Vechime permis iesire din tara

...Si nu numai ! Locuri pe care le-ati vazut sau pe care planuiti sa le vizitati.

Moderator: Echipa Tehnica

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mar 18-Apr-2006 23:31

cica in canada si in state se sterg aia undeva cu permisul international...te pun sa dai din nou examen (foarte usor de altfel).
@costis: [-X clima bizonica este exclusiv pe aseiz ... :twisted: special pentru climatul de la valencia :lol:
Cosmin
high energy music expression

Costin
pasionat

Mesajde Costin » Joi 20-Apr-2006 11:11

am fost la acr sa intreb de permisul international si am aflat :
costa 505 ron (5.050.000 rol) adica echivalentul cotizatiei pe un an la ei + doua poze tip pasaport + ceva copii dupa carnet si buletin
voi ce ziceti , merita ?
fosta Xsara II, 2001, 1,6 16v bleu

Teo-Onesti
pasionat

y

Mesajde Teo-Onesti » Joi 20-Apr-2006 11:46

NU merita!Eu stiu ca permisul nostru e valabil in toata Europa!Am fost cu masina personala in mai multe tari europene,am fost oprit de politie si in Elvetia,si in Austria si in Italia(aici chiar au verificat daca e valabil la ei!) si n-a fost nici o problema!

kata
pasionat

Mesajde kata » Joi 20-Apr-2006 11:59

eu sint incepande de azi in USA si o sa merg cu permisu' meu. sa vedem ce se intampla. :wink:

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Vin 21-Apr-2006 00:16

kata: ce masina ai acolo?japoneza?sau americana?
ps si asteptam de la tine topic separat legat de "drumurile americane" ca la Aristide Buhoiu :lol: peace!
Cosmin

high energy music expression

Costin
pasionat

Mesajde Costin » Vin 21-Apr-2006 09:42

Am intrebat la unii care fac carti verzi ( e undeva vreo cacofonie ? ) si au spus ca permisul international ei stiu ca e necesar doar pt cei care vor sa profeseze ca soferi , nu pentru turisti , so ... la revedere acr
fosta Xsara II, 2001, 1,6 16v bleu

kata
pasionat

Mesajde kata » Sâm 22-Apr-2006 16:52

offtopic
bezz scrie:kata: ce masina ai acolo?japoneza?sau americana?
ps si asteptam de la tine topic separat legat de "drumurile americane" ca la Aristide Buhoiu peace!

eu n am. :cry: ..socrii au americane. 8)

din pacate, sint din nou cu fi-miu dupa mine, si nu prea am cum sa merg pe distante f lungi, pt ca face spume. iar daca la noi statea lejer pe scaunu din fata, aici am pus-o, tre neaparat in scaunel de copii (am luat deja o amenda pe tema asta).

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Sâm 22-Apr-2006 18:58

Am inteles de la cineva ca daca ai permis international , politia nu poate sa ti`l ridice !! E adevarat ?? concret nu din auzite ??

kristi
pasionat

Mesajde kristi » Sâm 22-Apr-2006 20:39

A mai fost cineva intrebat de permis international la intalnirile cu politistii din strainatate?

Din ce zicea Acr-ul ai nevoie de traducere in 5 limbi a permisului? Si-a facut cineva asa ceva?

costis
simpatizant

Re: Vechime permis iesire din tara

Mesajde costis » Mie 26-Apr-2006 14:48

costis scrie:Am auzit de la fff multa lume ca pentru ca sa iesi din tara trebuie sa ai permis de cel putin un an. Am recitit codul rutier, am citit conventia de la Viena, am intrat pe site-ul MAE pentru verificarile la iesirea din tara dar nu am gasit nici o referire la acest fapt. Binenteles urmatorul pas e sa intreb la Politie.
Pana atunci poate sa-mi confirme/infirme cineva acest lucru?

Am facut o adresa la Politia de Frontiera, inregistrata, etc. si am primit azi raspuns. Raspunsul lor a fost ca din punctul de vedere al institutiei lor nu exista baza legala pentru a nu fi lasat sa trec frontiera.

costis
simpatizant

Re: Vechime permis iesire din tara

Mesajde costis » Mie 03-Mai-2006 10:39

costis scrie:
costis scrie:Am auzit de la fff multa lume ca pentru ca sa iesi din tara trebuie sa ai permis de cel putin un an. Am recitit codul rutier, am citit conventia de la Viena, am intrat pe site-ul MAE pentru verificarile la iesirea din tara dar nu am gasit nici o referire la acest fapt. Binenteles urmatorul pas e sa intreb la Politie.
Pana atunci poate sa-mi confirme/infirme cineva acest lucru?

Am facut o adresa la Politia de Frontiera, inregistrata, etc. si am primit azi raspuns. Raspunsul lor a fost ca din punctul de vedere al institutiei lor nu exista baza legala pentru a nu fi lasat sa trec frontiera.

Si am iesit din tara si nimeni nu m-a intrebat nimic de permis. Si nici nu m-a oprit politia.

costis
simpatizant

Mesajde costis » Sâm 27-Mai-2006 20:50

kata scrie:tot despre vechime..da in alt sens: eu am permis din ala valabil pe 5 ani (primele gen cartela), pe care l au extins prin decret pana la 10. pana acum nu mi l a cerut nimeni afara, da si daca mi l cere?

Am o prietena care s-a dus in italia si i l-a cerut si naspa, dupa lungi parlamentari au lasat-o (povestea e mai lunga). La intoarcerea din Italia, l-a declarat furat, si a cerut adeverinta de la ambasada si a venit in tara cu adeverinta.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Sâm 27-Mai-2006 22:36

Va pot spune ca in Germania permisul nostru e recunoscut.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

schumi
simpatizant

Mesajde schumi » Lun 01-Ian-2007 23:55

a fost si un reportaj la proTv cum ca ceea ce face ACR e o mare porcarie. permisele noastre se vor schimba prin iunie sau iulie 2007. dar pana atunci ceea ce avem acum e ok, si putem merge prin strainataturi cu el fara probleme.
cat despre iesitul din tara, multumesc ca ne-ai lamurit ca si eu vroiam sa merg la vara prin europa sa impart volanul cu prietena care are carnet din septembrie. acum stiu ca pot.
la multi ani tuturor

iliescu sorin
pasionat
Masina: C 5 Break 2,0 . hidramata, an 2004
2: CX 2,0 Break. an 1989
3: Xsara 1,4 i , an 2002

peris de conducere

Mesajde iliescu sorin » Mar 02-Ian-2007 11:01

in luna mai 2006 eram in Achen cu un prieten fiecare cu masina lui si deoarece nu reuseam sa luam drumul olandei am intrebat un politist de patrulare cum sa procedam .din noianul de documente care le-am pezentat (cumparasem masinile din germania) aluat doar permisul de conducere s-a dus in masina ,iar dupa ce ne-a verificat ne-a explicat traseul .deci permisele romanesti afara sunt 'OK' .

Înapoi la “Drumuri Europene”