cat de util este? m-am gandit ca e o prostie, dar am vazut astazi pe un site (din japonia) cu piese de tuning pt. masini japoneze asa ceva. iar producatorul busonului era Suzuki Sport, deci nu vreo firma no-name, ceea ce ma face sa cred ca foloseste la ceva.
cum buson magnetic pt. C1 nu gasesc, ma gandesc sa pun un magnet puternic pe filtrul de ulei (am mai vazut undeva chestia asta, nu mai stiu exact unde).
deci..are rost? sau nu?
Buson magnetic de golire pt. baia de ulei. E util?
Moderator: Echipa Tehnica
da, auzisem si eu treaba asta la Oltcit. nu cred ca vreo masina actuala mai are asa ceva. de ce, nu stiu. de fapt, benzinarele actuale nu mai au nici macar filtru de benzina, asa ca ce sa ne mai mire un magnet? probabil se considera ca filtrele de ulei din ziua de azi filtreaza suficient de bine.
Suzuki Sport vinde acel buson, dar trebuie sa ne gandim ca pe langa acel buson se foloseste si un filtru de ulei sport, care este cu siguranta mult mai permisiv decat unul normal.
Suzuki Sport vinde acel buson, dar trebuie sa ne gandim ca pe langa acel buson se foloseste si un filtru de ulei sport, care este cu siguranta mult mai permisiv decat unul normal.
la toate masinile noi ce le-am avut in ultimii 2 ani (made in vag) busonul cu magnet nu a lipsit de la nici una. Nici filtrul de benz montat (parca) dupa pompa de benzina.
la dacia din '76 ce o avem prin '95, busonul asta cu magnet, scos la fiecare 3000 km, era colmatat de pilitura infundata in namol ( foloseam ulei BP...ce vremuri dom'le)
la dacia din '76 ce o avem prin '95, busonul asta cu magnet, scos la fiecare 3000 km, era colmatat de pilitura infundata in namol ( foloseam ulei BP...ce vremuri dom'le)