Mesajde sonty » Mie 03-Ian-2007 07:45
vamesii bulgari sunt de-un mare soi. poate la ruse sa fie mai spalati, dar la oriahovo si vidin mai va.
prin vara s-a dus patronul meu cu inca doi oameni in bulgaria cu al sau land cruiser. la intoarcere ajung ei in vama la oriahovo si desigur, nici tipenie de om. stau ei ce stau si tot nu vine nimeni. asa ca se duce omul sa caute vamesii. si cum pleaca el apare un omulet si se urca peste ailalti in masina. "ce frumos e", "cat costa", "cat consuma", "cat prinde", etc. cu greu l-au mai dat jos si l-au convins sa ia niste shpaga sa-i lase in pace.
in iarna trecuta am fost io cu sef-miu cu a lui dracie nova. la dus ne-au cerut tot felul de taxe si asigurari, desi le aveam din tara le-am mai platit o data. la intoarcere, prin oriahovo stam niste vreme pana catadicsesc si vamesii sa iasa din ascunzatori ca venea bacul. ne-au cautat de droguri prin usi, portbagaj si valize dupa care la pasapoarte. acolo la coada cu doi tiristi. primul tirist bulgar distractie, discutii, glume. la noi liniste, stampile si priviri intense. vad oamenii ca nu pricepem asa ca ne explica: "nu cinstiti si voi nimic?", "huh?", zicem. ne-arata fata pe degete: "5 euro". ne executam si ne luam pasapoartele. in urma noastra tiristul austriac cu actele intr-un plic de plastic prin care se vedea si o bancnota de 10 euro.
abia astept sa vad cum va merge acu dupa marea aderare.