Viteza maxima/limite Bulgaria

...Si nu numai ! Locuri pe care le-ati vazut sau pe care planuiti sa le vizitati.

Moderator: Echipa Tehnica

silvius
pasionat

Mesajde silvius » Mar 02-Ian-2007 20:31

route 66. e mapat ok.
pe mine oricum ma luase in greaca cu ena taxa si giasou, chestii in astea :) se facea ca nu stie ca pe masina era nr de RO
alarma, clima, cd, praguri, navigatie, so on... - B-08-BBK[img:824728406b]http://www.tour-romania.info/citroen/avatarmare.jpg[/img:824728406b]

sonty
just curious

Mesajde sonty » Mie 03-Ian-2007 07:45

vamesii bulgari sunt de-un mare soi. poate la ruse sa fie mai spalati, dar la oriahovo si vidin mai va.
prin vara s-a dus patronul meu cu inca doi oameni in bulgaria cu al sau land cruiser. la intoarcere ajung ei in vama la oriahovo si desigur, nici tipenie de om. stau ei ce stau si tot nu vine nimeni. asa ca se duce omul sa caute vamesii. si cum pleaca el apare un omulet si se urca peste ailalti in masina. "ce frumos e", "cat costa", "cat consuma", "cat prinde", etc. cu greu l-au mai dat jos si l-au convins sa ia niste shpaga sa-i lase in pace.
in iarna trecuta am fost io cu sef-miu cu a lui dracie nova. la dus ne-au cerut tot felul de taxe si asigurari, desi le aveam din tara le-am mai platit o data. la intoarcere, prin oriahovo stam niste vreme pana catadicsesc si vamesii sa iasa din ascunzatori ca venea bacul. ne-au cautat de droguri prin usi, portbagaj si valize dupa care la pasapoarte. acolo la coada cu doi tiristi. primul tirist bulgar distractie, discutii, glume. la noi liniste, stampile si priviri intense. vad oamenii ca nu pricepem asa ca ne explica: "nu cinstiti si voi nimic?", "huh?", zicem. ne-arata fata pe degete: "5 euro". ne executam si ne luam pasapoartele. in urma noastra tiristul austriac cu actele intr-un plic de plastic prin care se vedea si o bancnota de 10 euro.
abia astept sa vad cum va merge acu dupa marea aderare.

george
pasionat

Mesajde george » Mie 03-Ian-2007 12:25

Eu am fost vara asta in Grecia. Vamesul de la Ruse a facut ceva figuri, ca vrea imputernicirea tradusa in bulgara si autentificata, alte texte ca sa-i dau ceva. M-am facut ca ploua si nu i-am dat nimic si m-a lasat sa merg.
La venirea din Grecia, vamesul de acolo mi-a cerut direct "ceva, ca sa-mi mearga bine prin Bulgaria". I-am zis ca nu-i dau nimic, la care tipul m-a intrebat "sinteti corect?". I-am zis ca da si la revedere.
Am spaguit doar doi politisti care m-au oprit unul pentru viteza si altul pentru depasire interzisa. Totul fara jena. dar acolo nu am comentat ca ei aveau dreptate. Am si mers tare si fara jena: la 8 jumate am plecat din nordul Greciei si inainte de 2 eram in vama la noi.

m.s.
pasionat

Mesajde m.s. » Mie 03-Ian-2007 19:21

Eu cand m-am intors din Grecia am ajuns la granita cu RO in jur de 11pm. Batea vintu' pe-acolo, dar astia o tot lalaiau cu pasapoartele noastre...Ma tot intreba bulgaru' si unde am fost si ce-am facut...ca pina la urma sa imi spuna pe fata: Cadou de la Gretzia? ca sa mearga mai repede la vama! :shock: Ma intorc la masina si le zic alor mei sa scotoceasca prin masina si sa-mi dea "cadou de la Gretzia". Iau o sticla de Ouzo si ma duc la ghereta triumfator...ma vad aia si le cade fata...NU vrem bautura!!! Euro nu ai?!? Iau sticla si ii intreb - cat?
"Dililima,dililima!" - mi-a trebuit ceva timp sa-mi dau seama ca vroiau sa spuna "Din inima/cat ma lasa inima"
Am scotocit prin buzunare si le-am lasat vre-o 2euro si ceva numai marunti,injurand in gand ca am pierdut mai bine de jumatate de ora pentru "cadoul"lor. M-as duce la vara pe litoralul BG dar sper ca pana atunci sa se mai "europenizeze". :wink:

Adrian
pasionat

Mesajde Adrian » Mie 03-Ian-2007 21:26

Deci pana la urma platesti ceva sa intri in Bulgaria?
[b:8a91ac8b41]Citroen Spirit on my C4... VTR 1.6i, Obsidien [/b:8a91ac8b41][img:8a91ac8b41]http://www.sloganizer.net/en/style3,C4.png[/img:8a91ac8b41]

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Mie 03-Ian-2007 21:39

depinde de vama,vames,conditii meteo.Nu cred sa renunte la taxa de drum cea de 2 euro fara chitanta sau cinci cu chitanta.

mike
simpatizant

Mesajde mike » Joi 04-Ian-2007 17:22

E bine sa aveti tot timpul la voi bancnote de 5 sau 10 euro. Acum cateva luni s-a tinut o masina de politie dupa mine aprox 20 minute...

Taxele pe care le-am achitat in Giurgiu-Ruse in decembrie, la un drum dus-intors pana la Sofia:
- 161.18 RON (43.9 gospodarire ccomunala, 20.78 tarif pod, 45 taxa ecologie, 6.5 dezinfectie, 45 taxa ecologie)
- 12 EUR (4 EUR vignieta, 6 eur pod, 2 eur igienizare)

adica aprox 60 EUR la un drum, pe langa Cartea Verde, care era destul de scumpa atunci.

Cat v-au taxat in ianuarie ?!
Voi face primul drum la Sofia peste 2-3 saptamani.

Mike
C4 1.6HDI SX 110CP 50,000km

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Joi 04-Ian-2007 21:42

acum nu va mai fi teoretic decat taxa de pod, giurgiu-ruse, in valoare afisata de 5 eur. inca ati vazut la tv scandalul dintre municipalitatea orasului giurgiu si ministerul transporturilor pt taxa impusa de giurgiuveni de tranzit al orasului (nici macar nu intrii in oras ca sa ajungi la vama) . se spunea ca nu o se mai practice aceasta taxa, nici cea de ecologizare....nimic. cea de pod este normala...
dar nu stii nici o data la ce sa te astepti. in weekend cred ca mai ajung pe acolo si va spun. cand am fost acum cateva zile, nu s-a platit nici macar podul, doar tirurile erau taxate de giurgiuveni.

normal , odata cu aderarea, nu ar trebui sa existe taxe la frontiera...din franta in elvetia, din ausria in germania, din olanda in belgia treci fara nici o restrictie.

am trecut din franta in elvetia si nu m-am prins decat tarziu ca nu mai eram in franta....erau "ciudate " denumirile localitailor....aia nici nu au vama pe anumite rute.

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Joi 04-Ian-2007 21:54

Adrian
pasionat

Mesajde Adrian » Vin 05-Ian-2007 20:59

Deci ma duc moka la vecini?
[b:8a91ac8b41]Citroen Spirit on my C4... VTR 1.6i, Obsidien [/b:8a91ac8b41][img:8a91ac8b41]http://www.sloganizer.net/en/style3,C4.png[/img:8a91ac8b41]

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Vin 05-Ian-2007 21:10

flash news: giurgiuvenii nu se dezmint: romanu' tot roman - taxa de 450k la intrare/iesire este iarasin vigare. scandalul continua. rusine

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Vin 05-Ian-2007 21:35

Lasa ca si Mazare va pune din nou taxe la Mamaia...
Traim zodia taxelor, e clar?

george
pasionat

Mesajde george » Sâm 06-Ian-2007 12:41

Ar trebui ca in fiecare sat si oras prin care se trece sa existe o taxa. Sint sigur ca trec mai multi din Giurgiu prin satul Poplaca (sa zicem), care e pe un drum european decit locuitori din Poplaca prin vama Giurgiu. Asa ca poplacenii sint mai intoxicati cu gaze de esapament si au drepul la taxa!
Dar sa fie doar pentru masinile din Giurgiu... :twisted:

silvius
pasionat

Mesajde silvius » Sâm 06-Ian-2007 17:53

propun sa punem si noi bucurestenii o taxa de vreo 300 de RON ca doar suntem capitala europeana :twisted:
alarma, clima, cd, praguri, navigatie, so on... - B-08-BBK[img:824728406b]http://www.tour-romania.info/citroen/avatarmare.jpg[/img:824728406b]

tipitip
pasionat

Mesajde tipitip » Sâm 06-Ian-2007 23:42

@alexd
Ce are ElveĂžia cu UE?
ªi româneasca taxã municipalã giurgiuveanã...?
Ultima oară modificat Dum 07-Ian-2007 23:00 de către tipitip, modificat 1 dată în total.

Înapoi la “Drumuri Europene”