transfagarasan

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

nutzu313
pasionat

transfagarasan

Mesajde nutzu313 » Lun 25-Feb-2008 21:01

salutare,
in vara asta as vrea sa merg pe Transfagarasan. in primul rand as dori sa stiu pe la o scara de la 1 la 10 cam cat de solicitant pentru masina este traseul, din ce parte sa incep traversarea etc...(desi am de gand sa travesersez din ambele parti, sa fac o intoarcere, deoarece chiar daca soseaua e aceeasi, privelistea se schimba in functie de directia de mers). nu am probleme deosebite cu masina, in afara faptului ca disjunctorul tacane cam des. nu am fost niciodata si am auzit ca e ceva ce nu trebuie ratat. in rest am cam fost aproape peste tot in tara, insa aici nu am ajuns pana acum. daca ma mai puteti ajuta cu ceva ponturi, sfaturi sau impresii ar fi super. sau daca ne-am putea vedea prin zona respectiva ar fi si mai ok. perioada la care ma gandesc e iulie-august. poate iese ceva de vreo intalnire 8)
multumesc anticipat

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Lun 25-Feb-2008 21:20

Foarte solicitant pentru masina nu este, doar pentru sofer.

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mar 26-Feb-2008 00:39

am auzit ca e absolut off-road din cauza gropilor. asa e ? ca m-ar interesa si pe mine.

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Mar 26-Feb-2008 05:39

Vara trecuta era prost drumul spre Tara Romaneasca. Banuiesc ca acum, dupa iarna, e destul de descurajant. N-as zica ca atunci era absolut off-road, nici vorba, dar era prost. N-am fost recent, repet, e posibil sa fie mai rau. Dar merita, peisajul e unic.
Spre Transilvania nu era nici o groapa, se mergea perfect, dar, din pacate, cum stiti, portiunea mult mai lunga e spre Arges...

craso
pasionat

Mesajde craso » Mar 26-Feb-2008 07:51

Anul trecut in luna august am mers la mare si am trecut Transfagarasanul in ambele sensuri. Am fost 4 adulti si 1 copil plus portbagajul plin de bagaje dar pentru masinuta mea de 1.4 l/75 cp nu a fost greu deloc. Drumul dinstre Sibiu pana la Balea era super (cu greu gaseam o groapa). De gropi si denivelari dai cand ajungi la lacul Vidraru pana il inconjori si treci de dig. Nu este nimic de speriat si daca mergi cu putina grija nu o sa fie probleme. Eu am mers destul de incep pentru a putea admira peisajul si am facut multe opriri pentru poze. Deci pentru mine pe scala de la 1 la 10 zic ca 5 este maximul de solicitare pentru masina si sofer.
Merita sa treci Transfagarasanul in ambele sensuri si de cate ori ai ocazia pentru ca rar te intalnesti cu asemena peisaje si ai niste senzatii si emotii unice cand vezi acele peisaje si conduci pe acel drum.
Un mic sfat este sa fi atent la prognoza meteo ca dupa ploaie pot aparea alunecari de teren care blocheaza drumul si trebui sa faci cale intoarsa sau sa stai ore bune pana il deblocheaza (eu am vazut asemenea alunecari dar dupa ce au curatat drumul si tot am fost uimit de ce se poate intampla).Aceste alunecari apar mai des in zona lacului Vidraru.
Iti urez bafta in aventura de la vara si iti zic ca merita din plin traversarea Tranfagarasanului.

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mar 26-Feb-2008 14:14

asa, ca o comparatie cum e transfagarasanul (in zona cu gropi) fata de centura Ploiestiului (DN1)??? am trecut acum cateva zile pe acolo si am crezut ca dezmembrez masina (gropile nu erau neaparat f. adanci dar erau una langa alta).

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 26-Feb-2008 17:39

Drumul e solicitant si pentru masina si pentru sofer. Cind am fost eu, partea dinspre Sibiu era foarte buna, partea dinspre Arges jale, cel putin pe unele portiuni mai pe linga Vidraru era ca dupa bombardament.
Nu stiu daca doua drumuri in ambele sensuri e cea mai buna idee. Cred ca daca vii dinspre Sibiu spre Arges s-ar putea sa fie drumul mai usor pentru masina, dar e doar o parere.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

nutzu313
pasionat

Mesajde nutzu313 » Mar 26-Feb-2008 19:37

multumesc pentru promptitudine :D . am mai auzit ca dinspre Sibiu e mai simplu pentru masina. dar ma gandesc asa: daca la inceputuri TFG-ul a fost traversat de masini precum trabant, dacia 1100, fiat 850 s.a., atunci trebuie sa treaca "dalina" mea. cat despre gropi... astea sunt peste tot, ar fi fost impotriva firii sa nu fie si aici. bine ca avem antrenament sa le ocolim 8)

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Mar 26-Feb-2008 19:39

Eu l-am trecut anul trecut in a doua jumatate a lui august (23?) si era ok, era proaspat refacut in partea dinspre tara romaneasca si era rost de joaca datorita criblurii in surplus care facea ca aderenta sa fie scazuta pe anumite portiuni.

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Mar 26-Feb-2008 20:22

Am facut transfagarasanul de x ori...
De fapt primul meu drum "in legalitate" (cam la o ora jumate dupa ce am ridicat permisul de la militie), a fost Transfagarasanul. Si asta cu un Oltcit vai de capul lui, dotat cu un sofer varza :lol:

Partea nordica e ok. Si peisajele sunt mai spectaculoase. Pe partea de sud spre vidraru, drumul e lung si uneori prost. Dar te descurci :wink:

Pantele / rampele sunt de cca 10 % (cele mai dificile)
E bine sa nu cobori doar cu frana de serviciu...ca o sa cam ramai fara (sunt patit :!: )

nutzu313
pasionat

Mesajde nutzu313 » Mar 26-Feb-2008 21:43

deci o sa plec la drum :D poate chiar mai devreme decat am planuit (de Paste). din cate stiu are cam 90km. cam cat dureaza o traversare nord-sud cu cateva opriri scurte pt panorama? mai mult de 3-4 ore? si pt intoarcere in nord voi ce ati alege: Valea Oltului sau Rucar-Bran? sau alta alternativa...?

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Mie 27-Feb-2008 05:33

Du-te pe Rucar Bran, cred ca e al doilea peisaj ca frumusete dupa TFG.
Dar nu te grabi cu plecarea, daca padurea nu e verde, nu merita.
Traversarea dureaza cat vrei tu.
Nu stiu daca e o idee buna sa faci doua pasuri in aceeasi zi, mai ales daca nu e zi de vara, lunga. E prea obositor si nu vezi mare lucru. Mai bine dormi undeva (Rucar-Bran, dar nu la Bran, ca e plin de turisti).
Drum bun!

nutzu313
pasionat

Mesajde nutzu313 » Mie 27-Feb-2008 19:03

pai daca fac traseele astea, le fac in zile diferite-consecutive. si cred ca in concediu, prin august. de Paste merg undeva mai aprope de casa :wink:

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Mie 27-Feb-2008 19:50

nutzu313 scrie:deci o sa plec la drum :D poate chiar mai devreme decat am planuit (de Paste)

Nu prea poti sa treci transfagarasanul mai devreme de iunie

Este blocat de zapada in zona Balea Lac

De obicei se anunta cand este deschis complet

Valentin Sandu
pasionat

transfagarasan

Mesajde Valentin Sandu » Lun 17-Mar-2008 10:02

Daca vrei sa faci transfagarasanu cu bine si sa nu ai probleme ar trebui sa-ti pui masina la punct Faptul ca masina ta tacane des nui normal si e posibil sa te trezesti ca- ti sparge conducta principala si atunci sa vezi BELEA Eu zic sa verifici sfera centrala ,D.C dupa care droseru de frina (pompa de frina) DRUM BUN
Atelier reparatii Citroen, PM pt detalii

Înapoi la “Diverse”