Glasurit vs Standox

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

madlex456
pasionat

Glasurit vs Standox

Mesajde madlex456 » Joi 09-Oct-2008 13:47

Vreau sa-mi vopsesc masina si nu stiu care dintre vopselele Standox si Glasurit sa aleg.
Nu conteaza pretul, vreau sa stiu mai mult de calitate si aici ma refer la luciul pe care il are vopseaua, si cum va rezista in timp, ca peste 10 ani sa nu am o masina complet mat. Masina nu are decat 3 ani, dar e plina de zgarieturi si mici lovituri.
Daca si-a vopsit cineva masina cu una din cele 2 vopsele vreau sa-mi zica pareri, cum o iesit, are luciu, straluceste dupa nu stiu cat timp, s-o decolorat ?
Fiind amandoua vopsele de top, insemnand ca ambele prezinta aceeasi calitate si respectiv pret, alegerea sa fie doar de brand si atunci nu isi prea are rost intrebarea mea?! :shock:
Deci ca brand ce sa aleg daca amandoua sunt foarte bune?

Asrept raspunsurile voastre (cat mai curand, intr-o sapt trebuie sa cumpar vopseaua)
Multumesc

P.S. mentionez ca nu am cunostiinte despre vopsele

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Joi 09-Oct-2008 22:51

care mai buna, nu stiu, nici eu n-am cunostinte despre vopseluri. cert e ca ATS-ul vopseste cu Standox. la fel si Radaini. am un prieten vopsitor insa, si o sa il intreb maine, sper sa tin minte.

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Vin 10-Oct-2008 06:21

cea mai buna vopsea este un vopsitor bun, specie rara in tara noastra.

razzwan
pasionat

Mesajde razzwan » Dum 09-Noi-2008 21:28

cativa din prietenii mei au vopsit masinile cu Glasurit si sunt foarte multumiti de vopsea ....

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Lun 10-Noi-2008 07:41

alexd scrie:cea mai buna vopsea este un vopsitor bun, specie rara in tara noastra.

Confirm :!: Prietenii stiu de ce... :wink:

gloss
just curious

Re: Glasurit vs Standox

Mesajde gloss » Sâm 31-Ian-2009 23:10

tarziu, dar...
Daca zici ca nu conteaza pretul, atunci nu conteaza pe care din cele 2 o folosesti, abele sunt excelente, sunt cele mai bune la nivel mondial. Totusi daca zici ca vrei sa ai aceeasi masina si peste 10 ani si vrei sa aiba aceeasi vopsea, atunci cred ca te cam intereseaza si pretul :wink: si aici iesi putin mai ieftin la Glasurit, adica cu vreo 20-30% mai ieftin...

[quote="madlex456"]Vreau sa-mi vopsesc masina si nu stiu care dintre vopselele Standox si Glasurit sa aleg.
Nu conteaza pretul, vreau sa stiu mai mult de calitate si aici ma refer la luciul pe care il are vopseaua, si cum va rezista in timp, ca peste 10 ani sa nu am o masina complet mat. Masina nu are decat 3 ani, dar e plina de zgarieturi si mici lovituri.
Daca si-a vopsit cineva masina cu una din cele 2 vopsele vreau sa-mi zica pareri, cum o iesit, are luciu, straluceste dupa nu stiu cat timp, s-o decolorat ?
Fiind amandoua vopsele de top, insemnand ca ambele prezinta aceeasi calitate si respectiv pret, alegerea sa fie doar de brand si atunci nu isi prea are rost intrebarea mea?! :shock:
Deci ca brand ce sa aleg daca amandoua sunt foarte bune?

Asrept raspunsurile voastre (cat mai curand, intr-o sapt trebuie sa cumpar vopseaua)
Multumesc

P.S. mentionez ca nu am cunostiinte despre vopsele[/quote]

madlex456
pasionat

Mesajde madlex456 » Dum 01-Feb-2009 16:50

merci gloss, pana la urma am ales standox caci din ce am auzit si fabrica TPCA (unde se fac buburuzele) foloseste standox. Masinuta a iesit bine, nu atat de bine cum visam, dar daca nu cunosti nici nu-ti dai seama ca a fost revopsita. o chestiune ar putea fii faptul ca am ales vopseaua cu lacul in ea, iar masina a venit din fabrica cu lacul dat peste vopsea, adica separat, o alta chestiune ar putea fi vopsitorul, dar nu mai conteaza, sunt multumit ca nu mai are nici o zgarietura

toro
pasionat
Masina: C.Xsara II 2004 16i - Coupe 110 cp.
2: Ford Ranger Pick-Up 2.0 EcoBlue- Double Cab.(2018)

Vopsele Auto

Mesajde toro » Dum 01-Feb-2009 17:34

Sa mai scris despre acest subiect si ma repet : Vopseaua are un rol principal in procesul de vopsire (calitatea ei). Dar degeaba ai vopsea de 200de ron /litru , cand ai un meserias caruia mana nu-l ajuta. Pregatirea autoturismului (dupa tinichigerie) grunduirea...chituirea...slefuirea(finisare) vopsirea...uscarea si nu in ultimul rand (dupa uscarea 100%) polisarea.Toate astea necesita<maiestrie-arta> ca la sfarsit sa ai in fata un client multumit . Se tot fuge dupa vopsele (adevarat calitative) foarte scumpe. Fara a face reclama !! vopselele policolor(sub licienta DuPont) au aceleasi calitatii ca suratele ei Standox..Stoll sau Glasurit. DAR preturile lor sunt mult mai mici !!! Si ar mai fii mult de scris despre acest subiect !!! ....
Peace on earth ... War under the blanket !

emylio_6764
simpatizant

Mesajde emylio_6764 » Lun 02-Feb-2009 20:09

salut! spui ca ti-a fost vopsita masina cu vopsea cu lac in ea?? dak as putea sa dau si eu o parere... cred ca vopsirea cu lac peste vopsea este mai durabila in timp... lacul confera o oarecare protectie a vopselei, si se polisheaza mult mai bine si mai usor... deci in privinta matuirii in timp, vopseaua cu lac in ea este mai predispusa la matuire!!!
standox-glasurit.... au aceleasi proprietati
dinn experienta ti-as fi recomandat duPont, dar abia acum am vz subiectul....

pentru sfaturi vopsele moduri de lucru si de vopsire vas putea ajuta!!..tinand cont ca sunt vopsitor auto... nu ca as vrea sa ma laud, dar multi au nevoie de sfaturi in privinta vopsitoriei...

emylio_6764
simpatizant

Mesajde emylio_6764 » Lun 02-Feb-2009 20:10

apropo... poti sa vopsesti cu vopsea de 50 ron litru (noname) .... si sa iasa ca-n fabrica :wink:

adrian_emil
pasionat

Mesajde adrian_emil » Lun 02-Feb-2009 20:25

cu pensula eventual.....(glumesc..)

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Lun 02-Feb-2009 22:18

iesedaca o aplica cineva experimentat si cu scule adecvate, dar nu tine in timp. Aveam o cunostinta vopsitor care imi povestea ce trebuie facut pentru ca vopseaua sa nu capete textura coajei de portocala dupa aplicare. Bineinteles ca am uitat :).

gloss
just curious

Mesajde gloss » Mar 03-Feb-2009 08:16

Ai dreptate cu durabilitatea in timp, si cu protectia vopselei... si daca iti iubesti masina si alegi un lac rezistent la zgarieturi (cel cu particule ceramice), atunci vei avea un finish de exceptie.

[quote="emylio_6764"]salut! spui ca ti-a fost vopsita masina cu vopsea cu lac in ea?? dak as putea sa dau si eu o parere... cred ca vopsirea cu lac peste vopsea este mai durabila in timp... lacul confera o oarecare protectie a vopselei, si se polisheaza mult mai bine si mai usor... deci in privinta matuirii in timp, vopseaua cu lac in ea este mai predispusa la matuire!!!
standox-glasurit.... au aceleasi proprietati
dinn experienta ti-as fi recomandat duPont, dar abia acum am vz subiectul....

pentru sfaturi vopsele moduri de lucru si de vopsire vas putea ajuta!!..tinand cont ca sunt vopsitor auto... nu ca as vrea sa ma laud, dar multi au nevoie de sfaturi in privinta vopsitoriei...[/quote]

gloss
just curious

Re: Vopsele Auto

Mesajde gloss » Mar 03-Feb-2009 08:33

sunt si eu de acord ca mana vopsitorului este extrem de importanta, dar (caci mereu exista un "dar") nu putem compara mere cu portocale... Policolor are aceleasi calitati timp de cateva zile...iar dupa cateva luni se vede chiar o mare diferenta... d-aia se si foloseste doar in garaje in cea mai mare parte...caci in garaje lumea cauta ieftin, nu calitativ si asta spune totul...

[quote="toro"]Sa mai scris despre acest subiect si ma repet : Vopseaua are un rol principal in procesul de vopsire (calitatea ei). Dar degeaba ai vopsea de 200de ron /litru , cand ai un meserias caruia mana nu-l ajuta. Pregatirea autoturismului (dupa tinichigerie) grunduirea...chituirea...slefuirea(finisare) vopsirea...uscarea si nu in ultimul rand (dupa uscarea 100%) polisarea.Toate astea necesita<maiestrie-arta> ca la sfarsit sa ai in fata un client multumit . Se tot fuge dupa vopsele (adevarat calitative) foarte scumpe. Fara a face reclama !! vopselele policolor(sub licienta DuPont) au aceleasi calitatii ca suratele ei Standox..Stoll sau Glasurit. DAR preturile lor sunt mult mai mici !!! Si ar mai fii mult de scris despre acest subiect !!! ....[/quote]

emylio_6764
simpatizant

Mesajde emylio_6764 » Mar 03-Feb-2009 16:51

vopseaua policolor este mai imbunatatita acum.... nu mai este la fel ca acum 6-10 ani sa zicem....
formulele de vopsea se schimba tot timpul... este o tehnologie... si tehnologiile evolueaza constant....

vopseaua policolor cu pigmenti metalici este destul de buna, ma refer la astea care se fabrica acum, nu cea de 6-10 ani...
.... insa la vopseaua care se prepara cu lac in ea , calitatile lasa de dorit... acopera greu, e pretentioasa si nu asa de rezistenta in timp....aaaa si se mai si matuie cu timpul!!!

policolor este produsa pt romania... si din cate stiu eu inca se mai fabrica pe baza de diluant, cand majoritatea marcilor de vopsea au trecut pe baza apa.. ca sa fie in conformitatile U.E.... va trece si policolor pe baza de apa, dar peste un an!!

Înapoi la “Diverse”