"Capra vecinului"...

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

"Capra vecinului"...

Mesajde DanT » Joi 10-Iul-2008 11:59

tot ceeace este se poate numi doar prostie ...

nu ii duce capul.. oricum il au doar ca sa nu-i ploua in gat :twisted:

eu am schimbat parbrizul din cauza unei borduri .. :twisted: :twisted:
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

Mishoo
pasionat

Mesajde Mishoo » Joi 10-Iul-2008 17:45

Imi pare rau pentru patania ta si chiar nu pot sa inteleg de unde vine toata ura, invidia sau prostia asta din partea unora, pe care mi-e greu sa-i mai numesc oameni.

Eu pot sa inteleg zgaraiatul masinii daca masina este parcata in:
-statii de autobuz sau troleu
-pe trecerea de pietoni
-pe trotuar astfel incat sa iti ocoleasca lumea masina prin strada sau sa treca pe o dunga
-pe pistele de biciclete...

In cazul in care imi voi lasa masina in astfel de locuri si mi-o voi gasi zgaraiata ma voi injura pe mine si lenea din mine ca nu am mai mers 1-2 sute de metri si sa gasesc un loc ok

Dan Popa
pasionat

Mesajde Dan Popa » Joi 10-Iul-2008 19:32

Dane, esti un gentleman, daca-i alinti cu termeni din astia.
Dar spune-mi cum de mergeai cu rotile in sus de ai dat cu parbrizul in bordura ?

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Sâm 12-Iul-2008 20:41

adica sa ocolesti o masina poate costa atit de scump incit sa merite sa faci cuiva o paguba de citeva milioane bune? ma indoiesc!
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

Mishoo
pasionat

Mesajde Mishoo » Dum 13-Iul-2008 08:26

Eu traiesc in vest, Franta mai precis.Aici oamenii sunt civilizati in trafic pt ca sunt pedepse mari, suspendarea permisului pe perioade lungi+amenzi mari sau doar amenzile imense.Pt depasirea vitezei cu 30 de km iti iei cam 1000 de euro amenda...e mult si pt ei.Pt mersul pe banda de autobuz prin orase iti iei o amenda grasa+suspendarea permisului, iar ca ti-l iei inapoi platesti o alta taxa.In Romania oamenii nu se pot civiliza altfel decat ca aici.Prin pedepse mari.Cum politia nu isi face datoria si sa ii rupa pe soferii indisciplinati in asa hal incat ori se educa ori se lasa de condus, trebuie sa ii educe populatia afectata de nesimtirea lor.Deci dupa ce iti zgaraie un pieton masina ca ti-ai lasat-o ca nesimtitul pe trotuar de tre sa mearga pietonul pe strada, sau daca o lasi pe pista de biciclete, urmatoarea data o sa fii mai atent pe unde o lasi.GARANTAT :wink:

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Dum 13-Iul-2008 12:12

unde parchezi? ca am sa-ti las un cadou de asta intr-o zi daca te gasesc in defect!!! si dupa aia sa imi spui daca mai gindesti la fel!!! asta ca sa nu mai zic ca cineva ar trebui sa construiasca parcari ca sa nu mai gasesti masini parcate pe trotuar
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf

http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service

Lexia available

Mishoo
pasionat

Mesajde Mishoo » Dum 13-Iul-2008 14:41

In paris parcarile subterane sunt pt riverani deci ca vizitator al zonei nu prea poti parca.Parcarile centrale sunt relativ putine ca numar, mari, insa doar in zona centrala.La parcarile subterane o ora e 2 euro.
Parcarile de suprafata sunt pe strazi, pe dreapta(ei au 90% sensuri unice), doar niste dungi trase pe asfalt.nu exista loc in care sa iti lasi masina si sa fie gratis(fara marcaj).Daca nu e marcaj si lasi masina ti-o ridica instant.Daca parchezi pe locurile de suprafata 2 euro ora...
Daca nu platesti parcarea in maxim 1 ora iti iei amenda in geam.30 de euro.Garantat ti-o ei pt ca au un fel de gardieni publici care doar asta fac, dau ture de cartier 1 tura pe ora si daca mai apare cate unu fara bon pe bord ii ard amenda.
Daca nu iti iei masina dupa ce ti-ai luat amenda, in 24 de ore iti lipesc somatie in geam dupa ce iti mai ard o amenda de 30 de euro si mai ai 24 de ore sa ti-o iei.Daca nici dupa alte 24 de ore nu ti-o iei vine serviciul de ridicari si ti-o salta...reo 300 sa ti-o iei inapoi.
Daca parchezi pe:locurile pt handicapati, de livrari la magazine, de politie sau pompieri, de livrari la banci, in poarta unor case sau institutii, in maxim 1 ora ti-au ridicat masina.
Pe trotuar daca parchezi iti ridica masina instant insa nu e moda asta la ei.

Deci uite cum se parcheaza in Paris, fara ff multe parcari subterane.
Acest sistem face traficul fluid pt ca nu pleci cu masina daca nu ai neaparat nevoie pt ca platesti si nu iti convine sa dai 15 euro ca te duci la servici daca nu are firma parcare si o lasi pe strada si te duci cu autobuzul, metrou, bicicleta...

La ei oamenii parcheaza regulamentar pt ca ii arde la buzunar politia, la noi nu se intampla asa pt ca politia e o vita proasta si atunci trebuie educati nesimtitii care parcheaza in poarta casei de nu mai poti sa iesi, pe pista de biciclete, pe trecerea de pietoni, pe trotuar de nu poti sa mai treci, cu zgariatul masinii, spartul geamului, taiatul cauciucurilor, etc.

Exista 2 tipuri de dresaj la animale, educatie as zice in cazul oamenilor.Cu binisorul, adica face un lucru si primeste recompensa sau din contra nu primeste pedeapsa si "hard one" cu bataia, cand face ce ii se zice de frica.la ei e cu binicorul la noi e cu bataia ca altfel nu merge din pacate.

Daca eu voi parca vreodata in locurile de le-am amintit mai sus si mi se zgaraie masina eu voi fi vinovat pt ca nu trebuia sa opresc acolo.Nu am loc de parcare nu plec cu masina de acasa...simplu nu?Nu e obligatoriu sa merg cu masina...Nu imi face primaria parcari ma adaptez si merg cu altceva, scuter, bicicleta, metrou, pe jos, ma sinucid...dar rezolv problema ca de asta sunt om si am ajuns in varful lantului trofic...ca ma pot adapta la conditiile de mediu in care sunt nevoit sa traiesc.

tataie2010
simpatizant

Mesajde tataie2010 » Mar 15-Iul-2008 09:21

Mishoo scrie:In paris parcarile subterane sunt pt riverani deci ca vizitator al zonei nu prea poti parca.Parcarile centrale sunt relativ putine ca numar, mari, insa doar in zona centrala.La parcarile subterane o ora e 2 euro.
Parcarile de suprafata sunt pe strazi, pe dreapta(ei au 90% sensuri unice), doar niste dungi trase pe asfalt.nu exista loc in care sa iti lasi masina si sa fie gratis(fara marcaj).Daca nu e marcaj si lasi masina ti-o ridica instant.Daca parchezi pe locurile de suprafata 2 euro ora...
Daca nu platesti parcarea in maxim 1 ora iti iei amenda in geam.30 de euro.Garantat ti-o ei pt ca au un fel de gardieni publici care doar asta fac, dau ture de cartier 1 tura pe ora si daca mai apare cate unu fara bon pe bord ii ard amenda.
Daca nu iti iei masina dupa ce ti-ai luat amenda, in 24 de ore iti lipesc somatie in geam dupa ce iti mai ard o amenda de 30 de euro si mai ai 24 de ore sa ti-o iei.Daca nici dupa alte 24 de ore nu ti-o iei vine serviciul de ridicari si ti-o salta...reo 300 sa ti-o iei inapoi.
Daca parchezi pe:locurile pt handicapati, de livrari la magazine, de politie sau pompieri, de livrari la banci, in poarta unor case sau institutii, in maxim 1 ora ti-au ridicat masina.
Pe trotuar daca parchezi iti ridica masina instant insa nu e moda asta la ei.

Deci uite cum se parcheaza in Paris, fara ff multe parcari subterane.
Acest sistem face traficul fluid pt ca nu pleci cu masina daca nu ai neaparat nevoie pt ca platesti si nu iti convine sa dai 15 euro ca te duci la servici daca nu are firma parcare si o lasi pe strada si te duci cu autobuzul, metrou, bicicleta...

La ei oamenii parcheaza regulamentar pt ca ii arde la buzunar politia, la noi nu se intampla asa pt ca politia e o vita proasta si atunci trebuie educati nesimtitii care parcheaza in poarta casei de nu mai poti sa iesi, pe pista de biciclete, pe trecerea de pietoni, pe trotuar de nu poti sa mai treci, cu zgariatul masinii, spartul geamului, taiatul cauciucurilor, etc.

Exista 2 tipuri de dresaj la animale, educatie as zice in cazul oamenilor.Cu binisorul, adica face un lucru si primeste recompensa sau din contra nu primeste pedeapsa si "hard one" cu bataia, cand face ce ii se zice de frica.la ei e cu binicorul la noi e cu bataia ca altfel nu merge din pacate.

Daca eu voi parca vreodata in locurile de le-am amintit mai sus si mi se zgaraie masina eu voi fi vinovat pt ca nu trebuia sa opresc acolo.Nu am loc de parcare nu plec cu masina de acasa...simplu nu?Nu e obligatoriu sa merg cu masina...Nu imi face primaria parcari ma adaptez si merg cu altceva, scuter, bicicleta, metrou, pe jos, ma sinucid...dar rezolv problema ca de asta sunt om si am ajuns in varful lantului trofic...ca ma pot adapta la conditiile de mediu in care sunt nevoit sa traiesc.

mishooule draga, du-te te rog si mai spala cateva wcuri in paris ca pe noi ne-ai obosit. cum ne zici tu noua ca nu sunt parcari in paris si orasul e plin de ele? intradevar sunt scumpe, dar exista. cum zici tu ca parisul nu e aglomerat, cand aglomeratia e la ea acasa?
...si explica-mi ce faci daca de acasa pana la locul de munca faci 2 ore cu mijloacele de transport in comun si 30 minute cu masina? tu mergi cu mijloacele de transport in comun, doar ne esti superior noua? ce faci cu agentii de vazari si cu agentii distribuitori care nu au unde parca in nici un oras cat de cat mare din Romania?
nu compara franta cu romania, de fapt franta e greu de comparat cu orice tara din lumea asta la capitolul asta, pentru ca franta are cea mai dezvoltata retea de mijloace de transport in comun. legatura intre oricare 2 puncte ale frantei e deservita de mijloace de tranport (avion, tren, metrou, tramvai, autobuz) care te costa tot cam cat masina iar timpul parcurs pe drum e mai scurt.
urmare a celor de mai sus, cred nu-si are rost comentariul tau

tataie2010
simpatizant

Mesajde tataie2010 » Mar 15-Iul-2008 09:26

si inca un lucru. ai dreptate la o chestie. civilizatia s-a facut peste tot cu forta. asa ar trebui sa se faca si la noi. doar ca trebuie sa ai si cadrul tehnic necesar. ne trebuie intai infrastructra si dupa aia putem vorbi de disciplinare masiva. noi nu avem decat 250km de autostrada, parcari supra/subterane numarabile pe degete, piste de biciclete extrem de putine si asa mai departe. ca sa civilizezi omul trebuie sa ii oferi si o alternativa. ;)

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mar 15-Iul-2008 12:56

eu sunt de parere ca "emigrantul", asa cum spune Tataie are dreptate. am iesit din cacatu' comunist si ne-am vazut toti cu curu' in masina in drum spre supermarket sau mall. in loc sa ne facem griji ca nu sunt destule locuri de parcare, mai bine ne-am face griji cum sa transformam autobuzele si tramvaiele in locuri civilizate (fara aurolaci si hoti de buzunare), ca sa mearga cat mai multa lume cu transportul in comun in conditi decente, sa facem peste tot piste de biciclete, sa mai respiram un aer cat de cat curat si sa ajungem la timp acolo unde avem nevoie. ceea ce mi-as dori enorm (daca nu ar afecta si preturile, ceea ce e imposibil :!: ) ar fi sa vad benzina si motorina vreo 4eu/litru, sa vedem atunci cum isi scot romani aerele din capetele alea seci si mai vin si pe jos la servici/cumparaturi/furat etc.

Mishoo
pasionat

Mesajde Mishoo » Mar 15-Iul-2008 16:37

Amice esti exagerat, eu nu sunt imigrant care spala wc-urile...or fi multi insa eu sunt detasat aici cu serviciul din tara.Nu am venit ca nu aveam ce manca in Romania ci pt ca m-a trimis cineva.

Infrastructura de care amintesti nu exista in Paris ci in afara lui.Parisul nu e aglomerat de masini pt ca nu are in el malluri, blocuri de birouri si altele de gen.Cora e de ex la 20 de km distanta, iar birourile sunt concentrate in La Defense care e la 10 km de centrul Parisului. Parisul e aglomerat in afara lui dar nu inauntru.Parcarile de suprafata de care zici tu ca sunt o investitie in infrastructura sunt pur si simplu niste dungi trase pa asfalt.Din strazile cu 2 sensuri au facut o banda parcari si strada cu sensu unic.nu in parcari ai investit ei pt fluidizare ci in benzile pt autobuze pe care daca circuli iti iau permisul si iei si amenda grasa, in semafoare sincronizate, in sensuri unice pe strazi cu 4 benzi,in metrou, in desfiintarea tranvaiului in oras, nu au decat pe centura orasului, in 3 centuri concentrice, una in buza orasului, a doua la vreo 500 de m de prima si cu 4-5 benzi pe sens si a treia la 20 de km de oras.Infrastructura din interiorul Parisului ca strazi are minim 100 de ani, ce au mai facut de atunci a fost metroul.
Insa eu bag mana in foc ca esti unul dintre desteptii care nu au nevoie de aducatie si depasesc coloana pe contrasens sau care blocheaza intersectia...nu imi fac sperante ca te vei educa vreodata asa ca las-o balta cu educatia ca nu ma chinui...

Mishoo
pasionat

Mesajde Mishoo » Mar 15-Iul-2008 18:58

Trafic din Paris unde unii zic ca e aglomeratie :lol: :
Rue de Rivoli(un fel de Calea Victoriei) una din cele mai aglomerate zone ca si trafic:http://infos-trafic-paris.tf1.fr/index.php?n=3
Place de la Concorde(un fel de Piata Unirii)http://infos-trafic-paris.tf1.fr/index.php?n=1
Beaugrenelle(la 2 min de Turnul Eiffel)http://infos-trafic-paris.tf1.fr/index.php?n=38
BLV. de L'Hopital(zona f aglomerata, Gara Austeritz e in apropiere, plus ca face tranzitul din cartierul chinezsc peste Sena inspre Bastilia)http://infos-trafic-paris.tf1.fr/index.php?n=35
Centura Parisului(unul dintre principalele motive pt care Parisul nu e un oras blocat)http://infos-trafic-paris.tf1.fr/index.php?n=18

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mar 15-Iul-2008 22:27

toata lumea se plange ca e scump carburantul dar isi plimba curul in masina si sa cumpere paine; eu unul pana la ora 18, nu plec cu masina de acasa, poate decat daca am de carat ceva maricel, si asta prin cartier, ca altfel e jale. mai bine merg pe jos, ca ajung mai repede; de ce sa suportam noxele stand la semafor chiar si de peste 2-3 ori? de ce sa consumam carburanti aiurea cand putem sa facem economie si sa folosim metode auziliare? de ce sa ma chinui sa parchez masina cate 10 minute, si cateodata sa nu reusesc? cateodata esti nevoit sa lasi masina la peste 100 de metrii de destinatie... mai e vreo afacere sa merg cu ea oriunde? eu zic ca nu. cand merg pe jos pe picioare, pot sa observ mai bine traficul rutier, ca de asemenea si participantii la el; concluzia... peste 50% dintre participanti, sunt de fapt la plimbare, merg aiurea, fara nici un capatai sau scop. dupa parerea mea masina este ca sa faci cu ea deplasari maricele, nu una doua sa e duci sa iei tigari si paine de la chioscul din colt. dupa parerea mea, romanul, dupa ce ca e prost, trebue sa mai fie si fudul... au dat la televizor zilele astea, ca deja romanii se orienteaza catre motociclete din cauza traficului aglomerat. AIUREA!!! ziua se plimba cu masina, iar seara scot la plimbare motoarele, merg pe o roata prin tot orasul, si se strang cate 10-15 la barfe, laudandu-se ce noile achizitii; ceva practic aici? eu cred ca nimic. spunea cineva mai sus... parca xenon... in loc sa incercam sa facem mijloacele de trasnport in comun cat mai confortabile, noi cautam nod in papura ca nu avem parcari. si chiar daca nu avem, unde dracu sa le mai faca? ca deja au taiat aproape toti pomii ca sa faca parcari. nu ajunge atata sacrificiu? cu mijlocul de transport in comun ajungi mai repede la destinatie, iar cu abonament este mult mai ieftin!!! sau ce.... toti se plang ca nu au bani si ca o duc greu, da isi plimba curul in masina, pt ca le e rusine sa urce in autobuz. intr-adevar, este josnic asa ceva. ASA NE TREBUIE
legat de subiect... eu tot timpul cand las masina undeva ma asigur sa nu deranjez sau sa blochez pe careva. in schimb, mi s-a intamplat sa trebuiasca sa plec urgent de acasa si sa gasesc masina parcata in poarta... cum nu sunt vandal, i-am scos ventilele de la 2 roti doar... sa fi exagerat eu? nu cred. bine, asta e doar un exemplu...

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mie 16-Iul-2008 10:24

dj01fad scrie:toata lumea se plange ca e scump carburantul dar isi plimba curul in masina si sa cumpere paine; eu unul pana la ora 18, nu plec cu masina de acasa, poate decat daca am de carat ceva maricel, si asta prin cartier, ca altfel e jale. mai bine merg pe jos, ca ajung mai repede;

Pentru ca guvernul a pus mare presiune pe oameni cu taxa auto si fiecare roman s-a bagat in datorii pina in git ca sa isi ia cit mai "multa" masina". Si doar nu vrei sa plateasca rate la masina si sa o tina in parcare? :lol:
Atit timp cit am sa vad blocaje pe strazi sau pe sosele, pot sa consider ca de fapt carburantii inca nu sint scumpi si companiile petroliere pot sa scumpeasca carburantii fara probleme.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Vin 18-Iul-2008 07:33

Atata timp cat ai metrou unde locuiesti care te duce fix pana la serviciu, mi se pare inutil sa-ti folosesti masina. Masina in Bucuresti mi se pare un moft si o "unealta" de tocat timp si bani. E folosita in general din mandria de a nu fi mai prejos de vecinul sau colegul de birou care merge la fel tot cu masina. Este utila numai daca te ocupi cu o firma de distributie, livrari, imobiliare, etc.
Parearea mea :D
In Bucuresti mersul cu metroul/pe jos este obligatoriu :)

Înapoi la “Diverse”