TATRA - susrsa de inspiratie pentru referintele designului?

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

Andrei Anghel
pasionat

Mesajde Andrei Anghel » Mie 11-Feb-2009 12:59

Andrei Anghel scrie:pentru ca ma simt vinovat c'am iscat tot offtopicu' de la topicu' cu ds, de la "noutati", rog un mod sa splituiasca ultimile topicuri de la "Citroen DS - cea mai frumoasa masina din lume" si sa le mute aici... multumesc frumos, si scuze din nou

gusturi sau nu, imi pare rau sa va dezamgesc cu urmatoarea poza... se pare ca, ca si'n cazul legendarei broscute de la vw, designul a cam fost copiat de la o tatra (firma mai putin cunoscuta pentru divizia auto ceheasca, ce si-a trait perioada de glorie inainte de ww2)

TATRA T87, asta seamana cu amandoua (si cu broscut, si cu ds) - 1936
Imagine
Imagine

TATRA T600 1946
Imagine
Imagine
Imagine

TATRA a creat si prima masina aerodinamica de serie din lume, al carei design a fost copiat cu nesimtire de ferdinand porsche.

Imagine
WLD scrie:la 16v nici o problema nu e minora.

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mie 11-Feb-2009 13:23

vorba lui creanga: nu stiu altii cum sunt dar... dar nu are nici o treaba cu DS. intr-adevar, broasca a copiat ceva de la ea, porsche la fel sau chiar mai mult, dar asta este chiar superba, nici nu stiam de existenta ei...
DS-ul are ceva special, si nu exista nimic asemanator dupa parerea mea...

ma intreb cati bani o fi o tatra dinasta... ca tare mult imi place...

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Mie 11-Feb-2009 13:41

nu mai incercati sa tot aruncati cu noroi .. ca e copiat .. ca nu e chiar asa ..

pecati, va rog, de la premiza ca orice parere este subiectiva ..asa ca .. :):) marian a prezentat asta ca un fapt.

Andrei, nu vad care este relevanta unui post ca al tau in acest subiect. insa ramane in scop demonstrativ

Dar trebuie sa recunosc ca masinile Tatra astea imi plac cum arata.. cam cat ar costa?
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Mie 11-Feb-2009 14:40

Pai daca am dat-o in off topice....zic ca imi place si mie tatra :D
Da' modelul 603:

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Tatra_T603.jpg

Au motorul in spate, boxer cu 8 cilindri raciti cu aer...tipic tatra.

Era si periculoasa...la propiu :!:

"After the 1938 invasion of Czechoslovakia by Nazi Germany, Tatras continued in production, largely because Germans liked the cars. Many German officers met their deaths driving heavy, rear-engined Tatras faster around corners than they could handle. At the time, as an anecdote, Tatra became known as the Czech Secret Weapon for the scores of officers who died behind the wheel; at one point official orders were issued forbidding German officers from driving Tatras"

(citat de pe wikipedia)

Andrei Anghel
pasionat

Mesajde Andrei Anghel » Mie 11-Feb-2009 15:53

am exagerat, DS n-a copiat "cu nesimtire" tatra, da' uitati-va totusi la partea din spate, de la montantu' b incolo, cum vine caroseria in jos, cum arata spatele, cum e acoperita 1/2 din roata ...

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Mie 11-Feb-2009 19:20

Andrei Anghel
pasionat

Mesajde Andrei Anghel » Joi 12-Feb-2009 02:07

pentru ca ma simt vinovat c'am iscat tot offtopicu' de la topicu' cu ds, de la "noutati", rog un mod sa splituiasca ultimile topicuri de la "Citroen DS - cea mai frumoasa masina din lume" si sa le mute aici... multumesc frumos, si scuze din nou

foarte misto video-ul, atata inovatie tehnica de care atat de putini stiu ... unde mai pui ca arata si genial ... super tare masina.

nutzu313
pasionat

Mesajde nutzu313 » Joi 12-Feb-2009 18:19

adevarate bijuterii... oare ce se spune peste 100 de ani despre hidraulica citroenului, motoarele hibride si alte inventii si inovatii mai mult sau mai putin actuale?

Înapoi la “Diverse”