stergatoare de calitate ?

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

cit_a
pasionat

stergatoare de calitate ?

Mesajde cit_a » Sâm 27-Sep-2008 16:34

doresc sa cumpar stergatoare pt. masina din semnatura . am dat cateva rateuri cu cateva seturi de stergatoare , opinii despre stergatoare daca se poate , cat mai multe .........multumesc anticipat.

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Sâm 27-Sep-2008 17:39

Valeo. Sterg foarte bine si tin mult (in timp) daca nu dai pe gheata cu ele cum fac eu de obicei.

sandor mihai
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
3: Citroen XM 2.1 TDI 1993

valeo

Mesajde sandor mihai » Sâm 27-Sep-2008 18:19

mbc scrie:Valeo. Sterg foarte bine si tin mult (in timp) daca nu dai pe gheata cu ele cum fac eu de obicei.

si din cite stiu e echiparea originala pt. citroen.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.

APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Sâm 27-Sep-2008 22:39

GARANTEZ ca vei fi FOARTE multumit de stergatoarele CHAMPION pe care le poti gasi la Carrefour/METRO/SELGROS. eu am dat 85lei pe un singur Valeo flat si este mult mai prost decat un set de 50 lei Champion (deci25 lei/bucata) pe care i l-am cumparat unui prieten loganist. deci, du-te in primul supermarket si ia-ti CHAMPION. nu o sa iti para rau.

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Dum 28-Sep-2008 10:46

nu stiu cum ai platit tu atata pe un singur stergator (eu nu imi mai amintesc cat am dat, dar sigur a fost un pret acceptabil). Faza cu o marca obscura gasita la magazinele gen selgros/metro/cora/real/auchan/carfur ma lasa sincer foarte rece. Nu poti compara un producator bun cu ceva aiurea. am cumparat si eu din gresala (ploua torential si tocmai mi-am luat masina) un stergator din cora. l-am schimbat dupa o saptamana. Seful a fost "inteligent" si a cumparat din metro. Dupa prima zi (a si ploua) le-am aruncat si am luat seturi valeo pentru toate masinile.
Pretul: loganuri: 50 ron / set (am luat 3 seturi), cielo -45 ron/ set (sunt un pic mai mici). Toate masinile ruleaza cu stergatoarele repective de anul trecut din toamna si functioneaza ireprosabil.

Am fost un pic cam lung pentru niste chestii ieftine (stergatoare), dar poate te mai gandesti.

ViperDodo
pasionat

Mesajde ViperDodo » Dum 28-Sep-2008 12:21

apropo de stergatoare! sistemul de stropire a parbrizului, la BX, se gaseste original pe undeva? sau trebuie sa improvizez din furtun de perfuzie? :cry:
Citroen BX 17. TD '89

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Dum 28-Sep-2008 13:37

la un moment dat era cineva care putea comanda brat + sistem de stropit parbrizul care era ok si pentru bx. da un search

cit_a
pasionat

Mesajde cit_a » Dum 28-Sep-2008 14:02

multumesc pt. raspunsuri , mai astept pareri . o zi buna .

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Dum 28-Sep-2008 16:21

mbc, de ce iti place sa vorbesti aiureli? pe bune, tu chiar n-ai auzit de CHAMPION? sunt aia care fac si bujii si alte chestii. de grupul FEDERAL MOGUL ai auzit? daca nu, iti zic eu, este grupul din care fac parte "marcile obscure" FERODO, GOETZE. CHAMPION, NATIONAL (aia care fac simeringuri rulmenti, capete de planetara etc.), CARTER si inca alte aprox 15 branduri cunoscute.
sincer, mi-e greu sa cred ca nu ai mai vazut pana acum emblema asta: http://www.rallyshop.it/images/champion_racing.jpg
stergatorul meu a costat atat fiindca este Aero Flat si are 65cm :wink: . daca il gasesti tu mai ieftin anunta-ma. eu nu am gasit pana acum.

"For more than 100 years, Champion® has been one of the world's most respected brands, providing a wide array of service replacement parts. These trusted products include spark plugs, wiper blades and filters."

uite saitu de la stergatoare:

http://www.federal-mogul.com/en/Afterma ... erVehicle/

Aceste stergatoare sunt vandute OM de OPEL la 150lei/set. deci triplu pt. un ambalaj.

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Dum 28-Sep-2008 23:11

ca incepator ce sunt, nu mi-e cunoscuta sigla si nu cunosc marca Champion. Restul marcilor din grup imi sunt cunoscute.

Sa nu comparam un stergator special cu unul standard :)! vrei mai mult, platesti in plus. Poate ne spui cam ce are in plus stergatorul Aero Flat. Poate e de luat in considerare, desi momentan nu imi vine in minte ce ar putea face un stergator inafara de ... a sterge. sau eventual ceva cu incalzire, desi nu cred ca e cazul.

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Lun 29-Sep-2008 08:44

ViperDodo scrie:apropo de stergatoare! sistemul de stropire a parbrizului, la BX, se gaseste original pe undeva? sau trebuie sa improvizez din furtun de perfuzie? :cry:

Teava de plastic care sta pe bratul de stergator gasesti la CX Basis. Ia legatura cu dl Dulacioiu, ii gasesti numarul de telefon in sectiunea de Link-uri si Sdrese utile.
Teava este pt CX dar sunt sigur ca e identica cu cea de BX.

cit_a
pasionat

Mesajde cit_a » Lun 29-Sep-2008 09:57

opinii , opinii nu mici certuri :wink: ...................

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Lun 29-Sep-2008 13:46

nu le-as numi certuri, ci doar mici tensiuni intre doi forumisti fanatici :lol: .

mbc, la lungimea 65 diferenta de pret (in acelasi magazin) era de 5 lei intre strgatorul flat si cel normal.
flatul are integrat un mic eleron (exact ca cel din cauciuc de pe portbagajele daciilor mai vechi). in felul asta aerul exercita o anumita forta de apasare pe stergator la viteze mari.
rezulta 2 avantaje (verificate): 1. la peste 140km/h nu mai flutura stergatoarele in repaus (la Logan asa face, dar si la alte masini cu brate mai "moi")
2. tot la viteze mari, datorita acestei presiuni facute de aer cu ajutorul eleronului, in timpul stergerii, stergatorul sta presat pe parbriz si sterge mult mai bine.

oricum, incearca Champion. nu sunt chiar ieftine, dar in nici un caz scumpe. intre 45 si 55 lei /set. pur si simplu lasa uscat in urma lor. au o banda subtire care atunci cand e cazul sa le inlocuiesti devine alba. nu sunt niste stergatoare superdurabile. ca sa stearga ireprosabil cred ca 1 an le ajunge (pt. pretentiosi). dar in anul ala sterg perfect.

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Lun 29-Sep-2008 14:28

champion - 3 luni maxim
valeo - > 6 luni
testate in decurs de 4 ani pe BX-ul din dotare, 2 ani pe Toyota Yaris si 4 luni pe Ford Fiesta (valeo - functionare ireprosabila)

la mine ramane VALEO (echipare originala masina) ... insa depinde de fiecare ..:):) :lol:

ca intotdeauna . :lol:
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

cit_a
pasionat

Mesajde cit_a » Lun 29-Sep-2008 18:19

Champion de 55 sunt la noi 71 lei , atat in real cat si-n practiker , omv, etc ..problema e ca la xantia 2 cel din stanga e de 65 si din dreapta e de cca 45 va dati seama ca de 65 Champion gram nu am gasit pe la noi . ramane sa dau o comanda la un magazin sa vad ce prind . o zi buna.

Înapoi la “Diverse”