renuntat sa mai faca revizia la adras si a mers, la vreo citeva zile dupa intimplarile povestite, fara sa mai faca nici o alta interventie la masina, la o alta statie pentru verificari tehnice unde a trecut fara spaga din prima. nu avea nici un dezechilibru la frinare
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf

http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service

Lexia available

Înapoi la “Diverse”