eliminarea taxei de prima inmatriculare
Moderator: Echipa Tehnica
- DanT
- Moderator
- Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
- 2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
- 3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa
eliminarea taxei de prima inmatriculare
cf articolului de mai jos asa se pare
http://www.cotidianul.ro/senatul_a_elim ... 45697.html
sper sa ramanem fara taxa "motocicleanu"
http://www.cotidianul.ro/senatul_a_elim ... 45697.html
sper sa ramanem fara taxa "motocicleanu"
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
revin cu un link: http://evz.ro/articole/detalii-articol/ ... -banilor-/ Vorba ta, "fuga dupa ciolan" e mare, acum s-au apucat de renovat, asfaltat sa ia ochii lumii. Daca ar fi asa tot timpul.. Oricum merita sa speram si noi la o taxa in minus.
E un bull-shit electoral.Legea taxei de prima inmatriculare oricum se anuleaza la 1 iulie cand intra in vigoare legea taxei de mediu.Azi e 13 mai...pana o voteaza si deputatii, pana o promulga presedintele, pana se publica in Monitorul Oficial trece 1 luna jumate si oricum era anulata de noua lege si noua taxa.Deci parerea mea e ca va bucurati degeaba.
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
si eu cred la fel...
ne bucuram degeaba...
de ex, eu de cateva luni imi fac o firma in bulgari si voi inscrie masini in tara astora de peste dunare, ca ei sunt ceva mai destepti ca noi....
am inscris deja cateva si va spun ca e f bine asa...adica sa ia bulgarii banii, de ce sa-i ia tariceanu?...doamne, idiot om....
ne bucuram degeaba...
de ex, eu de cateva luni imi fac o firma in bulgari si voi inscrie masini in tara astora de peste dunare, ca ei sunt ceva mai destepti ca noi....
am inscris deja cateva si va spun ca e f bine asa...adica sa ia bulgarii banii, de ce sa-i ia tariceanu?...doamne, idiot om....
Buna asta cu bulgarii...dar ai studiat problema in profunzime?Tinand cont ca inmatriculezi masinile in Bulgaria, te-ai interesat cat e asigurarea la ei?Dar cat e impozitul pe masina?S-ar putea sa ai surpriza ca economisind 500-1000 de euro la taxa sa pierzi anual 100-200 de euro prin diferentele de taxe.Nu stiu cat sutn in Bulgaria si daca sunt mai mari ca la noi, insa er trebui avut in vedere si asta.
- mesersmith
- Moderator - C5
- mesersmith
- Moderator - C5
- mesersmith
- Moderator - C5
- mesersmith
- Moderator - C5
ma asteptam sa stii ca o masina neinmatriculata in ro are alt pret...
oricum, nu sunt geambas de masini, prin urmare nu am motive sa le vand...
daca va fi sa vand vreo una, va fi doar pt "up grade"....
si nu o sa ma duc deloc in bg, pt ca masina e inscrisa acolo si o vand asa inscrisa...
ii fac omului o procura prin notar care costa 20 de euro si gata...
si daca te uitai in semnatura ai fi aflat ca bg e la 11 km de mine...
cu stima, marius....
oricum, nu sunt geambas de masini, prin urmare nu am motive sa le vand...
daca va fi sa vand vreo una, va fi doar pt "up grade"....
si nu o sa ma duc deloc in bg, pt ca masina e inscrisa acolo si o vand asa inscrisa...
ii fac omului o procura prin notar care costa 20 de euro si gata...
si daca te uitai in semnatura ai fi aflat ca bg e la 11 km de mine...
cu stima, marius....
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Problema nu e pomana electorala. Daca va uitati pe textul legii vedeti ca articolul 1 abroga partea din codul fiscal referitoare la taxa auto si articolul 2 prevede restituirea integrala a banilor. Pina aici toate bune si frumoase, oricit de mult s-ar opune intiiul motociclist al tarii si ce ar zice el.
Problema e ca nu stie nimeni ce se intimpla dupa alegeri. E absolut clar ca de fapt taxa convine tuturor partidelor, numai ca acum alegerile bat la usa si impactul electoral al taxei nu e deloc de neglijat.
Problema e ca nu stie nimeni ce se intimpla dupa alegeri. E absolut clar ca de fapt taxa convine tuturor partidelor, numai ca acum alegerile bat la usa si impactul electoral al taxei nu e deloc de neglijat.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
Eu inteleg ca ce au votat senatorii scoate taxa din codul fiscal si spune ca statul trebuie sa dea banii inapoi, insa de la 1 iulie va fi in viogare o alta lege, cea a noii taxe asa numite de mediu, prin care noua taxa nu mai e la ministerul finantelor platita ci la cel al mediului si deci nu mai e o taxa fiscala, pe langa asta noua lege mai spunand ca daca taxa de mediu recalculata este mai mica decat valoarea platita de cetatean ca taxa de prima inmatriculare i se va restitui cetateanului diferenta.Deci ce vor senatorii si deputatii daca or vota si ei sa faca este anularea unei legi care oricum era anulata prin intrarea in vigoare a noii legi de la 1 iulie.Deci nu va primi nimeni banii inapoi conform chestiei votate acum pentru ca legea in vigoare de la 1 iulie va spune clar ca daca ai platit taxa de prima inmatriculare nu vei primi inapoi decat diferenta intre ce ai platit tu si noua taxa care e mai mica.
De asta ziceam ca e frectie electorala.Toti vor spune ce baieti buni sunt astia care au votat anularea taxei dar nu se gandeste nimeni ca anularea taxei pe care o voteaza ei se intampla oricum la 1 iulie, iar banii inapoi vor fi dati conform noii legi care tot de la 1 iulie intra in vigoare.O sa fie de genul:pe 30 iunie o sa iti spuna"veniti maine sa va dam banii pe taxa inapoi" si pe 1 iulie cand te duci or sa iti zica"nu va mai putem da toti banii pt ca este o noua lege care spune sa va dam numa jumate"
De asta ziceam ca e frectie electorala.Toti vor spune ce baieti buni sunt astia care au votat anularea taxei dar nu se gandeste nimeni ca anularea taxei pe care o voteaza ei se intampla oricum la 1 iulie, iar banii inapoi vor fi dati conform noii legi care tot de la 1 iulie intra in vigoare.O sa fie de genul:pe 30 iunie o sa iti spuna"veniti maine sa va dam banii pe taxa inapoi" si pe 1 iulie cand te duci or sa iti zica"nu va mai putem da toti banii pt ca este o noua lege care spune sa va dam numa jumate"