Accident cu BX-ul victima

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Accident cu BX-ul victima

Mesajde nicum » Lun 27-Oct-2008 11:45

Salut,
Am fost lovit de 2 ori in spate intr-o benzinarie (stationam) de o masina. Prima data tanti nu a frinat, a doua oara a apasat pe acceleratie in loc de frina si mi-a mai tras-o o data.
Am mers la politie si s-a constatat asa:
- tanti vinovata
- nici eu nici ea nu am consumat alcool
- avariile mele: bara spate, stop, hayon, aripa spate, usa dreapta spate blocata

Am luat o copie dupa RCA-ul cucoanei si mai incolo o sa trec pe la asigurari sa vad exact ce si cum.
Azi noapte am fost la un tinichgiu si mi-a zis ca ar trebui sa o duc undeva unde au presa de tras caroserii. Structura de de rezistenta a masinii (lonjeron, stilp, etc.) nu e afectata. Idem puntea spate.
Masina mea are 25 de ani, a cucuoanei e un Logan cu Casco.
Ce variante am? Ce imi recomandati?
Daca am omis ceva va rog intrebati.

Alta intrebare: stiti vreun service in Bucuresti care are presa de indreptat caroserii?
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

ViperDodo
pasionat

Mesajde ViperDodo » Lun 27-Oct-2008 12:02

daca politia a zis catanti e vinovata, i-ai cascoul, cauta un service agreat de firma de casco la care are tanti contract si du-o acolo! acum ai mai multe variante! ori astepti pana cascoul iti pune stampila de "ACHITARE" pe fisa de daune, ori te duci, platesti tu din buzunar si cascoul iti da banii mai tarziu!

parerea mea e sa te duci la aia la casco, sa-ti faca o constatare apoi cauti un service!
service care satraga caroserii s-ar putea sa fie chiar cel de pe cutitul de argint, la dl. ciocarlan! nu sunt sigur!
Citroen BX 17. TD '89

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Lun 27-Oct-2008 12:08

pt ce presa ? ai podeaua din portbagaj indoita ?
Usa se deblocheaza odata cu schimbarea aripii spate , prese pt caroserie gasesti la diferite locatii (AutoCobalcescu , Ats ...)

tase.cristi
pasionat
Masina: Ctiroen C5 II 2,2hdi 2005

Mesajde tase.cristi » Lun 27-Oct-2008 12:41

ViperDodo...ce sa faca cu casco-ul femeii....acopera doar avariile suferite de logan pentru bx este doar RCA -ul femeii....
Daca te simti bine, nu-ti fa griji; totdeauna exista un binevoitor care te ajuta sa-ti treaca!

tartorul
pasionat

Mesajde tartorul » Lun 27-Oct-2008 12:47

Avand in vedere ca masina are niste ani, despagubirea care poate fi suportata de RCA este limitata, cu alte cuvinte nu o sa poti repara masina in totalitate cu ajutorul RCA-ului. In astfel de cazuri se procedeaza asa:
- te intelegi direct cu persoana in cauza sa iti plateasca reparatia;
- te intelegi cu firma la care este RCA-ul; de obicei nici ei nu vor sa se incurce cu service-uri in astel de cazuri si le ceri sau iti ofera ei direct o suma si iti repari singur masina;
- daca suma primita este prea mica si nu iti acopera valoarea reparatiioor poti sa te judeci cu persoana in cauza pt diferenta de bani.

Pentru simplitate cel mai bine te intelegi cu persoana in cauza.

Ca exemplu, o Dacia 1300 cu valoare de piata de 3000 ron a fost lovita, reparatia costa 1500 si RCA platea maxim 1000, motiv pentru care pagubitul s-a inteles cu cel care a produs accidentul si acesta i-a platit reparatia la un service de cartier.

Inainte de a semna ceva discuta cu firma la care este RCA-ul.

Casco-ul Loganului nu te ajuta pe tine cu nimic in cazul de fata.
Fun Citroen

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Lun 27-Oct-2008 12:48

daca se schimba aripa si cu panoul de la stopul din spate, nu iti mai trebuie masa de tras caroserii. dca este podeaua cutata, ai nevoie de asa ceva. totusi, du masina la un service bun, o sa iti faca un deviz estimativ (care teoretic trebuie sa il plateasca asigurarea), ca sa vedeti cam cat costa, iar in functie de ala cei de la asigurare o sa iti dea un accept de reparatie. pot sa si refuze, am patit eu, cand mi-a iesit costul de reparatie la cx fro 11000 lei, iar ei mi-au spus ca mai mult de 7500 nu platesc. puteam sa fac si scandal, dar a fost mai mult decat bine si suma asta. deci vezi ce si cum...

despagubirea nu se face de pe polita casco, ci de pe cea rca. aceasta, plateste in urmatorul fel: masina ta are peste 10 ani, deci o sa considere uzura 85%; o sa fie in felul urmator 15% * pretul de noua al masinii * 75%. cei 25% de la sfarsit se scad pt ca se considera epava. asta este valoarea maxima de despagubire prin polita rca in cazul masinii tale. daca reparatia depaseste aceasta suma, diferenta trebuie sa o platesti tu, apoi sa ii recuperezi de bunavoie sau prin judecata de la asazisa soferita.
bafta.

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Lun 27-Oct-2008 13:16

ca si recomandare ar fi urmatorii pasi:

1. service pentru deviz estimativ
2. asigurare ca sa vezi ce si cum
3. apoi trebui e sa vb cu surogatul ala de sofer sa vezi ce are chef. si de aici ai doua laternative:
3a. ori te intelegi (ceea ce e cel mai bine)
3b. ori o dai in judecata pentru despagubiri

imi pare rau sa aud asta
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Lun 27-Oct-2008 13:33

O sa ma duc miercuri in service pt deschidere dosar de daune.
Podeaua de la portbagaj pare dreapta.
Multumesc pentru sfaturi. Intre timp mai studiez legea si mai vorbesc cu avocatul.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

sandor mihai
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
3: Citroen XM 2.1 TDI 1993

daune

Mesajde sandor mihai » Lun 27-Oct-2008 17:11

de ce sa te judeci cu doamna saraca? obligatia ei e sa aiba rca pentru ca nu poate mai mult la volan.ea nu trebuie sa plateasca NIMIC doar pentru asta isi face asigurare.
in schimb societatea de asigurare are OBLIGATIA sa aduca masina in starea de dinainte de accident indiferent de vechimea ei si de costuri .pe tine nu te intereseaza povestile lor.am trecut prin asta si le-am spus doar atit: platiti sau la cremenal. au zis bine, bine si s-a rezolvat.
sa le para bine la aia de la asigurari ca nu e o masina noua si nu au de platit j'de mii de euro.
in concluzie, pui tot ce trebuie NOU ! pe masina si ei vor plati.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.

APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Lun 27-Oct-2008 18:35

Cu siguranta RCA-ul nu va plati tot devizul...e aproape imposibil deoarece ei considera masina ffff veche...asa e RCA-ul la noi din nefericire..doamne fereste sa fii lovit...
Si de ce sa nu se judece cu doamna?Ea a fost proasta de a intrat si chiar merita sa fie data in judecata.
Citroen BX 19RD Break 1986, rosu, Seria 2, Orga number: 3496.

sandor mihai
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
3: Citroen XM 2.1 TDI 1993

rca

Mesajde sandor mihai » Lun 27-Oct-2008 19:52

nu are nici o treaba doamna.astia se dau mari si tari ca acopera pagube la terti de nu stiu cite sute de mii de euro.nu platesc, te judeci cu ei si cistigi sigur.voi vorbiti din auzite.eu am patit.eventual incearca sa puna piese second unde pot dar masina trebuie s-o repare integral.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.

APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mar 28-Oct-2008 01:13

eu nu vorbesc din auzite, am patit. cand au vazut ei ca trebuie sa dea 550 de euro numai pe capota de cx, (am avut avarii: faruri, proiector, bara, panou fata, contraaripa dreapta, aripa dreapta, cap lonjeron sasiu, intercooler, radiator, ansamblu ventilatoare, grila faruri) au sarit ca popcornu'... si au spus ca nu platesc atat de mult (110.000.000 si ceva), apoi ne-am inteles cumva pe piese second de la dezmembrari si au acceptat 75.000.000. prostia a fost totusi si a mea, ca trebuia sa ma cert cu ei si rezulta dauna totala si tot trebuia sa plateasca mai mult decat atat, dar necazul a fost ca aveam nevoie mare de masina respectiva si de aia nu am renuntat la ea...
apropo, are careva idee cam cat a costat un bx nou? ca pot intreba un prieten care e inspector de daune cam ce valoare mai are acum...

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Mar 28-Oct-2008 07:20

ca si cost ultimul pret la Ourane in 1993 era de aproximativ 26.500 euro (la un curs aproximativ).

mai mult de atat nu stiu.
Dan

Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!

Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

nicum
Moderator

Re: rca

Mesajde nicum » Mar 28-Oct-2008 09:46

sandor mihai scrie:nu are nici o treaba doamna.astia se dau mari si tari ca acopera pagube la terti de nu stiu cite sute de mii de euro.nu platesc, te judeci cu ei si cistigi sigur.voi vorbiti din auzite.eu am patit.eventual incearca sa puna piese second unde pot dar masina trebuie s-o repare integral.

Pai daca mi-ai da mai multe detalii, ar fi foarte bine. Am auzit ca astia se tem foarte tare de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

@dj01fad: intreaba-l pe amicul tau cit costa de nou un BX din 1984 (asta e anul din acte).

tartorul
pasionat

Mesajde tartorul » Mar 28-Oct-2008 14:06

Exemplul cu Dacia nu este din teorie, este un caz concret. Cel mai bine e sa vorbesti cu firma care a emis RCA-ul sa vezi cum sta treaba la ei.
Fun Citroen

Înapoi la “Diverse”