masina anului 2009 in Romania
Moderator: Echipa Tehnica
masina anului 2009 in Romania
Masina anului in 2009. Dacia Sandero. Ce parere aveti. Eu nu prea sunt de acord cred ca alegerea a fost putin subiectiva. probabil jurnalisti au vrut sa ajute Dacia in periaoda de impas.
- Andrei Anghel
- pasionat
- DanT
- Moderator
- Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
- 2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
- 3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa
asta ca iesit o masina bastinasa e ok ..
:)
insa de ce n-o fi iesit Logan face-lift? in fine ..
ce anume inseamna mai exact ca un model este cotat ca "masina anului"

insa de ce n-o fi iesit Logan face-lift? in fine ..
ce anume inseamna mai exact ca un model este cotat ca "masina anului"
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
cel mai bun raport pret-calitate-aspect. Masina trebuie sa aibe performante decente si versatilitate marita, si sa aibe mari sanse sa devina o masina foarte populara....si nu in ultimul rand sa iasa cu ceva in evidenta in clasa sa. Sandero, cat de mult nu ne place de ea, trebuie sa recunoastem ca are dimensiuni de clasa compacta, chit ca face parte din clasa "super-mini".
Anu' asta parca a iesit saracia aia de c'eed. Tot din aceleasi ratiuni...
Anu' asta parca a iesit saracia aia de c'eed. Tot din aceleasi ratiuni...
Dacia Sandero
146 puncte
VW Tiguan
101 puncte
Subaru Forester
91 puncte
Mazda 6
90 puncte
Honda Accord
87 puncte
Opel Agila
86 puncte
Audi A4
85 puncte
Mitsubishi Lancer
60 puncte
Renault Symbol
57 puncte
Hyundai i10
41 puncte
Suzuki Splash
din clasamentul de mai sus, mie ceva imi spune ca nu avea cum sa iasa alta.
Sa le luam pe rand : Tiguan, Forester, H Acccord, A4 si Mazda 6, nu ai cum sa le scoti ca masina anului intr-o tara saraca, in plus vanzarile acestor modele sunt marginale.
Opel agila si suzuki Splash ar fi mers poate prin vreo tara asiatica, aici clientela este de nisa. Oricum sunt una si aceeasi masina.
Mitsu Lancer este destinat pustilor ce cred ca o liniuta se poate castiga doar cu fabricantul lui EVO
Hyundai i10 este o kia c'eed mult mai scumpa. A castigat anul trecut, ajunge!
Intre Reno symbol si sandero, s-a ales f ok sandero...tot mai bine decat concurenta turceasca din grup.
146 puncte
VW Tiguan
101 puncte
Subaru Forester
91 puncte
Mazda 6
90 puncte
Honda Accord
87 puncte
Opel Agila
86 puncte
Audi A4
85 puncte
Mitsubishi Lancer
60 puncte
Renault Symbol
57 puncte
Hyundai i10
41 puncte
Suzuki Splash
din clasamentul de mai sus, mie ceva imi spune ca nu avea cum sa iasa alta.
Sa le luam pe rand : Tiguan, Forester, H Acccord, A4 si Mazda 6, nu ai cum sa le scoti ca masina anului intr-o tara saraca, in plus vanzarile acestor modele sunt marginale.
Opel agila si suzuki Splash ar fi mers poate prin vreo tara asiatica, aici clientela este de nisa. Oricum sunt una si aceeasi masina.
Mitsu Lancer este destinat pustilor ce cred ca o liniuta se poate castiga doar cu fabricantul lui EVO
Hyundai i10 este o kia c'eed mult mai scumpa. A castigat anul trecut, ajunge!
Intre Reno symbol si sandero, s-a ales f ok sandero...tot mai bine decat concurenta turceasca din grup.
- Andrei Anghel
- pasionat
scuze ptr offtopic, dar fiat 500 este cel mai mare gunoi in care am avut vreodata neplacerea sa ma urc. TOT bordul se misca dintr-o parte in alta, plasticul e oribil, troncane tot, nu e confortabila, am bagat mana deasupra parbrizului, intre plafon si plasticu ala cu "catifea" care-l protejeaza, si puteam scoate afara firele de la lampa din interior ... ca sa nu mai zic ca plasticu intra daca il apasai si ramaneau pe el niste cute ingrozitoare ... awful awful AWFUL car!!!!!!!!!!! arata intr-adevar interesant, dar atat... ah, si e 13500 de euro (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) versiunea diesel, cu dotari medii (aer, radio cd, 2xairbag).
pe bune, nu e cumva posibil sa ....stiu si eu.... fi PLATIT dacia ca sa iasa sombrero castigatoare? sau FIAT sa fi PLATIT ca sa iasa ciuma aia, avand in vedere ca masinuta ii cam salveaza din faliment, si daca dadeau gres cu ea, se duceau pe apa sambetei? nu dati cu paru, ii doar o parere...
pe bune, nu e cumva posibil sa ....stiu si eu.... fi PLATIT dacia ca sa iasa sombrero castigatoare? sau FIAT sa fi PLATIT ca sa iasa ciuma aia, avand in vedere ca masinuta ii cam salveaza din faliment, si daca dadeau gres cu ea, se duceau pe apa sambetei? nu dati cu paru, ii doar o parere...
WLD scrie:la 16v nici o problema nu e minora.

Buna alegere pt cei care nu au condus aceasta masina.
Mai povestim dupa ce o conduceti.
Ca si experienta personala:
masina de test 400 km (Sandero)- motor 1.6 90 cp
Pasageri: eu 85 kg + 2 fete 100 kg amandoua
masina incepea sa traga undeva la 4300 in treapta a doua si urca in turatii pana la 4500
Ambreajul prinde mai sus ca la citro meu cu 200.000 km
Comparata cu un asta 1.4 benzina 90 cp cu 150.000 km astra e cerul loganul undeva sub pamant.
Motorul de 1.4 mi s-a parut mai vioi.
calitatea interiorului: xantia din 96 e elicopter