Accident rutier

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

florin_budea
pasionat

Accident rutier

Mesajde florin_budea » Dum 10-Aug-2008 08:04

Copilul meu a fost victima unui accident rutier. A fost lovit pe un drum de acces din cartier fiind semnalizata cu indicatorul Atentie Copii si cu limitare de viteza la 15 km/h.Masina implicata este un BMW seria 3 model 94 1.600 cmc, masina fiind dotata cu sis. de franare ABS. Urma de franare dupa spusele politiei este de pe partea stanga 1,8 m iar pe dreapta 80 cm vizibil. Intrebarea este care este vinovazul in acest caz si ce masuri se iau. Sunt derutat p. ca politia incerca sa musamalizeze cazul incercand sa-i sa dea vina si pe victima , incercand sa de-a vina pe copil ,ca nu a fost supraveghet , defapt la lovit sub ochii mei, copil a fost proiectat de la locul impactului 7-8 m , deci viteza exista , eu am vazut ,si am martori ,dar politia a zis ca nu pot eu ca sa indic viteza cu care a circulat si nu este valabila declaratia mea in cea ce priveste viteza autovehicolului doar dupa urmele de franare , dar el nu a masurat distanta de la locul impactului si unde a fost proiectat copilul defapt nici nu stie , nu a luat cel putin numele martorilor , cand am zis ca vreau sa dau declaratie mi-a zis '' Vrei sa dai declaratie ca copilul a trecut neregulamentar drumul, dar defapt este un drum de acces in cartier si avea indicatorul <<ATENTIE COPII>>

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Dum 10-Aug-2008 09:15

imi pare rau sa aud de asa ceva .. in conditiile astea, Florin, eu ti-as recomnda sa vorbesti deja cu un avocat care se ocupa de acest tip de procese.

mi se face scarba din ce in ce mai tare de MILITIENII care se cred politisti europeni.

Sper, din tot sufletul, ca al tau copil se simte bine.
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Dum 10-Aug-2008 09:17

in primul rand imi pare rau pentru eveniment. din cate stiu, conform legii, chiar si in zone rezidentiale, daca nu este pe trecerea de pietoni sau pe trotuar, pietonul poarta intreaga responsabilitate. bineinteles, viteza prea mare e ilegala, dar nu e infractiune. mai mult, nu se poate proba viteza. urmele de franare pot fi foarte putin vizibile pana la inexistente daca exista abs pe masina. Semnul de "Atentie copii!" nu are prea mare valoare, pentru ca chiar daca mergi foarte incet pe aceste strazi oricand iti poate sari un pieton dintre masini si atunci nu poti face vinovat soferul pentru un pieton nedisciplinat. In cazul tau, singura varianta pe care o vad ar fi sa dovedesti ca, din cauza vitezei excesive (pe care trebuie sa o probezi) a cauzat o victima. totodata trotuarul (daca exista) trebuia sa fie blocat sau inaccesibil, pentru ca altfel pietonul e obligat sa il foloseasca.

La sfarsit, parerea mea este ca daca te simti cu adevarat nedreptatit de politie si soferul bmw-ului este cu adevarat vinovat, fa-ti dreptate singur. Ai grija insa sa ai destule resurse si destui nervi.. and never get caught

florin_budea
pasionat

Mesajde florin_budea » Dum 10-Aug-2008 10:16

mbc scrie:in primul rand imi pare rau pentru eveniment. din cate stiu, conform legii, chiar si in zone rezidentiale, daca nu este pe trecerea de pietoni sau pe trotuar, pietonul poarta intreaga responsabilitate. bineinteles, viteza prea mare e ilegala, dar nu e infractiune. mai mult, nu se poate proba viteza. urmele de franare pot fi foarte putin vizibile pana la inexistente daca exista abs pe masina. Semnul de "Atentie copii!" nu are prea mare valoare, pentru ca chiar daca mergi foarte incet pe aceste strazi oricand iti poate sari un pieton dintre masini si atunci nu poti face vinovat soferul pentru un pieton nedisciplinat. In cazul tau, singura varianta pe care o vad ar fi sa dovedesti ca, din cauza vitezei excesive (pe care trebuie sa o probezi) a cauzat o victima. totodata trotuarul (daca exista) trebuia sa fie blocat sau inaccesibil, pentru ca altfel pietonul e obligat sa il foloseasca.

La sfarsit, parerea mea este ca daca te simti cu adevarat nedreptatit de politie si soferul bmw-ului este cu adevarat vinovat, fa-ti dreptate singur. Ai grija insa sa ai destule resurse si destui nervi.. and never get caught

Nu exista trotuar si nici trecere si este vizavi cu un camin de copii ca are iesire direct in strada

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Dum 10-Aug-2008 14:44

"Nu exista trotuar si nici trecere si este vizavi cu un camin de copii ca are iesire direct in strada"

nu are cum sa fie vinovat copilul avand in vedere indicatoarele si ceea ce ai spus tu in citatul de mai sus. urmele de franare de 1 metru la o masina cu abs indica o viteza mai mare de 15 km/h. aici nu e vorba de infractiune (pentru mbc), ci e vorba sa se stabileasca vinovatul. crezi ca aia de prosti au pus indicatoarele aia acolo? sunt puse pentru a fi respectate. copii sunt imprevizibili, si la viteze ceva mai ridicate nu mai poti preveni nimic, asa ca daca gonesti aiurea te faci direct vinovat daca dai peste cineva. repet, copilul nu are cum sa fie vinovat. este ca si cum ar scoate trenul vinovat daca te calca pe o trecere fara bariere....
vorbeste cu un avocat, vezi ce si cum, dar nu accepta situatia data de acel militian cretin.
multa sanatate copilului!

sorin69
pasionat
Masina: Citroen C-Eysee Exclusive 1.6 VTI 115 CP Euro 6
2: Fost posesor Citroen C3 Cool Air, an 2006

Mesajde sorin69 » Lun 11-Aug-2008 15:26

Imi pare rau pentru cele intamplate nu-ti pot da nici un sfat decat atat vreau sa-ti transmit MULTA, MULTA SANATATE celui mic

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 12-Aug-2008 08:49

Imi pare rau pentru patania ta. Urmele de frinare indica o viteza mai mare de 15 km/h. Se poate solicita o expertiza tehnica pentru asta. Nu ii lasa pe politistii spagari sa aplice principiul "mortul e de vina", contacteaza un avocat. Conform "logicii" din Romania, ala te-ar putea da in judecata pentru ca ti-ai lasat copilul nesupravegheat si i-a avariat masina.
Multa sanatate celui mic!
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Dan Popa
pasionat

Mesajde Dan Popa » Mar 12-Aug-2008 19:55

Florine, imi pare tare rau pentru copilul tau. Sper din tot sufletul sa se faca bine si fara urmari.
Din pataniile de acest gen ale unei prietene, pot sa-ti sugerez sa duci copilul la medico-legal pentru examinare si adeverinte, adeverinte de la spitalul unde este internat, declaratii ale martorilor care au fost de fata, etc. Ulterior o sa-ti ceara instanta alte documente.
Vorbesc de instanta pt. ca in cazul ranirii de persoane politistul automat ii retine carnetul soferului si intocmeste dosar penal ( semnul atentie copii il obliga pe sofer sa incetineasca pana la evitarea oricarui pericol iar, daca nu exista trotuar inseamna ca nu are rost nici trecerea de pietoni ).
Tu trebuie sa urmaresti la politie, eventual sa sa depui o reclamatie scrisa, cu nr. de inregistrare, pentru ca militianul respectiv sa nu faca vreo manarie.
Daca te hotarasti pentru proces, trebuie sa gasesti un avocat de care sa fii sigur ca nu te vinde si mai vorbim.

florin_budea
pasionat

Mesajde florin_budea » Mie 13-Aug-2008 23:04

Rezultatul politiei este , copilul este vinovat, chiar daca se afla in zona rezidentiala, avea restrictie de viteza si atentie copii. Azi am facut o adresa inspre Minister, judet si politia locala. D-l politist chiad m-a vazut ca ma pregatesc sa-l atac in instanta, nu a mai putut nici vorbi ce sa ma preveasca in ochi. Am vrut si o spun din tot sufletul ca am vrut sa-l iert ca se putea intampla oricui si imi este si oarecum amic, dar m-am razgandit daca castig cu politia, pana la Haga merg daca este necesar, ii fac plangere penala si nu il iert .
Am citit noul cod rutier si scrie in ca in zona rezidentiala citez ,, se conduce cu o viteza cu cel mult 20 km/h
In zona rezidentiala , semnalizata ca atare, pietonii pot folosi toata latimea partii carosabile, iar jocul copiilor este permis''

Ce nu inteleg ,,semnalizata ca atare'' este un indicator specil sau este suficient , spatiul cu o singura intrare ,iesire intr-un cartier de locuinte unde nu sunt trotuare si nici zone de refugiu (trecere de pietoni) este socotita spatiu rezidential? daca este marcata cu indicatorul de restrictionare de viteza si atentie copii este suficient?

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Joi 14-Aug-2008 02:17

pt. zona rezidentiala exista un indicator specific.

http://www.testeauto.ro/chestionare/ind ... xhLmdpZg==

daca aici nu rezolvi nimic, chiar poti ajunge la CEDO (Curtea Europeana a Drepturilor Omului) la Strassbourg. (nu chiar la Haga ca acolo se judeca criminalii de razboi). au ajuns altii la CEDO si pt. o amenda R.A.T.B. si au avut castig de cauza.
cum se simte cel mic? ca asta e mai important.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Joi 14-Aug-2008 11:36

Da-i in judecata... si pe autorul accidentului si pe politistul spagar.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

florin_budea
pasionat

Mesajde florin_budea » Joi 14-Aug-2008 19:41

Am l-am scos din spital, doctorii au scris ca este bine, dar trebuie sa fiu foarte atent timp de 3 saptamani. Acum cazul a fost preluat de alt politist si sper sa se faca dreptate acum.Comandantul politieimi-a garantat ca d-l politisc va raspunde pentru raport.

Dan Popa
pasionat

Mesajde Dan Popa » Joi 14-Aug-2008 21:42

In scris ? Tu ai facut o sesizare inscris, nu? Intreaba-l pe cel care se ocupa acum de dosar daca l-a chemat pe soferul respectiv si i-a luat carnetul.

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Vin 15-Aug-2008 11:21

este f clar ca soferul este vinovat si faptul ca ai citit codul rutier si te-ai convins de asta, nu poate decat sa te ajute si sa-ti dea injcredere in tine....
sper ca vei avea suficienta tarie sa nu te lasi pana cand politistul nu va fi pedepsit, pt ca daca el isi facea datoria, nu trebuia sa mai treci prin toate astea, ai fi putut in felul asta sa te concentrezi pe sanatatea celui mic...

ma bucur sa aud ca cel mic va fi bine si asta, dincolo de faptul ca iti confera o oarecare liniste, te va lasa sa te ocupi si mai bine de spagar...si sper sa nu te faca sa renunti...

m-am saturat de militieni spagari, si imi doresc sa obtii cel putin o pedeapsa disciplinara pt politist...
cat despre sofer, imi pare rau de el, i se putea intampla oricui, cu totii suntem soferi si presupun ca stii ce inseamna asta...a incercat sa scape si nu ma mira...

as vrea sa te pot ajuta dar nu stiu cum...daca am putea sa te ajutam cu ceva, nu ezita sa ne spui....

multa sanatate celui mic si sa ne tii la curent...

si nu uita, actiunile tale ar trebui sa se indrepte cu precadere asupra militianului si mai putin asupra soferului, desi....

nu uita sa te acoperi de hartii, orice hartie sa aiba nr de ordine, sa faci totul in scris, nimik pe vorbe goale...e f important...

fa o reclamatie impotriva politistului la militie cu nr de ordine si pune accent pe faptul ca a avut o atitudine tendentioasa, sa nu cumva sa spui in scris ca a luat spaga pt ca ar putea contra ataca cu proces de calomnie...

acuza-l doar ca nu si-a facut datoria si ca a fost impotriva ta de la inceput pana la sfarsit si sa nu accepti nicio oferta de impacare cu militianul...

trebuie sa scapam o data de ei...

florin_budea
pasionat

Mesajde florin_budea » Sâm 16-Aug-2008 15:41

Am fost la cunostinta care est fost colonel in contraspionaj si la un avocat , am ceva cunostinte , am inaintat adresa pana la minister.Sper totusi sa se faca dreptate, la cum merg treburile in tara asta nu ma mir de nimic.

Înapoi la “Diverse”